La un zbor de 11-12 ore,cu copil de 1 an...?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Si noi am fost in Romania si a fost un zbor super placut, a dormit ca si cum a fost acasa la el in patut, si a papat ca deobicei. Important este sa iti iei cu tine cateva jucari noi sa stea ocupata cat mai mult timp, mancarea ei preferata (de incalzit poti sa intrebi in avion; noua ne-a incalzit inclusiv apa pentru laptic), si sa sbori in timpul nopti. De la pediatru poti sa ceri ceva picaturi, dar nu ca sa o adormi ci pentru nas, sa nu i se infunde nasul si sa devina agitata in timpul zborului. Ceva crema sa o dai pe maini si pe fata (de la aerul acela li se usca pielea foarte tare si li se creapa buzele). Inainte sa te urci in avion sa ceri locuri unde este mai mult spatiu la picioare ca sa iti poata instala patul la fetitza sa doarma (este ca un patutz mic fixat in fata ta). Haine de schimb, paturica sa nu ii fie frig. Poti sa iti iei cu tine si ceva mancare pentru primele zile in Romania pentru ca acolo totul este diferit si nu ai vrea sa ti se intoxice sau sa pateasca ceva mai rau cu atatea schimbari. Multa bafta si zbor ushor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Cel mai bun loc ni s-a parut noua primul rind pe lateral de linga camarutza stewardezelor. Ai in fatza ceva loc de joaca pentru copil, si pe peretele opus televizorul. Nu o sa te lase sa desfaci carutzul in timpul zborului, dar noi i-am adus doi saci de dormit si i-am incropit un patutz la picioarele noastre. Avantajul locurilor astea e ca nu trece nimeni pe linga voi la baie, etc. Fireste ca Marcu i-a deranjat pe cei din jur, a urlat, a dansat, a alergat, a tipat dupa ursuletz (la un moment dat toata lumea cauta disperata pe Tete-ursuletzul numai sa taca copilul), au fost 12 ore luuuuungi, dar trec. Iar daca te hotaresti pentru sedative, cum zicea si Julie, ia-le tu, ca ei sint fericiti si se joaca.
Nu ii da foarte multe dulciuri ca astea ii fac hiperactivi, si ia jucarii vechi si noi. Paturica cunoscuta ca sa se se simta in suguratza daca ii vina sa doarma.
Succes,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Si eu am calatorit ci Midori la 6 luni.
Nu pot sa spun cate emotii am avut si cate intrebari si pregatiri am facut.

In primul rand , somnul trebuie sa-l rezolvi.
Noi am ales Air France-ul, e singurul zbor de noapte din Tokyo.
Mi-a fost teama ca n-o sa adoarma de surescitare.
(am luat de la pediatra un fel de calmant pe sugari special,
am zis ca daca nu ne mai impacam cu ea sa fie ultima noastra salvare)
Ei bine, a adormit, fara calmante, ceva mai tarziu decat obisnuia ea, dar a dormit.
Ne-a dat un bazinet dupa decolare, rezista la maxim 10kg, e cam starmt,
(s-a trezit de 3-4 ori ca nu se putea sa se intoarca, dar o luam un pic in
brate si apoi o puneam la loc si dormea)
dar mai bun decat nimic.

Carutul l-am avut pana la usa avionului.
I-am rugat sa nu-l ia in cabina pilotului ca sa-l avem la noi in Paris pt tranzitul
de 5 ore. Si ne-a fost foarte util.
In avion nu cred ca te lasa sa-l folosesti.
In Paris ne-a facut un scandal copilotul (sau ce era…)cand ne-a vazut cu baby car-ul,
nu pot sa-ti descriu, de parca intram cu un elefant in avion. Ni s-a explicat apoi ca era
o masura pt protectie impotriva incendiului, Bla, bla, bla,
cam neciopliti francezii astia,
nu se compara cu japonezii

Mancarea poti sa i-o comanzi dinainte, asta ca sa mai scapi de carat.
Nu se poate sa nu-I placa ceva din cate borcanele de mancare sunt
in J, testeaza-le si tu.
A mea de exp manca de la Gerber, cartof cu morcov,
Era similar probabil cu piureul facut de mine la vremeea aceea.

Mai nashpa a fost drumul Paris –Buc, ca nu ne-a mai dat nimic,
Au zis ei ca-I scurt, dar mi-e mi s-a parut ingrozitor de lung avand bebica in brate.
Noroc ca am fost doi si am facut cu randul, am avut si un loc liber langa noi.

