Iul-Aug 2011-Bv Squirrel,Alexia,dulcica, Adra!(81)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

lrgat de lapte, mai pateste cineva sa curga ca la robinet? Ba din sanul drept tasneste cu jet si saracul bebe, cand scoate tzitzi din gura ii sare pe fata, pe ochi in par. Si ma schimb toata ziua, de tampoanele de sani nu mai zic. O fi ok sa curga in halul asta. Eu nu mai folosesc pompa dupa ce suge bebe, chiar daca nu goleste niciodata sanul complet. sper sa nu scada lapticul, ca acum e pt doi lejer. acum beau doar ceai de chimen, ca daca pun si anason am incurcat-o.

Mami fericita de bebe Petru Nectarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

si eu tot petrini folosesc, am folosit si la Ana si nu am avut nici un fel de probleme. Acum cu F, nici atat.

Laura, ce ii faci sa doarma de la 22-3...vise pt mine asa ceva. Azi noapte s-a trezit asa: 22.30-12-3-4.30-6-7.30 iar acum trebuie sa fiu ca e treaza si Ana. Bine ca mai pot
Voi cum culcati copiii?
Pe o parte? pe spate sau pe burtica?

Filip are dureri de burta, bine ca sunt doar dimineata si seara inainte de culcare. Ii dau medicament dar pana isi face efectul...ulra de numa'

Cat de des le faceti baie? Noi ii facem tot a doua zi, dar cred ca dupa 3 luni ii voi face zilnic ca sa asocieze baia cu culcatul de noapte

Filip e la fel cum era in burtica, activ ziua, noaptea doarme( bine se trezeste sa pape, dar se culca la loc)

Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)

Fashion

nu stiu ce-i fac, dar, multumesc lui DD, eu nu am crezut ca pot exista bb ca alex ... intotdeauna i-am considerat un mit. imi fac cruce de fiecare data acand ma gandesc cum e, cat e de linistit, cum doarme, cum mananca, etc. imi place sa cred ca se datoreaza si faptului ca eu sunt muuuuuuuult mai relaxata decat la dani.
ps la subiect nu ii dau nimic de colici, doar ceaiurile pe care le beau eu, mi-e si frica sa ii dau, desi mai are si el, dar atata timp cat doarme noaptea nu vreau sa schimb nimic. are 2 mese pe noapte, la 2.30-3 si apoi dimineata pe la 5.30-6-6.30, depinde.

il culc numai pe o parte, asa mi s-a facut instructajul la maternitate, asa stiam si de la dani. cand va putea sa se intoarce singur o va face, indiferent de cum il voi culca si atunci il voi lasa in pace. tocmai ieri imi spunea pediatra ca e fff periculoasa pozitia cu fata in sus deoarece, in caz ca regurgiteaza, laptele poate intra pe caile aeriene.

baie ii fac in fiecare seara, asa i-am facut si lui dani pana la un an si jumatate. vreau sa mergem la munte la sf lui aug si mi-e groaza ca nu ii voi face baie 2 noapti ... eu cred ca si de aceea doarme atat de bine, e un ritual pt noi, baia, apoi masaj, apoi papa si nani. plus ca il incalzeste, il relaxeaza, il oboseste ...

fug sa fac si eu o baie, nu dus pe fuga, ca e florin pe baricade, daca dani e lipsa la apel ...

fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

1.Cat de bine vede un nou-nascut?
Desi din punct de vedere fizic ochii unui nou-nascut sunt capabili sa vada perfect, el nu poate sa focalizeze la mai mult de 20 cm distanta (care este distanta aproximativa intre fata lui si a mamei in timpul alaptatului), deoarece inca nu stie sa-si acomodeze privirea cu distanta. Inainte de 3 luni nu va reusi sa distinga fizic pe mama de ceilalti din jur. Dar celelalte simturi: auzul, atingerea, mirosul, foarte strans legate intre ele, il vor ajuta ca inca din a 3-a zi pruncul sa-si recunoasca mama. Nou-nascutul poate distinge ziua de noapte, isi va inchide ochii la lumina puternica si ii va redeschide in penumbra, de aceea este bine ca lumina ce-l inconjoara sa nu fie foarte puternica sau prea apropiata. Veti observa ca inca de la nastere il atrag obiectele stralucitoare. In urmatoarele luni, vederea se va imbunatati si bebelusul va fi atras de obiectele mari, cu margini perfect conturate si avand culori contrastante, iar mult timp si-l va petrece studiind spatiul din jurul lui. In jurul a 2 luni bebelusul va putea distinge cateva detalii, cum sunt diferentele dintre culori sau forma fetelor, sau diferentele intre obiectele plane si cele voluminoase. La 3 luni bebelusul va stii sa deosebeasca forma concava de cea convexa si va putea sa vada la fel de bine ca un adult. Intre 6 si 9 luni va reusi sa vada pana la 6 m distanta, iar la aproape 1 an va reusi sa vada perfect, la distante mari ca si un adult.

