Gauri in inima la bebe de 3 luni
Buna mamici,
Azi am fost la neonatoloaga fetitei mele din spital sa-i pun cerceii. A controlat-o si a zis ca se dezvolta bine. Apoi mi-a zis sa revin peste o luna sa-i faca film la inima sa vada daca i s-au inchis gaurile...ea spune cca se vor inchide. Am citit pe net despre asta, dar parca as vrea sa vb cu mamici care s-au confruntat cu asa ceva. E grav? Cat de grav? E cazul sa ma panichez? Ma intreb, oare eu de ce nu stiam ca are gauri in inima?
Raspunsuri
ela_04 spune:
Am citit intr-o revista de specialitate ca la nastere multi bb au aceasta problema...parca nu se numeau gauri totusi...
Cred ca doctorul neonatolog este mult prea prudent daca la consultati nu a aparut nici un harait iar o eco nu a fost facuta...
Poti sa o faci pt linistea ta sufleteasca si apoi acolo se pot vedea mai multe...
Nu te speria!
ali_deiu spune:
A ascultat-o la inima, dar probabil nu mi-a spus...maine o s-o ascult si eu cu stetoscopul. Sper sa nu fie grav...
goldi spune:
Linisteste-te, nu are nimic copilul. Daca era ceva, neonatologul chema cardiologul pt o eco. Probabil este un mic suflu sistolic care apare frecvent in primele saptamani de viata . Trecerea de la circulatia fetala la cea proprie nu se poate face intotdeauna instantaneu in momentul nasterii .
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
madutza_bra spune:
Asa mi-au spus si mie la nastere...denumirea nu o mai stiu...o gaurica la inimioara. Avea mainile si laba piciorului mai vinetie si in jurul guritei la fel. Am stat o sapt in spital cu el in incubator pt oxigen, iar cand il alaptam imi dadeau si un furtunel sa-i tin la nasuc pt ca-i scadea saturatia de oxigen. Pana la urma analizele i-au iesit bune dar dr-ita mi-a spus ca toata problema ar fi fost de la o adaptare mai dificila la viata extrauterina. Nu a mai fost apoi nevoie de alte controale.
La noi s-a recomandat eco din cauza guritei vinetii cam la 1 ora de la nastere.
Cozonacelul meu, Cristian Andrei
Buburuza mea, Catalina Ioana
Mada, mami fericita si implinita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si Catalina Ioana - 15.02.2011
Poze
---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!
vias spune:
intr-adevar, multi copilasi se nasc cu aceste "gauri la inima" dar la fel de acevarat e ca ele trebuie sa se inchida de la sine intr-un anumit interval de timp. Daca nu...se trece la alte lucruri...mai complicate.
Cred totusi ca o ecografie la inimioara ar clarifica situatia, te-ai linistii si tu..
Te sfatuiesc totusi sa mergi la un ecografist bun, care sa stie sa interpreteze ....
Sanatate multa va doresc!
Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
prisi spune:
Si noi am avut aceeasi problema la baietel, in mod normal un ventricul se inchide in primul sfert de ora de la nastere, iar al 2lea in primele 24 de ore, la noi primul s-a inchis in 2 ore, iar al 2lea nu era inchis la externare dupa 4 zile, dar la echografia de la o luna era totul bine, dr. a spus ce e destul de intalnit fenomenul si ca marea majoritate se rezolva de la sine.
Sanatate multa fetitei tale si sa nu fie nimic grav, griji oricum o sa-ti faci pana la control, deci nu are rost sa-ti spun sa nu-ti faci griji si asta e doar inceputul
ali_deiu spune:
Da...cand face 4 luni o sa merg sa ii faca echo la inima. Probleme nu ar parea sa aibe. SPER SA fie bine. Multumesc!
eveline spune:
Noua ne-a explicat dr ca aceste defecte se inchid cam 1mm/an pana la varsta de 7 ani. Asa ca daca "gaura" e mai mare de 7 mm in primul an de viata el recomanda interventia chirurgicala.
Baiatul meu a fost diagnosticat cu un defect septal de 4-5 mm la varsta de 7 luni...urmeaza sa facem eco la fiecare 6 luni.
Intr-adevar aceste defecte dau suflul sistolic ce poate fi determinat cu stetoscopul insa numai o ecografie te poate lamuri despre ce e vorba si daca nu sunt eventuale complicatii.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
liliana83 spune:
Buna! si baietelul meu a fost diagnosticat pur intaplator la varsta de 3 luni cu DSA(defect septal atrial),si, la fel , ne-am panicat, am mars la fiecare 3 luni la control iar la un an ni s-a spus ca s-a inchis ramanand doar cu o consecinta a acestui defect si anume insuficienta tricuspidiana. Copilul a evoluat bine, este doar putin mai micut si mai slabut decat alti copii de varsta lui,dar este un copil sanatos si vioi.Noua ni s-a spus ca aceste" gauri " sunt fiziologice pana la varsta de 3 luni , abia apoi putandu-se vorbi de o problema medicala, care de alfel este foarte des intalnita, multi copii nefiind diagnosticati vreodata.Asa ca, faceti o ecografie, repetati-o daca este cazul la 6 luni si chiar daca acea gaurica nu se va inchide , in general , nu este un impediment pentru a duce o viata normala. Multa sanatate!