Strugurasi Sept-Oct 2011-HAYAT JADE SANATATE (95)
Raspunsuri - Pagina 6
Iris_K spune:
Hayat, ne bucuram ca ai dat un semn, multa sanatate in continuare si sa stai cumintica in pat, cu bebe la caldurica, pana la 36 de sapt .
Alayna eu nu stiu de ce iti faci atatea griji. Eu de n ori i-am zis dr. meu sa imi masoare bebe-ul, inca incepand de la sapt 17 si a zis ca nu se mai poate, nu mai e relevanta masuratoarea la nr ala de sapt. Nu stiu cum va masoara voua bebe-ul. Si acuma ultima data, la 32 de sapt., iara l-am intrebat si a zis "a, nu se poate". Acuma eu nu cred ca mi-a zis asa ca o fi micut si al meu bebe, pur si simplu copilul e mare, sta indoit, alea-alea si nu se poate masura. Eu asta tind sa cred.
Si cu greutatea e bine, a mea avea la 32 de sapt 1950 si eu ma gandeam ca e prea mare . Si acuma tind sa cred asta, ca era putin prea mare pt 32 sapt. Si l-am intrebat pe dr. care a zis ca mica nu e.. deci putin mai mare era ;).
32+ cu ANTONIA
bujo spune:
Asa e, cand e sarcina avansata nu se mai poate masura lungimea. De aia se aproximeaza doar greutatea, si asta se face cu o formula in functie de circumferinta craniana, lungimea femurului si park si circumferinta abdominala. Chiar nu vad cum ar putea masura lungimea copilului cand el sta chircit in uter, cu picioarele flexate. Si chiar daca ar putea masura ar fi o chestie estimata pt ca depinde de punctul unde da click medicul. Mi nu mi-a mai estimat lungimea de la la 5 luni si nici nu am fost curioasa sa intreb. E de ajuns ca imi spune ca a crescut cum trebuie si imi zice cam cat cantareste.
bujo mami de Filip si 36+ cu
bujo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iris_K Si cu greutatea e bine, a mea avea la 32 de sapt 1950 si eu ma gandeam ca e prea mare . Si acuma tind sa cred asta, ca era putin prea mare pt 32 sapt. Si l-am intrebat pe dr. care a zis ca mica nu e.. deci putin mai mare era ;). 32+ cu ANTONIA |
Iris ti se pare ca era prea mare? Io ce sa mai zic cand avea 2400 la 32 sapt? A ta mi se pare fix in grafic.
oanaiasi spune:
Eu si acu stau si ma gandesc ca la toata lumea pe care o cunosc eco dinainte de nastere nu s a pupat deloc cu greutatea de la nastere...eu nu prea mai am incredere in aproximarile astea.
apoi, cum ii zicea si medicul colegei mele cand era in spital: e important cat sta bb in burta ca si numar de saptamani nu cat de gras/slab este...nereferim aici la copiii care sun in grafice +/-.
Fiica mea la 30s avea, dupa ecograf intre 1550 si 1875gr. marja mi s a parut f mare si greutatea cam mica dar nici nu cred vreo secunda ca o sa fac o matza de 2.500lg la termen. sunt convinsa ca daca nasc undeva dupa sapt 38 bebita va avea cel putin 2.800kg. sotul meu la,nastere a avut 3 kg...daca il mosteneste e clar! Eu la 41s1z m am nascut cu 3.800kg. Cu bebita o sa fie cum vrea doamne doamne. asa zic eu!
Oana 33+ cu Maria Ecaterina
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!
Iris_K spune:
bujo , cred ca depinde si de ecograf... ca marja de eroare variaza (parerea mea), de la un aparat la altul
am si eu o amica care la eco', inainte sa nasca i-a zis ca bebe-ul are 3.700-3.800 g si micuta s-a nascut cu 3.300g
32+ cu ANTONIA
seidana spune:
In primul rand HAYAT.. ma bucur sa te vad , si sa te simt mai linistita...
Noi acu am ajuns acasa, sunt plina de pusc .. si putin indispusa , nu stiu de ce ca ziua a fost perfecta...
Voiam sa va intreb credeti ca e posibil sa iau 2 kg in 2 zile??? adik vineri aveam 68.3 , azi dimi ( dupa toate cele la baie aveam 70.4????) si nu eram umflata....
Desi nu sunt superstitioasa, sper ca visele mele sa nu se adevereasca...
