parinti divortati-program vizita

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Tatal cum va ajunge sa/si cunoasca copilul daca nu petrece timp cu el? Indarjirea asta impotriva barbatilor mi se pare deplasata. E greu sa cresti copii si cand ai barbat in casa care te ajuta si este si mai greu sa cresti un copil singura. Dar asta nu inseamna ca e normal sa te porti asa cu tatal copilului, mai ales daca el este interesat. Scopul unei mame ar trebui sa fie bunastarea copilului si nu pedepsirea barbatului.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Clarmai, tu merei spui ca ai probleme cu sotul si ca nu se ocupa de copil pt ca are altele de facut. Un copil de 3 ani care are o relatie normala cu tatal sau nu plange dupa mama decat daca s/a lovit, ori e foarte frustrat sau obosit. Deci exemplul tau nu este farte bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

georgiana o sa te convingi singura cand o sa nasti cat de dificila poate sa devina o femeie! iar cand e vorba de copilul ei.... hmmm nici nu iti poti imagina!
cand era baietelul nostru de cateva luni il trimeteam afara pe sot cu baiatul nostrul pe care taica-su il schimba, il tinea pe burtica pt colici etc... si cu toate astea il sunam din 10 in 10 min sa vad daca sunt ok. i-a vezi daca nu ii e prea cald, daca nu e prea frig, a baut apa, nu cumva a facut kk.
si acum e cam la fel desi copilul a mai crescut... la 30 de min sun si intreb: "e bine, a cazut, nu e prea cald afara oare, sa nu stati in soare, are palaria pe cap.
Stiu ca e sotul meu ...si ca iubeste copilul asta la fel de mult ca si mine dar....
sunt o femeie dificila! sunt mama...

Mergi la inceput

unele femei sunt mai dificile decat altele, intr/adevar. pe mine daca m/ar fi sunat cineva la fiecare 10 minute cred ca o luam razna sau aruncam telefonul cat colo. Eu am ales sa/i acord sotului incredere totala. Chiar mi/a multumit ca nu l/am stresat cu telefoanele. Iar cand iesea afara cu Finn la cateva luni eu dormeam dusa pt ca altfel nu as fi fost in stare sa fac fata noptilor nedormite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

si eu ramaneam acasa tot pt a ma odihni ...dar ...nu puteam pur si simplu. Desi sotul mi-a explicat de miiii de ori ca nimic nu se va intampla cand e cu el si stiam si eu asta. stiu si acum. dar asta e sufletul meu...asa sunt eu construita, sunt ca o closca.
De asta am si recunoscut ca sunt o femeie dificila iar eu ii multumesc in fiecare zi sotului meu pt rabdarea pe care a avuto cu mine in special in primul an al copilului care dupa cum bine stiti e cel mai greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Tatal cum va ajunge sa/si cunoasca copilul daca nu petrece timp cu el? Indarjirea asta impotriva barbatilor mi se pare deplasata. E greu sa cresti copii si cand ai barbat in casa care te ajuta si este si mai greu sa cresti un copil singura. Dar asta nu inseamna ca e normal sa te porti asa cu tatal copilului, mai ales daca el este interesat. Scopul unei mame ar trebui sa fie bunastarea copilului si nu pedepsirea barbatului.

Total de acord.

Eu una mai degraba mi-as face probleme daca copilasul de 1-2-3-x ani nu are o relatie suficient de ok cu tatal sau (divortat sau nu) incat sa nu-i faca placere sa fie numai ei doi impreuna.

Normal, vorbesc ca una care si-a lasat de la inceputul inceputurilor si complet relaxata copilul cu tatal sau, fiind convinsa ca este cu celalalt om de pe lumea asta pt care bb e mai presus de orice.

Iar daca va fi sa ma despart de tatal copilului meu.. sper sa fiu suficient de inteleapta sa nu ma folosesc de copil pt a plati eventualele polite..

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Sincer eu as fi mai intelegatoare cu caracterul unei femei care a trecut printr-un divort cand copilul avea un an si l-a crescut singura.

