ADHD

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Am citi ce ati scris voi insa nu am avut timp sa raspund, sambata a fost o zi aglomerata -curatenie generala -,ieri am iesut putin cu copii ca a fost sotul acasa in sfarsit ,din pacate duminica pt mine este zi de pregateli,, facut mancare pt ca in timpul saptamanii nu pot am ajuns duminica sa fac
Laura,stiu ce e wrap ul ,am vrut si eu sa iau unul insa e destul de costisitor ,noi stam f prost financiar::( iar acum srang banuti ca vreau sa cumpar un aparat de aerosoli(mi-a recomandat dr),plus ca eu nu pot face nimic cu fetita tinuta asa,ar fi culmea sa mai merg si cu ea la baie,cand am de mers pt mine o pun in patut chiar daca plange ,sau cand merg copii,cand ii pun pe oala cand ii sterg etcsunt lucruri care nu le pot face cu ea in brate sau purtata...
Ioanata,multumesc pt ajutor,am cautat acolo insa nu am vazut nimic desre adhd,cred ca nu ma pricep sa caut:(
Kariguld, m-am hotarat sa vad cum va fi de acum inainte,adica : o sa-l dau la gradinita sa mearga constant(cu exceptia cand raceste pt ca eu nu-l las racit la gradi),oricum pana la ora 4 acolo va sta ,deci d-le educatoare isi vor face si ele o parere,chiar daca nu-mi permit sa faca mai mulre sporturi il voi da la un sport in care sa-si consume energia(ma documentez eu sa vad ce si-ar dori si el,.ce-i place), faptul ca va merge la gradinita si va face si un sport zic eu ca va fi ocupat, si-si va consuma din energie,va avea activitate ,ocupatie,...apoi daca dupa un timp nu vad nici o schimbare imi voi pune problema sa apelez la un dr

clarmai,imi pare rau daca nepotelul tau sufera de adhd,inteleg ce spui si de asta ziceam si eu ca uneori imi este rusine de mamici,al meu are obiceiul sa zguduie copii,ii trage de haine,le toarna nisip in cap,tipa ,de multe ori pleaca mamele de unde stam noi
adevarul e ca eu "ii suflu-n bors",educatorea la gradi imi spunea sa-l mai pedepsesc uneori ca nu se intampla nimic

va doresc copii sanatosi si cuminti

parerile voastre conteaza pentru noi...
multumim ca ne sunteti alaturi
David (25.10.2006)
...Paul (15.05.2009)
..Anastasia ..(25.02.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Nu stiu sa dau amanunte exacte pt ca nu locuiesc cu ei in casa,stiu doar ce imi povestea la tel si l-am vz si eu de cateva ori cum ne-a permis timpul de vizite sau ocaziile,dar stiu sigur ca diagnosticul nu a fost pus imediat,probleme avea de mic,cam pe la 5 ani a inceput sa vb sa-l intelegi,pana atunci absolut tot intr-o chineza inteleasa doar de el,neatentie cu caru,nesociabil,nazdravan peste masuri.etc.etc.

Stiu ca imi spunea ca de mult face cu el vizite la doctori,unu venea cu niste medicamente si nu stiu ce solutii,altul cu altele si tot asa.De aceea a durat atat pana sa gaseasca ceva potrivit pt el.La dus la alta gradinita,la dat la alte sporturi,etc.etc DE ACEEA E DE DURATA.Deoarece ii trebuia un sport care sa consume energie in permanenta,se pare ca rezultate a dat tenisul si innotul.La karate nu s-a acomodat si nici la dansuri.

Iar cu doctorii e de groaza,cati medici atatea pareri,medicamentatia nu a fost data fara intrerupere si nu a dat rezultate.Ma rog ma scuz daca s-a inteles aiurea.Oricum neavand un copil personal cu aceasta problema nu sunt in masura sa dau sfaturi.Dar am vz ce inseamna adhd-ul neacceptat si netratat la timp.Si ei probabil ca si alti parinti excludeau aceasta boala,refuzand sa creada ca copilul lor o poate avea,in special un tata ,care ii place sa creada ca copilul lui e cel mai perfect si frumos si sanatos din toate pct-le de vedere ,ca toti parintii de altfel.

