Strugurasi Sept-Oct 2011-HAYAT JADE SANATATE (95)
Raspunsuri - Pagina 5
alayna spune:
Buna fetele
Am o durere de cap cumplita !!! M-am foit toata noaptea si am visat numai prostii ,legate de bebe .
Ma gandesc non stop la bebita mea care e ....prea mica pentru varsta ei ,prea mica in cm ,cu 10 cm mai mica nu am liniste deloc ,mi-o imaginez deja ca va fi pitica ,ca va fi de 20 ani si va ajunge pana la soldurile mele .
Nici cu kg nu sta bine ,prea slabuta ,nici nu stiu ce sa fac sa ia in greutate sau sa se lungeasca ,aveti vreun sfat pentru mine ???
Azi nu am chef de nimic
Faza cu sughitul in burta e comica ,cand ii spun sotului ca bebele sughite,ii vine sa planga si ma roaga sa -i fac ceva ,sa se opreasca dar bine ca m-ati linistit scriind aici ca bebeii nu se simt deranjati
Imi pare rau pentru fetele care au inca probleme cu greturile. Mai e un pic si gata A inceput numaratoarea inversa
31+
Se pare ca va fi
:)
LenaC spune:
Si la mine bebelina este mai mica echografi, Alyana, dar nu poti compara bebeii pe acelasi tipar. Unii sunt mai inalti altii mai scunzi, eu cred ca fetita mea este exact cum trebuie si din punct de vedere a kg si cm , Atata timp cat inregistreaza crestere, adica nu stagnare, nu trebuie sa iti faci griji.
[Edit] La mine dimensiunea cea mai mare care am vazut-o pe raportul de la 29w1d era 27 cm.
Lena - 31+
camady spune:
Alayna dar pana la urma te-ai lamurit cum a fost facuta masuratoarea?
de la cap la fundulet sau pana la picioruse.Eu cred ca masuratorile acum sunt irelevante.
35+ cu Eva Maria si mami de Razvan Gabriel 8 anisori
camady's baby
oanaiasi spune:
Alayna, hai sa gandim logic o chestie...cat de tampit ar putea fi un medic care daca ar gasi un asemenea retard de crestere nu ti ar spune nimic?! Daca ar fi vb de 10 cm si el nu ti ar zice, pai medicul ala nu ar mai trebui sa profeseze in veci si pururi...10 cm nu-s 1 cm....
de aici eu cred ca ai inteles tu gresit. mai mult ca sigur masuratoarea a fost de la cap la coccis. Vezi daca nu cumva pe eco ai si masuratoarea femurului + cea a tibiei. aboa de acolo le poti insuma sa vezi cat de lunga e bebita.
cat despre greutate...vezi si tu: nu suntem toti grasi sau slabi.fiecare cu mostenirea lui genetica, cu metabolismul lui.
linisteste te si nu ti mai face ganduri negre degeaba!
Oana 33+ cu Maria Ecaterina
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!
Hayat_Kh spune:
Hello!
Va era dor de mine???Mi-a facut sotul o surpriza si mi-a adus laptop-ul ieri sa va citesc, ca stia ca mi-e tareeeeeeeeeeeee dorrrrrrrr de voi.Asa ca , aseara am stat pana tarziu in noapte si am citit 3 capitole.....HArnice fete..Prea multe. recunosc, nu am retinut, insa: THEEA , nu cred ca a uitat sau ingorat careva dintre noi. Ne chiar intrebam la un moment dat unde ati disparut si tu si DIDI. V-am vacut si urari de zilele voastre de nastere, la Didi am inteles de ce nu a raspuns, ca a avut calca stricat, dar de tine sincer, chiar nu-mi amintesc daca ai mai zis ceva.... Cred ca tuturor ni s-a intamplat cel putin o data sa nu ni se raspunda la postari..dar e normal, suntem multe si fiecare are cate o problemuta.
Tot ce am citit pana acum de voi, m-au facut sa trec de la o stare la alta: emotie, tristete, hohote de ras, ingrijorare, etc. M-ati coplesit cu atentiile voastre si trebuie sa va multumesc din suflet pentru sustinere si suport moral. Asa cu au spus si Kora si Nana, voi m-ati umplut de foarte mult optimism si putere sa rabd si sa ma gandesc ca totul va fi bine, chiar si cand simteam ca o sa m prabusesc din clipa in clipa.
Eu , inca fac tratament, perfuzii cu Gynipral pe perioada zilei, dimineata si seara doza dubla dintr-un amestec de scobutil, no-spa,algocalmin, diazepam (au o denumire, dar am un lapsus), plus ovule de utrogestan de 3 ori/zi.Stau cumintica la pat, contractii nu mai am, dar din cand in cand mai am dureri de burta. Bebe e miscacios si uneori nu ma lasa sa dorm noaptea de agitat ce e....
Maine dimineata cand vine dna dr o sa stiu mai multe , dupa control,desi asistenta dansei mi-a spus ca e posibil sa raman in spital pana la 36 de saptamani...Noi speram sa stea bebe in burtica pana la termen, sa nu fie nevoie sa cautam un spital cu sectie de prematuri.
LALI, sotul de Hayat nu intra pe forum , de-asta mi-a adus laptopul [:)))]..... Oricum, ieri eram pe punctul sa te sun .....ca deh, m-au apucat si pe mine deprimarile si am plans in hohote vreo 2 ore, fara stiu nici eu pentru ce.Sotul era deznadajduit ......nu stia cuM SA REACTIONEZE.....Dar a trecut.
Va pup pe toate si sa va purtati de grija.....eU ma pun un pic la somn, ca de la perfuzii sunt mereu zombie.[puo][pup
Imi cer scuze ca nu am rasp tuturor, dar nu ma pot concentra , desi as Avea o tona de spus...
Sper ca de la voi sa aud n umai vesti bune!
30+ cu minune de
DD ajuta-ne sa ajungem cu bine la termen!
mai e asa de putin
Lali_mete spune:
Hayat data viitoare sa nu mai eziti,da?
Asculta dr-ul si stai cumintica acolo . Eu credeam ca intra si el si citeste,de aia am scris ieri sa ne dea vesti.Sau dadea doar refresh cand era pagina deschisa?
Pentru Raisa
Lali de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si 35+ cu Ioana Teodora
AMR 5 saptamani
alayna spune:
Hayat , ce ma bucur ca primim vesti de la tine Spune-i flacaului sa stea cuminte acolo la caldura si sa-ti tina de urat zi si noapte ,sa devina un sportiv adevarat in burtica ,aceste miscari sunt senzationale ,ne mai calmeaza si pe noi in momentele de tristete .
Sper ca laptop-ul va ramane la tine si ne vei mai scrie cand ai timp .
Dar sa vii numai cu vesti bune !!!!!!! Pup
Lena,Camady,Oana ,ce dulci sunteti intotdeauna stiti sa calmati pe cineva la necaz.
Luni (ultima zi din sapt 30 ) la ecografie bebele avea 30 cm si 1500 gr.
Joi (deja in sapt 31) avea 32 cm si 1625 gr .
In 4 zile sa zic luase 2 cm si 125 gr . M-am uitat pe tabelul de pe prima pagina,cu greutatea ar fi ok ,dar cu lungimea NU ! bebeii ar trebuie sa aiba 41 cm in perioada asta ,deci a mea este mai mica cu 10 cm .Daca era 2-3 cm diferenta nu ma deranja asa tare,dar sunt 10 cm !!!!
L-am intrebat pe ginecolog de unde pana unde sunt acesti cm si mi-a zis ca de la cap- picioare (calcaie) ,daca era pana la fundulet ma linistisem ,dar asa NU am liniste .
Totusi e o diferenta destul de mare si am cautat multe masuratori pe internet si toate dau cam acelasi raspuns.
