sporturi ?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Hai ca va raspund eu despre bazin, probabil Roxana n-a vazut msg vostre, dar avind in vedere ca "m-a corupt" si pe mine (saru' mina Rox, ca atfel nu ajungeam) am vazut si eu cum sta treaba pe acolo.
Deci, nu e vorba despre bazinul Floreasca ci despre Clubul Floreasca, str. Mircea Eliade nr.1.
La copii nu stiu daca se face abonament, e 150.000 intrarea/zi. Daca vrei lectie de inot e 200.000 si nu mai platesti altceva. Ptr. adulti e 300.000 intrare/zi sau 3 milioane/luna- nelimitat.
Roxana zice ca nu e aglomerat simbata dimineata, eu personal n-am ajuns in nici o zi de we.
Bazinul e adinc, cred ca are cam 1,50m in partea cea mai putin adinca, dar am vazut ca la inceput cei mici au mansoane gonflabile si plute.
Bazinul e acoperit, e cald inauntru si apa e calda.
Sint 2 profesoare una mai in virsta si una mai tinara mi s-au parut ok amindoua.

In primavara o voi duce si eu pe Catinca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Korekt si multumesc mult Diana!

Am vazut si copii de 3 ani si un pic la bazin. E cam scump dar eu nu am avut surprize legate de apa ( cel putin pana acum ).

Am vazut ceva interesant: copii care au ochelari de inot se distreaza cel mai tare ca stau cu ochii deschisi sub apa. Stiti de unde se pot cumpara?

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Roxana, vreau si eu mai multe detalii despre cum pui un copil pe skiuri. Juniorul are 4 ani si 10 luni si de anul acesta o sa inceapa sportul asta nou. Eu nu skiez, asa ca o sa-l dau pe mana unui calificat, insa pot sa il ajut cumva? O sa incep si eu luna asta sa ma dau pe skiuri, gasiti-mi client de clapari, vorba bancului. :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Lexi,

Cea mai importanta problema cu schiatul , patinatul sau orice alt sport ce presupune alta suprafata de echilibru ( inclusiv inot ) este sa ajungi sa te adaptezi cu aceasta noua suprafata.

Ce voi face eu cu fata mea:
1. Ii pun schiurile pe loc drept si o ajut sa "paseasca" pe lateral, sa intoarca si sa se tina asa. Sa se obisnuiasca cu ideea de picior legat de un schi, clapar si cu echilibrul aferent. Ca sa nu se plictiseasca am de gand sa o "trag" cu schiurile pe loc drept.
2. In faza doi vom incerca sa urcam cu schiurile un pic la deal ( o panta foarte usoara ). Apoi va trebui sa vina spre vale dar fara bete. In loc de bete de schi vreau sa-i dau bat fara varf, un pic mai gros ( cum sunt cozile de matura ). Trebuie sa stea cu genunchii flexati, ca si cum ar sta pe un scaunel. Batul trebuie sa-l tina sub genunchi, mainile pe bat intre picioare.

Dupa ce se obisnuieste asa ( cu pozitia, sa-i placa sa vina la vale etc ) se incep "figurile", adica plug si alte alea. In principiu dureaza cam 1,5 - 2 zile.

Copii invata foarte repede. E mai greu sa le explici cu mutatul greutatii de pe un picior pe altul dar se rezolva si asta. De obicei, de la astfel de explicatii copii ajung sa mearga intr-un picior si o fac foarte bine. Le place sa faca tot felul de trasnai. Le place sa sara. Cand se tine un pic pe picioare poate fi "ademenit" la sarit ( peste un hop sau trambulina mica ). Cand spun sarit ma refer la ridicarea in aer a schiurilor dar nu mai mult de 10-15 cm. Le place la nebunie si nu-i periculos ( doar daca este copilul amotric ).

Spre surpriza generala, un copil care prinde gustul schiului invata foarte repede. Adora sa sara.. Cu adultii este ceva mai greu. Daca ajungi sa te simti cat de cat sigura pe tine si sa nu ai spaima ca nu stapanesti schiurile.. o sa inveti repede.

Mai exista un aspect: cum cazi. Intotdeauna pe o parte. Simti ca nu stapanesti situatia.. tup pe o parte.

Tu poti sa-l incurajezi. Monitorii lucreaza cu grupe de copii. Nu are cum sa se ocupe de fiecare copil in fiecare minut. DUPA sau INAINTE de lectiile in grup poti sa repeti cu copilul ceea ce nu prea merge sau pur si simplu sa-i ceri sa-ti arate figura aia sau .. Copii adora sa-i invete ceva pe adulti.

Dupa prima zi poate deveni "profesorul" tau. Incercand sa-ti explice va repeta pentru el, o sa-si puna in ordine ideile, o sa detectezi ce nu "s-a asezat" bine, repeta miscarile etc.
Incurajeaza-l! Copilul tau stie deja ce-i frica. Fata mea inca nu prea stie. Are 3 ani si jumatate.

Invata-l sa-si puna singur claparii si schiurile. Sa stie ce trebuie sa simta cand claparul sta bine sau nu sta ( iti spune monitorul ). Este esential sa invete sa fie independent. Chiar daca cade, sa poate sa se urce singura pe schiuri si sa mearga mai departe.

Daca e un copil mai potolit, mai fricos fata de caderi etc, acomodeaza-l cu ideea ca a cadea este normal atunci cand inveti sa schiezi. Nu stiu cum sa spun.. sa-i placa sa cada pe zapada!

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacm spune:

Multumesc Diana . Cred ca nu am merg acolo pentru ca bazinul este adanc si lui Alex o sa-i fie frica, chiar cu vesta de pretectie. As prefera un bazin mic pentru copii unde sa se balaceasca la inceput.

Roxana, sfaturile tale despre schiat sunt excelente! O sa le aplic si eu cu schiurile de plastic prin fata blocului. Sper sa am succes.

Iulia

Mergi la inceput