2. De ce bebelusul isi incruciseaza ochii din cand in cand?
Inainte de 6 luni (varsta la care e bine sa va puneti intrebarea daca bebelusul are sau nu strabism si trebuie verificat de un oftalmolog), bebelusul va incrucisa ochii de multe ori sau pupilele se vor deplasa fiecare spre marginea exterioara a ochilor. Pana la aceasta varsta ochii bebelusului nu lucreaza in mod sincronizat, parand ca sunt independenti unul de altul, de foarte multe ori. In jurul a 2 luni, ochii bebelusului vor fi mult stabilizati si vor incepe sa lucreze impreuna pentru o perioada mai lunga de timp, fiind capabili sa focalizeze pe cate un lucru la distante mai mari. Vederea binoculara, prin care ambii ochi pot focaliza pe un obiect, este in plina dezvoltare acum, iar asta se poate observa prin incercarile bebelusului de a urmari obiectele aflate in miscare in fata lui.

3. Cat de multe invata si intelege un bebelus prin vizualizare?
Impreuna cu celelalte simturi (miros, auz, atingere), vazul coordoneaza miscarile bebelusului si raspunsurile lui la actiunile exterioare. In acest fel el stie sa gaseasca sau sa identifice o anumita jucarie, pipaind (descoperind astfel formele si marimea), ascultand-o (distingand sunetele) si apoi peste un timp reuseste ca prin vizualizare sa o regaseasca mult mai usor. Dupa ce va descoperi in jurul a 4 luni si simtul gustului, el va putea sa exploreze totul in jurul lui cu mult mai multa usurinta.

4. De ce nou-nascutul plange fara lacrimi?
Ochii bebelusului sunt suficient de umezi, dar lacrimile cauzate de emotii sunt produse doar de glandele lacrimale, care nu vor intra in functiune inainte de 6 luni, deci pana atunci nu se poate vorbi despre lacrimi (din acest motiv, in cazul bebelusilor cu canalele lacrimale infundate, desfundarea se va face intre 5-6 luni, numai de medicul oftalmolog).

5. Cand un bebelus poate distinge culorile?
Nou-nascutul nu poate face diferenta intre umbre si nuante si prefera sa-si indrepte privirea spre lucruri de culori contrastante, cum sunt alb si negru sau rosu si galben. Asta insa nu presupune ca bebelusul va avea camera decorata doar in alb si negru, caci el, in jurul a 4 luni, va reusi sa deosebeasca culorile.

6. Ce sanse sunt ca ochii bebelusului sa ramana de aceeasi culoare ca la nastere?
In general, copiii caucazieni au ochii albastri sau gri-albastrui la nastere, iar cei non-caucazieni, caprui. Culoare permanenta a ochilor unui copil depinde in primul rind de culoare ochilor parintilor, iar ea se fixeaza la sfarsitul primului an de viata. In majoritatea cazurilor, un copil ai carui parinti nu au ochii albastri, va avea in cateva luni ochii caprui sau verzi. In timp ce genele pentru ochii albastri sunt recesive, mai exact aceasta culoare poate trece la caprui sau verde, celelalte niciodata nu vor trece in albastru.

7. Parintii care poarta ochelari vor avea obligatoriu copii care vor purta ochelari?
Daca unul din parinti poarta ochelari de corectie, este posibil ca in viitor copilul sa aiba si el nevoie sa-si corecteze vederea. Totul este legat de forma retinei, prea lunga sau prea scurta (ca o camera de vederei cu mai multe lentile) si acest lucru se poate transmite genetic de la parinti la copii. In cazul in care ambii parinti poarta ochelari, sansele ca micutul sa poarte ochelari sunt foarte mari.

