Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***335***
Raspunsuri - Pagina 8
Anaan spune:
Pisigri, sanatate!
Andrei stie de Doamne-Doamne de la tanti, eu nu sunt tocmai bisericoasa. Avem o biserica la capatul strazii, asa ca este pe traseul lor de plimbareala si m-am trezit ca-mi spune copilul ca Doamne-Doamne locuieste la noi pe strada.
( asta nu-i rau!)
Ilinca, am vazut-o pe Sophiphi pe FB...iti vine s-o mananci, atat e de draguta! Tare bine-i vine noua freza!
Si locul in care era mi s-a parut foarte frumos.
Fiu-meu si-a gasit fericirea...o fetita de vreo sase ani de la socru-meu de pe strada. Mi-a zis H. ( eu inca n-am vazut-o) ca fuge si o imbratiseaza, o mangaie pe par si-i spune duios "plashe tine", iar fetita il protejeaza de ceilalti copii, il pupa, iar el face tot ce-i spune ea. ( ce spun eu nu face!)
Ilinca_M. spune:
Ce romantic, Gulia! Sau o fi mare crai si maine-poimaine ocheste alta prospatura?...
Anaan, si ti se pare slabanogea Phiphi, de ai vazut-o in poze la pelea goala? Locul e curtea casei nashei ei, care ti-a placut tie in pozele de la 1 an (nasha, nu curtea:))), are foishor, sera, rugi de mure, catei, pisici si putem merge cand vrem acolo, acolo ce ne-am mai destins si noi in vacantza, Sophiphi se simte super acolo, ultima data a dormit 3 ore dusa intr-un dormitor in timp ce noi pe terasa fix in fatza dormitorului vorbeam in gura mare iar cel mai bolund dintre caini (beagle!!!!) latra ca un apucat la propriul culcush din usa acelei camere:)))
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Anaan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Ce romantic, Gulia! Sau o fi mare crai si maine-poimaine ocheste alta prospatura?... Anaan, si ti se pare slabanogea Phiphi, de ai vazut-o in poze la pelea goala? Locul e curtea casei nashei ei, care ti-a placut tie in pozele de la 1 an (nasha, nu curtea:))), are foishor, sera, rugi de mure, catei, pisici si putem merge cand vrem acolo, acolo ce ne-am mai destins si noi in vacantza, Sophiphi se simte super acolo, ultima data a dormit 3 ore dusa intr-un dormitor in timp ce noi pe terasa fix in fatza dormitorului vorbeam in gura mare iar cel mai bolund dintre caini (beagle!!!!) latra ca un apucat la propriul culcush din usa acelei camere:))) I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Nu, chiar nu mi s-a parut slabanoaga; mi s-a parut numa' bine
Ce bine ca aveti asa un loc frumos la dispozitie!
Da, imi aduc aminte de nasa cea faina si nonconformista. Adaptand putin: la asa nasa, asa casa!Novus, te sun maine cu informatii, ca si-a rugat H. colegii sa-i dea niste ponturi si pe maine vin raspunsurile!
Floric spune:
Mai tufete...stii si am dovedit de numeroase ori ca sunt consevatoare, traditionalista si tot ce tine de conformism.
Poate nu ca mine dar, tu, Ilinca, sa nu stii ce e aia coliva? Zau??? Chiar ai zis serios?
Sunt convinsa ca obiciurile difera de la zona la zona, oras la oras, sat la sat...dar cele necesare tainelor bisericesti (botez, cununie, inmormantare) is aceleasi.
Ma rog sa ma tina DUmnezeu departe de a pune in practica cele ce le cunosc despre practicile la inmormantari insa daca doresti iti povestesc cu toate amanuntele ce se petrece la toate pomenirile.
Pana una alta iti las un link, gasit la prima cautare, http://www.parohiamacin4.org/ghid_inmormantare_parastas.htm
Prefer sa pun in practica cunostintele despre nunta si botez.![]()
Asa ca o paranteza sa nu credeti ca dorm la poarta bisericii...Bunica mea, Dumnezeu sa o ierte, se "ocupa" cu organizarea de pomeniri, inmormantari si tot ce acum s-ar numi "organizari de evenimente". Ei, si eu copil fiind stateam pe langa ea si prindeam toate discutiile dintre babe, vedeam ce se petrece si uite asa in timp am prins firul...Dupa ce am mai iesit in lume, am inceput sa mai intreb preotul despre una,alta, si am ajuns la un numitor comun...despre ce e "scris", despre firescul evenimentului si despre "ce este babesc, paganesc"...
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel 
Floric spune:
Bianca, sa stii ca in Braila si sunt convinsa ca si in Galati exista Clinica Stomato a unor moldoveni... Noi, cei din Br, NU mergem la ei pt ca sunt scumpi pt banii nostri dar in schimb la ei se trateaza toti br care lucreaza in strainataturi si vin in concediu sau special pt ei...
Daca vrei si tii neaparat sa te lucreze un moldovean...poti face o incercare aici.
