Am nevoie de psiholog?
Raspunsuri - Pagina 2
tonicutu spune:
Neaparat sa faci o schimbare, du-te la coafor,la manichiura, la piata. Lasa-i pe cei mici o zi pe saptamana in grija cuiva, altfel cu siguranta vei ajunge la pshi. dar totul e la tine, roaga-te sa fii tare si rasfata- te. (propria experienta)
r_ocsy spune:
Eu zic ca tu ai nevoie de socializare ... asa eram si eu inainte de a reincepe munca. Nu am rezistat mai mult de 10 luni acasa cu asta mica; de atunci sunt mult mai bine dispusa si cu rabdarea stau foarte bine chiar si dupa ce revin acasa. Contactul cu oamenii si "pauza" de cateva ore in care nu trebuie sa ma joc, supraveghez, dat papa, schimbat etc pe cea mica pe mine ma energizeaza.
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
nemora spune:
Laly, eu am patit-o la 5 luni de la prima nastere. Eu insa am avut ceva probleme (copilul a fost bolnav dupa nastere, a fost o sarcina stresanta, o nastere nu asa cum mi-as fi dorit, copila statea non-stop la san) si am simtit ca nu mai pot, ca trebuie sa fac ceva. Cred ca eram mai rau ca tine. Am mers cateva sedinte la psihanalist, am mai scris aici pe forum. Doamne ce bine mi-a facut! Si acum dupa 3 ani jumate simt senzatia aia de parca am facut curat atunci si am lasat o tona de rahat in cabinetul ala.
Nici noi nu avem ajutoare, doar bona celei mici care imi face ce-i drept curat si mai calca; eu am reluat serviciul cand avea cea mare 1.2 ani si apoi cea mica 8 luni; mie una acest lucru mi-a facut extrem de bine.
Concret, ce ai putea sa faci: iesiti cat de mult in natura, dar nu in parc, ci in padure, la munte; daca iti permiti, cheama o femeie la curatenie, calcat, etc; sotul te ajuta? daca da, mai fa o baie cu spuma, citeste putin, fa gimnastica 15 minute, incearca sa faci in fiecare zi ceva pentru tine nu te dedica 100% copiilor, nu uita de tine, tu trebuie sa ai o viata spirituala separata de ei; chiar daca esti obosita, fa dragoste cu sotul tau a la TAO, "dragoste inceputa de la extremitati" (cu masaj la degete, ma intelegi); socializeaza cu alte mamici, cu foste prietene, cheama lumea la voi (e bine si pentru copii)...eu cred ca depresia femeilor dupa nastere se datoreaza faptului ca uita complet de ele si se dedica doar casei si copiilor. aduna-te, pentru tine si vor beneficia si cei mici de um pic de "egoism".
propune-ti ceva in fiecare zi si fa-o.