Nasterea la Arcadia - Iasi (14)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clauditza89 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Clau, a crescut frumos Cezarica. Ati scapat si de grija buricului.
Ma bucur ca sunt de la caldura cum banuiam bubitele, asa e o grija mai putin.
Nu e necesara deloc moneda. Buricul se va forma singur frumusel in timp. Acum bebeii au burtica mare si mai urmeaza si coliceii care fac burtica si tare. Nu e momentul sa il chinui in niciun fel. Pediatrul a vazut buricutul? Atat timp cat nu e hernie ombilicala ( si asta se vedea numai la o simpla privirea a pediatrului, nu ai niciun motiv sa te stresezi.

Sunt pernute antireflux pe piata doarte bune pentru inclinatia de care spuneai a paturului. Poti , de asemeni sa pui sub saltea, in partea unde sta cu capusorul ceva pentru a o inclina ( o paturica) sau niste carti groase sub picioarele patutului

Despre celule stem nu stiu mai nimic. Nu am recoltat, nu recoltez. NU FACETI CA MINE!
EDIT: espumisan , bonisan si infacol au aceeasi substanta activa si se dau in cantitate mica. Simeticona ( subst activa) nu se resoarbe in organism. Se aseaza pe sistemul digestiv si e eliminat apoi rapid. De aceea se da inainte de fiecare masa(cel putin infacolul pe care l-am folosit noi). Partea proasta e ca au indulcitori.

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 28+ cu
IONELA da dr a vazut si buricutul si a spus ca nu tre sa pun nimica doar sa curat inca o zi doua ca pana acuma si buricutul va fi complet vindecat

lui CEZAR GABRIEL nascut pe 29.07.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana.irina

LenaC merci! Am reusit . Am luat si pinguinii tai in folderul nostru.

Mamica Mariei Antonia - nascuta la 22.07.2011

Este atat de dulce Maria. Sa va bucurati de ea. Multa sanatate si clipe minunate alaturi de acest mic ingeras

PS: Poti sa stergi pinguinii, ca strica peisajul

Lena - 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalic spune:

O bombonica si o scumpica Mariuta ta Oana,sa va traiasca si sa va bucurati de ea

deConstantin Octavian 12 ani
deMaria Sophia - cezariana Cacicovschi
35, 36 sau 37 sapt.

Ai grija de noi Doamne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.irina spune:

Multumim fetelor! Sunteti f dragute!

Lalic, imi place semnatura ta.

N-as zice intr-un ceas rau, cred ca le-am venit colicilor de hac cu Colief. Vad ca e foarte linistita fetita mea. Sta singurica in cos nu maraie, nu se chirceste. In seara asta sunt singura cu ea. Nu i-am mai facut baita. E prima seara cand o sarim, sper ca nu are nimic. I-am tauletat buricutul adineaori si cam atat. Sper sa fie cumintica si la noapte, ca singura nu stiu ce ma fac cu ea daca plange.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

feteor cine ma ajuta si pe mine cu niste info? ar tb sa depun ceva acte pt alocatie, ajutorul de nastere, daca se mai da ... si nu mai stiu ce ... nu stiu unde si nici ce acte ...
ma puteti ajuta? saru'mana anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

salutare.

ionela unde se gasesc aceste perne antireflux despre care ziceai?

noi am fost asta seara la control. situatia este aceeasi, nu avem circulara de cordon. de pe 18 intra in concediu doctorita noastra ... daca nu nasc pana atunci o sa nasc cu dr. cacicovschi. imi este un pic teama de situatia aceasta pt ca dumneaei nu ma cunoaste istoricul, nu am stabilit nici un fel de relatie cu ea. nah asta e, trebuie sa ne adaptam situatiei. eu zic totusi ca nasc saptamana asta dar cine stie........... poate o vrea bb sa ne surprinda si sa stea in burtica pana la 40 sapt.
am de cateva zile dureri destul de mari de spate care se mai potolesc daca stau intinsa in pat ... o fi de la kilogramele adunate?

Lori 37+ fericita cu Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

salutare.

ionela unde se gasesc aceste perne antireflux despre care ziceai?

O gasesti pe net, ca in magazine eu una nu am vazut ( dar poate nu am vazut eu). Cauta pe google. Pe idealbaby am gasit sub denumirea de pernaantisufocare. E o perna inclinata. Vad ca am gasit numai de la firma Pali acum. Nu ma lasa sa pun link

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 28+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Pupicei fetelor!
Laura13 ai pe situl de mai jos exact tot ce iti trebuie:adresa, formulare si documente necesare pentru indemnizatie si pentru alocatie.
Nu se mai da decat alocatie bebe-200 ron /luna
si indemnizatia de crestere a copilului, minim 600 ron/luna- maxim depinde de job-ul fiecaruia.
http://www.dac-iasi.ro/index.php?categoryid=9
Programul il ai la rubrica Contact de pe site.
Se depun langa Casa sindicatelor la sediul DAC(directia de asistenta comunitara)

