Licurici de ianuarie-februarie 2009 (149)
Raspunsuri - Pagina 10
cris30 spune:
Ledi, imi pare rau pentru vestile primite astazi, te cred ca esti daramata pentru ca nu stii exact ce are David, nu inteleg ce le trebuie asa demult sa-ti puna exact ce probleme are. Poate David a fost mai obosit si nu a raspuns si interactionat asa de bine.Eu am patit-o cu Daria, cand mi s-a sculat intr-o zi la 6.30 dimineata si nu a mai vrut sa doarma si in ziua aceea la 1 trebuia sa vina terapista. Nu a vrut deloc sa vorbeasca, a stat mutulica, era maraita si cand sa plece, mi-a facut o criza de toata frumusetea, suparata ca i-a luat jucariile. Noi facem terapie o data pe saptamana, dupa 2-3 luni se face un raport cu evolutia copilului si in functie de rezultate se mai poate cere inca o ora pe saptamana.Vad ca in Romania se face terapie in fiecare zi.
blackgirl0 spune:
Ledi, curaj! A fost evaluat pe baza unui test de specialitate portage sau unul de pe autism.ro? Ai avut parte de psihopedagog sau nepeist (neuropsihiatru)? Conteaza enorm de mult cine il evalueaza! Eu nu cred o iota ca David are probleme, crede-ma, le are pe ale lui insa nu si autismul!
Si pe mine prima dr. la care l-am dus pe Dragos m-a speriat zicandu-mi ca am un copil cu posibil handicap, ca ce am asteptat atata, ca nu se stie daca se va dezvolta bine. Si uite ca incet-incet vb.
Eu spun ca David nu are decat de castigat din terapii si din tratamente, deci nu tb luata problema in tragic. Vei vedea: se va juca si acolo, insa o joaca mai structurata, mai cu sens!
mara95 spune:
porumbita,,asa am citit si eu ca ar dura.is cu ochii pe el..
ledi,
de 3 zile face la toaleta,cu reductor,deloc in chiloti.inclusiv kk, din prima incercare.nu-mi vine sa cred,sunt in culmea fericirii.nu credeam ca va reusi asa de repede.
Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)
Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata
miereamara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mara95 de 3 zile face la toaleta,cu reductor,deloc in chiloti.inclusiv kk, din prima incercare.nu-mi vine sa cred,sunt in culmea fericirii.nu credeam ca va reusi asa de repede. Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009) Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata |
Fericitilor:)),eu spal pantaloni si chiloti in fiecare zi:)))
Sa va zic si voua ce spaima am tras ....ieri am fost la gradina botanica cu Aidan si intr-un mic raulet era un sarpe extrem de veninos al carui venin poate omora un copil f usor...sunt trei serpi veninosi in toata Florida si noi am dat taman peste unul dintre cei mai periculosi, un water moccasin... e maroniu, se confunda f usor cu pietrele din apa. In Gradina Botanica!!! si fi-miu se juca fara grija acolo, mai ca bagase mana in apa (avea vreo 5 cm adancime apa). Noroc ca l-a vazut sotul meu.
Niste poze de ieri
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/page2/
si o sesiune foto mica cu fi-miu
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/
(pt cine nu are fb)
Tiny baby gator
Baby gator
mara95 spune:
frumosilor
azi tati l-a invatat sa faca din picioare,dar nu ajunge tocmai bine.
Leditia spune:
Am ajuns acolo,eram programati la 12,la 11 fara ceva am plecat de acasa ca mai avea sotul de rezolvat ceva.A marait ca nu voia sa stea acolo,el voia afara.L-au bagat cu copii aceia,noi stateam pe un hol mic si il urmaream pe un ecran.A venit un copil si s-a infipt in gatul lui si mi l-a trantit cu capul de podea..am crezut ca mor.Impulsul a fost sa-l scot de acolo si sa-l iau acasa.David s-a ridicat si s-a jucat.
Apoi s-a terminat ora copiilor in sala de joaca si am mers noi cu David si cu o tipa si un tip.L-au pus sa se bage intr-un tunel de panza si nu s-a bagat.L-au strigat pe nume si nu s-a intors.L-am strigat si noi si nu s-a intors.Ne-a pus tipa niste intrebari,iar tipul il observa pe David cum se juca cu mingile,masinutele si ce mai era pe acolo.A incercat tipa sa-i atraga atentia cu o chestie care facea zgomot,nu stiu cum ii zice,o chestie din lemn si s-a dus la ea,insa cand l-a strigat nu s-a uitat.A luat si el o chestie din aia sa o imite,dar s-a rupt.Au pus un aparat de facut baloane si statea uimit,zambea,dar se uita la ele.Cand s-a dus ta-su in baloane si l-a chemat a venit si el,cumva parca ii era teama sau nu stiu.Apoi ne-au scos afara sa ramana ei doi cu el in camera si noi il urmaream pe hol pe ecran.Au incercat sa-l antreneze in jocuri,sa le aduca diverse obiecte,sa se bage in tubul ala,sa dea cu mingea in popice.Ii ziceau sa puna popicele in picioare,tipul le punea,el le darama cu manutele.Apoi am vazut ca puneau cuburi si ajuta si el si punea.A raspuns la cateva comenzi,ca se vedea cam intunecat si auzeam bravo David,insa am mintea blocata ca nici nu-mi pot aminti ce am vazut.Au stins lumina si au pus un aparat care face luminite,cum sunt laserele alea si initial s-a speriat de intuneric,voia sa iasa din camera,dar tipul s-a pus in fata usii si pana la urma cumva a ramas acolo.L-au pus sa stea pe un scaunel mic,a stat un pic.Nu s-a lasat imbratisat de ei din ce am vazut eu..Si cam asta a fost.
