Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***336***

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Ada daca o intrebi orice in germana, raspunde in romana , insa la anumite chestii foloseste doar denumirile in germana chiar si cand vorbeste cu romani
Oricum stie ca Pisi nu vorbeste deutsch asa ca ii duce sa citeasca doar carti in romana

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

daaaa...bestial, mai ales cand ma face de ras in locuri publice cand se tanh=guie amarat ca uite o minge, eu nu am nici o minge acasa. la inceput imi puneam minte si ii ziceam: hai mah mama cum poti sa spui asa ca ai o gramada de mingii, si aia rosie cu negru si alea de basket si aia de football.....
acum mi-am dat seama ca daca ma bufneste rasul incepe si el sa rada. macar asa intelege lumea ca nu e un copil tinut flamand acasa sau "batut foc" cum zice el si fara nici o jucarie amarata sa se joace si el
am incercat chiar sa ii spun povestea cu petrica si lupul ca sa nu ne mai toace cu faze de genul: mama, mama, ajuta-ma, au au, mama mama mi-am prins mana, gardul mi-a mancat mana. si de fapt el sta bine merci cu mana intr-o gaura prin care poate sa treaca cu totul

de asta zic ca eu nu stiu ca acest copil al meu sa planga pe bune, mai putin atunci cand se loveste, de obicei se prosteste sau se preface ca plange...sau protesteaza asupra deciziei mele printr-un fel de tzipat, un aaaaa. cand e suparat pe bune vine doar si se lipeste de mine.

Citat:
citat din mesajul lui novus

Ca artist e Luca !!! supeeeeer taaaaree !!!
bestial !!

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

+

Mergi la inceput

novus - asa e. si al meu are cuvinte care sunt doar in greaca.

a si cu plecatul la culcare. la noi oboseala excesiva nu se manifesta prin plans ci prin super agitatie, e din ce in ce mai activ, fuge de sfaraie parchetul sub talpi, trece ca un uragan printre jucarii si atunci trebuie dus sus pana nu e prea tarziu. daca ii zic hai la culcare normal ca zice nu asa ca ii zic, hai ca eu l-am luat pe angus si plec sus, vi si tu? zice nu dar vine dupa mine ca un catzel. daca zice nu vreau sa dorm, eu ii zic pai nu mergem sa dormim, mergem sa ne uitam la scufita rosie sau poate la ac/dc...ce vrei? si atunci alege entuziast: ANGUS!!!si o rupe la fuga spre dormitor

+

Mergi la inceput

ilinca - stai asa, ca nu e timpul pierdut. ma rog poate sunteti dintre cei norocosi si de anumite crize scapati. desi din cate am vazut pe pielea mea chiar de tot nu scapam. poate doar nu asa violente.
eu una credeam ca plodul meu nu o sa zica niciodata "e al meu de acasa" text care ma scotea din minte la copii de 2-3 ani din anturaj. ei bine am ramas blocata cand l-a trantit de cateva ori. nu exagerat si la orice prostie dar foloseste expresia asta oribila.
cu trancanitul eu sunt sigura ca majoritatea copiilor vorbesc atunci cand simt ei nevoia sa se faca intelesi, daca fata vede ca o intelegeti oricum, de ce sa isi mai bata gura?probabil cand o sa intre intr-o colectivitate ceva si o sa vada ca nu toata lumea o intelege din priviri ca mama atunci o sa isi de-a drumul de nu o stii ce te-a pocnit

+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Buna dimineata!Pisigri, ai descris asa de clar cum gestionezi tu situatiile cand vine vorba de "scuze"/"multumesc"/"la revedere", ca parca m-ai fi descris pe mine. Exact asa face si Eva. Stie foarte bine pentru ce sunt fiecare, le foloseste in 90% din cazuri fara sa ii amintesc eu. De amintit, o fac foarte rar, doar daca suntem in prezenta cuiva mai pretentios, iar "sarumana" nu il folosim niciodata, nici eu nu il folosesc, si nici pe ea nu intentionez sa o invat.Cat despre lovit, nici noi nu il acceptam nici in joaca, cu atat mai putin la modul serios. Mai scapa din greseala cate una, dar atunci se opreste brusc activitatea respectiva si ii subliniez ca nu apreciez sub nicio forma gestul. Nu mai stiu daca v-am povestit o faza care pe mine m-a marcat, iar pe Eva si mai si. Cand ne-am intors din concediu, am lasat-o la soacra-mea 2 ore, noi am iesit cu niste amici, si la un moment dat m-a sunat soacra-mea sa mi-o dea pe Eva la telefon, care, cu lacrimi in ochi a inceput sa imi spuna:"Mami, vino te rog la mine! Vino lepede ca vleau acasa, sunt obosita! Haide, vino, Vino lepede la mine!". Mi-au dat lacrimile instantaneu si am plecat imediat spre ea. Cand am ajuns, am luat-o in brate si i-am spus:"Scuze, iubita mea, scuza-ma ca nu am venit mai repede!" De atunci, in fiecare seara inainte sa adoarma, imi spune:"Scuze, mami, ca nu ai venit mai lepede!Elai la semafol!"Cred ca a fost putin bulversata de atatea schimbari, in 2 zile a dormit in 3 locuri diferite, a mers 8 h pe tren, era terminata mititica, iar cand s-a vazut in sfarsit acasa, i-am pasat-o soacra-mii Ilinca, Eva a urlat de doua ori in viata ei intr-un mod care pe noi ne-a speriat rau de tot. Si de ambele ori a facut-o in prima seara din concediu. Anul acesta a fost rau de tot, a urlat continuu vreo 40 min, era de neconsolat (efectiv urla prin somn), am incercat toate metodele care ne-au venit in cap, si concluzia a fost ca a visat urat. Nu reuseam sa o trezim, ea urla cu ochii inchisi. Poate si Sophiphi viseaza ceva...Dyana, imi pare rau pentru unchiul tau...Chato, Eva dimineata mananca omleta/ou fiert, iaurt/paine cu unt si cascaval/gem, lapte. In general am grija sa nu lipseasca iaurtul, iar oul apare cam de 2-3 ori pe saptamana in menu. Ea mananca fara probleme, niciodata nu m-am rugat de ea, asa ca din punctul asta de vedere sunt norocoasa. Ii plac si fulgii de ciocolata (a mai mancat prin "vecini", dar nu i-am cumparat niciodata. Chiar, ce fulgi dati copiilor dimineata?Fructele sunt in menu, dar ca gustari intre mese.Aris, vitamina a fost de nota 10 cu pateurile Nu mai zic de Anastasia, cu "patul meu e peste tot" Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Diana mare-mare.

