Tunsa "Cheala" - are efect??

Tunsa "Cheala" - are efect?? | Autor: cgabriela

Link direct la acest mesaj

Briana are 16 luni , de 1 noiembrie am tuns-o cheala si a plans , nu din cauza masinii de tuns , ci dupa par. A avut un par destul de slab, lins ... A mai fost tunsa o data la 10 luni dar atunci a fost OK.
Acum inca mai pune mana pe cap si se mangaie si spune "pau" . Sper sa nu ramana marcata! A-ti mai patit , Oare totusi va avea ceva efect?
...Tunsul.
Gabi si Briana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Verisoara mea cand era copil mama-sa o tot tundea (cheala) pt. ca avea parul rar, dar tot rar il are (acum are 25 de ani).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Hotarat lucru:tunsul parului nu are nici o legatura cu indesirea sa.Dar nici una!
E vb in primul rand de mostenirea genetica.Daca asa e parul ..cu firul subtire,lins..moale..poti sa razi cupilul in cap de 10 ori ca nu se face sarmos,cret sau mai stiu eu cum!
Eu nu am tuns baiatul cel mare(7ani)niciodata complet.Si totusi are acum parul des,firul tare....nu extraordinar de frumos...dar arata bine.Asta mik(5 luni)deabea il schimba pe cel cu care s-a nascut..si a avut in par negru si lung cam de 2 cm la nastere.
Dar in timp se regleaza...in limita a ceea ce i-au dat parintii.

KORINNA mamika x 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

nici eu nu cred ca are vreo legatura tunsul cu indesitul, desi...
eu mi-am tuns fetita cheala la un an pentru ca avea si ea tei fire si alea care se electrizau si stateau un toate directiile, asa ca ne-am hotarat sa ii aranjam freza. ciudat, atunci cand a crescut parul era des si foarte aspru si mai e si cret. de culoare ce sa mai zic, din saten inchis a devenit blonziu. acum, daria de cate ori ne vede cu foarfeca ne pune sa o tundem scurt, ultima oara a tuns-o bunicul ca pe un baietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

subscriu ideeii conform careia tunsul "chilug" nu are nici o legatura cu desimea parului... asta mi a ssus o si o frizerita
eu o tund pe mica scurt scurt din comoditate... si ca ii sta si bine, da' parca mai bine i sta cu codite....

cit despre culoare... cind s a nascut era bruneta, apoi a devenit blonda auriu (pe la 1 an) iar in prezent are un blond cenusiu.. o culoare ciudata rau... dai frumoaaaassssaaaaa minca o ar mamaaa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Dragelor eu sunt exceptia de la regula
De mica ai mei s-au hotarat sa ma tunda cheala ptr.ca aveam parul rar si bunicul meu a fost cel care a executat operatiunea,nu o data ci de doua ori.Si acum tine mama minte si i-mi zice cum plangeam"Palu meu,aoleu palu meu"
Si acum am o podoaba capilara nu multa,foaaaaarteeee multa!!!
Ma dispera,e un chin,e firul gros cel putin cel ascuns pe care nu-l bate soarele zici ca e de cal,s-au sarma se rupe ff greu.
Am fost blonda cand eram mica apoi incet incet mi s-a inchis la culoare,acum am tente roscate.A fost si ondulat dar de la 7 ani s-a indreptat ,pana la 21 .Acum iar e ondulat
De precizat e ca nimeni din familia mea nu are parul des s-au tare ,in schimb mai toti au onduleuri
Pupici
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitu spune:

