Fluturasi de Martie Aprilie 2011 (39)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

simo ce a patit mami??

mai sunt copilasi de aproape 6 luni care nu sunt "pasionati" de stat in fundulet??? L al meu nu e prea interesat el vrea irect sus in picioare. daca il pun sa stea in fundulet se burica de fund in sus, ajutandu se de calcai si face podul ...vrea sa se ridice. daca il ridic vrea la "galop"
peste 1 sapt incepem cu premergatorul.

mamica implinita de fetita (2007) si baietel (2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandreeac spune:

Ce faceti mamicilor?>

PE cand intalnirea Simo? Daca nu e f cald afara vin si eu, dar daca va fi ca astazi nu stiu daca il scot pe Rares.

Madutza, Simo, Strumphy multumim de complimente. Da s-a schimbat Rares, e un dolofan si un frumos, na , orice cioara isi lauda puiul.

Lalely ne luam de mana, si eu am o problema cu dormitul lui Rares in patut , dar imi iau si eu inima in dinti si incerc sa il obisnuiesc usor usor cu patutul, ca desi mai papa si lapte praf, ca eu lapte nu mai am f mult, tot la san vrea sa adoarma, Aseara ma certa, ca faceam baie si l-am lasat cu tati si cand am venit ce mai bodoganea acolo, sa vin mai repede sa il adorm.Parca nu il vad pe Rares sa adoarma singur, eu il vad tare mamos. Offffff, scrie-ne si tine-ma la curent cu ce reusita ai, asa ma mobilizez si eu.

tuturor, ma duc sa ma joc cu el ca se smiorcaie

Nasterea miracolului meu

Mami de miracol Rares Andrei 27.02.2011

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lalely07

Bulina...ai dreptate si nu ma supar..Of daca m-ar lasa inima asta de mama si instinctul de closca...Stiti ca cateodata zic ca vreau sa profit de toate momentele alaturi de puiul meu???Si asta pt ca l-am asteptat si dorit atat de mult..Dar tb sa imi iau inima in dinti...

Mamica de comoara David Andrei 15.04.2011
Doamne iti multumim pt acesta minune!

nah ca ma bag si eu iarasi...
liliana, sfatul meu este urmatorul: fa asa cum va este voua bine!! nu fa ceva ce nu iti place doar pt ca asa trebuie sau asa scrie in carti sau pt ca alte mamici/alti copii fac altfel! vrei sa profiti de toate aceste momente asa cum simti tu?? foarte bine..trebuie sa fi convinsa ca asa cum procedezi tu/procedati voi este asa cum va doriti si asta va face pe voi fericiti.
de exemplu eu am unele regrete de la bb1...:( pe care incerc din plin sa le recuperez acum! eu sunt de parere ca nu exista copil bun-rau ci doar copil linistit-sau copil pe care il deranjeaza ceva de este agitat. copilul nu plange degeaba....este singurul lui mod de a se manifesta si noi ar trebui sa il intelegem. ma gandesc ca, copilul daca inca se trezeste noaptea inseamna ca inca nu e pregatit sa renunte la anumite obicee sau ii este fomica sau are nevoie de noi. sunt sigura ca acest lucru nu o sa se intample la nesfarsit. cand o sa fie pregatit o sa renunte singur. toate astea eu le iau ca atare. bineinteles atata timp cat e si mamica dispusa sa le accepte , nu e obosita, nervoasa ..surmenata.

Mergi la inceput

alina06 pupam micul crestin!!

andreea puuuppp dolofanul rares!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Simo, sanatate mamei!
Yasmi, asa mare s-a facut Lucas?! Deja premergator...

Citeam ce ai scris tu despre primul dintisor. Cred ca si la noi au inceput simptomele. Baloseste, isi baga degetele in gurita si se trage de gingia de jos, asa pe sub limba, in unele zile e tare marait. Daca il atingi pe obraz imediat se intoarce cu gura larg deschisa sa apuce . E simpatic foc...

Am vazut ca ati vorbit mult despre trezitul noaptea. Luca a avut vreo 3 saptamani cred (2-3) in care nu s-a mai trezit. Se trezea la 4, apoi la 5, apoi la 6 si tot asa. Ajunsese sa doarma pana la 7.30. Acum de vreo saptamana, poate mai mutl, a inceput sa se trezeasca din nou. La 2. Mananca 120 ml de lapte si apoi adoarme. Ma rog, de cele mai multe ori adoarme mancand. Apoi se mai trezeste la 6-7. Uneori mai are o tentativa pe la 5, dar ii bag suzeta si adoarme la loc... Dimineata, mananca, sta treaz vreo 45 de minute si pe la 8 si ceva, 9 cel tarziu, se culca si mai doarme vreo 2 ore. Eu il las in pace, cred ca se va regla el singur, asa cum a facut-o si prima data.
Dar precizez, doarme singur in camera lui, in patut. Eu ma trezesc doar cand il aud scancind in baby phone.

