Licurici de ianuarie-februarie 2009 (149)
Raspunsuri - Pagina 9
crisspy spune:
Ledi imi pare rau pentru vestile primite ...
Dar chiar se poate da un verdict pe baza unei singure evaluari? Adica mi se pare un pic fortat sa-ti faci o parere dintr-o singura sedinta de evaluare, poate copilul nu are chef sa interactioneze in momentul evaluarii.
Eu zic ca cel mai bine sa apelezi la cineva sa te mai ajute macar cat e Gabi plecat...nu stiu, ma gandesc, mama lui nu poate veni la voi?
Of...e greu rau de tot, imi imaginez ce poate fi in sufletul tau.
Crisspy, fericita de Razvi si 37 sapt Andra - Maria
Porumbita spune:
ledi dar ce au zis exact?
dc vrei sa vii cu david in bucuresti sa il controlezi eu vb cu sotul sa stati la noi; suntem plecati acum o sapt dar vb;
andre_ea nu pot sa tin complet inchis ca mori de cald; ii tot explicam da am un stres cu asta
miere si noi l-am mai lasat sa "experimenteze" insa din pacate e cam de scurta durata memoria
carmen au perioade si perioade; nu te ingrijora cu mancarea
miereamara spune:
Porumbita, si la noi s-a intamplat sa uite de cuptor dupa vreo 4 luni, dar in momentul in care a pus iar mana pe usa cuptorului, desi nu era atat de fierbinte incat sa ii provoace o rana, si-a adus aminte de "bubu".
Tiny baby gator
Baby gator
anna-mama spune:
Ledi, nu pot sa cred, cum l-au evaluat? Cum de au ajuns la concluziile astea? Doar discutand cu tine sau lucrand si observand copilul? Curaj, eu tot cred ca David e in regula si o sa recupereze rapid
de steluta norocoasa Luca-Vlad (09.02.2009) si 20+ cu
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR
anna-mama spune:
Porumbita, eu nu am probleme cu balconul, la noi stau usile inchise, el merge pe balcon doar cand ies eu si nici prin cap nu i-a trecut sa se cocoate pe scaune sa se uite...el are un singur loc unde se uita pe geam in sufragerie acolo unde are special un scaun pus pt asta si geamul nu se deschide...asa ca nu stiu ce sa te sfatuiesc, nu mi-am pus problema cum ii ferim de balcon. Acum ca vrem sa ne construim casa chiar nu mai am de ce sa-mi fac grija asta, o sa-mi fac altele
Tu ce mai faci, esti bine?
de steluta norocoasa Luca-Vlad (09.02.2009) si 20+ cu
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR
bpaula spune:
Ledi nici nu stiu ce sa mai zic. Sper totusi sa se fi inselat si problemele pe care le are sa se rezolve mai rapid si sa nu fie asa drastice.
Despre balcon nu stiu ce sa zic, la noi deschide singur usa. Cand am inchis balconul cu termopan noi am si inaltat partea de jos, cea zidita, nu are scaun in balcon sau ceva pe care s-ar putea urca si in general nu il las/nici nu se cere sa se urce pe scaune la geam. Cand era mai mic ii placea sa il tin in brate la geam...si acum i-ar place dar evit eu, ii zic ca ma doare spatele(nici macar nu mint) si ca nu se poate.
ingrid70 spune:
Ledi, mi se rupe inima cand te citesc. Imi pare atat de rau ca treci prin asemenea lucruri. Eu nu cred ca David are autism, sub nici o forma. De cate ori mi-e greu ma gandesc la tine. Te imbratisez, te apreciez f mult si iti doresc numai sanatate si noroc!Imi pare rau ca nu am timp sa scriu cat as dori!Condoleante lui Crisspy!Va citesc mereu, dar ori nu am timp de scris ori nu am starea necesara. De cand nu am mai scris s-au intamplat mai multe, dar nu vreau sa ma gandesc, ma chinui sa fiu pozitiva etc...Pe scurt, am aflat ca am tiroidita limfocitara cronica autoimuna, ca nu imi mai trece, ca trebuie sa fac tratament toata viata si ca este posibil sa fac si alte boli autoimune (diabet I, lupus, poliartrita reumatoida, sclerodermie, anemie pernicioasa etc.). Am fost si sunt inca distrusa..., nimeni din familie nu are/avut o boala grava, cu tiroida, diabet, obezitate, sau altele, si in doi ani si sora mea si eu, in fine.Am fost disperata cu Alex, i-am facut analizele si nu are cu tiroida nimic, in schimb i-a crescut alergia. Acum 6 luni avea IgE total 75 (max. pt varsta lui 60) acum are 155. Si mi se pare ca are si glicemia cam mare, 93, mai mare decat a mea acum, dar eu toata viata pana sa nasc am avut 70-75 si, credeti-ma, ca mancam dulciuri la greu, nu ca el.In fine,... cu vorbitul stie f multe cuvinte, dar nu le leaga in propozitii aproape deloc, adica are doar 3 alaturari de cuvinte cu sens (biba noi tata = biba noua i-a luat taica-su si inca vreo 2). Dar cuvinte stie peste o 100, pocite, dar cu sens, unele desemnand mai multe obiecte diferite de exp. bia (cu i de la inceput - nu am diacritice) = borcan, biberon, branza si bluza . Nu imi fac griji, progreseaza, zilnic invata cuvinte noi, ieri a invatat "copi" cu accent pe i = copiii din parc, dar si el, adica stie ca si el este copil.Se joaca alearga, a inceput sa prefere copii pe care ii cunoaste, de la bloc. Noi avem un parculet in fata blocului si unul mare, mai departe. In cel mic ii place mai mult ca sunt doar vreo 10 copii (5-12 ani) pe care ii cunoaste. Parcul mare ii place ca are mai multe jucarii. Cand sunt copii mai putini, dimineata, se imprieteneste cu ei, dar seara cand sunt 30-40 copii nu prea-i place. Adica, am impresia ca ii place sa fie in centru atentiei. La el la bloc e cel mai mic si toti mor dupa el, in parcul mare, cand sunt multi copii, nu mai este vedeta si de-aia nu-i mai place asa de mult.Lunea trecuta am inceput operatiunea "olita" si de joi a inceput sa faca pipi singur, adica isi da singur chilotii jos, face pipi, si se ridica, si spune. Nu-si trage inca chilotii sus singur. Caca am incercat ieri, prima data. Am stat o ora pe olita-reductor-olita-reductor-olita si, in final, cand a simtit ca-i vine sa faca, s-a ridicat in picioare de pe olita (de un an si ceva doar din picioare a facut caca, deci, prevad o problema) a facut jumatate de caca pe parchet si jumatate in olita, ca l-am aruncat in viteza pe oala.La pranz nu ii mai pun pampers si nu face pe el, seara ii pun, dar e gol si face la trezire. Deci suntem pe drumul cel bun.
