Supermarket-uri si restaurante ieftine in Viena
Buna!
Ma intereseaza cateva supermarketuri in Viena sau imprejurul acesteia de unde sa fac cumparaturi.
De asemenea, restaurante cu mancare buna si cu un pret rezonabil tot in Viena.
Ma puteti ajuta cu informatii, va rog?
Raspunsuri
Sabina spune:
super market: Spar(cam cel mai scump, dar si f fain), Billa, Hopfer. Le gasesti peste tot in Viena. La orice coltisor de strada. Preturile cam ca in Romania, parerea mea. Daca vrei piata mai chose, e Naschmarkt, oricum, e de vizitat .
Restaurante din pacate nu prea stiu. La Naschmarkt sunt f f multe, cu diferite specificuri, nu cred ca sunt scumpe, am vazut oameni de toate felurile acolo. Pe mariahilferstr de asemenea f multe, si pe kaertnerstrasse, dar acolo e posibil sa fie mai scump.
pe stradutele din spate la Mariahilf str sunt unele simaptice, odata am fost la un sushi excekent, dar nu mai stiu exact #259;e ce strada, ca am fost cu prieteni.
daca va apuca foamea pe strada, ai tot asa la fiecare colt de strada brutarii: Anker, Strock, der Mann. Acestea au si sandwichiuri f bune. Mai sunt si carnatii si pizza la tonete. Nu am gustat niciodata, dar toata lumea isi ia ceva de acolo.Eu am restrictie la sare, ca altfel imi luam si eu imediat :D
Astept si eu info cu Resto, sunt curioasa.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Nicoleta spune:
Din supermarket-uti, ar mai fi si Merkur. Spar-ul are variatiuni: Interspar, Spar, Spar Gourmet, Eurospar. Noi cand am mers in Kaprun am mancat o data intr-un restaurant Merkur, mancarea ni s-a parut ieftina si ok. Ar mai fi si restaurantele chinezesti (pranzul este bufet, dai cam 9 euro de persoana si mananci cat doresti; noi avem unul aproape si il adoram :P). Cam atat imi vine in minte...
valentinag spune:
Noi de cate ori am fost am facut cumparaturi de la Spar si mi s-au parut ok preturile(pentru Austria)cu exceptia painii care e scumpa frateee!
De mancat, in afara de prietena mea Niko, am mancat la Centimeter de cateva ori, preturi super bune si mancare buna, servire ok.
Am mancat la un pub recomandat de prieteni, nu stiu cum se cheama,daca vrei intreb, mancare fooarte buna, atmosfera superba, bere la greu, insa fum de tigare cam mult, pentru cine nu e fumator e deranjant.
Am mancat la o pizzerie iatlieneasca cica, este pe o straduta care pleaca din Kartner Strasse, oribila si la gust si servire, de pret nu mai spun.
Pe mariahilferstrasse am mancat iarasi bine la o terasa, cantina, nu-s ce sa zic ca era.
Inghetata pe kartner strasse bunaaa!Pizza, era cam 3 e felia, wurst iarasi bun la tarabe.
Aveam pe undeva niste poze facute la mancare, daca le mai gasesc le pun sa le vezi cum arata!
Nu-ti face griji, ai de unde alege!Distractie placuta!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
ariel_7000 spune:
daca iti place mancarea de fast food, precongelata, atunci se mananca mult si ieftin la Centimeter. Eu una detest mancarea de acolo...degeaba am avut un munte de cartofi prajiti, ca nu i-am putut manca ca aveau gust de plastic. Snitelul era urias, dar cu gust oribil si subtire ca hartia. Varza din salata era ca de cauciuc...:)). Am ramas marcata, sincer, de locul ala...
Mancare buna, dar putina si scumpa, gasesti in celebrul cartier Grinzing. Cartierul este plin de restaurante, cochete, dragute, cu aer pitoresc, dar preturile sunt pe masura.
Restaurant chinezesc cu papa buna si ieftina gasesti in spate la Rathaus (Iron Chef se numea parca), au diverse preparate, al preturi rezonabile, portii enorme.
Am mai mancat niste paste super bune (eu care detestam pastele pana atunci...) la un restaurant italienesc, undeva in zona Universitatii parca...
Inghetata superba, excelenta, la Zanoni&Zanoni (este unul pe langa Stephan Platz).
In rest, cumparaturile de alimente ni le faceam din Billa, preturile erau ok, eu care sunt mare amatoare de branzeturi am avut de unde alege.
" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"
JuliaSM spune:
Si daca umblati mult si nu vreti sa stati de-a binelea la o masa, va recomand din toata inima kebab(kebap) sau dürüm de la arabi sau turci,costa vreo 3 Euro bucata! Mai ales din zone aglomerate, unde e trafic mare de cumparatori,ca asa esti sigur ca e proaspata carnea coapta la rotisor!
Nu se compara cu ce gasesti in tara sub denumirea de kebab, nu are cartofi pai, nici maioneza cu kilul din tuburi...E paine chifla(kebab) sau pita subtire, ca o clatita mai groasa, coapta, nu prajita(dürüm), in care se pune carne de pui/vita/oaie/cal (pe langa Fridensbrücke sunt cateva localuri unde se serveste carne de cal, e si mai ieftin produsul final,vreo 2.20 E), felii rosii,ceapa, salata verde,sos din iaurt proaspat cu marar sau fara,dupa caz, si chilli.Poti mai peste tot sa spui ca vrei fara ceapa,chilli sau alte ingrediente,daca nu iti place ceva! Pe vremuri faceam haz cu ei, ca vrem fara ceapa,dar in schimb sa ne puna mai multa carne!
Pentru o masa consistenta si nepretentioasa,recomand...are un gust bestial!
Branzeturi si alte minunatii...tot spre Naschmarkt indemn.Cand eram gravida,cumparam de acolo fantezii culinare de genul branza cu piper sau cu chilli, bergkäse autentica,mult mai aromatica si mai fina decat ce se gaseste la supermarket, specialitati arabe din legume si carne, la preturi foarte-foarte rezonabile,o idee doar mai mari decat in magazine.