Avem si noi o problemuta la adormire: se freaca pe fata, pe ochi, prin gurita cu mainile si nu prea il ia somnul. Asa ca stau cu el si ii tin suzeta si il las sa se joace cu un deget de-al meu pana il ia somnul. Adica vreo 5-10 minute. Asta daca nu e obosit rau. Ca daca e obosit, nu mai e nevoie Cred ca trece si perioada asta dupa ce realizeaza el exact care e treaba cu mainile si ce poate face cu ele

Mami fericita: Luca 12.04.2011
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandreeac spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi

alina06 pupam micul crestin!!

andreea puuuppp dolofanul rares!!

Yasmi si noi va pupam si felicitari pentru al 2 lea dintisor! Cum sa fac sa doarma si Rares al meu la el in patut? Avem patut de design si il mai pun ziua dar mai mult de o ora nu vrea sa doarma acolo, iar noaptea cand il mai pun mai mult de 2 ore nu doarme sub nicio forma si se trezeste si se smiorcaie, asa ca il iau cu mine ca alta varianta nu am si pana sa adoarma el bine adorm eu , asa ca sa il pun iar nu mai am cand, ca sunt si eu obosita si ametita si adormita. Da-mi un sfat. pupici

Nasterea miracolului meu

Mami de miracol Rares Andrei 27.02.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumphitza spune:

se ingroasa gluma in Londra s-a extins rascoala, din ce in ce mai multe puncte din Londra, sud si est , nu numai in nord am fost afara dimineata pana la mall la mothercare ca trebuia sa ii cumpar sacii aia speciali pentru cosul de gunoi special de pampersi si am vazut cum aratau magazinele cu geamurile sparte, le-au inlocuit cu panouri mari de lemn arata ca dupa razboi ... lume multa in zona, calma, cumparaturi , fiecare isi vede de treaba lui.... am vazut cateva autobuze deciate care de obicei sunt in alta zona nu aici si ma miram, cartierul vecin de unde a incepiut rascoala e dat peste cap, inca e traficul blocat si de aia... Dupa ce am venit de la mall am alaptat fata si zic hai sa mergem jos la supermarketul ala mare sa ii cumpar pampersi si mai aveam de cumparata niste maruntisuri, salate , fructe si ceva legume... in drum spre supermarker, care e destul d emare sa nu spun imens... vad pe strada, care e o strada comerciala cu multe restaurante, magazine fel de fel, bijuterii, saloane, agentii voiaj.. vad foarte multe cu jaluzelele metalice trase, inchise!!! ma intrebam oare de ce ajuns la supermarket, inchis , toate obloanele trase ma uit ins tanga, ma uit in dreapta, magazinele d ejur imprejur inchideau toate, trageau obloanele, multe isi puneau panouri metalice si aud lumea vorbind, ca vin astia pe aici cu racoala, sa distruga si sa fure de prin magazine , ca mai devreme azi au devastata alte cateva supermaketuri mai la nord de cartierul nostru, in alte districte Si-au gasit scuza si s-au apucat iar de distrus si vandalizat... nu stiu cate leicoptere de politie am vazut deasupra capului meu in drum inapoi spre casa, si am luat-o repejor la pas ca ma gandeam ca naibii dau nas in nas cu nebunii Acum citesc ca au ajuns si in centru pe Oxford street, in buricul targului unde e zona comerciala si cea mai vizitata de turisti Pe toti i-as lua si i-as baga in puscarii, au bagat frica in oameni si inchid afaceri care si asa merg prost. In drum spre casa m-am oprit la florarie si am vorbit cu ciprioata si mi-a spus ca aseara pe la 5 a trecut politia si le-a cerut sa inchida si sa traga obloanele metalice ca se asteapta sa vina vandalii... cica isi dau mesaje pe Twitter si Facebook si se anunta care pe unde se duc la vandalizat si distrus astia copie revolutiile de prin lumea araba din primavara sau ce naiba fac? si cica la anul e Olimpiada in Londra?!

_
Happy Mummy of Sophia Nicole (02.04.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

hello tuturor!

am ajuns si eu acasa dupa o zi de umblat prin oras am fost iar la proba cu finuta mea pentru rochia de mireasa si imi place la nebunie, ce nedrept mi se pare ca avem voie la o singura rochie de mireasa eu as purta una in fiecare an, asa mult imi plac

in weekend am fost la munte iar luca s a purtat impecabil, s-a obisnuit si mai tare cu casa si desi eram vreo 12 oameni in jurul lui mereu, a dormit, a ras cu toata lumea si nu a plans nici o singura data. ma bucur k doarme bine si in patutul de la munte, respectand acelasi program de acasa sunt tare mandra de el!!

in rest nu mare lucru, la diversificare am introdus acum si suc de morcov combinat cu cel de mar si vad ca ii place si mai mult, o luam incet si sigur!

va pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

vad ca discutati iar despre somnul bebelusului...

nu stiu, poate eu sunt prea panicata de ce vad in jur la copii prietenelor mele si de aici si parerile categorice...dar sincer mie nu mi se pare normal sau sanatos ca un copil de 2 ani sa se trezeasca de 3 ori pe noapte, ba pentru mancare, ba sa adoarma cu biberonul de ceai in gura, ba socializare etc...ziua e zi si noaptea e noapte si eu cred ca toate nevoile copilului pot fi satisfacute cu succes in timpul zilei.

evitand puseurile de crestere care sunt momente punctuale, si tehnic vorbind, un bebelus deja la varsta asta nu mai are nevoie de mancare noaptea. daca noi ca parinti pierdem momentul in care copilul se trezeste din orice alt motiv si noi credem ca ii e foame si ii dam sa manance, in timp, organismul lui va ajunge sa ceara masa de la ora respectiva, pentru ca asa s-a obisnuit. si in cazul nostru, cand mancam la ore fixe corpul ne cere de mancare cu o precizie de ceas elvetian. tot asa e si la ei. si se ajunge ca usor usor, un moment punctual de crestere sa fie prelungit pana cand in loc sa depaseasca problema ea se transforma intr o nevoie constanta.

imi amintesc si acum momentul cand luca nu a mai mancat noaptea: intr o seara pe la 5 dimineata m a trezit plangand. eu chiauna m am dus la el si setata pe pilot automat i-am schimbat scutecul si eram pregatita sa il iau jos sa ii fac biberonul. cand imediat dupa ce l am schimbat a tacut. am zis sa il pun in patut sa vad ce se intampla. am ramas cu el in camera 15 minute timp in care a adormit la loc si nu s a trezit pana a doua zi dimineata. in urmatoarele 2 seri s-a trezit fix la ora la care era obisnuit dar nu m am mai grabit sa ma duc la el, l am lasat sa planga 5 minute pe ceas. si s a calmat singur si a adormit la loc. asta se intampla cand avea 1 luna si de atunci nici o singura noapte nu m a mai trezit din somn. nu am folosit nici ceai, nici suzeta nici nimic.

cand va trece printr un puseu de crestere evident ca ii voi da de mancare, dar voi fi extrem de atenta sa nu se transforme in altceva.

eu fac parte din categoria mamicilor care cred ca daca iti lasi copilul noaptea sa doarma singur la el in patut nu inseamna ca il iubesti mai putin ci ca il ajuti sa isi formeze un obicei de viata sanatos.

recunosc faptul ca poate si eu as fi vrut sa imi satisfac "ogoliul de mama" si dorinta mea proprie sa il tin tot timpul in brate si sa il fac sa devina dependent de mine dar cu ce pret? sunt copii care in timp isi regleaza programul si altii care la 2 ani, in urma dorintei mamei de a afirma "fara mine sau fara sa ma traga de par o ora nu adoarme" nu au insusit un stil de viata normal. din pacate, aici pe forum am auzit prima oara de copii care dorm noaptea, in viata reala toti copii prietenelor mele se trezesc de o gramada de ori pe noapte. asa ca eu una am ales sa imi concentrez nevoile de afectiune, joc, rasete, tinut in brate pe timpul zilei si noaptea sa fie "sfanta".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

AM vb cu ei. COpii( fratii mei) sunt in regula, mama insa e la spital in Gura Humorului..maine dimineata ii fac o radiografie la picior sa vada dc e rupt ca nu-l poate misca..vina a fost a celuilalt, era si baut ..masina e naspa pe stanga..ASta e acum...sa vad ca vin acasa si ca mama e ok...

Mergi la inceput