ingrid70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingrid70 Ledi, mi se rupe inima cand te citesc. Imi pare atat de rau ca treci prin asemenea lucruri. Eu nu cred ca David are autism, sub nici o forma. De cate ori mi-e greu ma gandesc la tine. Te imbratisez, te apreciez f mult si iti doresc numai sanatate si noroc!Imi pare rau ca nu am timp sa scriu cat as dori!Condoleante lui Crisspy!Va citesc mereu, dar ori nu am timp de scris ori nu am starea necesara. De cand nu am mai scris s-au intamplat mai multe, dar nu vreau sa ma gandesc, ma chinui sa fiu pozitiva etc...Pe scurt, am aflat ca am tiroidita limfocitara cronica autoimuna, ca nu imi mai trece, ca trebuie sa fac tratament toata viata si ca este posibil sa fac si alte boli autoimune (diabet I, lupus, poliartrita reumatoida, sclerodermie, anemie pernicioasa etc.). Am fost si sunt inca distrusa..., nimeni din familie nu are/avut o boala grava, cu tiroida, diabet, obezitate, sau altele, si in doi ani si sora mea si eu, in fine.Am fost disperata cu Alex, i-am facut analizele si nu are cu tiroida nimic, in schimb i-a crescut alergia. Acum 6 luni avea IgE total 75 (max. pt varsta lui 60) acum are 155. Si mi se pare ca are si glicemia cam mare, 93, mai mare decat a mea acum, dar eu toata viata pana sa nasc am avut 70-75 si, credeti-ma, ca mancam dulciuri la greu, nu ca el.In fine,... cu vorbitul stie f multe cuvinte, dar nu le leaga in propozitii aproape deloc, adica are doar 3 alaturari de cuvinte cu sens (biba noi tata = biba noua i-a luat taica-su si inca vreo 2). Dar cuvinte stie peste o 100, pocite, dar cu sens, unele desemnand mai multe obiecte diferite de exp. bia (cu i de la inceput - nu am diacritice) = borcan, biberon, branza si bluza . Nu imi fac griji, progreseaza, zilnic invata cuvinte noi, ieri a invatat "copi" cu accent pe i = copiii din parc, dar si el, adica stie ca si el este copil.Se joaca alearga, a inceput sa prefere copii pe care ii cunoaste, de la bloc. Noi avem un parculet in fata blocului si unul mare, mai departe. In cel mic ii place mai mult ca sunt doar vreo 10 copii (5-12 ani) pe care ii cunoaste. Parcul mare ii place ca are mai multe jucarii. Cand sunt copii mai putini, dimineata, se imprieteneste cu ei, dar seara cand sunt 30-40 copii nu prea-i place. Adica, am impresia ca ii place sa fie in centrul atentiei. La el la bloc e cel mai mic si toti mor dupa el, in parcul mare, cand sunt multi copii, nu mai este vedeta si de-aia nu-i mai place asa de mult.Lunea trecuta am inceput operatiunea "olita" si de joi a inceput sa faca pipi singur, adica isi da singur chilotii jos, face pipi, si se ridica, si spune. Nu-si trage inca chilotii sus singur. Caca am incercat ieri, prima data. Am stat o ora pe olita-reductor-olita-reductor-olita si, in final, cand a simtit ca-i vine sa faca, s-a ridicat in picioare de pe olita (de un an si ceva doar din picioare a facut caca, deci, prevad o problema) a facut jumatate de caca pe parchet si jumatate in olita, ca l-am aruncat in viteza pe oala.La pranz nu ii mai pun pampers si nu face pe el, seara ii pun, dar e gol si face la trezire. Deci suntem pe drumul cel bun.Edit- face dimineata la olita |
ingrid70 spune:
Nah, ca am vrut sa editez si am facut altceva .Cu balconul si la noi e problema mare, ca e deschis total, adica terasa in toata regula si stam la etajul 4. Vom vedea cum ii vom explica.As avea nevoie de o sugestie. L-am inscris pe Alex la gradinita si am doua variante. O grupa doar cu colegi de varsta lui si una cu copii de toate varstele (2-7 ani). (bine, in final s-ar putea sa nu il primeasca la grupa de 2-7 ani pt ca s-ar putea sa nu mai fie locuri), dar daca as putea alege unde ar fi mai bine oare pentru el? Tot imi bat capul si tot oscilez, nu reusesc sa ma hotarasc.
lisssa_ana spune:
Ledi suntem alaturi de voi. Daca aveti nevoie de ajutor sau de orice altceva sa ne anunti. Multa putere va doresc
Ingrid, oof, si la voi atatea baiuri. Sanatate multa.eu as opta pt grupa mai mare
Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)
Fashion