Nu cunosc preturi doar stiu ca sunt mari fata de un stomatolog brailean.
Voi incerca sa culeg niste preturi si impresii.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel 
Ilinca_M. spune:
Pe bune, Floricule, ca n-am vazut coliva decat eventual in filme, da' cred ca nici acolo
Normal ca stiu aproximativ ce este si chiar vorbeam despre ea...dar doar in expresii gen "bomboana pe coliva", expresia asta ne distra mult pe maica-mea si pe mine:)) De pus gura pe asa ceva chiar ca nu am pus, veci pururi. Nu uita ca eu si taica-meu suntem catolici iar maica-mea pierduse legatura cu Braila si traditiile si nu era deloc bisericoasa, dar tinea la chestii care "trebuie facute", gen primit popa la sfintit dupa Anu' Nou sau cand, facut pomeniri mamei ei si lui taica-meu...Dar nu m-a dus niciodata la biserica decat cand era vorba de nunti/ botezuri. Copil fiind nu m-a dus la nicio inmormantare a niciunui neam, nici macar a bunicului patern, spre oripilarea rudelor, caci ea spunea ca asa ceva nu e pentru copii, copiii trebuie sa vada numai lucruri frumoase
Si aveam 16 ani cand a murit bunicul, Doamne iarta-ma:)))
A, ce nu uita de fiecare data sa-mi spuna cand venea popa la sfintit: "sa-ti faci cruce da' nu cumva sa pupi icoana, ca cine stie cati microbi or fi pe ea, la cati or fi pupat-o...sa te faci numa c-o pupi, ca doar n-o sa se uite popa cu binoclu'":)))
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Kea spune:
Eu nu terminasem ce aveam de spus mai devreme, dar mi se intorsese copilul de la plimbare.
Pisigri, eu credeam ca va distrati de zor la Ghiorghieni. Sanatate multa si sa nu mai treci prin asa ceva!
Ana, sper ca disperarea a fost de scurta durata si vi l-au gasit repede pe Alex! Cam cat a durat? Eu l-am "pierdut" pe al meu in casa (daca va puteti inchipui ca se poate intampla asa ceva in 3 camere
) si desi stiam ca numai aici poate fi, deja simteam ca nu mai am aer.
Anna, ce fain ca Doamne Doamne sta pe strada voastra!
Pe prima pagina e trecut gresit, trebuie sa nasc pe la mijlocul lui septembrie, nu in octombrie. Acum am 33 de saptamani. Sau 34
, stiti voi ca nu stiu exact UM, iar doctorita a zis una, iar dr de la amniocenteza a zis cu o saptamana mai mult.
Si probabil ca mai vroiam sa zic si altele de care o sa-mi amintesc dupa ce bag laptopul in sertar (Keutu facuse o mare pasiune pt el intr-un timp).
novus spune:
Neata !!
InaPreda,Anaan, m-ati emotionat ieri cu povestirile despre cei dragi care au plecat de langa voi dar ii simtiti mereu aproape 

Anaan, mersi mult, sper sa gasim ceva liber pe wkd viitor deoarece am sunat la mai multe pensiuni si toate sunt pline cu ocazia festivalului Artmania
Ce vecini faini aveti pe strada
!!
Nici Ada nu prea stie ea ce e cu biserica, am fost de cateva ori cu ea acolo, i-a placut dar nu a cerut detalii, poate i-a povestit mama mea ceva
Ilinca, nici eu n-am gustat coliva ever si nici nu am de gand
Pisigri, sanatate multa iti doresc si sa-ti rezolvi dantura !!
Kea, ma bucur ca ai intrat pe la noi 

Vad ca toti ghioceii traiesc pe picior mare, noi inca suntem la mar 22
, la kg vad ca suntem pe podium cu manechinele
Fug sa-mi savurez cafeaua !!
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
novus spune:
Ooo am uitat sa-l felicit pe Andrei pt ca si-a gasit partenera de joaca potrivita 
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
inapreda spune:
'mneata!
Haidatzi la cafea!
Io maninc si cioco cu menta
si va dau si voua, daca vreti! ![]()
Kea, eu l=am "pierdut" pe Ian in casa ieri si am crezut ca o iau razna de disperare; aveam deja scenarii in minte cum a iesit pe casa scarii si, apoi, din curte direct in parcarea plina de masini 
L-am cautat in toata casa -3 camere- de 3 ori si m-am uitat in toate locurile unde se ascunde el de obicei: dupa usi, la dus, sub birou, dupa canapea. Il si strigam ca o disperata si...nimic!!!!
Intr-un final, l-am auzit soptind " An a cuns"; m-a si bufnit risu; era dupa perdea (neagra si lunga pina jos) in dormitor, minca pasta de dinti ![]()
La picior are inca tot 23; aici nu ma mosteneste pentru ca eu port 40 ![]()
Anaan, imi place cum "se invirte" Anei; cred ca e total cind il vezi asa "docil" si dornic de a face pe plac ![]()
Gina lu' Ian
Mi-e dor...
La 2 ani