Cum temperam crizlele copiilor de 3 ani?
Raspunsuri - Pagina 4
irinabobe spune:
pisigri in general incerc sa evit crizele, dar sunt lucruri pe care chiar nu il pot lasa sa le faca. de ex scoate aspiratorul din priza ca sa bage el degetele, vrea sa roada aripa la masina, imparte cana lui de apa cu catelul, idem mancarea, deja plange ca vrea jucarii in magazine...si am impresia ca aceste crize le face si mai rau cand mai e cineva de fatza. probabil ca atunci ma simte ca devin tensionata si fac orice sa taca. din pacate da la 1 an si 5 luni au inceput deja crizele...daca il iau in brate de multe ori e si mai rau, urla mai tare si se zbate...
pisigri spune:
Vad ca inca mai e raspindita/incetatenita ideea ca orice copil este un mic santajist si manipulator, care vede in orice cedare/razgindire a parintelui o ocazie de a profita si de a-i arata ca e mai destept.
Nu e o competitie, nu e un razboi.
Plinsul nu este un mijloc de santaj, este o exprimare a frustrarii/neputintei/dorintei intense de ceva etc.
Eu nu cred ca exista copii razgiiati. Cred ca exista copii care, pe fondul modului in crae se comporta adultii din viata lui cu el si intre ei, pe fondul lipsei de rabdare pt el, de explicatii etc, in anumite momente solicitante, ajung sa faca tantrumuri. Asta este. Pe masura ce parintii sunt dispusi sa se schimbe si sa il ajute, si copilul isi va schimba atitudinea si modul de exprimare.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
pisigri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adriuta Pisigri, eu in toata ideea asta de educare prin vorba , explicati...vad ceva de genul calul si carutasul. Adica nu strangi fraiele pana ii da calului sangele dar nici nu le lasi libere s-o ia la vale ca te face praf si pe tine si caruta. Sper ca ati inteles comparatia. Eu mereu incerc sa gasesc limita spre o educatie in care sa pastrezi o anumita rezerva tu ca parinte fata de copil, ca ajungi dupa aia de vb aia va trageti de sireturi si te trezesti ca vorbesti ca si radioul langa el...si repet INTOTDEAUNA ei isi vor urmari scopurile...castiga cel mai tare. Si iara ma repet....sa nu va puna michidutz ca dupa o discitie din asta de se termina cu gat uscat sa cedati vre-un pic ca data viitoare... va trebuie dublu timp de convingere....parerea mea. Asa creste mare puiul www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea! |
asta este exact genul de atitudine care mi se pare destructiva si garantata sa duca la o lipsa de comunicare.
Sa nune tragem de sireturi cu copilul?? De ce, el e nedemn de noi, sau cum? E mic si prost, sau ce?
Sa nu ne puna dracu sa revenim asupra unei decizii? De ce? Ca sa ii demonstram copilului ca nu e bine sa iti recunosti greselile sau sa iti ceri scuze?
Sa pastrezi o rezerva fata de copil...? Nu pot fi de acord cu asa ceva.
Cred ca exemplul de OM pe care trebuie sa il aiba copilul aproape este cu totul altul. Trebuie sa invete despre egalitate, respect, armonie, deschidere, intelegere, toleranta, iubire si rabdare. Nu despre dreptul celui mai mare si mai tare, despre judecata, intoleranta, "oferit cu masura/cu portia", inchistare, frustrare, teama de esec etc.
pisigri spune:
citat din mesajul lui irinabobe pisigri in general incerc sa evit crizele, dar sunt lucruri pe care chiar nu il pot lasa sa le faca. de ex scoate aspiratorul din priza ca sa bage el degetele, vrea sa roada aripa la masina, imparte cana lui de apa cu catelul, idem mancarea, deja plange ca vrea jucarii in magazine...si am impresia ca aceste crize le face si mai rau cand mai e cineva de fatza. probabil ca atunci ma simte ca devin tensionata si fac orice sa taca. din pacate da la 1 an si 5 luni au inceput deja crizele...daca il iau in brate de multe ori e si mai rau, urla mai tare si se zbate... mamica de Rares 21.02.2010 |
Pai de ce esti tensionata?:)
Iti spun eu cine te judeca, din proprie experienta, ca eu pina sa am copilul meu pot sa spun ca detestam sa fiu in preajma copiilor; mi se pareau stresanti, galagiosi, ca nu pot sta locului un minut, te impiedici de ei peste tot, sint needucati si enervanti.
Noh, chiar iti pasa daca o tuta cum eram eu te va judeca pentru ca bebele tau se da cu fundul de pamint in magazin? De ce ti-ar pasa de gura lumii si nu de bebe???
Prizele trebuie securizate,punct. Daca bebe ajunge la prize, este vina ta, nu a lui.
Jucariile in magazin pot fi studiate. Ilinca are 2 ani jumate si inca ne oprim in supermarket la raionul de jucarii si apasa pe butoane, se da pe tobogan, dam citeva pase cu vreo minge... Care e problema? Nu stricam nimic, punem totul la loc.
