mai astept un bb. cum ma pregatesc?
buna,
pentru ca mai mereu am gasit idei aici pe forum si am primit sfaturi care de multe ori chiar m-au ajutat enorm, m-am hotarat sa va cer din nou ajutorul. am nevoie de experienta voastra.
avem un baietel de 2,5ani si in decembrie mai vine unul
ca orice gravida acre se respecta imi fac tot felul de planuri si ma macin cu tot felul de griji. mai precis situatia sta cam asa:
baiatul cel mare merge la gradi pana la 6, eu deocamdata imi vad de serviciu, din decembrie o sa fac doar strictul necesar de acasa. nu ma pot baza pe ajutor in primele 6 luni cel putin decat din partea sotului(si asta mai mult cu cel mare pt ca stiu ca la bebelushi nu prea are ce sa faca-sau ma rog...experienta imi spune ca nu e punctul lui forte). mama(singura mea resursa) o sa fie la sora-mea cel putin pana in vara lui 2012 cand o sa poata merge nepotica la gradi. asa ca trebuie sa ma organizez cat mai bine din timp. acum cel mare adoarme doar cu mine langa el, de cele mai multe ori cu muzica lui preferata si eu prefacandu-ma ca dorm sau citind langa el. in mod normal dupa ce il adormeam plecam de langa el si imi vedeam de treburile de prin casa, acum de cand cu sarcina adorm si eu, de multe ori cu mult inaintea copilului.
cum o sa fac cand o sa trebuiasca sa mai culc un copil mic? daca o sa planga cel mic fix cand incerc sa fac liniste ca sa adoarma cel mare? daca plec de langa cel mare oare nu ii fuge somnul si ne dam peste cap total?
voi cum planificati pregatirea de culcare atunci cand aveti doi copii mici?
cum fac cu baia? la ce ora e bine sa il invat pe cel mic sa doarma?
ooof o groaza de intrebari am.
stiu ca nu tot ce o sa-mi spuneti o sa se potriveasca, sunt constienta ca fiecare copil e unic si ca degeaba imi fac planuri de acum.dar stiu totusi ca pentru psihicul meu e bine sa am cat de cat "un plan de atac" si ca experienta unor femei te poate ajuta mult mai mult ca orice carte citita.
cel mai teama imi este de primele 6 luni ale celui mic, dupa aia stiu ca o sa fie mult mai usor, de asta va rog sa imi povestiti cum v-ati descurcat voi la inceput. cum v-ati organizat? cum l-ati organizat pe cel mare inainte sa apara noul membru(nu vreau sa fac prea multe schimbari fix cand apare cel mic ca sa nu faca asocieri negative)
va multumesc mult anticipat chiar si pentru ca ati pierdut timpul sa imi cititi post-ul
+
Raspunsuri
Bebe Beca spune:
Aris, multe dintre raspunsuri le vei primi dupa nastere. Si noi ne faceam o multime de griji, nu stiam cum o sa ne organizam la culcarea celor 3 copii, eram speriati ca nu ne vom descurca... insa s-a dovedit a fi mai usor decat ne asteptam. Nastere usoara!
anya spune:
Pustiul meu mai mare avea aproape 3 ani cand a venit barza cu al doilea. Din maternitate a venit el sa-si ia fratele si din acel moment era al lui. L-a dus acasa si l-a parcat in patutul montat in camera copiilor. Asa ca din prima noapte au dormit unul langa celalalt (in paturi diferite). La 3 noaptea bb-le a facut "miau". M-am dus, l-am luat si m-am dus in sufragerie sa-l alaptez. A venit si cel mare sa vada ce-i fac. I-am explicat ca-i dau lapte si a cerut si el (in biberon, nu de la mine). I-a pus sotul meu niste lapte, a luat doua guri si s-a dus singur in pat sa se culce. A fost prima si unica trezire peste noapte. Pentru cel mare, ca ala micu' si-a luat portia de noapte mult si bine. De plans, s-a mai intamplat sa planga uneori, spre dimineata si atunci il luam pe cel mic la noi in dormitor pt o ora-doua, pana se linistea.