37+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !
loredanar spune:
sei daca asa arata cantarul, asa e. sigur ai retinut si lichide, a crescut si bebelina, nu te ingrijora ca sigur nu ai pus 2 kg de grasime. si eu am avut un boom al kilogramelor acum 2 sapt, este posibil sa fie o faza a sarcinii cine stie... la mine dupa avantul de pe cantar de atunci a urmat sapt trecuta cand nu am avut pofta de mancare, acum vad ca am inceput iar sa mananc de parca urmeaza razboiul - acu mananc acu mi-e foame...
Lori 37+ fericita cu Mara
bujo spune:
Da, e adevarat ca pot fi erori mari la eco. De asta zic ca abia astept sa vad cat cantareste cu adevarat. La sarcina trecuta mi s-a estimat bebele la 4,300 si el a avut 4,250, foarte aproape.
Dbunny spune:
hayat ma bucur ca ne citesti si ca esti mai bine, de necajit sa nu te necajesti ca intristezi bebelusul, da¿
alayna e imposibil s-o mai masoare intreaga...si nici nu se pune medicu´ cu pixu sa socoteasca cat are cupilu. Daca stau sa ma gandesc bine la varsta asta nu se masoara lungimea spatelui sau a coloanei vertebrale, aparatul scoate o aproximatie din diametrul capului, a burticii si lungimea femurului. dar sunt 1oo% sigura ca ti-au dat lungimea crestet-fundulet, fiindca asta o scoate aparatul. Ooof saraca, ai patit si tu ca cumnatamea dupa ce.a vazut diverse umbre si gauri pe-o ecografie 4D: medicul a lasat-o cu intrebarea pe limba iar asistentele ridicau din umeri si nu stiam ce sa zica. Bineinteles ca are o fiica superba si sanatoasa, dar a stat pe ace cateva saptamani, pana nu s-a convins cu okii ei ca era bine.
pe mine la Dani m-au amenintat ca o sa fie copilul f mare, minim 4 kg, ei na, s-au inselat, 3,65o pt un baietoi e perfect. Eu cred ca si in burtica bebeii au pusee de crestere.
seidanaam vazut burtica ta, nu o vad eu foarte lasata, cam asa o am si eu, si n-am nici 3os, e drept ca daca pap mai mult burta e mult mai umflata, si urcata prin urmare...
la noi au urcat temp pana la 38-39ºC
ieri am stat toata dupamasa in piscina, am cinat sandvich vegetal cu ton, rosii, salata, si d´aia tot am vazut eu ceva retentii de likide la bulane. Azi dimineata mi s-au umflat degetele...
vineri seara am vizitat o familie cu bebe de 6 luni si-am luat notite: caruselul ala ce se invarte deasupra patutului trebe luat cu telecomanda, altfel te tot ridici tot la 5 minute sa tragi de coarda, balansoarul ala ce-l pui pe masa din bucatarie in timp ce gatesti, sau pe jos, sa aibe si optiune de vibratie...
am 5 iaurturi simple fara zahar in frigi ce expira curand...stiti vreo reteta cu iaurt¿ dulce, sarat mi-e egal...
natalia cum esti¿
29+
Dbunny si Daniel (23.11.2006)
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
Lali_mete spune:
Dbunny mie imi place iaurtul sa il fac cu fructe congelate pasate si cu miere sau putin zahar, in loc de inghetata. Sau cu dulceata de trandafiri.
Alayna medicul asta al tau ginecolog nu are o adresa de mail,ceva,sa il blagoslovim nitel? Ma enerveaza la culme,zau asa. Te sperie tot timpul si e atat de rautacios de imi vine sa il injur. Am o ciuda pe idiotii ca el care in loc sa se poarte egal cu pacientii se poarta si mai urat cu conationalii lor,de parca ar fi ei(pacientii) vinovati ca nu le-a fost bine in Romania.Si e ustiu ca nu se mai masoara lungimea bebelului,decat se aproximeaza,cum au spus fetele. Cum a putut sa iti spuna o lungime aproximativa? El nu s-a gandit ca vei ajunge acasa si te vei interesa,vei compara cu alte grafice? Nu i s-a parut dubioasa lungimea spusa de el? Nu iti mai face ganduri negre,a demonstrat cu varf si indesat ca e dobitoc inca de la inceputul sarcinii tale.
Ah ce inversunata sunt si azi!
Pentru Raisa
Lali de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si 36+ cu Ioana Teodora
AMR 4 saptamani