Prietene la bine si la greu - 131
Raspunsuri - Pagina 15
Lumi_Richard spune:
Of,cu scuzele de rigoare:
La multi ani,Laura_Andreea! Iti doresc multa sanatate si impliniri, si multa fericire alaturi de familia ta frumoasa!
La multi ani si celor care si-au serbat ziua numelui de Sfanta Maria!
Ancutza_Bro spune:
ahhhh, si eu
La multi ani fericiti Laura_Andreea !
Anca, mami de Sabina Ioana (03 nov 2009)
laurairina13 spune:
Lumi, mi-a placut tare mult cum ai zis de Annabelle, 'e perfecta pentru noi'
Tocmai am citit ceva despre jucariile copiilor nostri, un subiect tratat si de F.Dolto, voiam sa va las si voua niste spicuiri care mie mi s-au parut interesante:
- intrebarea e de care jucarii sa se cumpere copiilor? cele educative sau cele comerciale? Dolto spune ca, copiilor trebuie date jucariile pe care si le doresc.
- stiati ca dimensiunea mare a animalelor de plus si a papusilor este periculoasa pentru copiii?? ''Dimensiunea mare a animalelor din plus sau a păpusilor este periculoasă pentru copii. Proportia dintre masa jucăriei si masa copilului cînd e treaz si se joacă nu contează. Din păcate, jucăriile se află într-un colt al încăperii si, în anumite momente, cînd copilul e obosit sau bolnav par mult mai mari decît copilul însusi care, în acel moment, se simte coplesit. De fapt, o jucărie pentru copii (un ursulet, o păpusă etc.) n-ar trebui să depăsească lungimea cuprinsă între capătul degetului mijlociu si cotul copilului'' Eu habar nu aveam si tare imi doream pt Amalia un plus mare pe care sa se urce si sa se joace.
- resturile jucariilor stricate, desfacute, atata timp cat nu sunt periculoase pentru copil, trebuie lasate in cosul cu jucarii. Copiilor le place de multe ori sa se joace cu resturi de jucarii decat cu jucarii noi. (eu de multe ori am aruncat la gunoi jucarii stricate de ale fetei..)
- jucariile trebuie sa apartina in totalitate copiilor odata date, ce face copilul cu ele il priveste; daca ii face placere sa le faca bucati, sa le faca (aici nu prea sunt de acord, dar cred ca tine si de firea mea de a tine la toate lucrusoarele, si de a le pastra si secole)-
- nu e bine sa confiscam jucariile copiilor, e un act de sadism; (aici iar mi s-a parut interesant, stiu multe mamici care confisca jucariile copiilor pe diverse motive, ca nu le-au strans la locul lor, ca au facut nu stiu ce prostie; deci ca pedeapsa le confisca o jucarie copiilor. Dolto zice sa nu..)
- jucariile cu care copilul nu se joaca pot fi facute cadou altor copii, cu conditia ca insusi copilul sa aleaga ce daruieste mai departe;
Toate astea sunt spicuiri din cartea 'Cand apare copilul'-F. Dolto. Multe din ele mi se par interesante, dar am gasit destule aspecte prin carte cu care nu rezonez eu prea tare..
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 37+ Dragos Stefan
Firefly's shop
BLOGUL MEU
cristina_boc spune:
Salutare si de la noi,
Eu dau tarcoale butoiului. Andrei efectiv ma termina la cat de mult s-a schimbat. Crizele sunt din ce in ce mai dese si din orice. Din cel mai cuminte copil din parc, s-a transformat in cel mai prapadit copil din parc. Oare unde am gresit?
Citind postarea lui Licu despre jucarii imi dau seama ca eu fac exact invers: jucariile stricate le arunc imediat, jucariile pe care arunca de pamant le confisc, am un urs si un tweety mai mari decat el. Apropo de jucariile cu care nu se mai joaca, eu i-am luat de Mos un telefon cu roti (cu snur, sa-l traga dupa el).
Nu a fost interesat niciodata de jucarie, iar de o saptamana este favorita, cand iesim afara. Nu a fost varsta si probabil nici locatia (tineam juacria in casa). De unde sa le stiu pe toate?
Ancutza, frumoasa tunsoare. Am vazut si pozele din minivacanta, foarte frumos. La greci plecati? cand?
O zi frumoasa tuturor!
Cristina , Andrei Cristian , 7 dec 2009
POZE
monis5 spune:
Ancutza welcome back! Iti sta f f bine tunsoarea . Asa ma bate si pe mine gandul de tare... dar stiu ca odata tunsa, aia sunt, nu-l voi mai lasa ever sa creasca, asa ca mai astept putin...
Bafta cu pasaportul ala! SI felicitari pentru Sabinutza vorbareata! aaa, foarte faine pozele ; trenul ala chiar merge? eu habar nu aveam de el
Licu multumim de info . Nici eu nu ma gandisem la asta cu ursii de plus uriasi, dar pare sa aiba sens. Si eu am gasit multe chestii in Dolto cu care nu sunt de acord, dar si multe care sunt de bun simt.
Aia cu tine care tii la lucruri cred ca trebuie sa se limiteze la tine, copilul poate fi diferit si trebuie incurajat sa fie diferit (stiu exact ce zici ca si eu cam tin la lucrurile mele, dar parca la jucariile lui nu asa mult ).
Lumi ce de-a treaba ai, oh ce-as vrea sa am si eu treaba din asa cauza . Banuiesc ca te ajuta mama ta in tot timpul asta, nu? Spor la soferie!
Dankutza offf, ca tot din una in alta mergeti si voi... multa sanatate!
Strumfy oau, esti foarte aproape de trim II deja, super! Chiar trece iute vremea...
Magda superb nebuclatul, cum il stim
Raluci ce faceti voi, pe unde umblati azi?
Liloaso bafta si rabdare! ce-mi doresc si mie desi noi inca nici acolo nu suntem
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
monis5 spune:
ia uitati ce ni se pregateste
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9838004-parc-distractii-30-000-metri-patrati-din-septembrie-bucuresti.htm
cristina_boc spune:
Vreau sa o mai intreb pe Tina cum merge cu intarcatul? Cam cat dureaza la varsta aceasta?
Eu as vrea sa-l trimit pe Andrei la bunici, sa incerc aceasta varianta (Cory, cat l-ai tinut la bunici? cu sau fara tine (nu mai retin detalii)), desi soacra a zis ca sa ma duc si eu sa fiu prin zona, in cazul in care nu se descurca. Nici nu stiu cum sa fac. As fii preferat sa nu fiu prin zona. Nu suport sa-l aud plangand la altcineva in brate. Mai bine sa planga la mine in brate.
Tocmai m-a luat o stare super naspa si n-am chef de nimic, desi n-am mancare si o gramada de haine de calcat
Cristina , Andrei Cristian , 7 dec 2009
POZE
monis5 spune:
asa, si de noi in 2 vorbe: Iulian nu face la olita, tot in faza de fara scutec prin casa este, acuma nu mai face pe aiurea fara sa-mi spuna, se tine si vine la mine, il trimit dupa olita, o aduce dar nu vrea sa stea pe ea, desi face in mod evident pe el.... Pe wc cu reductor nici atat... Azi dimineata se tinea asa de tare ca i-au curs cateva de picaturi de pipi printre degete , asa mi-a fost de mila de el... ma duceam sa-i aduc un scutec sa-i pun, dar pana m-am intors, tot pe jos facuse... (si ce-i mjai place sa topaie in baltoaca ). Sper sa evoluam intr-o directie oarecare cat de curand.
Cine a mai progresat cu olita? si cum?
in rest, doar de bine, am plecat la somn, kiss!
Cory_B spune:
Cristina-eu nu l-am tinut la bunci cand l-am intarcat, l-am lasat acasa la noi,cu mama si cu soacra(am vrut sa fiu sigura ca este fff bine "distrat" ) si ca este in mediul lui - am plecat eu. M-a luat sotul(mai mult cu fortza) la mare...3 zile. Vedea ca sunt epuizata si ca Andrei cerea non-stop,eu merg si la servici din ianuarie si deja nu prea mai rezistam. Asa ca, am plecat cu strangere de inima si am avut surpriza sa constat ca bubu a fost fff bine cu cele 2 bunici, s-a jucat frumos, a papat si a dormit bine Prima noapte fara mine(dupa 1 an si aproape 10 luni) a fost chiar ok, s-a foit de vreo 2 ori dar atat. Fara plans si scandal. Cand m-am intors am ramas uimita sa vad ca nu cere tzitzi,nu stiam daca sa ma bucur sau nu. Am avut o stare tare ciudata insa a trecut El acum isi mai aminteste from time to time insa nu insista, il iau si ii ditrag imediat atentia. Iti doresc multa bafta, rabdare si tarie. Acum...depinde si de copil insa al meu era efectiv all day la tzitzi...si uite ca a reactionat f bine. Ceea ce-ti doresc si tie
Citat: |
citat din mesajul lui cristina_boc Vreau sa o mai intreb pe Tina cum merge cu intarcatul? Cam cat dureaza la varsta aceasta? Eu as vrea sa-l trimit pe Andrei la bunici, sa incerc aceasta varianta (Cory, cat l-ai tinut la bunici? cu sau fara tine (nu mai retin detalii)), desi soacra a zis ca sa ma duc si eu sa fiu prin zona, in cazul in care nu se descurca. Nici nu stiu cum sa fac. As fii preferat sa nu fiu prin zona. Nu suport sa-l aud plangand la altcineva in brate. Mai bine sa planga la mine in brate. Tocmai m-a luat o stare super naspa si n-am chef de nimic, desi n-am mancare si o gramada de haine de calcatCristina , Andrei Cristian , 7 dec 2009POZE |