Ma scuz si ma retrag din subiect,iti urez oana numai bine si sa dea dumnezeu sa fie totul ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Fetita pe care o stiu eu a fost diagnosticata la vreo 4-5 ani, moment in care avea si putin retard (era "in urma" cam cu 1 an). Face tratament de multi ani, in principiu a recuperat retardul respectiv, dar, desi e in clasa a 3-a, inca are probleme. Unele aspecte s-au rezolvat - de exemplu poate sta in clasa cele 50 de minute care "trebuie", dar are perioade in care reuseste sa se concentreze si acumuleaza, si perioade in care pur si simplu nu se mai poate concentra si uita si ce acumulase, dupa care in perioada buna trebuie sa recupereze... Cine are grija de ea a renuntat efectiv la job sa se poata ocupa de ea...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Am citit ce s-a postat aici insa abia acum reusesc si eu sa scriu...Fetita mea Maya are 5 ani si 2 luni acum si este clar un copil hiperactiv. Comparind-o cu alti copii am putut sa vad asta "cu ochiul liber". Imi amintesc ca avea vreo 2 nisori si o duceam in parc, eu eram singura mama care fugea dupa copilul ei, ceilalti se jucau frumos la groapa cu nisip.
Si pediatra a confirmat asta (o stie pe maya de cind s-a nascut ), la fel si cei doi homeopati la care am fost pina acum...
Mie insa nu mi-se pare ceva, nu stiu, iesit din comun sau grav...din momentul in care am acceptat asta, am actionat mereu in interesul ei si am incercat sa o ajut ca sa nu aiba vreodata de suferit din cauza felului ei de a fi.
Observatiile mele in legatura cu ceea ce ajuta un copil hiperactiv:
-un program zilnic f bine structurat
La gradi ea merge de 2 ani, cu pauzele de rigoare din cauza bolilor insa s-a dezvoltat f frumos acolo, in plus acolo este cu totul un alt copil.Depinde f mult si de educatoare. O educatoare cu experienta va sti cum sa tina un copil hiperactiv interesat si cum s-al faca sa progreseze. Maya de ex intotdeauna termina mai repede ceea ce avea de facut in cadrul unei activitati, la ea secretul era ca sa mai primeasca suplimentar de lucrat sau i se cerea sa ajute alti copii -Mayei ii place f mult.
-acasa, la fel, este mereu (aproape mereu, nu vreu sa exagerez) ocupata. Si in week-end si vacante ii fac program, merg cu ea la locuri de joaca, am fost si la patinoar, la bazin, a facut un curs de inot intensiv si din toamna va face inot regulat. Citeste si scrie (in engleza, mai putin in ebraica), eu ii citesc in fiecare zi (chiar daca nu are intotdeauna rabdare, merg dupa cit poate ea), avem fise de lucru la matematica, facem experimente in natura (de ex, am facut o ferma de furnici intr-un borcan) si stiintifice (cit intelege ea), ne plimbam...pe scurt, copilul hiperactiv trebuie sa aiba un program bine structurat (inclusiv cu ore de masa, somn etc) si posibilitatea sa-si scoata energia. Maya are inclusiv o trampolina ptr zilele ploioase de iarna, cind nu putem iesi afara.
Sint f atenta cu alimentatia ei, cit mai mult "natural" si neaparat fara alimente cu E-uri si coloranti artificiali - astia o fac afectiv sa se urce pe pereti.
Nu este usor insa cu rabdare si perseverenta un copil hiperactiv poate ajunge la performantele unuia linistit, ba chiar sa le depaseasca.Depinde de noi parintii sa le dam uneltele si sa ii calauzim.

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gordunel spune:

Un program strict ni s-a recomandat si noua numai ca nu prea il putem tine deoarece noi suntem la servici si mamaia gaseste motive sa mai treaca peste unele etape din program.
Dar la noi este altceva in sensul ca Adi nu poate sa stea atent mai mult de 5-10 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Va rog sa-mi spuneti si mie, daca suspectez ca al meu copil ar putea avea ADHD, care ar fi primul pas de facut? Medicul de familie? Apoi unde? Suntem in Timisoara, daca aveti recomandari as fi recunoascatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gordunel spune:

Citat:
citat din mesajul lui natalia_nica

Va rog sa-mi spuneti si mie, daca suspectez ca al meu copil ar putea avea ADHD, care ar fi primul pas de facut? Medicul de familie? Apoi unde? Suntem in Timisoara, daca aveti recomandari as fi recunoascatoare

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

Mami de Denis (17.06.2006)

Cu trimitere de la medicul de familie trebuie sa mergeti la un psihiatru unde i se vor face analize de sange, EEG control psihiatric. Dupa toate acestea ii pot pune acest diagnostic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Multumesc, Gordunel!

Mergi la inceput