Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (39)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AlexinaA spune:

Citat:
citat din mesajul lui scrish

vad ca discutati iar despre somnul bebelusului...

nu stiu, poate eu sunt prea panicata de ce vad in jur la copii prietenelor mele si de aici si parerile categorice...dar sincer mie nu mi se pare normal sau sanatos ca un copil de 2 ani sa se trezeasca de 3 ori pe noapte, ba pentru mancare, ba sa adoarma cu biberonul de ceai in gura, ba socializare etc...ziua e zi si noaptea e noapte si eu cred ca toate nevoile copilului pot fi satisfacute cu succes in timpul zilei.

evitand puseurile de crestere care sunt momente punctuale, si tehnic vorbind, un bebelus deja la varsta asta nu mai are nevoie de mancare noaptea. daca noi ca parinti pierdem momentul in care copilul se trezeste din orice alt motiv si noi credem ca ii e foame si ii dam sa manance, in timp, organismul lui va ajunge sa ceara masa de la ora respectiva, pentru ca asa s-a obisnuit. si in cazul nostru, cand mancam la ore fixe corpul ne cere de mancare cu o precizie de ceas elvetian. tot asa e si la ei. si se ajunge ca usor usor, un moment punctual de crestere sa fie prelungit pana cand in loc sa depaseasca problema ea se transforma intr o nevoie constanta.

imi amintesc si acum momentul cand luca nu a mai mancat noaptea: intr o seara pe la 5 dimineata m a trezit plangand. eu chiauna m am dus la el si setata pe pilot automat i-am schimbat scutecul si eram pregatita sa il iau jos sa ii fac biberonul. cand imediat dupa ce l am schimbat a tacut. am zis sa il pun in patut sa vad ce se intampla. am ramas cu el in camera 15 minute timp in care a adormit la loc si nu s a trezit pana a doua zi dimineata. in urmatoarele 2 seri s-a trezit fix la ora la care era obisnuit dar nu m am mai grabit sa ma duc la el, l am lasat sa planga 5 minute pe ceas. si s a calmat singur si a adormit la loc. asta se intampla cand avea 1 luna si de atunci nici o singura noapte nu m a mai trezit din somn. nu am folosit nici ceai, nici suzeta nici nimic.

cand va trece printr un puseu de crestere evident ca ii voi da de mancare, dar voi fi extrem de atenta sa nu se transforme in altceva.

eu fac parte din categoria mamicilor care cred ca daca iti lasi copilul noaptea sa doarma singur la el in patut nu inseamna ca il iubesti mai putin ci ca il ajuti sa isi formeze un obicei de viata sanatos.

recunosc faptul ca poate si eu as fi vrut sa imi satisfac "ogoliul de mama" si dorinta mea proprie sa il tin tot timpul in brate si sa il fac sa devina dependent de mine dar cu ce pret? sunt copii care in timp isi regleaza programul si altii care la 2 ani, in urma dorintei mamei de a afirma "fara mine sau fara sa ma traga de par o ora nu adoarme" nu au insusit un stil de viata normal. din pacate, aici pe forum am auzit prima oara de copii care dorm noaptea, in viata reala toti copii prietenelor mele se trezesc de o gramada de ori pe noapte. asa ca eu una am ales sa imi concentrez nevoile de afectiune, joc, rasete, tinut in brate pe timpul zilei si noaptea sa fie "sfanta".

Mami fericita de Luca Andrei 22.03.2011

sunt total de acord

Mamica de printesica - Teea Maria (14.04.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

mada eu am vazut la okaidi in baneasa!

ailed

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui strumphitza

se ingroasa gluma in Londra s-a extins rascoala, din ce in ce mai multe puncte din Londra, sud si est , nu numai in nord am fost afara dimineata pana la mall la mothercare ca trebuia sa ii cumpar sacii aia speciali pentru cosul de gunoi special de pampersi si am vazut cum aratau magazinele cu geamurile sparte, le-au inlocuit cu panouri mari de lemn arata ca dupa razboi ... lume multa in zona, calma, cumparaturi , fiecare isi vede de treaba lui.... am vazut cateva autobuze deciate care de obicei sunt in alta zona nu aici si ma miram, cartierul vecin de unde a incepiut rascoala e dat peste cap, inca e traficul blocat si de aia... Dupa ce am venit de la mall am alaptat fata si zic hai sa mergem jos la supermarketul ala mare sa ii cumpar pampersi si mai aveam de cumparata niste maruntisuri, salate , fructe si ceva legume... in drum spre supermarker, care e destul d emare sa nu spun imens... vad pe strada, care e o strada comerciala cu multe restaurante, magazine fel de fel, bijuterii, saloane, agentii voiaj.. vad foarte multe cu jaluzelele metalice trase, inchise!!! ma intrebam oare de ce ajuns la supermarket, inchis , toate obloanele trase ma uit ins tanga, ma uit in dreapta, magazinele d ejur imprejur inchideau toate, trageau obloanele, multe isi puneau panouri metalice si aud lumea vorbind, ca vin astia pe aici cu racoala, sa distruga si sa fure de prin magazine , ca mai devreme azi au devastata alte cateva supermaketuri mai la nord de cartierul nostru, in alte districte Si-au gasit scuza si s-au apucat iar de distrus si vandalizat... nu stiu cate leicoptere de politie am vazut deasupra capului meu in drum inapoi spre casa, si am luat-o repejor la pas ca ma gandeam ca naibii dau nas in nas cu nebunii Acum citesc ca au ajuns si in centru pe Oxford street, in buricul targului unde e zona comerciala si cea mai vizitata de turisti Pe toti i-as lua si i-as baga in puscarii, au bagat frica in oameni si inchid afaceri care si asa merg prost. In drum spre casa m-am oprit la florarie si am vorbit cu ciprioata si mi-a spus ca aseara pe la 5 a trecut politia si le-a cerut sa inchida si sa traga obloanele metalice ca se asteapta sa vina vandalii... cica isi dau mesaje pe Twitter si Facebook si se anunta care pe unde se duc la vandalizat si distrus astia copie revolutiile de prin lumea araba din primavara sau ce naiba fac? si cica la anul e Olimpiada in Londra?!

_
Happy Mummy of Sophia Nicole (02.04.2011)

vai !eu zic sa stai mai mult pe acasa zilele astea cu huliganii astia. pune-l pe tatai sa ia pampaersi si toate cele

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui simonacip

AM vb cu ei. COpii( fratii mei) sunt in regula, mama insa e la spital in Gura Humorului..maine dimineata ii fac o radiografie la picior sa vada dc e rupt ca nu-l poate misca..vina a fost a celuilalt, era si baut ..masina e naspa pe stanga..ASta e acum...sa vad ca vin acasa si ca mama e ok...

Simona, mami de baieti David, Matei si Vlad Arsenie
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

bine ca nu e nimic grav!
mie mereu mi-e frica de altii in trafic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns persi spune:

Multumim pentru raspunsuri!
Ailed,hemograma nu am facut pt ca mi-e mila de el sa-l intep
Ea s-a uitat in cerul gurii si a zis ca ar fi putin cianotic ceea ce denota lipsa de fier dar,s-a bazat si pe faptul ca a luat mult in greutate de la nastere si cu siguranta ar avea nevoie de fier.A zis ca pt copii alaptati la san este obligatoriu fierul...
Cred ca o sa incep sa-i dau de azi desi mi-e tare frica de constipatie...
In legatura cu administrarea lui impreuna cu vit c stiti ceva?
Strumph,imi pare rau de ce se intampla la Londra,si de faptul ca nu poti scoate piscoata la plimbare..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailed_dota spune:

persi il inteapa in deget
nici nu simte

mami de fete frumoase:MARIA DANIELA (07.04.2003) si DODO-ANDRA SIMONA (14.03.2011) si de ingeras (2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Somleac

Miki sunteti la mare?

Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008 Ilinca- 18.04.2011

nu, la munte..aveam 2 saptamani la dispozitie pt concediu, una acum si una dupa 28 august..si am ales acum la munte ca mi se parea prea rece sa merg in septembrie cu ei la munte..asa ca a ramas marea dupa 28 august..dar inca mai stau pe ganduri daca sa mai mergem sau sa renuntam anul asta..e f dificil pt noi cu ambii copilasi intr-o camera, din cauza somnului..cand adoarme unul, il trezeste celalalt..singura solutie ar fi apartament, cum am avut sio aici la munte, insa e destul de scump si nu stiu ce sa facem..
mai vedem....poate sunt ceva ofertye bune pt septembrie la mare..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui madutza_bra

neata!

hai ca gab eu o cafea Azi nu stiu de ce m-am trezit direct obosita ..cica vine azi socra-miu sa-l ia pe Cristi la plimbare...cu metroul...

alexina, tu cand te intorci?

miki, concediu zici? super Abia astept s aplec si eu.

Cozonacelul meu, Cristian Andrei
Buburuza mea, Catalina Ioana

Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si Catalina Ioana - 15.02.2011

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

in sept cam pe la mijloc cred. am o nunta pe 3 sept in buc, las bebelina la sv apoi ma intorc dupa ea! tot in sept vrem sa plecam in Amsterdeam. cand ma intorc musai ne intalnim !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui madutza_bra

aaa..ieri am luat rochita Catalinei pt nunta din sept si bretele si basc lui Cristi.
Unde as putea gasi o cravata bleumarin pt Cristi?

ar mai tb sa iau pantofiori Catalinei dar nu am gasit masura care tb, iar unde am gasit m-au omorat preturile..la Zara 120 ron , daca ar fi mers in picioare as fi dat dar asa...doar de fite..nuuuuuuuuuu

cred ca ma apuc sie u d eliste pt concediu. Asa mult am asteptat sa plec, si acum imi dau seama ca dupa ce ma intorc din co se termina si vara

ah, si inca ceva, am luat ieri pasaportul buburuzei

Cozonacelul meu, Cristian Andrei
Buburuza mea, Catalina Ioana

Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si Catalina Ioana - 15.02.2011

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

parca la Z am vazut cravate..
pantofiori nu gasesti ceva frumos la reduceri ? sau vrei ceva mai de toamna ? uite ceva ce mie mi-a placut f f mult, insa nu stiu cum sunt cu marimile..http://www.woodland.ro/ro/timberland/main/reduceri/timberland-gift-set-26866?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui persi

Multumim pentru raspunsuri!
Ailed,hemograma nu am facut pt ca mi-e mila de el sa-l intep
Ea s-a uitat in cerul gurii si a zis ca ar fi putin cianotic ceea ce denota lipsa de fier dar,s-a bazat si pe faptul ca a luat mult in greutate de la nastere si cu siguranta ar avea nevoie de fier.A zis ca pt copii alaptati la san este obligatoriu fierul...
Cred ca o sa incep sa-i dau de azi desi mi-e tare frica de constipatie...
In legatura cu administrarea lui impreuna cu vit c stiti ceva?
Strumph,imi pare rau de ce se intampla la Londra,si de faptul ca nu poti scoate piscoata la plimbare..

Mamicuta fericita de Radu Andrei (31.03.2011)

stiu ca Dr Culcer e pediatru f bun. eu as face ce zice ea. s-ar putea sa se constipe de la fier

Mergi la inceput