mai astept un bb. cum ma pregatesc?
Raspunsuri - Pagina 2
BraveGirl spune:
As putea sa scriu pagini intregi despre cum au tot evoluat 'planurile' mele in ceea ce priveste programul. La noi e diferenta de 1 an si 11 luni intre copii, asa ca am avut mai multe variante. eu am noroc ca ma ajuta mama (s-a mutat temporar cu noi, si temporar a devenit 3 ani deja ), dar fetita tot cu mine cerea la inceput. fiind asa mica nu puteam sa-i cer sa faca liniste, asa ca la inceput a fost haos.
Eu mi-as face mai multe probleme legate de cum gestionez gelozia inevitabila. adica sa ai clar un plan bine gandit, in functie de copil, ca tu il cunosti cel mai bine. De exemplu, eu am zis sa nu vina nimeni in vizita primele 2 saptamani, ca sa nu se simta cea mare (care era tot bebe pt mine) data la o parte. Apoi aveam in dulapul de la intrarea in casa cadouri, si dc cei care veneau sa vada bebele nu aduceau cadou si pt ea, scoteam eu ceva din dulap. Inainte sa primesc pe cineva in vizita, le faceam instructajul: mai intai trebuiau sa o bage in seama pe fetita, apoi il aduceam pe bebe eu din camera lui...le spuneam sa nu intrebe de bebe pana nu il aduc eu. Si multe altele, nu prea mai imi aduc aminte acum. Nu o sa uit niciodata ce fata a facut cea mare cd tati l-a luat pe bebe in brate si l-a pupat si i-a vorbit dragastos. Parca i-a sfasiat cineva inimioara ei micuta. M-a impresionat pt ca deja bebe avea vreo 2-3 sapt, ne acomodasem, dar parca atunci a realizat ea ca tati il iubeste si pe bebe.
==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)
POZE
pica1 spune:
Aris eu sunt in aceiasi situatie ca a ta am un baiat de 3 ani care va avea in decembrie un fratior si pe deasupra tot scorpion sunt.
Eu ce am in plan in primul rand este sa nu ii schimb astuia mare ora de culcare si tabieturile. Norocul meu este insa ca baia si culcarea lui ma implica pe mine intr-o masura extrem de mica. Ta-su ii face baia si il pune in pat, iar eu sunt prezenta doar la "cerere", fiindca sunt singurele momente ale lor in care interactioneaz din cauza programului de lucru al sotului. Ce intentionez insa este ca dupa o perioada sa reuseasca sa ii gestioneze pe amindoi sa ii spele si sa ii culce, dar om trai si om vedea. Ce consier eu ca ma ajuta foarte mult este faptul ca am considerat ca este mai bine pentru toti ca dusul la culcare cu baie cu tot sa se desfasoare intr-un timp redus, fara povesti inainte de culcare, gadilat si alte leganaturi. Eu imi rezerv in timpul zilei momente sa stau cu copilul si sa ii citesc sau sa il gadil sau ce vrea el sa ii fac ca sa se resfete, iar dupa ce se culca acel timp sa fie strict al meu sa stau la un pahar de vin, sa ies pe terasa, sa ma uit la un film sau sa ma duc la vecini si sa luam cina. Sper sa imi reuseasca asta si cu 2 copii...
22+
Vivela spune:
Aris, nu esti neaparat lipita de casa cu programul asta. al meu adormea in carut plimbat si il lasam sa doarma in continuare. in timpul asta ma mai plimbam prin parc, il mai lasam pe cel mare sa mai alerge. e drept ca trebuie sa te sincronizezi cumva cu baita, i-o poti face inainte de a iesi afara, mai ales daca e cald.
asa am mai mers si prin vecini/prieteni, il adormeam acolo la ora de nani si noi stateam la palavre. la sfarsit luam copilul adormit si il translatam in patul nostru.
R.Cata spune:
Ma bucur ca am gasit subiectul asta.
Corina, si intre copii mei va fi o diferenta de 1 an si 11 luni.
Si eu ma gandesc inspaimantata cum voi face fata. Fata doarme cu noi si inca o alaptez. Nu vreau sa-i schimb nimic in "program". Cred ca vom dormi toti 4, eu intre copii, pt a fi la dispozitia lor pe yimpul noptii. Iar at cd cel mic se va trezi pt mai mult timp peste noapte, o sa ma duc cu el in camera cealalta pana adorme. Dar dc intre timp vrea si fata sa suga......inca nu am raspuns.
www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca
www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010
aris26 spune:
oh Corina, ba da. m-am tot gandit la gelozie, tocmai de aceea am zis sa ma organizez cat mai bine din timp pentru a nu suprapune modificari de program cu nasterea celui mic.
eu as fi intrebat multe in mesajul meu, dar am zis sa nu ma intind si sa devin plicticoasa. m-am bazat totusi pe voi toate ca o sa ma ajutati cu idei in diverse planuri.