Impartit apa si papa cu catelul...iar trebuie sa fie grija ta. Puteti hrani catelul impreuna si apoi hraniti copilul.
La rosul aripii de la masina nu am solutii :)))) dar la virsta asta distrasul atentiei inca functioneaza.
Daaaaaaar....intii lucreaza tu cu tine insati sa nu iti mai pese de ce ar putea gindi lumea. Copilul tau este perfect, are nevoie de sprijinul tau si de indrumare lina in a descoperi lumea. La un anjumate nu exista copii prost crescuti :)
irinabobe spune:
pisigri prizle esunt toate securizate, insa trebuie sa dau si cu aspiratorul si atunci normal ca scot protectia, asa ca doar cand ma vede ca folosesc aspiratorul se duce sa-l scoata din priza, sa bage degetele in loc...
jucarii da ne jucam acolo daaaar le vrem acasa, vrem sa dam ture cu masinutele si sa fugim cu ele, ori asta nu se poate...
mancare catel. nu e vorba de hranit catelul. este vorba ca a vazut catelul band apa din castorn si vrea si el sa bage tot acolo capul. idem cu cana lui. el bea apa din cana cu pai fuge sa dea si la catel. mancarea lui ajunge invariabil in gura catelului si aduna frimiturile care pica din gura catelului si le mananca...si crede-ma are o viteza fantastica. aceeasi chestie in cazul in care vede prin curte inaintea mea vreo boaba de manacre de la catel. e primu sa o adune sa bage in gura. ma rog au fost cateva mici exemple de zi cu zi. de mers netinut de mana pe strada si fugit la masini si altele nu mai zic. are o imaginatie foarte bogata in a face prostii si problema este ca plange foarte usor, la cea mai mica interdictie gata urla...
dana vio spune:
Eu astept de la pisigri un exemplu de cum a gestionat ea o criza de-a propriului copil.
Alexandra Maria
14.12.2007
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui dana vio Eu astept de la pisigri un exemplu de cum a gestionat ea o criza de-a propriului copil. Alexandra Maria 14.12.2007 |
Asta-i buna, da' pana acum ce-a facut? Crezi ca a predicat asa, in pustiu, si-a expus teoria dar in practica are alte "metode de gestionare"? Asta-i cheia: respect pentru copil, intelegere, empatie, nu viziune de tip "carutza-calul si carutzasul"
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Laura25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Asta-i buna, da' pana acum ce-a facut? Crezi ca a predicat asa, in pustiu, si-a expus teoria dar in practica are alte "metode de gestionare"? Asta-i cheia: respect pentru copil, intelegere, empatie, nu viziune de tip "carutza-calul si carutzasul" I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Ilinca, eu cred ca nu ar trebui sa te superi. Sunt oameni care pur si simplu nu stiu (nu inteleg) cum sa transpuna din teorie "respect pentru copil, intelegere, empatie" in actiuni practice, concrete. Adica zic ok, imi respect copilul, il inteleg ca e nervos si empatizez cu el, dar, concret, cum fac?!
De asta e bine la astfel de subiecte sa se discute si exemple foarte concrete cu metode de abordare la fel de concrete. Pas cu pas: i-am zis asta, am facut asa, am zis asa, copilul a reactionat asa, atunci am facut asa.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
dana vio spune:
Da exact asta am cerut : pas-cu-pas, ca de! oi fi eu mai tampita si nu-nteleg. Si u imi iubesc fetita si eu o respect si o invat multe, si stie multe, dar ma gandesc ca poate mai aflu si eu ceva, altceva , ca doar asta era ideea, nu? Cum zicea cineva, o terapie-pe-forum. Sau mai bine tac?
Alexandra Maria
14.12.2007
corap spune:
pisigri si-a tot expus viata pe-aici, pe forum, a scris ce-a facut ea, de ce ar repeta? forumul are functie de cautare.
concluziile nu sunt la fel de valabile daca nu prezinta de fiecare data si un pomelnic de fapte concrete?
daca se tavaleste copilul prin magazin - nu-l mai duci la magazin (probabil e hiperstimulanta atmosfera de acolo)
daca scoate aspiratorul din priza (e normal, copilul exploreaza, tu faci asta (=bagi aspiratorul in priza), desigur ca nu intelege de ce el nu poate face o chestie asa cool) - nu mai aspiri in prezenta lui
daca vrea sa manance si sa bea de la caine - ii faci cainelui un loc special la care sa nu ajunga copilul (desi nu cred ca ar incerca si a doua oara sa manace si sa bea de la caine)
in afara de asta, crizele copilului se declanseaza pe fond de:
oboseala
foame
sete
prin urmare elimini intai cauzele astea.
Daca criza persista, elimini pe rand cauzele eventuale.
Dat fiind ca in afara de primii trei factori, cauzele crizelor sunt diverse, nu exista un panaceu.
PAcaleala, amenintarea si minciuna se pot intoarce oricand impotriva parintelui. Penru ca, practicandu-le, iti autorizezi copilul sa le practice la randu-i.