Ce scrie in actele de divort aceeea e regula desfasurarii intalnirilor. Orice altceva se schimba la tribunal.
Trei ani sa pleci singurel cu un copil despre care nu stii prea multe mi se pare traumatizant pentru copil. Iar daca prima dorinta a sotului tau e sa te cunoasca pe tine si sa petreceti timp impreuna nu mi se pare ok. Iar aparitia unui bebe complica lucrurile. Copiii mei au fost gelosi intre ei si-i iubeam la fel.

Daca sotul tau vrea sa faca ceva... sa petreaca timp in parc cu copilul si sa o lase pe fosta sa -i supravegheze de pe banca. Asa nici copilul nu se simte "dat" si si tatal interactioneaza relativ liber cu copilul. Daca relatia dintre tata si copil devine buna, copilul va cere el timp de joaca cu tata.

Daca tot e sa ne lansam in presupuneri: cum sa interactioneze copilul relativ liber in prezenta unei mame care-i transmite mesaje negative in legatura cu tatal lui ?
Virsta de 3 ani este de obicei virsta "oficiala" la care copilul poate fi integrat in colectivitate, deci presupun ca poate sa petreaca si cele 2 ore cu tatal in absenta mamei; desigur in conditiile in care aceasta ii permite asta din punct de vedere emotional (la fel cum unui copil ii este mult mai greu sa se adapteze la gradinita daca mama nu ii transmite emotional ca aceasta desprindere este ok).

Parerea mea este ca mama trebuie sa ii acorde copilului sansa unei relatii bune cu tatal lui, dar din pacate nu vad cum ar putea legea sa asigure asta.

@ela_04 nu stiu ce virsta are copilul tau, dar sper ca acest fel al tau "dificil" de a fi sa se remedieze cit mai repede si sa fii in stare sa-i acorzi copilului incredere pentru a putea sa se dezvolte in mod armonios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana28s spune:

dragele mele..hai sa incheiem subiectul. Eu am pus o simpla intrebare, nu am acuzat pe nimeni. Eu sunt insarcinata in 2 luni si de abia asteptam sa fim parinti. Si credeti-ma ca sunt fericita ca am un sot ca el, e tot ce mi-am dorit vreodata de la Dumnezeu. Iar cu programul de vizita, si faptul ca nu ii da copilul nici macare pt 2 ore, decat in prezenta ei....vom actiona in mod legal.

Va multumesc pt sprijin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Georgiana,e cel mai bine asa. Un program scris nu mai lasa loc interpretarilor.
Asteapta-te insa sa dureze ceva, adica inarmeaza-te cu rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

AgnesLuca am spus cum... pot interactiona. In parc mama sta pe banca si tatal se joaca. Copilul e sub ochii mamei si tatal invata sa se descurce. Daca relatiile dintre parinti nu permit nici asta ... e ceva foarte ciudat pentru o femeie care aparent a cerut ea insasi divortul.

Eu nu sunt divortata si nici nu tin sa pedepsesc pe cineva. Dar din cauza unor cauze medicale +job tatal nu si-a vazut timp de vreo cateva luni copiii de 3 si 1 an pe atunci. Evolutia lor dpdv somn, mancare, mod de joaca l-a descumpanit si le-a trebuit destul timp de adaptare pana cand a-i lasa cu el nu insemna ca am mai mult de lucru dupa decat timpul liber capatat. Asa ca mie mi se pare total aiurea sa-ti lasi copilul de trei ani cu un strain nepriceput pe motiv ca-i t a fost tatal biologic. E cu totul altceva sa lasi copilul la gradinita cu personal specializat si mai ales cu alti copii. Si nici asa nu toti o suporta.

De ce spun tata biologic si atat. Pentru ca mie mai mult de atat nu-mi pare sa fie. Practic copilul se apropie de trei ani, divortul a fost la un an deci in urma cu mai putin de doi ani, iar Georgiana asteapta in curand un copil. Deci s-a reacasatorit si refacut viata in vreun an.

Daca dupa divort ar fi alergat dupa job sa iasa afara cu copilul cu carutul si fara... n-ar fi avut timp de dating. Eu nu stiu prea multi parinti implicati cu copil de un an-doi care au acel timp liber necesar cat sa inceapa o relatie. Asa ca nu-mi pare straniu ca mama e neincrezatoare in talentele paterne.

Si ma indoiesc ca justitia nu vede toate aceste detalii.

Mergi la inceput