Seara, ii faceam baie piticului cu totii (mai ales cel mare era entuziasmat sa se joace cu bb-le), il alaptam si cel mic adormea. Cel mare facea baie si se strecura in liniste in dormitorul lor ca sa nu-si trezeasca fratiorul. Dupa ce a invatat cel mic sa stea in fundulet, am luat un scaun special de baie care se prinde cu ventuze si era foarte distractiv sa faca baie impreuna. Apoi isi luau biberoanele de lapte si...nani.
anna-mama spune:
Aris, sigur nu vorbesti de mine? Si eu am un baiat de 2 ani si 6 luni care adoarme doar cu mine langa el si inaintea caruia adorm de cand sunt gravida , si de asemenea si la noi o sa vina un bebe in decembrie Eu nu cred ca am putere sa-l dezobisnuiesc pe cel mare sa nu mai doarma cu mine, dar am speranta ca cel mic o sa doarma la el in pat si la el in camera...iar eu o sa fac naveta la el cand se trezeste pt a-l alapta, asa cum am facut si la cel mare..Stiu ca planurile de acasa nu se potrivesc intotdeauna cu ce urmeaza (stiu f bine de la primul copil), dar stiu ca o sa reusim cumva sa ne facem un program astfel incat sa fie toti impacati.
Astept cu interes sfaturilor fetelor care au trecut deja prin asta
Sarcina usoara si multa putere!
de steluta norocoasa Luca-Vlad (09.02.2009) si 20+ cu
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR
Anka74 spune:
Sarcina usoara, Aris!
O sa fie bine, copii tai te vor invata cum sa te organizezi!
Ce si-ar dori alte mamici sa aibe asemenea griji!
aris26 spune:
multumesc mult bebe beca si felicitari pentru a 3-a minune. stiu ca ar trebui sa stau calma pana vad exact ce si cum, daaar sunt un scorpion clasic si nu imi place deloc sa nu stiu eu ca am totul sub control(desi de multe ori am doar impresia ca eu controlez tot..caci in realitate....)
Citat: |
citat din mesajul lui Bebe Beca Aris, multe dintre raspunsuri le vei primi dupa nastere. Si noi ne faceam o multime de griji, nu stiam cum o sa ne organizam la culcarea celor 3 copii, eram speriati ca nu ne vom descurca... insa s-a dovedit a fi mai usor decat ne asteptam. Nastere usoara! Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si Tudor Andrei (16.02.2011) |
+
aris26 spune:
anya, tot aproape 3 ani o sa aiba si al meu. pare deja f incantat ca o sa aiba un frate si isi face planuri de cum o sa isi faca ei doi orchestra. mai ales de abia asteapta sa fac lapteeste f incantat de idee si sa vedem daca nu are si el ceva pretentii la sursa de hranaar fi in stare.
problema la noi este ca cel mare inca mai are nopti agitate in care ma cauta si nu se linisteste decat daca il tin in brate cateva minute.
pe la ce ora in puneai la somn pe cel mic? dar pe cel mare?
oare o sa faca si al meu liniste pentru fratele mai mic?
cel mare adormea singur cu laptele lui si inainte sa apara fratiorul?
iti multumesc mult pentru raspuns
citat din mesajul lui anya Pustiul meu mai mare avea aproape 3 ani cand a venit barza cu al doilea. Din maternitate a venit el sa-si ia fratele si din acel moment era al lui. L-a dus acasa si l-a parcat in patutul montat in camera copiilor. Asa ca din prima noapte au dormit unul langa celalalt (in paturi diferite). La 3 noaptea bb-le a facut "miau". M-am dus, l-am luat si m-am dus in sufragerie sa-l alaptez. A venit si cel mare sa vada ce-i fac. I-am explicat ca-i dau lapte si a cerut si el (in biberon, nu de la mine). I-a pus sotul meu niste lapte, a luat doua guri si s-a dus singur in pat sa se culce. A fost prima si unica trezire peste noapte. Pentru cel mare, ca ala micu' si-a luat portia de noapte mult si bine. De plans, s-a mai intamplat sa planga uneori, spre dimineata si atunci il luam pe cel mic la noi in dormitor pt o ora-doua, pana se linistea. Seara, ii faceam baie piticului cu totii (mai ales cel mare era entuziasmat sa se joace cu bb-le), il alaptam si cel mic adormea. Cel mare facea baie si se strecura in liniste in dormitorul lor ca sa nu-si trezeasca fratiorul. Dupa ce a invatat cel mic sa stea in fundulet, am luat un scaun special de baie care se prinde cu ventuze si era foarte distractiv sa faca baie impreuna. Apoi isi luau biberoanele de lapte si...nani. Anya |
+
aris26 spune:
anna - hei, ma bucur ca te-am gasit atunci. suntem cam in aceeasi oala
si eu radeam cu sotul ca parca ma vad dormind cu amandoi in pat ca o closhca.