draga hannen nu cred ca esti exceptie de la regula. n-ai sa stii niciodata cum ar fi fost daca nu te tundeau cand erai mica. parerea mea e ca ai fi avut acelasi par acum. argument in favoarea celor spuse: sotul meu a avut pana la doi an parul blond un pic cret (la spate) si destul de moale si rarut. dupadoi ani s-a inchis la culoare si s-a indesit foarte mult. si n-a fost tuns niciodata chel! si eu am intrebat diversi medici (pediatru, dermatolog) si mi-au spus ca tunsul chilug n-are nici o legatura cu desimea parului. mi se pare logic pt ca radacina parului e sub piele iar lama / masina de tuns se opreste la suprafata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Gabi,
Nici eu nu cred ca se indeseste sau se ingroasa parul daca il razi sau tunzi foarte svurt. Noi am tuns-o pe Andreea foarte scurt cit a fost mica si chiar am ras-o pe cap de doua ori, la insistentele bunicilor. Atunci cind le-am explicat ca nu vedem nici o schimbare mi-au spus ca:"dupa un an nu mai are efect!". Foarte stiintifica explicatie...Dupa ce am lasat copilul in pace am constatat ca pe masura ce inainteaza in virsta parul ei se face mai frumos si chiar s-a mai indesit. Dar e moale ca matasea. Important e sa fie sanatoasa, nu?

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

Eu nu am observat nici un efect (la mine, caci pe fiica-mea nu am tuns-o, dar eu am fost victima parintilor) ; documentandu-ma am aflat ca firul de par (dupa teribila operatiune "chilug") isi mareste diametrul, si asta doar o perioada, la inceput; dupa care devine normal.
Parul este cum este... si asta e hotarat de gene. Am auzit pe cineva care are parul carlionat si sarmos, care spunea ca inainte de prima menstruatie avea parul lins! Alte femei si-au schimbat podoaba capilara dupa o nastere (ori in par mai frumos, bogat si ondulat , ori din contra). Nu pot sa verific veridicitatea, dar daca e sa cred asta atunci ar insemna ca hormonii au ceva influenta? Poate.

In orice caz fiica mea s-a nascut cu o groaza de par pe cap, dar care era lipit sub forma unor meshe una peste alta. Parul acesta odata cazut imediat dupa nastere, a ramas cheluta, si greu ii crestea altul. Pana la un an avea cateva buclisoare, si un par fin, fragil. Nu am ras-o niciodata, si nici nu am crezut ca va avea decat un par rar (se vedea radacina) si lins.
Stiu insa un lucru : ca pt copii nu e bine parul lung foarte(am citit pe undeva). Asa ca ajuns parul Ruxandrei la o lungime satisfacatoare pt o codita, i l-am scurtat putin, iar lasat lung pana pe la umeri , iar scurtat.Nu stiu cum s-a operat o schimbare, poate din pricina râvnei mele de a o sampona cu tot soiul de minuni pe care scria "utilizare frecventa"... cert e ca are un par des, devenit o idee ondulat la varfuri , care creste foarte rapid (in comparatie cu al meu) si cu reflexe castanii ce par uneori aproape nenaturale .
Iar dovada cu gena, bat-o vina, o am cand observ ca la ceafa parul acela mai mic i se transforma in zulufi simpatici, exact cum avea si tatal ei.
Asa ca eu cred ca ingrijirea parului e esentiala: periatul in fiecare seara cu o perie adaptata! Cand se samponeaza nu se toarna niciodata samponul direct pe pielea capului ci in primul rand in palma , pt a evita contactul chimic direct cu pielea. Taiatul varfurilor parului la perioade de timp regulate. Eventual masti balsam pentru par care se gasesc astazi in farmacii si magazine specializate; inutil sa va chinuiti cu uleiuri de masline si alte minuni naturale "cleioase".
Atentie caci parul este agresat ca si tenul de anumiti factori: frigul, poluarea, praful. Primavara este mai friabil.
Ma mai gandesc la o chestie: keratina, substanta din care este constituit firul de par si unghiile... Daca spunem ca avem unghii frumoase si pt ca consumam suficient calciu (deci produse lactate) si nu le chinuim cu prea multe produse chimice (detergenti,etc), de ce nu ar fi valabil si pentru par. In orice caz copilul meu consuma din belsug calciu.

Imi dau si eu cu parerea....

Mihaela

Mergi la inceput