Mami fericita de bebe Petru Nectarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

Citat:
citat din mesajul lui fecian

Citat:
citat din mesajul lui babyblue

deja am facut asta.:((( a facut ceva diaree si cred ca a fost f acida. eu il spal dupa fiecare schimbat de scutec, si=l las si cu funduletzul in musetel. apoi un pic sa se usuce pe el si de azi dim l-am culcat in fundul gol, pe aleza si invelit in scutec de finet.

l-am dat cu bephantene, cu reviken, cu tot felul...:(((

_

Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....

babyblue incearca sa il usuci direct pe Iustin, si nu cred ca e o idee buna sa il inveti cu spalatul in ceai de musetel... pentru ca am impresia ca creaza un fel de sensibilizare a pielii.
Stiu cazuri multe de adulti cu pielea incredibil de sensibila tocmai din cauza ca atunci cand au fost mici erau spalati tot timpul numai cu ceai de musetel.

Incearca sa il speli doar cu apa normala, calda (nici macar fiarta si racita) si cu un sapunel pentru copii si apoi sa il usuci temeinic la fundulet.

Legat de crema asta petrini, trebuie sa fii atenta caci e destul de controversata. Am vazut ca daca nu e preparata corect face mai mult rau decat bine.

Felicia,de (Gabriel) si 40+ cu bulina Ana-Maria AMR
Povestea lui Gabriel
Victoria iese invingatoare!!!

_

Where there is a WILL there is a WAY!

off..:( mi se rupe sufletul de el cand il vad cum plange cand il ating.

la inceput l-am spalat cu apa fiarta si racita, apoi am renuntat si l-am spalat cu apa si sapunel pt copii. dupa fiecare pishu si caca il spal al final cu musetel. a fost perfect pana acum cu diareea asta, ca s-a iritat ingrozitor!!!!

revikenul asta contine oxid de zinc. sper sa fie mai bun decat celelalte cu care l-am tot dat.

o sa merg sa iau de la farmacie si ce mi-ati recomandat voi sa vad cu ce ii merge mai bine.

l-am lasat si in funduletzul gol sa doarma si l-am gasit ud de pipi pe costumas. o sa-l tin golash doar cand il alaptez, pt ca mi-e teama sa nu se mai ude si sa stea ud si eu sa nu remarc. n-a stat mult, dar oricum...

legat de noi: eu lapte am. inca. culmea.:))) nu stiu de la ce a facut diaree, ca eu am tot tinut regim de cand s-a stricat la burta ca am fost si eu stricata la burta...

legat de ce papam si cum papam, eu o boicotez la maxim pe pediatra mea care m-a capiat cu :"cat mai multa titilina, cat mai multa titilina", ar vrea sa alaptez din juma in juma de ora.
iustin ziua are san, la 2-3 ore (doarme intre timp, apoi se scoala ceas), seara la 12 sau la 21 are o completare de 30 ml de LP si la 3 dim are doar LP 60-80ml.

in genere e f cumintel. atata timp cat ne respectam reciproc acest program, eu ma odih 5=6 ore, el papa tzitzi. dc ma capiaza de cap si tot vrea sa manance, ii dau un supliment de 30 ml. rar. in genere de vreo 7=8 zile avem programul asta si m-am calmat si eu. am intrat in rutina.

ma bucur ca il pot alapta, inca, dar in acelasi timp ma bucur ca de cand i-am dat si completarea aia cu bibe de noapte, a luat in greutate 200 g. a ajuns de la 2650 la 2850. nu refuza san, nu refuza completare. mananca orice ii dau.

singura noastra prb este ca NU doarme noaptea. sta tata cu el, sau mama. oricum chitaie si se agita toata noaptea si cum se crapa de ziua, adoarme linistit, dupa primul san pe kre i l dau de dimineata. nu stiu dc de colici plange, are infacol. il tine in brate toata noaptea, il mangaie, ii canta...dar cum il pune in patut, cum incep urletele.

ziua are perioade cand sta treaz mai mult si ne urmareste cu privirea. il mai iau in brate si ne jucam, cantam, ne privim, ne mangaiem.