si eu imi pun toate sperantele in cel mic: ca nu o sa aiba colici, ca o sa doarma singur in patul lui, ca nu o sa se trezeasca prea des noaptea...ca, ca, ca...saracul de el, nici nu s-a nascut si eu ma bazez atat de mult pe el
probabil ca o sa gasim noi un echilibru, dar stiu din experienta ca e tare bine sa primesti cate un sfat sau idee, de multe ori o greseala evitata te poate salva de multe neplaceri.
eu cu primul cam stiu ce greseli am facut, dar deh, era primul, l-am asteptat o gramada sa vina, ne-am chinuit destul de mult si atunci nu ma mai puteam gandi la a face lucrurile corect.
tinem legatura
citat din mesajul lui anna-mama Aris, sigur nu vorbesti de mine? Si eu am un baiat de 2 ani si 6 luni care adoarme doar cu mine langa el si inaintea caruia adorm de cand sunt gravida , si de asemenea si la noi o sa vina un bebe in decembrie Eu nu cred ca am putere sa-l dezobisnuiesc pe cel mare sa nu mai doarma cu mine, dar am speranta ca cel mic o sa doarma la el in pat si la el in camera...iar eu o sa fac naveta la el cand se trezeste pt a-l alapta, asa cum am facut si la cel mare..Stiu ca planurile de acasa nu se potrivesc intotdeauna cu ce urmeaza (stiu f bine de la primul copil), dar stiu ca o sa reusim cumva sa ne facem un program astfel incat sa fie toti impacati. Astept cu interes sfaturilor fetelor care au trecut deja prin asta Sarcina usoara si multa putere! de steluta norocoasa Luca-Vlad (09.02.2009) si 20+ cu e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR |
+
aris26 spune:
multumesc mult Anka
pe ei ma bazez si eu
stiu cat sunt de norocoasa, mai ales ca nici nu visam sa mai vina un bebe si in nici un caz atat de usor
citat din mesajul lui Anka74 Sarcina usoara, Aris! O sa fie bine, copii tai te vor invata cum sa te organizezi! Ce si-ar dori alte mamici sa aibe asemenea griji! |
+
Vivela spune:
am fost si eu in aceeasi situatie: baiatul cel mare avea 2 ani si 9 luni cand s-a nascut cel mic, dormea cu mine. n-am vrut sa-i stric obiceiul acesta - sa nu simta ca il resping din cauza celui mic (si-asa am avut parte de multe gelozii). i-am zis ca daca il deranjeaza cel mic, poate, daca vrea, sa doarma in camera cealalta cu tati. uneori vroia, alteori nu.
de regula il culcam pe cel mic in jur de ora 19,30 - 20 - astfel incat sa am cel putin o ora - doua de exclusivitate cu cel mare, ne jucam, faceam baita, mai citeam...
de dormit, acum dormim toti 4 , avem un pat de 2mx2,5m . si toata lumea e fericita. cel mic inca se trezeste de 3-4 ori sa pape, ii dau repede tzitzi si adoarme la loc, deci nu deranjeaza prea mult.
sarcina usoara in continuare, o sa te adaptezi si sunt convinsa ca o sa gasesti cele mai bune solutii pt voi toti .
aris26 spune:
vivela - multumesc mult pentru raspuns si incurajari. si eu ma astept la unele gelozii, mai ales ca si-a facut ucenicia ca sa zic asa cu verisoara lui a devenit f lipit de sora-mea inca de cand era gravida si mai ales dupa ce a aparut cea mica, pe care o iubeste dar se vede clar ca nu ii convine ca este ea in centrul atentie de multe ori. cu verisoara a fost simplu pt ca i s-a spus clar ca ea este copilul surori mele si mama ei trebuie sa aiba grija de ea si a inteles.
ora 19.30-20 suna f bine, vorba ta, asa mai apuci o ora doua cu cel mare exclusiv. dar te cam blocheaza in casa, nu? adica cred ca trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea ca nu o sa mai pot pleca in vizite sau parcuri pana seara tarziu. noroc ca o sa fie iarna la inceput deci nu o sa plang prea mult dupa iesiri
ideea cu patul comun nu e reamai ales ca si noi avem unul destul de mare(nici chiar cat al vostru) dar daca lipesc si patutul cu o laterala scoasa obtin o suprafata de dormit generoasa
+