Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***335***
Raspunsuri - Pagina 7
Kea spune:
Multumesc pt raspunsuri! Bianca vad ca a luat tot amoxi si uite ce flacau grozav a facut! Deci e de bine!
Ma simt nesperat de bine. Ieri am avut incepand de la pranz niste dureri cumplite de mijloc, de simteam ca ma rup in doua, fix ca alea de la contractiile de nastere. Acum, dupa 3 pastile ma simt aproape ca noua.
Si eu am inteles din prima la ce se referea Simo si mai propun pe langa cele sugerate de aris si costumase de ploaie pt cei mici si pelerine pt cei mai marisori. Asta daca nu cumva se gasesc si astea pe toate drumurile. Cand era nepoata-mea in clasa intai stiu ca i-am dus o pelerina de ploaie cu gluga si imi spunea mandra ca toti copiii se uita dupa ea cu admiratie. A si poate genti compartimentate pt carucioare (sa nu scotocesti toata geanta pt biberonul cu apa, cutia cu suzete, scutece...).
Ilinca, intreaba preotul ca sunt foarte mari diferente de la o zona la alta, Din ce zice preotul, vezi si tu ce ti se pare ca are legatura cu religia si ce e infloritura. Coliva e un dulce din grau fiert (mie imi place). Cand eram copii stateam in sant la strada mare si asteptam sa treaca femeile cu coliva cand era ceva sarbatoare. Mi-era o scarba cumplita ca ne dadea la toti cu aceeasi lingurita, dar prea imi placea ca sa nu gust.
keutu are vreo 93 cm, de luni bune sade la 13kg (dar nici nu mananca mare lucru) si la picior avem 25 (prin 24 am trecut intr-o luna sau asa ceva).
Anaan spune:
No, m-am linistit cu greutatea odraslei, ca ma gandeam ca ai vostri au pus in mod mai constant pe ei, dar vad ca si restul ghioceilor cam stationeaza. Cu mancatul, Andrei sta cam asa: ba este haplea (mai rar ce-i drept, cam una-doua saptamani la vreo trei luni), ba nu mananca mare lucru, dar nu insist, il las in legea lui. In Bulgaria s-a hranit cu lapte, cate un fruct si niste paine din cand in cand si cu ceapa din salata. Asta din urma era la el fel principal de mancare... Vad ca pasiunea i-a ramas, fiindca imi cere si acasa sa-i dau ceapa, pe care o savureaza foarte senin. Mai nou ii plac si ardeii si castravetii, insa rosiile nu le suporta( gustul ii place, insa nu si consistenta lor).
Kea, ma bucur ca te simti mai bine.In cate saptamani esti acum?
Bianca2503 spune:
Mai, fete,
mie mi s-a nazarit o intrebare astazi.
io nu i-am vorbit copilului de Doamne-Doamne, biserica impartasanie si alte chestii. SIngura daca cand am fost cu el la biserica a fost la botez si ppe ala l-am facut ca "asa se face, trebuie sa il botezi" pentru ca bunica mea (o persoana foarte credincioasa) era bolnava, in spital si stiam ca lucrul asta ar bucura-o mult.
Deci e grav ca nu stie cine e doamne-doamne?
pisigri spune:
Nici Ilinca nu stie.
Cin d era bolnava, stia ca citeam dintr-o carte o poezie pentru Doamne Doamne, in fiecare seara, dar a uitat... Mi se pare complicat sa ii zic de Dumnezeu,nu stiu ce sa raspund la intrebari si nu stiu in ce context sa amintesc despre asta, tinind cont ca noi nu mergem la biserica...
Gina, Monica, multumesc.
Baiul nu stiu care a fost, analizele au iesit bune atunci, eu banuiesc o intoxicatie cronica cu antiinflamatoare nesteroidiene, ca am facut abuz in ultima vreme, de cind tot sint cu dantura in pioneze. Asta, pe fond de nemincare si deshidratare, ca duminica nu am pus gura pe absolut nimic, si dimineata am mai facut si un traseu pe munte cu Pisilincul... Ma rog, intoxicatia mi-a sugerat-o un medic, cronica am adaugat eu, ca am avut niste dureri de cap crincene zilele astea, si am citit ca astea sint un fel de sevraj... Na, dependenta de Nurofen Plus chiar nu m-am gindit in viata mea ca o sa ajung....
Azi e prima zi in care m-am simtit mai omeneste, ieri m-a busit plinsul pe strada ca m-am trezit dimineata la 8.30, am dormit 3 ore la prinz si la 19 adormeam sprijinita de tobogan, uitindu-ma la fiica-mea cum se joaca...
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Ilinca_M. spune:
Hmmm, iar e Sophiphi manechina? Ca mie-mi pare indesata...o fi mai scunda, da' numa n-o prind mai molcoma s-o lipesc de perete s-o masor...mie-mi pare ca s-a inaltzat mult in ultimul timp, totushi, imi dau seama vazand-o langa copii cu cateva luni mai mare fatza de care era o diferenta mai mare in primavara. In fine, am cantarit-o la mine in brate pe cantar de-ala clasic si facand calculul reiese ca are 12 kile.
Bianca, ce te apuca cu Doamne Doamne si biserica? Adica mi se pare muuult prea devreme sa-i bagam in metafizici de-astea, eu oricum nu cred c-o sa-i spun ceva de Dumnezeu daca nu intreaba. Io inca nu i-am zis nici de Mosh Craciun:))
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Ilinca_M. spune:
Vai, Pisigri, de la exces de nurofen zici? Mi-ai amintit de vremurile cand eram mare "fan" nurofen, fervex...le luam "preventiv" cand simteam ca as putea raci:)) De cand am ramas grea nu am mai luat decat ceva paraceta...moale? moi? moluri? si vreo 3 "albocalmine" in 3 ani, ma simt ca un fost dependent de droguri iesit la liman
In alte subiecte grele gen moarte, nefiinta, "dincolo" etc nu ma mai bag azi ca-s obosita si deprimata destul.
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
inapreda spune:
Ian e foarte bisericos ca pupa cu ardoare toate icoanele. Ii place la biserica pentru ca acolo "arde focu' a Nena"; adica aprindem luminari pentru Lena, mama mea.
I-am spus de citeva ori ca in icoane e Doamne-Doamne dar nu a retinut. Eu nu prea vreau sa-l invat religios pentru ca pe mine asa m-a crescut bunica si am crezut cu patima toate invataturile ei pina pe la 18 ani, desi mama mea nu era o persoana religioasa si la noi in casa nu se tinea post, nu se mergea la biserica etc. Dar la 18 ani m-am "razvratit" ca sa zic asa si am devenit "Toma Necredinciosul".
Acuma, as vrea sa aiba niste "cunostinte de cultura generala" care sa cuprinda si religia dar i-as prezenta "Facerea Lumii" de exemplu ca si pe "Legendele Olimpului" sau "Iliada" si as folosi cuvinte gen "se spune ca...".
Nu stiu insa daca abordarea asta e ok. Voi ce parere aveti?
Oricum, am inteles ca acum se face religie in scoli. Ideea e ca as vrea sa decida singur ce si cum.
Pisigri, stiu ca stii si tu dar cu dantura nu-i de glumit! Am idee cam cit costa si numai o "revizie anuala" dar vezi cum faci si cum te "organizezi" sa nu mai ai nevoie de nurofene&co. Sanatate si grija maxima
Gina lu' Ian
Mi-e dor...
La 2 ani
inapreda spune:
A, de ce merg eu la biserica acum, fara sa stiu daca cred si ce cred sau in ce cred?
Habar nu am; asa imi vine, pur si simplu. Intru si-n biserica; Ian ii da intotdeauna 1 leu la o tanti care sta acolo -intotdeauna aceeasi- pupam icoanele, ne miruim , cumparam luminari si gata! Iesim afara si le aprindem; nu ma rog si alte cele. Citeodata, cite un popa simpatic, il ia pe Ian pe genunchi si-l intreaba cite-n luna si-n stele. O data, Ian i-a spus la unu' "tanti"
Dar de mers, merg des; dintr-un imbold, o "chemare", nu stiu cum sa-i zic si nici nu o inteleg.
Gina lu' Ian
Mi-e dor...
La 2 ani
Bianca2503 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Hmmm, iar e Sophiphi manechina? Ca mie-mi pare indesata...o fi mai scunda, da' numa n-o prind mai molcoma s-o lipesc de perete s-o masor...mie-mi pare ca s-a inaltzat mult in ultimul timp, totushi, imi dau seama vazand-o langa copii cu cateva luni mai mare fatza de care era o diferenta mai mare in primavara. In fine, am cantarit-o la mine in brate pe cantar de-ala clasic si facand calculul reiese ca are 12 kile. Bianca, ce te apuca cu Doamne Doamne si biserica? Adica mi se pare muuult prea devreme sa-i bagam in metafizici de-astea, eu oricum nu cred c-o sa-i spun ceva de Dumnezeu daca nu intreaba. Io inca nu i-am zis nici de Mosh Craciun:)) I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Pai duminica eram intr-un parculet intre blocuri. Pelanga el trece un tataic cu copiii (fata de 5-6 ani si baiatul de-o seama cu Vladimir).
O mammica din parc, prietena cu taticul il intreaba incotro merge. El zice ca se duce la biserica sa-i impartaseasca pe copii.
Mamica in cauza isi intreaba baietii daca vor sa mearga si ei la Doamnae-Doamne.
Nu am mustrari de constiinta, numi se pare momentul sa ii spun si nu imi fac din asta un scop.
Bianca2503 spune:
Apropo de dinti si eu am mari probleme. Chiar am nevoie de un implant( visez eu) insa la ce preturi sunt in BUcuresti (cam 500 de Euro implantul fara coroana) cred ca ma duc in Republica Moldova sa ma lucre-n gura.