dc n-ar exista corvoada asta cu alaptatul, totul ar fi perfect. eu il alaptez din datorie si pt ca stiu ca asa e cel mai bine pt el. dar ma epuizeaza si ma stoarce de nervi. mai nou suge destul de tare si ma dor si sanii. mai ales dc vrea prea des. abia astept sa mai treaca vreo 2-3 luni, ca sa nu ma simt vinovata ca nu i-am oferit copilului ce e mai bine pt el, mai ales ca totusi, inca am lapte. nu f mult, dar ceva e acolo. de baut, mai beau cand si cand cate un ceai de anason si chimen si am de la humana niste granule pt alaptat, care se dizolva in apa si ma impac bine cu ele. au gust placut. nu stiu dc ele imi fac lapte sau nu...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle_12 spune:

Fecian, ai dreptate cu diversitatea cremelor. Probabil ca fiecare mamica trebuie sa incerce sa vada ce anume ii face cel mai bine strumfului sau. Cat despre greutatea lui bebe nu-mi fac nicio problema. E totul in regula cu el, e activ, fluxurile sunt ok, are lichid suficient-toate astea conteaza mai mult de cat gramajul. In plus cum spui si tu erorile de masurare sunt mari.

Oxidoni, uite tocmai citeam pe un blog trimis de o prietena despre ragade, mastita...poate iti folosesc si tie informatiile mamalapte.ro/12-rani-dureri-febra-laptelui-2/

Poate ca blog-ul (se refera la alaptat si problemele, solutiile sale) le este util si altor mamici/viitoare mamici: mamalapte.ro

Lisssa pe aici se recomanda sa-l culci pe bebe pe spate. Il poti culca si pe burtica dar trebuie sa-l supraveghezi, de aceea se recomanda sa o faci numai in timpul zilei.

Referitor la baita, noua ni s-a spus atat la cursul prenatal cat si la cel de ingrijire a sugarului (si moasa mea e de aceeasi parere) sa nu-i facem baita in fiecare zi, ci la cateva zile. Evident la popou trebuie spalat de fiecare data cand face kk. In plus, ne-a fost recomandat sa nu folosim nici un fel de creme pt poponet, decat in cazul in care este iritat. Cosmeticele pentru bebelusi este recomandabil sa nu fie folosite. In apa de baita ni s-a recomandat sa punem un pic de laptic de la san (daca avem), iar la popou de kk il speli cu apa si mai adaugi un pic de ulei (de masline, de rapita). Deci nu trebuie sa-l spalam cu sapun.

Acum astea toate de mai sus sunt doar teorie, inca nu le-am incercat practic, dar poate va folosesc si voua.

39+ & din burtica ei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pufi79

Citat:
citat din mesajul lui fecian

Legat de crema asta petrini, trebuie sa fii atenta caci e destul de controversata. Am vazut ca daca nu e preparata corect face mai mult rau decat bine.

Povestea lui Gabriel

_

stii ceva detalii felicia? ca eu am folosit 2 cutii......sensibilizeaza pielea sau ce?
Oricum am zis sa mai incercam acum ca e complet vindecat Bepanthenul sa vedem cum ii merge ca sudocremul nu-i prieste deloc si inainte de a naste am cumparat 3 cutii de 125 de parca dispareau farmaciile de pe lume .

mami de strumf mult iubit Eduard-Gabriel
Doamne ai grija de noi

mie cu sudocream nu mi-a mers bine. i s-a uscat f tare pielea. se decojea.

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

si eu tot petrini folosesc, am folosit si la Ana si nu am avut nici un fel de probleme. Acum cu F, nici atat.

Laura, ce ii faci sa doarma de la 22-3...vise pt mine asa ceva. Azi noapte s-a trezit asa: 22.30-12-3-4.30-6-7.30 iar acum trebuie sa fiu ca e treaza si Ana. Bine ca mai pot
Voi cum culcati copiii?
Pe o parte? pe spate sau pe burtica?

Filip are dureri de burta, bine ca sunt doar dimineata si seara inainte de culcare. Ii dau medicament dar pana isi face efectul...ulra de numa'

Cat de des le faceti baie? Noi ii facem tot a doua zi, dar cred ca dupa 3 luni ii voi face zilnic ca sa asocieze baia cu culcatul de noapte

Filip e la fel cum era in burtica, activ ziua, noaptea doarme( bine se trezeste sa pape, dar se culca la loc)

Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)

Fashion

eu il culc pe o parte.
se intoarce singur si doarme pe spate si cu picioarele cracanate.
la inceput ii puneam un sulisor facut dintr-un finet, la spate sa nu alunece, dar il ia cu mana si si-l pune pe fata si am renuntat. il las asa. si vad ca doarme ca mine, pe spate.

iustin e nocturn. doarme toata ziua si noaptea face de garda. si el si noi toti pe langa el. e surescitat si plange, se screme, da din labute, se linistete luat in brate, apoi o ia de la capat.

baie ii fac zilnic, seara, inainte de una din mese cand vad ca da sa se scoale. in jur de 20-21-19.30...cam asa.el da tonul, inainte de una din mese. ii place ff mult.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Citat:
citat din mesajul lui Krissy

Felicia, n-am mami depresie pre-natala (exista si pre?!), ti-am zis cinstit ca sunt doar ingrijorata de reactia Sophiei si schimbarile care or sa vina pt ea. Si mai sunt chestii de genul ca o sa ma intorc la serviciu cand bebe va avea 3 luni, mama ma va ajuta pana la 6 luni, dupa care ce fac cu bietul copil, il bag la daycare?! Probleme de astea ma framanta, ca eu ca un Capricorn organizat ce sunt nu prea am planul clar de bataie... Asadar sunt doar ingrijorata momentan de cateva aspecte, desi chiar ca o sa o iau pas cu pas, intai sa se nasca baietelul cu bine si sanatate, ca restul stiu precis ca le-om ameti cumva...

In alta ordine de idei, azi copilul mi-e intr-o excursie cu gradinita (o duc de cand s-a intors de la SB numai la fun days, ca pe vara au multe activitati frumoase), asa ca eu cu mama mergem sa ne rasfatam la o mani-pedi, asa ca revin mai spre seara.

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si 38+ cu

Poze

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Of, inteleg perfect la ce te referi, caci si mie imi tot sta gandul la acelasi lucruri. Imi dau seama cat de greu o sa ii fie matzei mele cu un nou membru in familie, stiindu-se cel mai si cel mai. Plus, mersul la cresa/gradinitza e un alt motiv de ingrijorare. Trebuie sa gasesc formula perfecta pentru copii astfel incat ei sa petreacacat mai putin timp departe de noi. Deja imi fac planuri sa lucrez 4 zile pe saptamana (sa imi fac norma in acele 4 zile) si sa raman o zi acasa...si tot asa poate face si sotul meu astfel incat copii sa stea doar 3 zile cu altcineva si restul cu noi.
Acum...ce voi face, habar n-am sincer. Innebunesc numai la astfel de ganduri...plus celelalte probleme, o frumusete...Dar cred ca solutia cea mai buna la control-freaks ca mine e sa invatz sa am rabdare. teoria e ok, practica ma omoara!

Povestea lui Gabriel

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oxidoni

In rest, n-am reusit sa scap de rana de la un san. E atat de adanca si de dureroasa...desi folosesc garmastan si mamelon de silicon. Stiti cumva la ce medic ar trebui sa ma duc in caz ca nu trece? E acolo si ma doare ingrozitor la fiecare alaptat, de vreo sapt...

Mami de minune de fetita Miruna-Maria

oxidoni pentru rana la san am inteles de la foarte multe mamici (si in ceva documentare) cel mai bun remediu e laptele tau si stat cat mai mult cu sanii goi la aer. Incearca pentru o perioada sa folosesti doar celalalt san la alaptat si sa incerci sa menajezi pe cat posibil sanul cu probleme. Daca ai o pompa poti incerca extragerea laptelui din sanul cu probleme sa nu dai in altele.

Incearca asta plus poti alterna cu crema de galbenele= chiar face minuni...

Povestea lui Gabriel

_

Mergi la inceput

hai ca fac capitol nou...macar ceva util sa fac si eu, nu?

Ca si asa cupilul mi-e plecat cu al meu sotz in parcul de distractii si sigur vor veni mai tarzior, numai bun de pus in baie si apoi la somn

Povestea lui Gabriel

_

Mergi la inceput