Apoi am mers in cabinetul tipei,cred ca e psiholog si ne-a spus ca are probleme f mari cu atentia si nu mai stiu ce..ca i-ar pune ca diagnostic mai multe chestii,dar i-ar pune si nush ce cu spectru de autism,insa nu e sigura caci sunt chestii bune si sunt chestii ''rele''.
Azi l-am strigat in camera de vreo 10 ori sa se uite o data la mine.Imi vine sa-mi iau campii.
Hotarasem sa incepem terapia acolo,insa am ajuns acasa si ne-am gandit ca avem un copil si cu FC...care ar putea avea enorm de suferit ducandu-l cu alti copii,mai ales ca l-am scos de acolo cu mainile si picioarele negre.Ma gandeam ca daca ia ceva sau se imbolnaveste grav,clar nu va putea face nici terapii si nici nimic si totul se va duce de rapa.Am hotarat sa gasim pe cineva care sa vina acasa,sa faca terapii in mediul lui.Am vorbit si cu Mihaela,mamica lui Mihaita,de pe DC si mi-a promis ca ma va ajuta sa gasim pe cineva sa vina acasa.Oricum la centru aveau niste preturi exorbitante.
Cum gasim pe cineva cum ne vom apuca de terapii.
In sept vom ajunge si la Bucuresti,sa-l mai vada si alti dri si sa-si dea cu parerea si vom vedea daca are sau nu autism.
Cert este ca ok nu este,iar eu sunt sfasiata de durere..efectiv simt ca a murit totul in mine.Toata lumea imi spune cat ma admira,cat de puternica sunt si mie imi vine sa ma arunc de la etaj.Este prea mult,mult prea mult pt o familie.Simt o disperare in suflet,imi doresc din tot sufletul sa fie bine,imi doresc cu disperare sa fie bine si sa-si revina ca parca a picat asa intr-o transa si simt ca nu mai ajung la el si mor..mor ca am un singur copil si nu ma pot bucura de el..mor ca unicul meu copil nu ma striga mama,ca nu stiu cum va fi si ce va fi din toate punctele de vedere..este prea mult pt noi,ca parinti,ca si cuplu,financiar,fizic,psihic..este mult prea mult si nu mai sunt buna de nimic..
va pup si va multumesc tuturor pt sprijin..mai mult nu mai pot sa zic ca-s sfasiata de-a dreptul.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.
miereamara spune:
Ledi, dar mie mi se pare total lipsit de profesionalism cum au procedat. Orice copil se inhiba cand este lasat cu niste straini, mai ales daca nu e obisnuit cu altcineva, nu merge la gradinita....pai cred ca al meu ar fi urlat si s-ar fi tavalit pe jos de numa daca il lasam acolo, ce sa mai zic sa coopereze la activitatile lor.
Nu stiu.,....am mari indoieli si nu o zic ca sa te linistesc pe tine, poate David are ceva deficienta de atentie din moment ce si tu simti ca ceva e in neregula dar modul in care s-a desfasurat evaluarea lasa de dorit.
La noi cand au venit sa il evalueze, au venit acasa, l-au vazut in mediul lui, jucariile lui, etc. Pentru copiii mai mari vin la gradinita si ii observa la fel intr-un mediu cu care sunt obisnuiti.
Nu poti contacta pe cine particular care sa vina acasa?
Tiny baby gator
Baby gator
mara95 spune:
daca andru e dus intr-un mediu interesant pentru el, nu numai ca nu raspunde la nume, dar nici la comenzi, isi vede de ale lui si il lasam pana ii trece,ca altfel urla.
nu exsita cumva o fundatie, organizatie pentru ajutor moral si financiar pentru cazul in care nu mai poti face fata in situatii deosebite?
cris30 spune:
Acum mi-l imaginez pe David speriat de intuneric, cautandu-te disperat pe tine si tipul care l-a blocat sa iasa, fortandu-l sa stea acolo .Nu inteleg de ce nu v-a lasat si pe voi acolo pe tot parcursul evaluarii, cred ca aveati dreptul sa cereti acest lucru, macar se simtea David mai in siguranta stiindu-te si pe tine acolo.Daca ar fi venit acasa in mediul lui, sigur s-ar fi descurcat altfel si nu s-ar fi speriat.Mi se pare aiurea sa aduci copilul intrun mediu nou, cu persoane total straine si sa astepti sa-ti raspunda la toate comenzile din prima zi, mai ales la o varsta asa mica
Cel mai bine e sa gasiti pe cineva care sa vina regulat acasa, tinand cont si de boala lui David.
La noi a venit acasa si in cazul in care nu am fi fost multumiti de rezultatele evaluarii sau de felul cum au procedat, puteam cere alta evaluare cu alti evaluatori.
iuliacris spune:
Nici Carla mea nu ar fi reactionat prea grozav in asemenea conditii. Cred ca ar fi stat agatata numai de piciorul meu. Cat timp am fost in Romania nu vorbea nimic, nimic in prezenta strainilor, desi in rest melitzeaza destul. Si nu se lasa imbratisata de adulti straini (de copii da).
Nu pot decat sa-mi inchipui ce-i in sufletul tau si sa-mi doresc sa nu trec niciodata prin asemenea cosmar. Eu insa inca mai cred ca lucrurile nu stau chiar asa rau cum par acum. Cred ca terapia acasa, unde copilul e linistit si in mediul lui, va ajuta mult! Multa putere va doresc si va imbratisez cu toata dragostea!