Sa ma ingrijorez??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Oana inca aveti probleme cu mancarea? Ai facut ceva pt asta? Sau tot asa o tineti cu fugitul cu mancare dupa el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

da, inca avem mari probleme cu mancarea, cu toate ca, k si greutate e ok, adica are 10 kg,77 cm si 1 an si 2 luni...De mancat va descriu ce a mancat azi de exemplu: ora 10:15 jumatate de piure de piersica cu 2 masuri de cereale; ora 15 jumatate pulpita superioara de pui la gratar;
ora 22 100 ml lapte
Mie personal mi se pare ca mananca ff putin..Ce parere aveti? Mentionez ca intre mesele astea n-a baut decat apa, n-a rontait nimik (covrigi, biscuiti sau altceva)...
Va multumesc tuturor care imi dati sfaturi, celor care au chef de rautati le-as transmite sa le pastreze pt ele! Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Baiatul meu are 1 an si 4 luni si are cam 12 kg si vreo 83 inaltime. Comparativ cu alti copii, am vazut ca e inalt. Acum depinde de copil. M-am bagat defapt in seama sa va spun cam ce mananca al meu intr-o si chiar astept comentarii si pareri. Chiar nu am nici un alt reper cu mancarea decat pe voi - mamici de copii cu aceeasi varsta :):

- la 7:00 - 7 masuri de lapte
- la 9.30 - 1 iaurt simplu cu 3 lingurite de cereale
- la 12.30 - (cam cu forta, cu desene, cu vrajeli): 3-4 linguri mari de supa + 200 - 250 g piure legume cu carne (sau orez, sau budinca sau ce inspiratie mai am)
- la 17.00 - piure de fructe (in diverse combinatii care sa insumeze 200-230g)
- la 21.00 - 9 masuri de lapte

Mentionez ca la noi orele de masa sunt fixe. :)

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Ah, si intre mese mai pupa 1 -2 -3 biscuiti speciali pentru copii, sferturi de mar, feliute de portocala, mai 2-3 pufuleti ..... El ar rontai intruna daca ii dau in mana .. Evit insa sa ii stric foamea :)

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Lapte a primit doar la ora 22 sau si in timpul zilei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

1.OANA, in primul rand esti inconsecventa in ceea ce spui: saptamana trecuta spuneai ca bea aproape numai lapte toata ziua si in rest putina mancare. AZI de fapt vad ca nici lapte nu bea! nici apa?
2.nu te supara dar incepeti prea tarziu ziua! discuta cu un pediatru despre nutritia copilului. sa te invete ce si cum sa faci. tu te trezesti prea tarziu, dar scoala-te la 7 si dai sa bea lapte, chiar daca el doarme. ii strecori usor tetina sticlutei in gura, el o sa traga instinctiv.
3. si pranzul la ora 15??? cand el ar tb sa fie in jur de ora 12-12,30.
a manca la ore fixe nu inseamana ca daca au trecut 10-15 min e o tragedie, dar nici asa ca la voi...

iti spun fara rautate: dute la un pediatru (nu la medic de familie) sa te invete despre nutritia copilului!.

meniul zilei cand baiatul meu avea 1-1,5 ani:
-ora 7: lapte (praf Nestle pana la 3 ani)
-ora 9: banane cu mar, sau banane cu alte fructe. eu nu i puneam fainos deloc, nici cereale, nici biscuiti. daca nu se satura preferam sa i mai dau 1 banana.
-ora 12: supa de legume si pui/curcan/vita, doar 3-4 linguri; apoi carnita cu legume. legumele din supa facute piure sau i le dadeam lui sa le tina in mana si sa "muste"
-somn de pranz (neaparat)
-ora 16: 1 iaurt natural, biscuiti (preferam populari, fara creme) sau covrigi de buzau, sau vreun fruct.
-ora 19 baita si apoi cereale cu lapte si culcarea, cel tarziu la ora 20.
-pe la ora 22-22,30 il apuca foiala si ii dadeam un biberon de lapte.

1-2 ori/saptamana, in loc de carnita de la pranz primea un galbenus fiet tare.
pestele nu l a prea agreat, dar ii dadeam ulei de peste ptr copii.
el branzica calcica nu a agreat o, asa ca branza dulce de vaca (din cauza ca era din lapte de vaca nefiert) i am dat doar dupa 1,5 ani si atunci cu smantana si cu mamaliga (mamaliga fiarta 1 ora sa nu l doara burta)
dar masa era masa, il puneam in scaunelul lui si ii ofeream mancare. si povesteam. povesteam pana ma apuca pe mine cascatul... nu cu televizor, nu alergat prin casa.

si copilul meu nu a fost mancacios, dar respectam niste reguli. la 1 an tot 10-11 kg, dar la inaltime era bine ptr varsta lui (era pe percentila 50). a fost si este ca o "trestie" (slabut si iute!!!)

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------

http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103

http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250

http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

nu stiu cat de exacte sunt tabelele de crestere caci acolo nu scrie de la ce inaltime se pleaca, adica depinde ce inaltime a avut copilul la nastere. Fetita mea are aproape 1 an si 11 luni si are 86-87 cm si e super ok. S-a nascut cu 50 cm si dr. pediatru mereu calculeaza inaltime dupa urm. formula: in prima luna trebuie sa creasca 5cm, a doua luna 4 cm, 3luni-3 cm, 4luni-2cm, 5luni- parca tot 2 cm si apoi cate 1 cm...nu mai stiu exact dar o sa o intreb si iti voi scrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

in prima luna: 5 cm;
in a doua luna: 4 cm;
in a treia luna: 3 cm;
in a patra luna: 2 cm;
in a cincea luna: 2 cm;
in a sasea luna: 1 cm;
in a saptea luna: 1 cm;
in a opta luna: 1 cm;
in a noua luna: 1 cm;
in a zecea luna: 1 cm;
in a unsprezecea luna: 1 cm;
in a douasprezecea luna: 1 cm;
Cu ce inaltime s-a nascut Iustin?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

SI MAI DEPARTE DE A 12-A LUNA?

Madalina si Eva-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Sincer, eu nu inteleg de ce, daca bebelusii/copii nu au probleme de sanatate sa stam pe ei cu ochii ca pe butelie. Aici copii sunt masurati si cantariti la consultatiile de rutina: la nastere, la 1 luna, 2, 4, 6, 9, 12, 15, 18 luni si 2 ani, stipulate in carnetul de sanatate. Si e treaba pediatrului sa il evalueze, impreuna cu restul testelor specifice fiecarui grup de varsta. Nu conteaza cat are copilul vecinei, ci daca copilul se mentine in grafic pe percentila lui. Daca nu, e treaba pediatrului sa constate si sa determine motivele. In afara consultatiilor nu are nimeni cantar acasa (exceptie facand parintii care au un copil cu probleme) si nici nu isi alearga nimeni pruncii cu ruleta, sa-i masoare. Consultaiile au o anumita periodicitate pt ca nici un copil nu creste si nu se ingrasa constant, stagneaza o perioada, si apoi dau un salt.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput