Cum temperam crizlele copiilor de 3 ani?
Raspunsuri - Pagina 8
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra Ilinca, daca, cumva, ai incercat "subtil" sa-mi spui ca nu se spune "mingii" ci "mingi", eu stiam ca sunt ambele variante valabile. Nici la mine in zona nu se vorbeste cu "ceva" jucarii, asta nu inseamna ca nu accept si aceata exprimare. BAZAR UMANITAR |
Adica la voi nu exista "ceva?"
Ceva mancare, ceva jucarii, ceva carte? Nu?
Zilele trecute am purtat o discutie cu o doamna insarcinata despre aceste crize. Eu ca om fara copil cand vad un copil mic dandu-se cu fundul de pamant ca vrea camionul ma gandesc imediat ca face asta din cauza ca e mult prea rasfatat.
Discutia cu femeia aceasta mi-a onfirmat gandul meu de necunoscator in ale copiilor, a spus ca are 2 copii, o fata de 18 ani si un baietei de 6 ani si ca niciodata nu au facut vreo criza de-asta ca vor ceva si vor atunci si acolo.
Mi se pare normal sa mai planga copilul cal-a lovit altul cu lopatica in cap, ca i-a luat galetuta samd, dar sa urle prin magazin ca vrea ciocolata e rasfat si atat.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Laura25 spune:
Desigur, Xio, niste rasfatati impielitati. Doua palme scurte la fund la momentul oportun i-ar invata minte si i-ar pune la locul lor.
Mai vorbim dupa ce o sa ai copiii tai .
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
terishka spune:
citat din mesajul lui XIO Zilele trecute am purtat o discutie cu o doamna insarcinata despre aceste crize. Eu ca om fara copil cand vad un copil mic dandu-se cu fundul de pamant ca vrea camionul ma gandesc imediat ca face asta din cauza ca e mult prea rasfatat. Discutia cu femeia aceasta mi-a onfirmat gandul meu de necunoscator in ale copiilor, a spus ca are 2 copii, o fata de 18 ani si un baietei de 6 ani si ca niciodata nu au facut vreo criza de-asta ca vor ceva si vor atunci si acolo. Mi se pare normal sa mai planga copilul cal-a lovit altul cu lopatica in cap, ca i-a luat galetuta samd, dar sa urle prin magazin ca vrea ciocolata e rasfat si atat. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro |
Depinde zic eu de varsta copilului la care se gandea doamna. Ca mai uiti daca ai copii mari de unde ai pleca, voit sau nu:)
Daca eu merg in magazin cu copilul meu de 4 ani si vrea ciocolata sau altceva ce eu refuz dintr-un motiv intemeiat, e foarte posibil sa inceapa o criza, mai ales daca e nitel obosit. Pentru ca el nu poate gestiona nicicum refuzul meu in acel moment. Cum sa il consideri rasfat?!?
Si eu as vrea sa se intample atatea lucruri aici si acum si am si puterea sa fac sa se intample multe dintre ele. Daca nu se poate ceva ce eu chiar vreau si eu rumeg un pic pana accept refuzul. Cum sa te astepti de la un copil de 3 ani sa accepte imediat un nu asupra caruia nu are deloc control?
Androix spune:
citat din mesajul lui XIO Zilele trecute am purtat o discutie cu o doamna insarcinata despre aceste crize. Eu ca om fara copil cand vad un copil mic dandu-se cu fundul de pamant ca vrea camionul ma gandesc imediat ca face asta din cauza ca e mult prea rasfatat. Discutia cu femeia aceasta mi-a onfirmat gandul meu de necunoscator in ale copiilor, a spus ca are 2 copii, o fata de 18 ani si un baietei de 6 ani si ca niciodata nu au facut vreo criza de-asta ca vor ceva si vor atunci si acolo. Mi se pare normal sa mai planga copilul cal-a lovit altul cu lopatica in cap, ca i-a luat galetuta samd, dar sa urle prin magazin ca vrea ciocolata e rasfat si atat. |
Iti zic si tie ce mi-a zis mie sor-mea cand am ramas gravida a doua oara, legat de dormit noaptea cu copilul mic: "N-ai tu asa noroc cum ai avut cu fi-tu: exista o lege a compensatiei! "
Zic si eu ca Laura: mai vorbim dupa ce vei avea copii.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
XIO spune:
citat din mesajul lui Laura25 Desigur, Xio, niste rasfatati impielitati. Doua palme scurte la fund la momentul oportun i-ar invata minte si i-ar pune la locul lor. Mai vorbim dupa ce o sa ai copiii tai . Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Nicidecum, eu nu am facut asemenea "crize" niciodata si tot niciodata n-am primit palme, am fost educata prin alte metode, si au avut efectul scontat.
Terishka, imi spunea ca ea si-a invatat copiii ca atunci cand se poate, cu drag, cand nu se pate nu se poate.
Si-mi spunea ca baietelul ei tot timpul ointreaba "mami, se poate? avem?".
daca au ii cumpara, daca nu au, asta e situatia.
A zis ca asa a invatat-o si pe fata ei cand era mica si ca niciodata nu i-au facut scene prin magazine.
Mie mi se pare incredibil cand aud parinti acre spun ca daca se supara copilul ii loveste, ii scuipa, tipa etc.
Si ca sa va enervez complet :)) imi amintesc de emisiunea aia de la noi cu dadaca, cum a reusit ea sa dezvete un copil de ....max. 6-7 ani de crize, inuraturi, batut bunica si altele.
O fi fost ceva temporar, sau a tinut, asta m tot intreb.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
JuliaSM spune:
Asta cu sfaturile despre educatul si rasfatul e ca leacurile babesti de care as vrea sa te conving eu pe tine, cand stiu ca tu esti medic cu facultatea de medicina terminata. Mai vorbim dupa ce vei avea tu copii ...
Laura25 spune:
Xio, vorbim de lucruri diferite din cate inteleg eu. Discutia de la subiect era despre crizele de plans cauzate de oboseala, nervi, frustrare a copiilor mici. Tu vorbesti de copii de 6-7 ani care scuipa si lovesc parintii. Copiii nu se nasc cu capacitatea de a intelege si manageria refuzurile, frustrarile, oboseala si nervii. Sunt lucruri pe care le invata. De aceea e firesc ca in primii ani sa apara astfel de manifestari. Nu sunt cauzate de rasfat (ce e ala rasfat?) sau de proasta educatie, ci sunt normale. La inceput, copiii nu stiu sa isi verbalizeze dorintele, le e greu sa inteleaga si sa accepte un refuz. Ei nu inteleg de ce nu au voie sa ia masina mare rosie si e firesc ca refuzul parintilor (mai ales daca e de genul "nu, ca nu iti trebuie"/ " nu, ca asa am zis eu" si atat) sa le creeze o stare de frustrare care nu stiu sa si-o stapaneasca, sa treaca peste ea. In timp, cu rabdare si sprijin din partea parintilor, ei invata ce e ok si ce nu, ce se poate si ce nu, invata sa faca fata unui refuz, sa isi stapaneasca nervii si frustrarile. Pana acolo insa, mai sunt 'scapari', mai sunt crize de plans, mai sunt tipete si trantit cu fundul de pamant sau cu capul de mobila. Important e cum reactioneaza parintele si cum il ajuta sa treaca prin acele stari, sa invete sa le 'managerieze' (nu gasesc acum cuvantul potrivit in romana, imi tot vine sa zic "handle").
In 99% din cazuri crizele de acest gen vin pe un fond de oboseala, foame, schimbare brusca de decor (Sunt copii care nu suporta prea bine schimbarile de mediu, sa fie luati din lumea cu care sunt familiarizati si dusi intr-un loc ce e e complet strain. De asta si multe din crize apar in concediu de ex, sau in vizita intr-un loc necunoscut, aglomerat, cu zgomot mult si multi stimuli externi).
Ce povestesti tu, de copii de 6-7 ani care lovesc, scuipa, injura e cu totul altceva si e clar vina parintilor care nu au stiut cum / au neglijat / nu le-a pasat sa isi creasca/educe copiii pana la acea varsta. E cu totul altceva decat tantrumurile de la 1, 2, 3 ani si nu au legatura una cu cealalta. Daca la 2 ani s-a trantit pe jos si a plans ca vrea masina rosie in magazin nu inseamna ca la 6 ani va injura si va scuipa. Binenteles, asta daca parintilor in intervalul 2-6 ani le-a pasat de copil si l-au ajutat sa invete cum sa se poarte, cum sa isi stapanaeasca nervii, sa inteleaga ce e ok si ce nu se face.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
JuliaSM spune:
citat din mesajul lui Laura25 De aceea e firesc ca in primii ani sa apara astfel de manifestari. Nu sunt cauzate de rasfat (ce e ala rasfat?) sau de proasta educatie |
Da,la intrebarea aceea vreau sa aflu si eu raspunsul.
Androix spune:
Cred ca de cele mai multe ori convingerea asta ca e doar vina parintelui si copilul face crize ca e rasfatat se intoarce inzecit tot impotriva copilului, pentru ca intervine frustrarea parintelui ca nu e in stare sa-l educe plus rusinea, nejustificata, fata de audienta. Cand de fapt greselile sunt de cele mai multe ori in alta parte si sunt lucruri pe cat de simple pe-atat de usor trecute cu vederea, vezi postul coreip (foame, sete, oboseala).
Sa ne intelegem: copiii rasfatati nu fac crize! Oricat de incredibil va pare. Crizele copiilor rasftati sunt dezamorsate in prima secunda parintii executandu-se instant spre satisfacerea nevoii sau capriciului micutului. Si pana la urma nu e neaparat un lucrur rau daca in final toata familia e fericita.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
alex_andra spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
Adica la voi nu exista "ceva?" Ceva mancare, ceva jucarii, ceva carte? Nu? Zilele trecute am purtat o discutie cu o doamna insarcinata despre aceste crize. Eu ca om fara copil cand vad un copil mic dandu-se cu fundul de pamant ca vrea camionul ma gandesc imediat ca face asta din cauza ca e mult prea rasfatat. Discutia cu femeia aceasta mi-a onfirmat gandul meu de necunoscator in ale copiilor, a spus ca are 2 copii, o fata de 18 ani si un baietei de 6 ani si ca niciodata nu au facut vreo criza de-asta ca vor ceva si vor atunci si acolo. Mi se pare normal sa mai planga copilul cal-a lovit altul cu lopatica in cap, ca i-a luat galetuta samd, dar sa urle prin magazin ca vrea ciocolata e rasfat si atat. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro |
nu, xio, la noi nu exista expresiile
-am cumparat "ceva" fructe.
- sunt suparata "de numa'"
La noi sunt: - am cumparat "niste" fructe si
-sunt "foarte" suparata.
EU am auzitr pentru prima data aceste expresii si nu numai, cand l-am cunoscut pe sefu meu, care e din Oradea. Si to el mi le-a "tradus".
In alta ordine de idei, cand o sa ai copii, o sa gandesti cu totul altfel.Garantat.