Cum dezobisnuim copilul sa mai doarma cu mama?
Raspunsuri - Pagina 2
anya spune:
Sa critic faptul ca tu te odineai si ea se ocupa de copil...e tardiv. Poate daca veti avea un al doilea copil nu se va repeta.
Strict la subiect. Amenajati impreuna cu copilul camera lui, duceti jucariile, alegeti niste postere sau decoratiuni pe gustul lui si dupa ce e gata, mergeti impreuna si il culcati. Eventual mama, de care e mai atasata la momentul culcarii sta si ii mai citeste o poveste, pana adoarme. Usa o lasati intredeschisa si la fel si la camera voastra, astfel incat sa il auziti si sa poata veni la voi daca peste noapte se trezeste si ii e frica. S-ar putea sa va treziti cu el, la inceput, destul de des in pat cu voi, dar incetul cu incetul si cu multa rabdare se va rezolva.
Cand va intalniti cu prietenii, rudele, laudat-il cat de "baiat mare" s-a facut, ca sunteti mandri de el si lasati-l sa aduca prieteni sa se laude cu camera lui.
Calculatorul nu l-as vedea in camera copilului si nici vre-un televizor. E vorba de supravegherea site-urilor pe care intra sau a programelor vizionate. Baietii mei au calculatorul in sufragerie si oricand pot arunca un ochi sa vad pe unde "bantuie".
CorinaDani spune:
foarte bine punctat anya !
un copil de 5 ani si 8 luni nu ar trebui sa stea prea mult in fata calculatorului. daca ar fi dupa mine, nu l-as lasa deloc; sa iasa pe afara cu bicicleta sau rolele (supravegheat, desigur), sa-si consume energia sau sa faca un sport, un curs de dans, inot, arte martiale. ce e aia, sa stea in casa cu nasul in monitor ? pai peste 2-3 ani o sa-l vedem pe Muso deschizand un subiect "baiatul meu e dependent de jocurile pe calculator"...
ca sa nu-l dezamagiti pentru ca deja i-ati promis ca-i veti pune calculatorul in noua camera, ii puteti explica faptul ca nu ajunge cablul de la reteaua de internet pana in camera si sunteti nevoiti sa lasati calculatorul in locul in care este acum.
biroul il veti muta desigur in noua camera, mai are putin si incepe scoala si va avea nevoie de birou pentru a-si face lectiile, a-si tine caietele, cartile, creioanele, etc.
Laura25 spune:
Nu mai sariti asa pe om. A zis clar in prima postare ca abia de apuca sa doarma 5-6 ore pe noapte acasa, a doua zi fiind iar la munca. Mama daca statea cu copilul , a doua zi putea sa fure o ora de somn sau sa stea pur si simplu sa se relaxeze/odihneasca. Daca, sa presupunem, Muso e sofer de meserie de ex., ce ii ajuta sotiei daca se trezea noaptea de 2-3 ori si a doua zi adormea la volan? Poate copilul a fost alaptat, stim cat de des se pot trezi astfel de copii si ce repede se alina cu sanul. Ce ar fi putut face Muso ? Sa se trezeasca sa iti tina sotia de mana, doar din spirit de camaraderie, sa fie cu ea cand se trezeste?
Baiatul meu de vreun an de zile a dezvoltat o frica de intuneric si nu numai. Daca suntem toti in bucatarie de ex si trebuie sa se duca in dormitor, o ia pe sora lui cu el sau ne cheama pe unul din noi, cei mari. Nu se duce singur, chiar daca abia se insereaza si e lumina aprinsa in toata casa. Sa ii pregatiti si o lumina de veghe, sa i-o lasati aprinsa daca va cere. Si cred ca exemplul concret al unor prieteni de aceeasi varsta cu el ,care dorm singuri, l-ar ajuta sa isi faca si el curaj.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
CorinaDani spune:
laura, total off-topic : si fetita mea a avut o perioada de 2 luni, acum recent, cand dintr-odata a prins frica de intuneric. stii de la ce i s-a tras ? nu m-as fi gandit nici in ruptul capului : la gradinita au scara interioara (gradi are 2 etaje). pe unul dintre geamurile de pe palierul dintre etaje, d-na directoare a lipit un semn de circulatie din acela urias, de incepator (in ideea ca si cei mici de la acest etaj sunt tot incepatori). ei bine, fii-mea a avut o viziune proprie a acestui semn, il descria ca pe o bomba care sta sa explodeze (dap, de la niste desene animate stie, nu se mai uita de mult la ele). ei, si de aici frica de bomba/bec/explodeaza/intuneric. abia dupa ce am discutat cu d-na directoare si a scos semnul de pe geam, nu am mai avut probleme cu fetita, i-a trecut dintr-odata teama de intuneric si luminite palpaitoare (avem un bec de la baie care face asa, nu stim de ce)
Laura25 spune:
Corina, al meu mai zice ca ii e frica de monstri din intuneric. Pe mine un pic ma distreaza cand il vad ca vrea ceva din dormitor, dar nu s-ar duce singur si trage de sora'sa sa mearga cu el (uneori merge imediat, alteori are alta preocupare si tot trage de ea si incearca sa o convinga. Sau se intampla ca ea sa plece din dormitor si ramane el, apoi vine suparat si o cearta ca l-a lasat singur), in conditiile in care ea are cu vreo 10 cm si 5kg mai putin .