In concluzie , nu o sa fie asa de rau cum iti imaginezi, daca te pregatesti din vreme.
Zbor placut si Vacantza placuta !
(o meriti pe deplin)

Cristina si Midori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

intreaba daca au locuri speciale pentru copii mici, este primul rand din fata acolo ai mai mult loc la picioare iar pe perete se fixeaza un fel de patut. Noua ne-a folosit enorm (drumul a fost mult mai lung) cel mic a dormit in patut iar fata a dormit pe jos in sacul de dormit. Avantajele sunt evidente...trebuie sa iei in calcul si dezavantajele, sunt multi copiii la un loc, cand unul doarme altul plange. Poate ar fi bine sa te gandesti si la un sedativ, imi amintesc ca langa noi era o mamica cu un copil de 2 ani care a dormit tot drumul, s-a sculat odata sa manance si s-a culcat la loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

1. Trebuie sa anunti compania aeriana despre faptul ca zbori cu un copil. Ei iti vor pregati meniu special pentru copii.
2. Cei de la KLM sunt draguti. Eu am venit, cand eram gravida, de la Seul la Bucuresti si desi avem bilet la economic, vazandu-ma cu burtica mi-au dat loc la business.
3. Nu trebuie sa-ti faci probleme prea mari. In zborurile spre si dinspre Seul am vazut o gramada de prichindei care tropiau prin avioane.
4.Parerea mea este ca nu trebuie sa-i dai copilului sedative.
Drum bun si zbor placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EDDY spune:

Ce de ajutoareee!!!Sintetzi nishte bijuterii mey mamicutze dragi Lia,deci in cazul in care tero-chan face skandalul obishnuit iar lumea se ofuskeaza,io trebe sa dau IGNORE! Notat shi bagat la memorie.Da,v-om zbura in aceeashi zi din Amsterdam,caci nu am rabdare sa mai stau o noapte acolo,kiar daca poate i-ar fi mai bine Naomiei.Fuga-fugutza la mama acasa!!!La carucior am sa renuntz,daca tot nu-l putem folosi in avion.In Romania shi asha va fi zapada,tero merge asha ca nu are sens sa-l mai caram.Daca shi la Naomi va merge bine cu adaptarea,pot spune ca mi-am mai luat o piatra de pe suflet.
Khristin,a mea printzesa merge bine,ba kiar face incercari sa alerge shi de aceea sint asha de preocupata.Banuiesc,ca nu-i va face mare placere sa o tzin in bratze,cind ar putea foarte bine sa bintuie peste tot prin avion,nu?Mercic de urari,asemeni shi tzie ca shtiu ca vei pleca curind shi tu.
Gabbriela,multzam pentru sfatul cu picaturile de nas shi crema ptr cupila.Picaturi de nas am,de fapt este apa de mare ce o folosesc mamicile din Elvetzia ca aici nu mi-a dat pediatrul nik de acest fel cind am avut nevoie,asha ca am apelat la sor'mea.
Hihihi,Andrada shi pin' la urma o fost depistat Tete-ursuletzul?Hai ca parca ma mai linishtesk putzin cind vad ca shi alte mamici cu copii mai activi,au facut fatza zborurilor lungi.Apropos de sedative,NU,nu ma decid asupra lor caci nici nu le iau in calcul.Shi in legatura cu dulciurile,pot spune ca nu-i nici un fel de problema:tero-chan nu prea le agreaza.Ciudat dar ce este dulce nu o tenteaza;nu shtiu de ce dar nici nu ma vait. pentru Marcu.
Midori,noi am zburat cu Naomi cind avea 7 luni shi shtiu cum este dar pentru ca acum are alt program adecvat virstei,am intrebat cum este cu copiii de 1 an shi ceva.
Oz,kiar daca avem loc special sau nu pentru Naomi,sint total impotriva sedativelor la copii.
Otau,multzam de intzelegere shi amabilitate. Sa shtii ca shi eu am zburat anul trecut cind aveam o uriasha burtica de 6 respectiv 7 luni la intoarcere,cu KLM dar am ramas cu un gust amar.De ce?Pai cu toate ca le-am cerut loc la culoar ca faceam N drumuri la pishu,m-au parkat fix linga geam shi a trebuit sa ridic restul pasagerilor de numai 5 ori in 2 ore shi ceva.Oricum,in rest am fost multzumita dar ash fi preferat ceva mai multa atentzie.
Ashaaa shi mai am o intrebare:noi am facut rezervarile biletelor de avion in luna Septembrie,deci cu 3 luni inainte de zbor shi am specificat normal ca zburam cu un copil de 1 an shi 3 luni.In acest caz,mai trebuie sa sun pe undeva sa anuntz ca zbor cu copilu',ca sa mi se dea locurile acelea speciale din fatza???
Va multzumesc inca o data tuturor shi va rog sa ma scuzatzi ca nu bag toate intrebarile odata dar cind cred ca am terminat,mai vine o shi nu vreau sa ramin fara raspuns,asha ca...ma intorc fuga la voi Va shi cred ca mai revin

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Mai eddy,

nu zice nimeni sa-ti SEDEZI copilul,
daca citesti mai bine eu am avut madicamentul, mai precis calmantul la mine dar nu l-am folosit.
Asta e mai mult o chestie psihologica, pt parinti,
sa stea linistiti, ca mai au un as in maneca.
Daca vrei un exemplu,
cei care eu permis pot-arm nu inseamna ca sunt niste ucigasi,

Pa
zbor placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Eddy scumpa,

Ti-am spus ca fiemea a zburat acum recent (mai putin de o sapt.) si tot cu KLM. Din pacate ori cei de la KLM au mai coborat din standard, ori nu stiu ce sa cred, pt. ca desi fie-mea avea loc de infant, nu i s-a dat respectivul loc de bassinet pe motiv ca a depasit 8 luni. Deci imagineaza-ti ca daca au refuzat un copil de 11 luni, in ciuda faptului ca am sunat de mai multe ori la gentie si am vorbit personal la aeroport si tie ar putea sa ti se intample acelasi lucru. Noi deja am schimbat linia de zbor cu alta, si pe viitor ii vom lua loc individual pt. ca nu poti risca la un zbor de atatea ore. Acum eu iti doresc sa ai zbor placut cu Naomi, cred ca mai depinde si de cum iti e norocul, chiar nu stiu ce sa te sfatuiesc aici...dar voiam sa te linistesc ca in ciuda intamplarilor de mai sus, Yasmine a fost o cuminte, asa ca Eddy...parti bune, mai putin bune...hai te pup,

Cristina

Mergi la inceput

Draga Midori,nu intzeleg de fapt,CE te deranjeaza pe tine?Faptul ca am spus NU sedativelor kiar shi ca o ultima alternativa pentru un zbor linishtit?Cred ca fiecare este liber sa aleaga singur ce este mai bine pentru copilul sau shi NU am acuzat pe nimeni ca a folosit aceasta solutzie,nici macar pe tine ca ai apelat la acest AS in mineca.Tzie tzi-am spus numai ca experientza zborurilor cu un bebelush o am shi eu.Kiar shi Liviei care mi-a scris detaliat cum ar trebui sa le folosesc shi lui Oz care mi-a spus ca totushi ar trebui sa iau in calcul shi aceasta varianta,nu le-am reproshat nimik ci doar le-am multzumit cum am facut tuturor ce mi-au raspuns,deci kiar nu vad care-i rostul ultimului tau post Cit despre exemplul tau cu posesorii de permis port-arm...kiar m-ai bagat in ceatza.Sa shtii ca eu nici pe cei ce au arme in dotare,nu-i consider ucigashi dar asta este complet off-topic asha ca ma opresc aici,caci topicul este zborul lung cu un copil de 1 an shi ceva,nicidecum despre psihologia fiecaruia.
O zi buna shi tzie,

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput

Khris iubita,shtiam mey ca Yasmine a plecat saptamina trecuta.Nu ne-am palavragit pe chat shi ne spuneai ca merge cu soacra ta?Uff,deci shi cu telefoane extra la agentzie shi fara,sint shanse sa nu avem parte de acele locuri.Las' mey,Naomi sa fie cuminte shi sa ajungem acasa cu bine ca de restul se mai ocupa shi Doamne-Doamne shi norokul.Despre KLM shtiam ca au probleme financiare shi imi spusese sotzul ca au dat la noi la shtiri(nu mai shtiu cind)faptul ca KLM se "casatoreshte" cu Air France anul acesta.Shi noi am vrut sa mergem cu JAL,caci am avut experientze nemaipomenite cu aceasta companie dar nu au zboruri deskise decit pe o luna la pretzuri decente.La o luna jumate cit v-om sta noi,ne cam gaureau finantzele iar data aviatoare cind mergem acasa,sigur ii v-om lua Naomiei loc personal ca daca acuma are 11,500 kg...la anu' ne-ar deshela 11-12 ore cu ea in bratze.
Cred ca scriam in acelashi timp shi de aceea raspund separat.Multzi shi la voi shi revedere placuta!Hai ca daca doarme tero-chan bine diseara,poate ne vedem pe chat.

Eddy & Antonia Naomi

Mergi la inceput