Licurici de ianuarie-februarie 2009 (149)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Citat:
citat din mesajul lui andre_ea

Ana, lenea e mare. Care era mailul comun? Poate reusesc sa trimit niste poze mai vechi.



Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009


Delu Prichindelu'
Prichinduta

Speranta si incredere pentru David




ianfeb2009@gmail.com Asteptam


de steluta norocoasa Luca-Vlad (09.02.2009) si 20+ cu


e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

mai, am o pb cu andru: de 2 sapt a inceput sa se balbaie.repeta prima silaba din propozitie/fraza de 10 ori sau mai mult, incat si pe el il enerveaza.nu mereu, dar des.am citit destule pe net, dar sunt in dilema.incercam sa il ignoram, sa nu constienizeze,dar cred ca deja a facut-o.voiam sa il dau la gradi cu flavi in grupa, dar daca vor rade copiii de el?sa nu fac ceva mai rau, in loc sa indrept.

el vorbeste binisor, rosteste corect pe r, are un vocabular bogat, mai bun decat al flaviei la varsta lui.

Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)

Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Andreea,da,acelasi dr,adica dna dr neurolog la care am mers.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Mara, ati incercat mai mult sa-l faceti sa spuna corect cuvintele sa fi prins vreo temere in sensul asta? Nu stiu ce sa zic, oricum, cred ca pt inceput e cel mai bine sa va faceti ca nu observati, dar daca continuua poate ar trebui sa cereti o parere a unui specialist. Ei sunt f sensibil in perioada asta cu orice remarci si s-ar putea sa il inhibe daca ar rade copiii de el. Oricum, eu sper ca o sa se rezolve de la sine pana la toamna


de steluta norocoasa Luca-Vlad (09.02.2009) si 20+ cu


e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Citat:
citat din mesajul lui andre_ea

Nu stiu ce sa va spun la varsta asta de copiii care nu vorbesc deloc. Desi, am eu senzatia ca "deloc" e cam relativ din ce ziceti.


Andrea stiu ca pare greu de crezut cand vine o mamica si spune ca al ei copil nu vorbeste aproape deloc atunci cand nu ai fost in situatia respectiva. Uite mie de exemplu la cei 2 ani si jumatate ai lui Razvi nu-mi ia mai mult de 5 min sa-ti scriu cuvintele din vocabularul lui si pe cuvant ca astea sunt toate:

- mama
- tata - care inseamna si: "tata", "tataie" si mai nou "gata"
- a tata - al lui tata, al lui tataie
- tati
- apa
- pa-pa - cu sensul de plecare, cu cel de mancare mai niciodata folosit
- tita - care inseamna si: "ciocolata", "prajitura", "bicicleta" "moticicleta"
- ana sau ama (inca nu ne-am dat seama): al meu, a mea sau mai poate insemna "nu vreau"
- alta - "alta", "altul"
- titi - "masina" sau spun ti-ti (cu pauza) inseamna "mic"
- maaaa - "mare"
- au - "au"- dar asta deja e onomatopee nu cuvant ca si "oau"

Cam astea sunt cuvintele rostite de Razvi - al naibii de putine, nu? Restul comunicarii se face prin onomatopee si prin intonatia vocii.

Eu am zis ca mai am rabdare cu el sa vedem...sper sa nu-mi para rau.

Anna la mine Adi a fost cel mai mare sustinator al nasterii la privat, asa ca nu am avut probleme din punctul asta de vedere. Oricum pana prin saptamana 33-34 mai ai timp de gandire si poate reusesti sa-ti convingi sotul ca nu e asa o bagatela sa nasti, iti mai trebuie si conditii. Mai ales daca vrea o sotie care sa poata ingriji cei doi copilasi.


Crisspy, fericita de Razvi si 36 sapt Andra - Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

anna, nu l-am corectat, sau rar, pentru ca el rosteste aproape corect cuvintele, lucru remarcat si de apropiati. o sa il urmaresc.poate fi o faza, dar e asa aiurea sa il vad cum se chinuie, cand el se exprima asa usor.

Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)

Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Anna si la mine a fost destul de nasoala experienta cu nasterea. Durerile au inceput intr-o luni noapte pe la 4, am stat toata ziua in asteptarea sa fie regulate si la intervale mici (adica sub 10 min, tocmai ca sa nu ma duc prea repede la spital), medicul m-a vazut pe la 17 si la spital am ajuns pe la 21. Noaptea pe la 3 l-au chemat si pe medic care mi-a rupt apa, mi-au pus si perfuzia aia de a intetit durerile. Auzim ca pe unele le dor spatele de la contractii, pe altele burta, pe mine ma durea si si, aveam senzatia ca paralizez de durere. Nici acum nu stiu de ce n-am cerut epidurala atunci. Cred ca faptul ca seara pe la 22 mi-au zis ca am dilatatie 6 m-a facut sa sper ca se termina repede. Pe la 4 medicul a plecat acasa si a revenit la 6. Controale pe masa cu el si alta doctorita de imi venea sa ii omor pe amandoi .

Si cel mai rau a fost cand la 7 fara 15 min am auzit, pregatiti sala, facem cezariana.

Oricat de crunte au fost durerile, dezamagirea ca am nascut prin cezariana dupa atata chin a pus capac...insa faptul ca bebe era bine m-a facut sa las deoparte asta. Am fost prea pornita sa nasc natural si cred ca si acum pe undeva simt ca poate puteam face mai mult..

In fine vorba multa in zadar, acum stiu din start ca ma taie.

Revenind la nasterea la privat sunt perfect de acord ca mamica are nevoie de liniste, mediu placut, o baie care sa nu fie pe etaj la n saloane, sa poata sa vina sotul/mama/soacra sa stea cu ea mai mult decat 10 min pe zi cat s-a putut la mine. Deci daca poti sa iti convingi sotul go for it. La noi sotul nu se opune deloc, doar eu am un pitic pe creier pe care nu mi-l pot scoate si de asta cred ca raman la maternitatea de stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Ledi sper sa dati de capat problemei, daca intr-adevar este o problema. Lipsa de atentie sau contact vizual mai ales cand se joaca e si la Marius si cred ca si la majoritatea copiilor. Uneori am senzatia ca vorbesc cu peretii, sau cu copacii din parc dar cand vrea sa auda aude si ce nu trebuie desi pare absorbit de joaca.

Anna uitasem sa iti raspund si la intrebare. In primul rand scuze ca m-am intins atata cu mailul anterior, se vede cred si prin asta ca am ramas cu o problema in privinta subiectului
Bebe e super miscacios, chir mi se pare mai activ decat era Marius, ne radem si zicem ca sigur iese unul si mai zvapaiat si mai incapatant si ca am incurcat-o de tot.
Marius e bine, de cand e acasa parca mai greu ne lasa sa plecam fara el dimineata la servici sau in alta parte. Cat a fost la bunici nu a parut ca i-am lipsi. Ieri seara m-a zapacit cu "unde e tata meu" si eu ii ziceam ca e la fotbal si el nu, ca tata nu e la "ciobal". M-a pus sa il sun si i-a zis sa vina acasa

Si mie cel mai tare imi place cand il strica pe Vali "aticu" de la taticu...mami si tati ne-a zis de mult, acum ne zice ba tati, mami, ba tata, mama sau aticu pentru sot, mamica nu este inca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Crisspy,Razvi zice cuvintele intregi,fii-miu le zice monosilabic..
opa-hopa
aide-haide
ete sau uite dar neaccentuat bine-uite
na-una
doo-doua
tei-trei
ta-patru
shishi-cinci
ca-biscuite
pa(nu am diacritice)-apa
pis-pisica sau ca de la pisiCA
ca-vaca
ga-gaina
gu-tigru
ga-magar..
ten-tren
ca-crema
placa-ca..a zis de doua ori pla
si lista poate continua.
Insa noua nu ni se adreseaza..mama,tata..Greseala mea este ca i-am dat totul fara a-mi cere,ba l-am alergat io cu toate,ca nu i-am lasat spatiu si nu l-am lasat sa-mi ceara el si nu am fortat un pic nota cu el..nu era nevoie decat sa-mi arate,dk mai si maraia,ma executam in secunda 2.Nu l-am lasat sa manance singur,pt k nu ajungea nimic in gurita iar el trebuie sa manance si in general am facut eu totul in locul lui.Ma rog,nici eu nu mai stiu ce sa cred,el se face inteles nonverbal sau verbalizeaza monosilabic sau iti arata ,dar avand in vedere varsta lui pt mine nu mai este suficient..Sau oi fi innebunit eu si de fapt eu is aia care are nevoie de psiholog..cine stie.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Ledi si noi ne bazam tot pe comunicarea monosilabica sau onomatopeica. Alea cateva cuvinte la varsta lor nici nu conteaza.

Eu nu stiu de ce dar sunt mai linistita decat eram in toamna trecuta sau in primavara cand mi se parea ca suntem nashpa rau. Intrasem intr-o pasa proasta si nu vedeam decat ca nu vorbeste ca ceilalti, nici un progres.

Asa esti si tu acum...vezi numai partea nasoala. Stiu ca e al naibii de greu cu banii pe langa boala lui David acum mai trebuie bani si pentru terapie. Dar fruntea sus mami si nu pierde speranta

Sa stii ca nici mami nu l-a lasat pe Razvi sa manance singur ca sa nu murdareasca in jurul lui...da' uite ca la gradi l-au incurajat si acum mananca singurel (aproape singur ca deh cam 1/3 ajunge in poala ). Dar daca asta vrea baiatul, il las ca nu am incotro.


Crisspy, fericita de Razvi si 36 sapt Andra - Maria

Mergi la inceput