CorinaDani spune:
a, si am mai folosit o smecherie pana i-a trecut frica de intuneric : de-a lungul timpului am tot gasit in pufuletii cu surprize diverse modele de lanterne. am mai cumparat o veioza mica haioasa din plastic, cu baterie, e usoara si usor de aprins/stins. cand voia ceva din dormitor, se ducea cu una dintre lanterne sau cu veioza.
Muso spune:
Laura25 a intuit bine: lucram ca sofer.
Ptr cei care nu au habar cu ce se mananca am sa le spun asa: sa parcurgi zilnic 500-1000km, sa vii seara la 22-23 acasa si la 5 te trezesti sa pleci din nou, deci aveam nevoie de odihna ca sa nu mor pe drum sau sa nu omor si pe altii, se adoarme ff usor la volan, o sec e sufucient sa provoci dezastrul, umblam cu sticluta de picaturi de ochi in torpedou si-mi puneam in ochi ori de cate ori ma usturau din cauza oboselii, dar e usor de aruncat cu namol si de-a fi judecat si tras la raspundere ca eu ma odihneam si altii stateau de straja la copil.
Camera e in curs de amenajare, de fapt se dicuta acum cum va fi, iar la pc nu sta zilnic, doar cand nu iese afara sau cand e vreme urata, 1-2ore/zi, nu sunt atat de iresponsabil sa-l las zilnic cu zecile de ore, si in nici un caz nu voi deschide un topic sa cer ajutorul ca sta mult la pc, de fapt n-am sa mai deschid nici un topic ca pe acest forum vad ca se practica sa se denatureze tema initiala a topicului si se ajunge in balarii si tras la raspundere ca de, esti denaturat ca parinte, in opinia unora.
M-ati scos din sarite cele ce ma judecati, vb gura fara voi.
Cine sunteti voi si cine va da dreptul de-a judeca un om, sunteti Dumnezeu cumva?
Multumesc celor ce mi-au raspuns.
Rog un moderator sa inchida acest topic, s-a deviat de la tema initiala.
CorinaDani spune:
Muso, daca ai fi urmarit acest forum de-a lungul timpului, ai fi invatat deja ca asa se intampla, cu cat esti mai zgarcit in detalii, amanunte si informatii, cu atat spusele tale sunt intoarse pe toate partile, disecate, se fac ipoteze, scenarii si speculatii de toate formele, marimile si culorile.
Daca spuneai din start ca esti sofer si ca acele ore de somn erau vitale pentru tine, crede-ma ca nu te-ar fi judecat nimeni ca tu dormeai in timp ce sotia avea grija noaptea de copil.
Daca ai lasa irascibilitatea si tafna la o parte, ai avea multe de invatat de pe aici. Insa de, nu toti barbatii pot accepta sa primeasca sfaturi de la femei, sau sa admita ca ele au dreptate, cu atat mai mult cu cat suntem niste necunoscute pentru tine.
Laura25 spune:
Corina, las-o ca data asta macane ... Omul a intrebat cum sa mute copilul in camera lui fara probleme, nu despre orele de calculator a copilului sau viata lui sexuala. Ati sarit repede pe el ca de ce nu s-a trezit de fiecare data cand s-a trezit si nevasta, de ce nu doarme cu nevasta, cand are timp de sex, de ce nu scoate copilul cu rolele, ca digur va avea copil dependent de PC, fara absolut nici o legatura cu intrebarea lui. Nu cred ca e musai sa iti pui Cv-ul si istoricul familiei pe forum ca sa poti primi 2-3 sfaturi pt o problema destul de banala.
Muso spune:
Asta sta in caracterul romanului, de-a diseca, specula ipoteza si alte asemenea in lipsa de orice activitate, caci altfel nu se explica.
Nu cred ca trebuia sa-mi expun biografia si cv-ul pe acest forum ptr a intelege si a vedea domniile voastre cu ce ma ocup, sta in bunul simt al fiecaruia de-a nu judeca oamenii pe care nu-i cunosc.
Inca o data vii si-mi sari in cap spunand ca nu accept sfaturi de la femei, pai oare crezi ca eu nu stiu ca pe acest forum sunt peste 90% femei, asa ca iar ma judeci; acum imi spui ca-s irascibil si tafnos, dar cine a aruncat primul piatra?
Te rog scuteste-ma si nu mai posta in topicul meu.