ACTE NECESARE PENTRU ACORDAREA INDEMNIZATIEI DE CRESTERE A COPILULUI (600 RON/85% DIN VENITUL NET) SAU STIMULENT (100 RON)
- cerere tip (Anexa 1-format nou);
- documente identitate (B.I./C.I./C.I.P. parinti, Certificat de casatorie, Certificate de nastere ale tuturor copiilor) – in original si copie;
- extras de cont (exclus Banca Italiana, Banca Millenium)daca se doresc banii virati intr-un cont/card
- dosar cu sina;

PENTRU SALARIATI:

- adeverinta tip (Anexa formular nou), eliberata de catre angajator, din care sa reiasa indeplinirea conditiilor legale privind stagiul de cotizare si veniturile nete realizate (12 luni, in ultimul an inainte de nasterea copilului);
- adeverinta tip privind numarul de zile lucrate, concediu medical si de odihna pentru fiecare din lunile din perioada stagiului de cotizare;
- copie a cererii inaintata catre angajator pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului pana la doi (sau pana la 3 ani pentru copilul cu handicap) – aprobata, semnata, stampilata, inregistrata, copie conform cu originalul;
- act aditional si/sau decizia de suspendare a contractului de munca, incepand cu a 43-a zi de la nastere sau dupa terminarea concediului de maternitate, vizata I.T.M., in cazul agentilor economici privati, in original sau copie conform cu originalul.

ALOCATIA DE STAT PENTRU COPII

Se acorda fiecarui copil, cetatean roman sau strain rezident pe teritoriul Romaniei, conform legii, cuantumul acesteia fiind de:

a)200 lei, pentru copiii cu varsta intre 0 – 2 ani/respectiv pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b)42 lei, pentru copilul care a depasit varsta de 2/3 ani, pana la 18 ani, precum si tinerilor care au implinit 18 ani, pana la finalizarea studiilor.

ACTE NECESARE:

Cerere tip:
-Cerere tip 1: – pentru copiii nascuti dupa 01.01.2011, daca solicitantul-persoana îndreptatita îndeplineste conditiile sa solicite si indemnizatia pentru cresterea copilului;
-Cerere tip 2: – pentru copiii nascuti pâna la data de 31.12.2010, daca solicitantul-persoana îndreptatita îndeplineste conditiile sa solicite si indemnizatia pentru cresterea copilului;
-Cerere tip 3: – pentru situatiile în care, indiferent de data nasterii copilului, solicitantul/persoana îndreptatita NU îndeplineste conditiile sa solicite si indemnizatia pentru cresterea copilului.
-B.I. / C.I. / C.I.P. al unuia dintre parinti – original si copie;
- dosar cu sina;
- in cazul in care se doreste primirea alocatiei de stat intr-un cont bancar, este necesara anexarea unui extras de cont (exclus Banca Italiana, Banca Millenium);
- in situatia in care parintii nu sunt casatoriti, se solicita prezenta ambilor parinti in vederea stabilirii de comun acord a reprezentantului legal.

TOATE FORMULARELE SI ANEXELE SUNT PE SITE.
!!!Atentie pentru primirea indemnizatie cautati sa completati formularele tip nou, scrie langa ele (format nou).Precizati si angajatorilor ca sunt tipizate noi (spun asta pentru ca mie mi s-a completat pe formular vechi si a trebuit sa fac alte drumuri ca nu mi-a fost acceptata adeverinta format vechi pentru luarea indemnizatiei).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditza89 spune:

BUNA ZIUA FETELE...ce faceti?asa ocupate sunteti?cata liniste e aici..
NOI dormim toata ziulica...la plimbare la fel...stam treji pana iesim apoi adormim imediat cum dam de aerul de afara...si eu care ma gandeam k bebe meu o sa se trezzzeasca de la galagie...ieri de exemplu am stat aproape 2 ore afara..neam mai intalnit cu unu cu atu si a trecut timpul..el a dormit cu toata galagia aia..!!!iar noaptea face galagie...
VOI ce ati mancat in timp ce ati alaptat...sau ce mancati acuma..?eu nu mai stiu ce sa fac sa cumpar...mie frica sa nui fac rau la bebe ca el papa numai san...!!!mam saturat de pui,branza si cereale...si chiar si asa il doare burtica saracu

lui CEZAR GABRIEL nascut pe 29.07.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Buna Claudia,legat de subiectul alimenattie mama si colcii bebe e o intreaga telenovela, cert e ca nu s-a demonstrat o legatura intre cele 2.Eu pap de toate in afara de ardei iuti,, fasole, varza calita si carne grasa. Copii oricum fac colici si daca vrei sa ii dia un lapte hranitor nu poti manca toata ziua cartofi fieri, pui si branza. ti se intoarce de la atata..manainca fructe si legume proaspete din belsug, mai ales ca e sezon!!

Mamica de fetita ( Estela ), 24.mai 2011

Mergi la inceput