ADHD

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns badii spune:

Si eu am un copil de 2 ani si 10 luni foarte agitat si energic. Am tot citit despre hiperactivitate si ADHD si mi-e groaza sa ma gandesc ca baietelul meu ar putea suferi de asa ceva. Un copil ca el este foarte obositor; pe unde trece el zici ca-i furtuna; in parc deja este vazut ca oaia neagra pentru ca nu sta o clipa locului, vrea sa se dea in toate, dar de multe ori nu are rabdare sa-si duca la bun sfarsit intentia; alearga tot timpul si mai are obiceiul sa si impinga copiii sau pur si siplu sa-i streseze. De multe ori i-a facut pe copii sa planga si zici ca are o placere in a sicana un copil de varsta lui sau mai mic sau chiar pe noi parintii. Ma doare sa spun lucrul asta dar zici ca are o rautate nativa. Agitat a fost dintotdeauna in primul an de viata mi se trezea poate si de 20 de ori pe noapte (il si alaptam la san). De mers a mers foarte devreme, era singurul copil din parc care mergea singur la 9 luni; de vorbit si-a dat drumul mai bine dupa doi ani; vorbeste destul de mult si putin stalcit.La varsta asta a invatat deja 2 poezii simple. In curand o sa inceapa sa mearga la camin; si ma gandesc cu groaza ca o sa terorizeze copiii si educatoarele de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

sunt multi factori care "ajuta" la ideea ca [] copilul ar avea adhd. parintele ar trebui sa fie mai intuitiv si deschis, sa nu intrezica sa nu refuze prea des cerintele copilului. a nu se intelege gresit cand spun asta.
daca copilul vrea acuma sa se joace cu lego si tu mama ai pe aragaz mancarea, pur si simplu faci focul mai mic si pret de 5 minute te joci cu el, cu lego. copilul nu vrea sa stai cu el o ora sau doua pe covor sa te joci, are nevoie doar de cateva minute de atentie constructiva. apoi dupa cele 5 minute amesteci la mancare si iarasi te poti juca. ideea e sa fii cat mai disponibil atunci cand el iti cere atentie. raspunsurile "nu pot acuma, fac mancare, o tin pe bebelina in brate, etc" il fac sa revina din nou si din nou cu cerinta ajungad sa fie nervos, sa faca ceva ce nu-ti place ptr a-ti atrage atentia. si nu pocneste nimik daca intrerupi o treaba si ii acorzi cateva minute.

pe de alta parte, fiecare copil e diferit. unii sunt mai linistiti de fel, altii mai plini de energie. asa sunt copii, slava domnului ca nu sunt toti copie la indigo. am avea o lume ori supra linistita ori plina de adhd-isti

cineva a amintit pe paginile trecute de alimentatie si omega 3. e un aspect de care trebuie tinut cont si sfatuit cu medicul de familie daca sa primeasca copilul omega 3.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gordunel spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

sunt multi factori care "ajuta" la ideea ca [] copilul ar avea adhd. parintele ar trebui sa fie mai intuitiv si deschis, sa nu intrezica sa nu refuze prea des cerintele copilului. a nu se intelege gresit cand spun asta.
daca copilul vrea acuma sa se joace cu lego si tu mama ai pe aragaz mancarea, pur si simplu faci focul mai mic si pret de 5 minute te joci cu el, cu lego. copilul nu vrea sa stai cu el o ora sau doua pe covor sa te joci, are nevoie doar de cateva minute de atentie constructiva. apoi dupa cele 5 minute amesteci la mancare si iarasi te poti juca. ideea e sa fii cat mai disponibil atunci cand el iti cere atentie. raspunsurile "nu pot acuma, fac mancare, o tin pe bebelina in brate, etc" il fac sa revina din nou si din nou cu cerinta ajungad sa fie nervos, sa faca ceva ce nu-ti place ptr a-ti atrage atentia. si nu pocneste nimik daca intrerupi o treaba si ii acorzi cateva minute.

pe de alta parte, fiecare copil e diferit. unii sunt mai linistiti de fel, altii mai plini de energie. asa sunt copii, slava domnului ca nu sunt toti copie la indigo. am avea o lume ori supra linistita ori plina de adhd-isti

cineva a amintit pe paginile trecute de alimentatie si omega 3. e un aspect de care trebuie tinut cont si sfatuit cu medicul de familie daca sa primeasca copilul omega 3.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

Sunt intru totul deacor cu tine in cazul incare copilul este mic si esti acasa cu el.
Dar eu am alta problema. Noi e\suntem la scoala cu multe teme si in acelasi timp cu multe carente din cauza deficitului de atentie si nu mai am rabdare la 19 cand ajung eu acasa sa mai facem si lectii si sa ne mai si jucam. Tare mult mi-as dori ca sa am timp sa le fac pe toate si crede-ma ca rabdare am dar dupa o zi stresanta la servici nu mai am aceeasi rabdare si este si el obosit.