Tufete, vorbaretii astia bilingvi "made my day"

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Salutare!

Io-s cu ucenicii, care scriu ceva acum.

Anastasia e one of a kind, mi-ar placea mult sa o cunosc! De Vitamina ce sa mai zic, vorba Biancai, parca e cu un an mai mare decat restul ghioceilor. Iar Eva mi se pare extraordinar de sensibila ( si cu mare finete in exprimare).

Inclinatia spre actorie i-am constat-o si eu lui Andrei deseori, dar apogeul l-a atins atunci cand l-am internat de urgenta, cu febra mare, si, dupa ce si-a revenit putin, a inceput sa le spuna tuturor asistentelor si doctoritelor care erau pe acolo ca eu ii dau numai bobo si suc ( si de-astea chiar nu primeste ) si, cand a vazut ca i se acorda atentie, a zis sa arunce una si mai si, asa ca le-a explicat ca este trist fiindca mama il bate. Va dati seama ce priviri mi s-au aruncat, dar noroc ca a dres busuiocul cand a dus explicatia mai departe si le-a spus ca il bat de cate ori vrea el.

Mergi la inceput

bun, nu mi-e rusine in societate nici cu Anei...

Si al meu mai minte, dar nu asa de coerent (ca Ina, mi se pare ca al meu e la grupa baby inca, fata de ce aud aici)

Acum pe bune, daca n-as cunoaste-o pe Aris as zice ca minte ea cand povesteste fabulatiile lu' Vitamina.

CRISTIAN (7.03.2009)

Mergi la inceput

Offtopic. Pt fetele gravide sau cu bebi mici: are o tipa de pe forum niste marsupii superfaine, usor de pus, sanatoase pt plod, superreglabile... Si nici prea scumpe. Eu am luat pt o prietena care tre' sa nasca in curand, dar sper sa-l folosesc si eu la bb2 (care va veni, sunt sigura, ieri cand dormea puiul se uita si M. prin casa, ca parca tare i-ar sta bine cu inca un gandacel alergator...)

CRISTIAN (7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Aris vad ca mi-a luat-o inainte, dar, Pisigri, voiam sa-ti explic si eu trimisul "dincolo", dincolo fiind pentru el in hol, ca acolo alege el sa merga sa se calmeze. Nu-ti imagina ca-l duc eu, il inchid in vreo camera singur pe intuneric, cum am mai auzit (metoda mi se pare abslolut barbara!). Pur si simplu cand se isterizeaza aiurea (de exemplu tine mortis sa umble la butoanele de la aragaz si eu nu-l las etc.) si nu reactioneaza la nimic din ce-i spun, atunci eu ii zic "Andrei, du-te dincolo si calmeza-te si dupa aceea vino sa vorbesti cu mama". Spre surprinderea mea, se duce si- exact cum spunea Aris- in cateva secunde e inapoi, dragastos si cooperant, iar eu ii tin toata teoria de rigoare si mi se pare mult mai receptiv asa, decat in toiul crizei de nervi.

Eu stiu ca de-a lungul timpului mi-am exprimat mai multe opinii care nu m-au facut foarte simpatica pe aici ,si daca tot m-am apucat....

Aris, Anaan, eu nu am facut afirmatia in cauza ca sa va atac personal pe una dintre voi sau ca sa va critic metodele. Banuiesc ca eficienta acestor metode difera f mult si de la un copil la altul. Si in functie de limitele personale ale fiecarui parinte, ale fiecarei familii etc. In final, scopul e acelasi, sa crestem copii "sanatosi la cap si suflet", care sa aiba incredere in ei si carora sa le oferim pirghiile pentru a razbi cit mai usor in viata si in societate.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput