Cum dezobisnuim copilul sa mai doarma cu mama?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Muso, am vazut ca ai cerut inchiderea topicului dar ma grabesc sa postez si eu raspunsul meu. Pe undeva, este foarte similar cu al Laurei.

Si Dudu (4 ani si 9 luni) a dezvoltat de ceva timp frica (culmea, tot de monstri). Desi doarme dintotdeauna in camera lui, sunt in continuare nopti cand ne trezim cu el in patul nostru. Din acest punct de vedere, nu are nici o restrictie. Sau, mai bine zis, doar una: este musai sa se cocoate pana in dreptul pernelor, intre noi, ca sa nu patim vreun incident neplacut (cazaturi, etc).

In plus, i-am instalat o lampa de veghe in camera lui, si unul dintre noi (prin rotatie) sta cu el (in acelasi pat) pana adoarme. Pt noi sunt momente foarte placute, cand ne povestim unul altuia ce am facut peste zi, cand ma intreaba cate in luna si-n stele, cand ma striga in soapta (pe jumatate adormit): "Mami, unde esti?" iar eu ii raspuns: :"Fii fara grija, sunt aici!" Cu tati are alt gen de discutii, se distreaza impreuna amestecand povestile, pana cand pica amandoi la datorie.

Editez ca sa iti spun ca nici eu nu te-as incuraja cu ideea de a monta computer in camera lui. Nu este un capat de tara daca faceti asta (mai ales daca sunteti atenti cu timpul petrecut in fata monitorului - asa cum ai mentionat). Am citit insa odata un articol despre riscuri potentiale de radiatii date de expunere prelungita, chiar atunci cand aparatele sunt inchise. Nu am cunostinte de specialitate, noi am preferat sa le evitam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

e forum public si pot posta ce vreau, unde vreau, atata timp cat respect regulamentul forumului. tu ai deschis subiectul, tu ai dat informatii vagi, era de asteptat sa ai si genul acesta de raspunsuri si abordari, sa fii judecat prin prisma celor scrise. te-ai expus cu buna stiinta acestor judecati in momentul in care ai deschis acest subiect, fara sa dai prea multe detalii. cum vrei altfel sa inteleaga participantii la dialog care au fost motivele pentru care baietelul tau inca mai doarme cu mama ? pot fi n motive, tocmai de aceea pot fi si n metode de abordare a situatiei.

si ai fost la limita jignirii afirmand ca "vorbeste gura fara voi". puteam sa te raportez la moderator, insa nu-mi sta in fire.
din punctul meu de vedere, reactia ta imi demonstreaza ca nu ai o parere buna despre cei care indraznesc sa te contrazica sau sa-ti spuna ca nu ai dreptate...e parerea mea, mai bine zis impresia pe mi-ai facut-o, si nu e obligatoriu sa fie cineva de acord cu ea. putem fi de acord ca nu suntem deloc de acord. si putem discuta civilizat. daca vrei.

nu am spus ca tu nu accepti sfaturi de la femei, te rog sa recitesti cu mai multa atentie mesajul cu pricina. am facut o afirmatie la modul general, da ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muso spune:

Multumesc Adriana mica ptr raspuns.

@CorinaDani- Regulamentul sigur nu-l respecti atata timp cat de la primul post al acestui topic esti off topic; de acum nu ma mai obosesc sa-ti mai raspund, am vazut ca n-am cu cine, te ignor pe veci, poti vb sigura ca tv-ul pana faci bube la deshte.

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

iarta-mi indiscretia, cum va descurcati cu viata intima ? nu va lipseste dormitul impreuna ?

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Daca tot ai fost curioasa si ai pus intrebari privind viata noastra intima, iti pot spune ca ne descurcam ff bine si folosim o gramada de pozitii, inclusiv 69 care e bestiala!
Asta asa ca tot erai curioasa sa afli mai multe despre mine, chiar acuzandu-ma ca n-am postat toate detaliile la inceput...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Muso

Multumesc Adriana mica ptr raspuns.

@CorinaDani- Regulamentul sigur nu-l respecti atata timp cat de la primul post al acestui topic esti off topic; de acum nu ma mai obosesc sa-ti mai raspund, am vazut ca n-am cu cine, te ignor pe veci, poti vb sigura ca tv-ul pana faci bube la deshte.

Daca tot ai fost curioasa si ai pus intrebari privind viata noastra intima, iti pot spune ca ne descurcam ff bine si folosim o gramada de pozitii, inclusiv 69 care e bestila!
Asta asa ca tot erai curioasa sa afli mai multe despre mine, chiar acuzandu-ma ca n-am postat toate detaliile la inceput...

puteam sa pun pariu ca acesta este genul de raspuns pe care urma sa-l dai...tipic sau specific, cum vrei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Muso chiar nu conteaza de ce a dormit:). Ai nostri au dormit cu noi sau cu mine sau doar cu tatal.

Cel mai greu e sa adoarma in camera lui. Noi nu i-am lasat in intuneric. Poti gasi o lampa care se invarte si creeaza umbre miscatoare pe pereti cam asa:

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=node%3D495224&field-keywords=revolving+magic+lamp+children&x=0&y=0
Pot vi cu animale/masini alergand sau cu o poveste.

Aveau si la IKEA acum vreo doi ani ... poate inca gasiti undeva.

Sau daca nu gasiti fatuca mea are stelute fosforescente lipite pe tavan si care ziua nu se vad

Gasiti aici:
http://idealbebe.ro/so/stele-pe-tavan-fluorescente.html
Ideea e sa adoarma linistit. Ideal e sa fie obosit de alergata, o poveste si apoi lasat usa deschisa si in camera lui cu ceva lumina sau pe hol si o masinuta sau doua prin pat. Indiferent cat e de obositor trebuie ca adormitul sa fie lin.

Si sa-i luminati drumul spre camera voastra si baie cu lampi de veghe. Va face ceva nopti drumuri dar in timp se va opri... de asemenea nu-l excludeti complet. Duminica ai nostri vin cu pernele lor si facem o bataie cu perne pe cinste.

Somn usor:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

fac abstractie de discutiile contradictoriinu imi plac deloc discutiile astea in care barbatii sunt intr-o tabara si femeile in alta. zau, uitam de myulte ori ca suntem de fapt o echipa si ca in orice echipa nu trebuie sa facem toti aceelashi lucru

muso si noi suntem in plin proces. am inceput timid, mai precis tot eu il adorm seara, stau cu el in pat pana adoarme dupa care ma mut in camera sotului si las toate usile deschise. daca il aud ma duc la el, daca nu vine el la noi. uneori doarme pana dimineata in patul lui si vine sa ma trezeasca la ora lui. problema e ca atunci cand il culc in alta camera eu sunt aia care nu prea ma odihnesc pt ca ma trezesc de zeci de ori de grija lui. sa nu iti spun ca acum doua seri m-am trezit pe la 5(a nu stiu cata oara) si mi-am luat copilul din patul lui si l-am adus langa minezici ca eram o pisica care isi cara puii unde ii crede ea in siguranta
din cate vad cam asta e metoda, la noi cel putin. ah, si f important este sa ii spui ca daca se trezeste noaptea poate sa vina la voi, ca mama e in cutare camera. faza cu o camera minunata in care sa isi doreasca sa stea la noi nu prea merge. ii place camera lui, ma pune des sa il duc acolo la chitarile lui si la posterele cu formatia preferata si imi cere seara sa mergem acolo sa doarma dar tot cu mine. asa ca eu zic sa nu va apucati sa investiti enorm in camera convinsi fiind ca asta garanteaza succesul operatiuni, oricum peste 2 ani o sa vrea altfel si altfel in functie de varsta si pasiunea de moment. mai bine incercati sa plece sotia ta dupa ce a adormit si sa vina langa tine.
faza cu e destul de mare..hmm..stii cum e. sunt copii si copii. am auzit atat de multi bebelusi care nu suporta pe nimeni in camera cu ei si atat de multi copii de scoala care nici in ruptul capului nu ar pleca de langa parinti. eu cred ca daca nu fortati prea mult si daca el nu vede ca ati facut o mica obsesie din asta o sa mearga totul mai usor. daca nu va preseaza ceva anume atunci lasati-l mai incet

parerea mea

+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Legat de calculator ...ca orice mama sfatoasa nu pot sa te las fara doua-trei sfaturi extra si necrute. Nu as pune calculatorul in camera lui ci mai curand intr-un loc comun:) Si sa stii ca o ora-doua e multicel la varsta lui. Poti face doua reprize de 30 min. Pentru zilele ploioase puteti juca bowling prin casa, jocuri de tip monopoly, lego, placute pe care sa montezi minicircuite eletrice si faci o sonerie, o alarma, un ceas folosind ca sursa electrica o baterie, sa umfle roti de biciclete

Desi nu-i o optiune clasica prin .ro si baietilor le place sa gateasca...a-ti baga mainile in ceva care-i lipicios si dulce si se poate baga in gura e deliciul oricarui copil. Si de facut o partida de clatite zburatoare e fain desi asta poate cere ceva desprinderi de pe pereti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

al meu e mai mamos. are aproape 8 ani si o noapte/ saptamana o dormim impreuna.
In ziua aceea isi face curat si frumos in camera...
Zice ca ma incinta sa dorm cu el, ca la el e mai frumos decat in dormitor cu tati.

nu sunt de acord cu computer, Tv in camera lui.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diddl spune:

Noi suntem cam in aceeasi situatie ca si Aris. Adoarme in camera la ea cu mine in pat si apoi ma mut in camera noastra. Stie ca daca are o problema suntem la doi pasi si venim imediat la ea. A mers din usa ei pana la usa noastra si a vazut ca "mami sunt chiar doi pasi"
Avem perioade mai bune in care nu se trezeste deloc noaptea sau mai rele in care se trezeste de 3-4 ori. Uneori ma striga, alteori se strecoara usor la noi in camera si ne trezim toti 3 a doua zi. Din cate am observat, cel mai important a fost cat de fermi am fost noi. Spus povestea cate ori este nevoie, aceeasi poveste mereu. Noi sincer am lasat-o un pic mai usor in ultimul timp...

Mergi la inceput