Judecand in situatia mea si privind atitudinea baietelului meu am ajuns sa cred ca cel putin deficitul de atentie exista.

Mergi la inceput

Nu sunt nici eu deacord cu tratamentele puse dupa 10-15 min de discutat cu copilul si atat fara nici o investigatie nimic. De aceea am cerut si eu sa imi spuneti daca cunoasteti un medic bun, nu un medic doar pe diploma.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gordunel

Nu sunt nici eu deacord cu tratamentele puse dupa 10-15 min de discutat cu copilul si atat fara nici o investigatie nimic. De aceea am cerut si eu sa imi spuneti daca cunoasteti un medic bun, nu un medic doar pe diploma.

din pacate nu stiu pe cine sa-ti recomand, de ceva ani traiesc in Germania. sper ca cineva te va indruma totusi catre un psiholog bun.
rabdare multa iti doresc.

am cautat in arhiva subiectele de mai jos ptr tine, cand ai timp citeste-le. sunt raspunsuri date de mame aflate in situatii similare. pana gasesti un psiholog ok poate te ajuta ce vei citi.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=127947

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=129517

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui gordunel

din pacate nu stiu pe cine sa-ti recomand, de ceva ani traiesc in Germania. sper ca cineva te va indruma totusi catre un psiholog bun.
rabdare multa iti doresc.

am cautat in arhiva subiectele de mai jos ptr tine, cand ai timp citeste-le. sunt raspunsuri date de mame aflate in situatii similare. pana gasesti un psiholog ok poate te ajuta ce vei citi.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=127947

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=129517

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

Multumesc tare mult.
Am mai citit sincer aceste subiecte si incerc sa mai pun in practica ce am citit acolo dar nu prea am avut sprijin din partea soacrei care intre timp a si decedat, iar acum ma mai ajuta mama care l-a luat pe baiat la ea si ii este cam mila sa lucreze cu el. Cu Adi(baietelul meu asa il cheama) daca nu este conditionat nu face nimic(la teme si la citit ma refer) si incepe sa urle si sa se bata singur peste fata iar mama se lasa impresionata si il lasa in pace. Am ajuns sa cred ca sunt singura care il mai poate controla. Dupa cum am mai spus acum ma ingrijoreaza faptul ca dupa 3 ani de scoala si "lupta" continua m-au lasat nervii si nu mai pot. Acum suntem in vacanta dar cand incepem scoala nu stiu ce am sa mai fac. Iti dau un singur exemplu: in clasa a 3 a mai socoteste inca pe degete, nu stie nici acum table inmultirii, iar la Romana inca citeste greu si mai citeste pe silabe sau citeste prima silaba si apoi ce crede el ca scrie.

Mergi la inceput

gordunel, eu sunt de acord sa cauti ajutor, dar cum spuneam regret ca nu am pe cine sa-ti recomand. din pacate si sistemul de invatamant din Romania nu-l ajuta pe copil, ba mai rau si cum alternative nu exista parintele trebuie sa puna presiune pe copil, copilul nu prea vrea si uite asa apar probleme. de fapt nu ca nu vrea, este materie mult prea multa ptr varsta lor iar cap n-au decat unul.
factorul decisiv ptr care am ales sa plecam definitiv din Ro a fost scoala copiilor, de fapt sistemul de invatamant romanesc care pe mine ma pus la umbra de multe ori.

Oana, scuze ca ti-am acaparat subiectul

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

kariguld iti multumesc din suflet pentru sfaturi si ai foarte multa dreptate cu invatamantul in romania.

Va pupam si va imbratisam cu drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Oana nu stiu daca mai bagat in seama sau ai mai apucat sa citesti ce ti-am scris.Nepotului meu i s-a pus diagnostic de adhd,dupa o perioada lunga de sedinte la psihilog,psihiatru,observatii indelungi ale parintilor,bunicilor in varii situatii,intre copiii,singur acasa,la gradinita,in vizita.etc.