o sa incerc sa imi pregatesc prietenii si rudele sa nu se repeada direct in cel mic la inceput si unde gresec ei o sa inecrc sa compensez eu.
ideea cu dulapul de cadouri e chiar tare, o sa fac un stoc de maruntisuri care stiu ca l-ar bucura. si acum am la dos diverse dulciuri ca sa o scap de mama din impas daca uita cumva sa vina cu ceva. noroc ca nu le trebuie mult ca sa ii faci fericiti, o solutie de baloane sau un ou kinder ii aduc la fel de multa bucrie ca si un avion cu telecomanda.
multumesc mult de idei, am notat
Citat: |
citat din mesajul lui BraveGirl As putea sa scriu pagini intregi despre cum au tot evoluat 'planurile' mele in ceea ce priveste programul. La noi e diferenta de 1 an si 11 luni intre copii, asa ca am avut mai multe variante. eu am noroc ca ma ajuta mama (s-a mutat temporar cu noi, si temporar a devenit 3 ani deja ), dar fetita tot cu mine cerea la inceput. fiind asa mica nu puteam sa-i cer sa faca liniste, asa ca la inceput a fost haos. Eu mi-as face mai multe probleme legate de cum gestionez gelozia inevitabila. adica sa ai clar un plan bine gandit, in functie de copil, ca tu il cunosti cel mai bine. De exemplu, eu am zis sa nu vina nimeni in vizita primele 2 saptamani, ca sa nu se simta cea mare (care era tot bebe pt mine) data la o parte. Apoi aveam in dulapul de la intrarea in casa cadouri, si dc cei care veneau sa vada bebele nu aduceau cadou si pt ea, scoteam eu ceva din dulap. Inainte sa primesc pe cineva in vizita, le faceam instructajul: mai intai trebuiau sa o bage in seama pe fetita, apoi il aduceam pe bebe eu din camera lui...le spuneam sa nu intrebe de bebe pana nu il aduc eu. Si multe altele, nu prea mai imi aduc aminte acum. Nu o sa uit niciodata ce fata a facut cea mare cd tati l-a luat pe bebe in brate si l-a pupat si i-a vorbit dragastos. Parca i-a sfasiat cineva inimioara ei micuta. M-a impresionat pt ca deja bebe avea vreo 2-3 sapt, ne acomodasem, dar parca atunci a realizat ea ca tati il iubeste si pe bebe. ========== Corina Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010) POZE |
+
aris26 spune:
ia uite cati fratiori apar in decembrie
sa stii ca ai dreptate cu schimbatul tabieturilor. tocmai vorbeam cu sotul meu ca ce ne-a apucat pe noi sa vrem tocmai acum sa il mutam in camera lui noaptea. eu am decis sa abandonez mutarea asta, revenim la programul initial in care absolut toti eram fericiti si odihniti.
aseara iar l-am adormit si am plecat din camera. bineinteles ca s-a trezit peste o ora jumate si nu m-a gasit a inceput sa scanceasca, l-am luat langa noi dar toata noaptea s-a trezit sa ma verificeel nu s-a odihnit si nici eu. si toate astea pt ce? pt ca asa e scris undeva ca trebuie sa doarma separat? mare tampenie. am stabilit cu sotul sa ne potolim pt ca pana la urma ne-am dat seama ca amandoi suntem multumiti de aranjamentul de pana acum, mai ales ca aveam acel timp de dupa ce culcam copilul doar pt noi doi.
vorba ta, sa vedem cum ne descurcam cu doi
e bine la voi ca sotul se ocupa de baie si adormit. la noi sotul are dupa amiaza adica de la 6 cand vine de la gradinita pana pe la 9 cand merge la baie. baia o poate face cu ta-su sau cu mine nu e o problema, dar la somn este momentul nostru cand ne tinem in brate, il mangai, ii spun povesti si ne alintam. la asta nu poate sa renunte....ca sa nu zic ca si mie mi-ar fi groaznic de greu. astea sunt momentele in care imi spune toate supararile si bucuriile din timpul zilei si tratam toate problemele. pana la ora de culcare are zile in care nici nu exist pentru ca are treaba cu taica-su.
multumesc mult pentru raspuns, nastere si sarcina usoara si tie
citat din mesajul lui pica1 Aris eu sunt in aceiasi situatie ca a ta am un baiat de 3 ani care va avea in decembrie un fratior si pe deasupra tot scorpion sunt. Eu ce am in plan in primul rand este sa nu ii schimb astuia mare ora de culcare si tabieturile. Norocul meu este insa ca baia si culcarea lui ma implica pe mine intr-o masura extrem de mica. Ta-su ii face baia si il pune in pat, iar eu sunt prezenta doar la "cerere", fiindca sunt singurele momente ale lor in care interactioneaz din cauza programului de lucru al sotului. Ce intentionez insa este ca dupa o perioada sa reuseasca sa ii gestioneze pe amindoi sa ii spele si sa ii culce, dar om trai si om vedea. Ce consier eu ca ma ajuta foarte mult este faptul ca am considerat ca este mai bine pentru toti ca dusul la culcare cu baie cu tot sa se desfasoare intr-un timp redus, fara povesti inainte de culcare, gadilat si alte leganaturi. Eu imi rezerv in timpul zilei momente sa stau cu copilul si sa ii citesc sau sa il gadil sau ce vrea el sa ii fac ca sa se resfete, iar dupa ce se culca acel timp sa fie strict al meu sa stau la un pahar de vin, sa ies pe terasa, sa ma uit la un film sau sa ma duc la vecini si sa luam cina. Sper sa imi reuseasca asta si cu 2 copii... 22+ |
+
aris26 spune:
aha, am bagat la cap
hai ca nu suna rau deloc
fetelor imi dati curaj nu gluma
citat din mesajul lui Vivela Aris, nu esti neaparat lipita de casa cu programul asta. al meu adormea in carut plimbat si il lasam sa doarma in continuare. in timpul asta ma mai plimbam prin parc, il mai lasam pe cel mare sa mai alerge. e drept ca trebuie sa te sincronizezi cumva cu baita, i-o poti face inainte de a iesi afara, mai ales daca e cald. asa am mai mers si prin vecini/prieteni, il adormeam acolo la ora de nani si noi stateam la palavre. la sfarsit luam copilul adormit si il translatam in patul nostru. Traiesc in Orasul Alandala Juridic@ |
+
aris26 spune:
mmm..da. asta cu alaptatul sincron chiar ca pare dificila desi stiu ca am auzit fete care o faceau(atunci nu am citit cu atentie cum se descurca...ca deh)
pe cea mare o mai alaptezi inca si noaptea?
chiar asa, eu ce ma fac daca ma trezesc ca vrea si asta mare san???
nu mi-am pus problema prea serios pana ieri cand m-a intrebat iar daca am facut lapte si i-am spus ca nu, o sa fac dupa ce se naste bebe si atunci el m-a tras de bluza si a zis ca vrea si el. i-am zambit si l-am imbratisat. dar nu am facut decat sa aman raspunsul.
hhhhh ce fac?ce explicatie ii dau. parca totusi nu imi vine sa il las sa suga acum la 3 ani cand m-am luptat cu el sa bea lapte de orice fel pana la 1 an jumate. de la 4,5 luni a refuzat sanul si la biberon il pacaleam doar in somn
citat din mesajul lui R.Cata Ma bucur ca am gasit subiectul asta. Corina, si intre copii mei va fi o diferenta de 1 an si 11 luni. Si eu ma gandesc inspaimantata cum voi face fata. Fata doarme cu noi si inca o alaptez. Nu vreau sa-i schimb nimic in "program". Cred ca vom dormi toti 4, eu intre copii, pt a fi la dispozitia lor pe yimpul noptii. Iar at cd cel mic se va trezi pt mai mult timp peste noapte, o sa ma duc cu el in camera cealalta pana adorme. Dar dc intre timp vrea si fata sa suga......inca nu am raspuns. www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010 |
+
aris26 spune:
ah si inca o dilema majora. pana acum cand il pregateam de gradi ii spuneam mereu ca mama pleaca la serviciu si el la gradinita, asa ca atunci cand protesta ca nu are chef sa se trezeasca sa mergem la gradi ii spuneam ca nu poate sa ramana acasa pt ca si eu si tata trebuie sa plecam la munca si bla bla stiti si voi discutiile...fiecare su servicul sau.
cand o sa raman acasa cu bebelushul, ce ii spun? de ce nu poate sa ramana si el? pt ca sincer nu vreau sa il tin si pe el acasa dupa ce nasc din mai multe motive: nu vreau sa ii stric rostul, sa se indeparteze de prietenii de acolo, de program si de viata lui; nu vreau sa stea acasa pt ca sunt constienta ca nu ash putea sa ma ocup cum trebuie de el si sa il invat tot ce trebuie sa invete la varsta lui; ash fi mult prea obosita, asa macar mai prind si eu o ora de somn langa cel mic; as avea la dispozitie cateva ore/zi doar pt cel mic care o sa aiba si el nevoie de mine doar pt el...etc; stam intr-o zona cam izolata, nu avem acces usor la parcuri si alte locuri unde poate sa socalizeze chiar daca dispune de o curte generoasa nu are copii si cred ca este important pt el sa petreaca mult timp langa persoane de varsta lui...etc
+
R.Cata spune:
Da, o mai alaptez si noaptea.
Parerea mea: lasa-l sa incerce. Poate va refuza din start. Am mai citit ca poate uita si sa suga. Mai ales ca nu a mai facut-o de mult timp.
www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca
www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010