Pe carnetul gravidei nu scrie cati cm de la cap fundulet ,femur,tibie etc
Mi-e asa frica si sunt atat de speriata
31+
Se pare ca va fi
:)
MARINAENACHE spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui seidana
caty nu stiu daca am pierdut sau nu dopul.. insa secretii gelatinoase si tari am avut fara sange. , lore a pirdut dopul cu firisoare de sange.. Pt mine nu e cazul de motzate, imi doresc sa nasc dar nu simt/ cred ca e cat de curand .. tu cum ai constatat ca ai pierdut dopul? Andra , ce a fost nu conte , bine ca sunteti bine si de acu te asteptam mai des Lali.. maine o sa o sun pe HAYAT , am vb joi 2 h incat am cam ramas fara minute si eu si ea, insa am promis ca o sun maine.. daca te rog modifici kg la fetele care au declarat la final de cap trecut ? multu pt capitol nou Camady saculeti subtiri am vazut la kiabi si cred ca la cora sau carrefour tampoane la farmacie a gasit si nati... Marina , si eu zic sa mai astepti putin cu cosrumasele , ca de abia se golesc mafazinele de marfa de vara, iar ce mai gasesti acum sa nu fie midele "expirate " si apoi sa iti para rau,, ai de gand sa ii imbraci la fel? 37+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa ! |
va greierasi
Sei nu intentionez sa ii imbrac la fel dar dc gasesc un model sau cva care imi place iau in culori diferite dc sunt dc nu la fel
27+ Unde.s 2 puterea creste 30.sept.2011
Doamne Doamne vegheaza asupra noastra sa fim sanatosi si sa crestem mari
loredanar spune:
alayna vin si eu sa zic ca sughitul nu trebuie sa te ingrijoreze. bebelina mea a mai rarit-o acum - sughite cam o data pe zi, insa de pe la 33 sapt pana pe la 35 a sughitat non-stop! si de 5-6 ori pe zi si o tine mult. doctorita a zis sa nu imi fac griji ca nu o deranjeaza asa ca m-am obisnuit. :) ce-i drept e semi-stresant pt mama, iti inteleg ingrijorarea - dar fii sigura ca bb nu are nici o pb cu asta.
Hayat ma bucur si eu ca esti mai bine si ca are efect tratamentul. iti tin pumnii sa ajungi la termen cu bine! fii increzatoare si fii puternica - eu dupa vreo luna de stat la pat incepusem sa o iau razna :) dar trebuie sa te remontezi. gaseste-ti ocupatie ca sa treaca timpul mai usor - seriale, carti, jocuri pe calculator orice iti place tie. nu e usor deloc sa stai la pat, dar se poate.
camady eu am luat sac de dormit din Carrefour (direct din supermarket la raionul de copii) . am dat 80 de lei roz cu Mini Mouse simpatic. e drept ca e un pic cam marisor zice 0 - 36 luni la marime dar maica-mea m-a intrebat daca vreau sa o port pana o duc la scoala in sacul ala - e f lung. :))))) pana la iarna cand o sa il folosesc o sa mai creasca si bebelina.
eu am iesit ieri la plimbare la padure - am stat un pic pe iarba, am facut cativa pasi insa m-am resimtit - cand am ajuns acasa mergeam teleghidata, dureri de spate la greu ... cred ca trebuia sa inceput mai usurel.
in rest... sunt un urs panda ...... burtoasa, bolfoasa, cu fundu cat trecerea de pietoni. daca o mai tin pe bblina inca 2 sapt sar cred la 23 kg pe plus.
Lori 37+ fericita cu Mara
MARINAENACHE spune:
Hayat ce bn k totul e in regula bebitza o sa te asculte si o sa stea colo pana se va fc mare si curajos sa vina pe lume
Eu deja nu mai pot sa dorm noaptea, degeaba imi asez un musuroi de perne sub mine in laterale, zici k imi fac ”cazemata”...piticeii mei sunt din ce in ce mai agitati noaptea imi amortesc si picioarele dc stau prea mult pe o parte si cd sa ma intorc pe cealalta parte ia perna pt picioare, apoi pt burtica si gasesteti iar locul...fundul meu e ciuruit de la injectii si noaptea cd ma misc ma dor si astea offfff...a inceput sa fie atat de greu ma misc ca un melc dupa o cursa de 200 m garduri.
Ap de vise si eu i.am visat zilele astea pe piticei si primul lucru la care m.am uitat au fst ochisorii care erau ca ai lui tac.su mari cu genele lungi exact cum imi doresc sa fie
27+ Unde.s 2 puterea creste 30.sept.2011
Doamne Doamne vegheaza asupra noastra sa fim sanatosi si sa crestem mari