Oricum cand a fost depistat cu adhd avea 3 si un pic,mergea la gradinita,a durat cam 1 an de vizite.etc pe la medici ,observatii,creare de situatii in care necesita sa aiba rabdare.Acum are 9 ani a trecut cls. a 3 a si tot neastamparat este si greu il faci sa fie atent la tine,are probleme la scoala si a fost mutat la o scoala particulara.ETC.ETC

Urmeaza si tratament medicamentos si e dus la tenis,innot ca sa ii consume energia ,si sora mea s-a chinuit mult cu el.De ex a venit la turta lui asta mica a mea.In 4 ore de stat pe la noi,a facut asa.Mi-a bagat aparatu foto in toaleta,mi-a manjit peretii cu tort,cu salata de beouf,a plecat pe scari si nu il mai gaseam,mi-a dat cu spray de camera pe tv-uri,mi-a scos jucariile lui asta mica si le-a aruncat pe geam.etc

Sora mea saraca se facuse mica,si rosie,lumea care era in vizita se minuna,erau veniti de la bucuresti si sora mea le tot spunea ca sa se scuze ca e obosit dupa drum.

In primul rand du-te cu el la dr.,gaseste un spiatal bun si dr competenti sau in care sa ai incredere si spune-le suspiciunea ta.Apoi iti va trebui tarie si rabdare.Bafta iti doresc si felicitari pt copiii tai.Nu va mai certati pe forum ,tot promovati rabdarea si discutiile indelung cu copiii,dar nu vad aici unde e rabdarea voastra.(exceptandu-te oana,vb de celelalte mame,care nu inteleg de ce iti mai scriu daca cred ca nu meriti un raspuns ca ai deschis "prea multe" subiecte,si stai prea mult pe net in loc sa-ti vz de copiii")

Daca sariti asa ca arse cand o mama intreaba ceva si spune ceva minor care vi se pare voua deplasat,de care rabdare aveti voi cu copiii?

Nu vreau sa supar pe nimeni pt ca nu va cunosc,dar vad ca aici sunt unele mame,care tin mortis sa vada pielea pe gard,nu mai fiti asa de rele,daca putem sa ne dam cu parerea hai sa ne dam dar sa nu judacam asa aspru si sa ajungem sa jignim.Am ramas socata."VA LUATI DE EA CA A FACUT TREI COPIII LA VARSTA frageda?"eu te felicit oana si bafta pe mai departe.

Sper ca copilul tau sa nu aiba "adhd" sa fie doar o etapa a varstei mai accentuata si sa exagerezi tu,ca de....asa suntem cu copiii nostrii uneori ,din prea multa grija si teama de necunoscut o dam in extrema cealalta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui clarmai

Oricum cand a fost depistat cu adhd avea 3 si un pic,mergea la gradinita,a durat cam 1 an de vizite.etc pe la medici ,observatii,creare de situatii in care necesita sa aiba rabdare.

f interesant. la putin peste trei ani a fost diagnosticat cu adhd? dupa aproape un an de observatie? deci de la doi ani au inceput problemele.

Citat:
citat din mesajul lui clarmai
Acum are 9 ani a trecut cls. a 3 a si tot neastamparat este si greu il faci sa fie atent la tine,are probleme la scoala si a fost mutat la o scoala particulara.ETC.ETC
Urmeaza si tratament medicamentos si e dus la tenis,innot ca sa ii consume energia ,si sora mea s-a chinuit mult cu el.De ex a venit la turta lui asta mica a mea.In 4 ore de stat pe la noi,a facut asa.Mi-a bagat aparatu foto in toaleta,mi-a manjit peretii cu tort,cu salata de beouf,a plecat pe scari si nu il mai gaseam,mi-a dat cu spray de camera pe tv-uri,mi-a scos jucariile lui asta mica si le-a aruncat pe geam.etc

deci dupa atatia ani de terapie si medicatie inca face trasnai? sincer, ma indoiesc ca diagnosticul a fost pus corect. si nu fac analiza pe caz, nici nu ma indoiesc de ceea ce spui, dar mi se pare un chin inutil ptr copil sa primeasca medicamente si dupa atatia ani sa nu se vada nici o imbunatatire. undeva ceva se face gresit si asta in defavoarea copilului.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput