Ajutorrrrr
Raspunsuri - Pagina 2
michelle-usa spune:
fii pregatita cu ce trebuie,paracetamol supozitor, eventual otet cu apa(sosete immuiate in el), termometru...
stai zi si noapte cu ochii pe el dar incearca sa nu-i transmiti stare de agitatie. copii simt cand parintii se agita.
incearca sa te comporti obisnuit dar si sa-l studiezi.
vezi daca isi pierde echilibru, vederea pierduta, stare de agitatie ridicata,stare apatica,culoarea pielii, pete pe piele, convulsii.
tine un jurnal cu temperatura si starea lui generala.(mie mi-a folosit la doctor ca sa-i explic mai bine cum au fost zilele cand era bolnav...ca de nesomn mai uiti ce s-a intimplat in fiecare zi)
si aici cu temperatura de 38,5 la doctor te trimite acasa. revii daca febra nu a scazut 3 zile uneori chiar 5.
michelle
tanea1988 spune:
Vad ca acuma e mai bine, febra nu mai are in schimb a facut un scaun asa mai moale, dar oricum sper sa fie totul bine, sper ca nu e nimic grav, acuma vad ca e si mai vioi
totusi cred ca poate sa fie de la dinti.... sa fi fost vre-o viroza sau altceva nu era sa mai coboare febra asa de la sine , asa cred eu nustiu.......
Eu va multumesc mult pentru pareri si incurajari si odata ce medicu nu era am hotarit sa apelez la voi ca sa ma simt asa mai in singuranta
oricum am sa va tin la curent, sper sa va scriu numai de bine.....
Baby1320 spune:
Din proprie experienta iti spun ce am patit eu cu al meu baiat. Pe la 8 luni mi-a facut infectie cu E-coli. A fost prima oara cand mi-a facut temperatura si asta direct 40 ... A fost de cosmar. Eh, de atunci incolo o luasem razna cu masuratul temperaturii lui ... Imi mai aduceam din cand in cand aminte ca exista termometru si chinuiam zilnic timp de 1 saptamana cam asa copilul cu termometrul. In perioadele alea de "furie" psihica, mi se tot parea ca e apatic, ca nu mananca ca nu stiu ce. Intrasem in vrie ca ii luam temperatura dupa-amiaza si avea 36.9, 37, 37.2 .. Intram in panica ...ba ca frige, ba ca e prea rece copilul, ma zvarcoleam noaptea, se trezea bietul copil si iar termometrul in fund ... Uite asa o tineam o saptamana si copilul nu avea absolut nimic, dar eu ma tot asteptam la diverse boli, raceli si alte bazaconii. Temperatura lui variaza oricumin functie de multi factori: temperatura din camera, nivelul lui de agitatie care nu este la fel in fiecare zi la ora 4 sa zicem cand ii iei temperatura, starea lui generala de zi cu zi ....etc. Asa ca daca nu depaseste 38 grade (asta nu include si 37.8 :D ) nu ai de ce iti face griji.
Mai este si un alt aspect, nu este o regula cu temperatura normala a unui copil, difera de la un copil la altul chiar daca e sanatos tun. De asta, in toate tabelele de valori temperatura normala bebe pe varsta, o sa gasesti plus minus 1 grad, 1 grad jumatate. NU este ca la noi adultii. La noi treaba e clara, daca sari de 37 e ceva bai. La ei e alta treaba ..
Asa ca lasa copilul in pace si i-ai asa "discret" temperatura dar nu il stresa inutil daca nu ai alte semne reale de ingrijorare :)
Sanatate multa si sa auzim de bine :)
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
Bee spune:
La formele usoare de viroza poaet fi usor subfebril si aceasta stare de subfebrilitate sa treaca de la sine.
Baietelul meu de aproape 4 ani acum mai mult de-o saptamana, marait, bazait, aparent fara motiv. Am inceput sa banui eu ca nu se simte bine, desi nu avea aparent nimic. Atunci m-a lovit ideea ca poate se imbolnaveste si i-am luat temperatura: 37 cu 6. A mai fost asa cam o zi sau 2, pana a inceput sa tuseasca zdravan+ muci. Dar cine stie de cand fusese bietul de el subfebril si sacait in asteptarea restului simptomelor.
Didididi spune:
Am cumparat in we un termometru nou, care avea si instructiuni. Pt temp luata din fundulet temp normala era intre 36.7-37.7. La val afisata tb sa mai adaugi 0.5.
Eu de ex stiu ca temp normala a copilului meu se situeaza in jurul val de 36.5. Dar stiu copii care au temp normala peste 37. Ar tb sa stii care e temp normala a copilului tau.
Si pt ca tot ne plimam zilele astea la spital, pot sa iti spun ca asistentele de la urgenta spun ca e de basm sa mai pui sosetele cu otet unui copil mai mare de 1 an.
JuliaSM spune:
Asta cu otetul si eu am auzit-o, si inca de cativa ani deja. Cica e mai eficient sa folosesti apa simpla,decat otet, iar otetul ar mari febra, nu ar micsora-o...
clarmai spune:
Eu am folosit sosete cu apa si otet,trei sferturi apa si un sfert otet,merge struna,dar la voi nu e temperatura,eu cand suspectez un inceput de viroza sar cu oscilococcinum 1 tub /zi,la indrumarea medicului si din cate stiu eu,nu otetul mareste temperatura ci spirtul.
Dar parerea mea sa stai calma,febra la copiii de varsta asta e de la 38 in sus.Oricum ca sa fi linistita si pregatita pt o eventuala febra,sa ai la indemana:- sticla de 2 l la temperatura camerei sau chiar mai calda cu otet 1 sfert ,trei sferturi apa.
-Sosetele pe care le innmoi si i le pui in picioruse.
-panadol sau nurofen,in caz de febra mare(peste 38)alternate din 4 in 4 ore.
- ceaiuri ,apa sau lichide multe sa bea din ce prefera,numai sa bea ceva sa nu se deshidrateze,supozitoare cu paracetamol,sau m-a invatat de la urgente ,daca nu cedeaza la paracetamol,un sfert de supozitor cu novocalmin si clar va ceda.Sau impachetari cu apa ,temperatura apei sa fie treptat crescuta,pui la burtica,sa nu atinga locul unde sunt plamanii,la picioruse.
Oricum am patit si eu ceva asemanator,ma panicam la orice,si am ajuns la urgente pt o temperatura de 38,5,stresata sa nu se ridice mai mult.
D-na dr. ne-a internat sa ne tina sub supraveghere ,ne-a luat analize,s-a uitat in gurita ei ,a asculatat-o la plamani si la insistenta mea,am ramas peste noapte,a doua zi stupoare i-au aparut niste pete rosii pe burtica,diagnisticul rubeola.Oricum eu am insistat cu internatul deoarece eram speriata si am inceput:nu mananca cum trebuie,e apatica.etc.etc,cred ca de fapt era starea mea.Singura si infricosata iti poate parea tot felul de lucruri,inchipuiri.Stai calma si multa bafta,sa auzim ca bebelusul e bn.
OanaRusu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Didididi Am cumparat in we un termometru nou, care avea si instructiuni. Pt temp luata din fundulet temp normala era intre 36.7-37.7. La val afisata tb sa mai adaugi 0.5. Eu de ex stiu ca temp normala a copilului meu se situeaza in jurul val de 36.5. Dar stiu copii care au temp normala peste 37. Ar tb sa stii care e temp normala a copilului tau. Si pt ca tot ne plimam zilele astea la spital, pot sa iti spun ca asistentele de la urgenta spun ca e de basm sa mai pui sosetele cu otet unui copil mai mare de 1 an. |
Nu e legenda - functioneaza foarte bine peste un an si la adulti.
Ca cei din spital au zis ca nu functioneaza nu ma mir - pentru ca ei nu folosesc asta. Daca ar fi sa fac o lista cu aberatiile auzite in spital, mi-ar luat grozav de mult timp
OanaRusu spune:
on topic: cartoful ras in prosopel si pe pieptul copilului/adultului ajuta la scaderea febrei.
Noi nu mai folosim paracetamol/nurofen si altele de 16 luni.
Avem remedii homeopate, remedii babesti si tincturi - coacaz si scoarta de salcie alba.
tanea1988 spune:
Salut fetelor....
Am auzit si eu ca otetu e foarte eficace
azi am fost la medic si surpriza baiatul meu are anghina
Mia dat un tratament cu IMUPRET voi ati auzit de asa ceva ?? vad ca pe prospect scrie ca e pe baza de plante sper sa ne ajute, tratamentul il facem fara de antibiotice spre bucuria mea
De aseara baiatul se simte mai bine, nu mai avem febra si am inceput si tratamentu...
oricum pe miine mi-am facut programare si la orl ma duc sa mil vada si ea ca asa nu prea ma linistesc
Voi cum ati trecut prin asa ceva????