Bebelusi de Sept-Oct'10! LMA Bianca Gabriela!(73)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_25 spune:

DOINA exact aceeasi problema o avem si noi!! Nu vrea nimic nou,mananca (cat de cat bine)doar legume cu carnita si putin unt,blenduite.In rest,orice ii dau se stramba si efectiv refuza sa inghita din gurita. Iar de fructe nici nu mai zic,nimic nu vrea,nici in combinatie cu iaurt,care nu-i place.Chiar nu stiu ce sa-i mai dau. Am incercat toate fructele.....aaaaa doar capsunile le mai manca cat de cat,dar de unde capsuni acuma?

MARI bine ca ai cerut si alta parere!!

Ana de Maia Elena(24.09.2010)
Poze

Cum s-a nascut Maia - www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol
Bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_1984 spune:

andreea, nu cred ca ai PM-ul activat, ca nu pot sa-ti trimit, incearca la profil sa-l activezi.

O noapte linistita!!!

Mami lui Matei Mihai 26.10.2010

https://picasaweb.google.com/109290866538691083533/QlYZoC?authkey=Gv1sRgCKrt0LG1l43ntAE#5625377869982969298

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns just_me31 spune:

DOINA , copii nu simt nevoia diversitatii , si D papa cam aceleasi legume la pranz (eu ii fac cam din 5 legume masa )
D papa bucatele de cand am vazut ca incepe sa mestece , dar ...nu legume , ii dau fructe sau bucatele de covrig , chiar o bucata sa o tina in mana (cand megem la plimbare , molfaie la ea )

https://picasaweb.google.com/105220478688509068791?authkey=Gv1sRgCLjfi4i_qJTWOw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_25 spune:

CAMI mersi! o s-o duc sa pape in bucatarie,poate acolo vrea.....

Noapte buna si de la noi!!

Ana de Maia Elena(24.09.2010)
Poze

Cum s-a nascut Maia - www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol
Bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina_1984 spune:

Ana, eu fructele i le fac la aburi si apoi le blenduiesc, oricum mai mult de 230 gr nu mananca si crude sub nicio forma

...gata...ma bag la somn

https://picasaweb.google.com/109290866538691083533/QlYZoC?authkey=Gv1sRgCKrt0LG1l43ntAE#5625377869982969298

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_flo spune:

buna seara mamici,
dupa cum am promis am pus cateva poze noi in albumul bebelusilor.

legat de mese...nici Diana nu este mancacioasa, i-am scos masa de fructe si i le dau pe parcursul zilei (bucatele si fara branzica) si asa mananca la masa de legume mai bine.

va si va urez o seara buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_flo spune:

Citat:
citat din mesajul lui doina_1984

Ana, eu fructele i le fac la aburi si apoi le blenduiesc, oricum mai mult de 230 gr nu mananca si crude sub nicio forma

...gata...ma bag la somn

wow...Diana nu a mancat niciodata o cantitate asa mare de fructe.

felicitari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moshulik spune:

Mari-Mariuk, permite-mi sa imi dau si eu cu parerea despre afectiunea baietelului tau. Siiiiiiii, NU, Nu sunt medic!

in primavara, prin aprilie, Mariei a inceput sa ii iasa cateva cojite galbene in crestet ( ea nu avusese niciodata asa ceva pana la acel moment!). Consecutiv, la vreo saptamana, pe piciorusul drept , , un pic mai sus de genunchi, pe partea interioara a piciorului i-au iesit cateva bubite rosii-maron, care in cateve zile s-au unit si se simtea rugos la atingere.
nu dupa mult timp aceste bubite au aparut pe burtik ( cu execptia zonei scutecului) , pe spate si pe manute.
Ca o paranteza trebuie sa iti spun ca pana la aceasta varsta ( si nu sunt o juna) nu am facut alergie la nimic ( si nici sotul meu), insa, doctorul Mariei a suspectat o dermatita seboreica si o piele atopica, pe derivate dintr-un fond atopic ( alergen) transmis de parinti. Care fond alergen, ca nu avusesem nicio alergie pana la aceasta varsta? Cu toate acestea, mi-am facut analizele specifice si surpiza... am un fond alergen EXTREM de ridicat, pe care i l-am transmis, cel putin din pct de vedere al pielii si Mariei.
Ca si tratament, intructa doctorita Mariei este foarte zgarcita cu medicamentele agresive, mi-a recomandat, pentru inceput ( ca sa vedem cum reactioneaza copilul) urmatoarele:
1. pentru cojitele din cap: de 2-3- ori pe zi sa ii dau pe locul cu pricina cu ser fiziologic in care am pisat in prealabil aspirina
2. baita zilnica ( adica cea de seara), sa ii pun in apap in care face baie ( neaparat fiarta si racita, sau apa plata incalzita) si in cea de limpezire bicarbonat alimentar. Oricum, eu pana la 8 luni i-am facut Mariei baie numai in apa plata Dorna. Abia dupa 8 luni am facut usor, cu ajutorul bicarbonatului alimentar trecerea la apa de la robinet fiarta 5 minute ( la acest moment nu o mai fierb si nici nu mai folosesc, de circa o luna, bicarbonat).
3. sa folosesc, la baie, pentru spalat, gelul Trixera de la Avene pentru piele atopica
4. sa folosese, dupa baie, pentru hidratare, pe tot corpul, in locul uleiului de la Sanosan - cel din gama sensitive-, crema de corp Trixera de la Avene pentru piele atopica ( uleiul sa il folosesc doar suplimentar pentru zona scutecului, la fiecare schimbare de scutec).
5. Pe zona afectata de bubite ( si doar pe aceasta!) sa o dau pe Maria, de 3 ori pe zi cu unguentul Triderm ( pana dispar, dar nu mai mult de 3-4 zile, iar apoi pauza macar o saptamana)
Trebuie sa iti spun ca in cel mult 5 sapatamani, Maria nu mai avea nici urma de piele atopica. Ultimele bubite au disparut pe la sfarsitul lui mai ( de atunci nu au mai aparut deloc).
6. DSub nicio forma sa nu exciti zona scalpului unde au iesit cojitele prin a incerca sa le cojesti ( indiferent cum: cu unghiile, cu pieptanul etc). lasa-le ca vor pica singure!. Daca incerci sa le cojesti nu vei face altceva decat sa stimulezi scalpul sa produca si mai mult sebum, iar rezultatul va fi si mai multe cojite.

cam atat din experienta mea.

Vladutzu sa se faca bine!

Moshulik , mami fericita de Maria Alexandra( 23.09.2010)
Poze Mare Iulie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mari-Mariuk spune:

Buna dimineata.
Haideti la cafea!
MOSHULIK, ca dr voastra este si a mea, nu vrea sa umple organismul unui om cu antibiotice si alte chestii inutile. Pentru bubite (ca sa se usuce repede si sa cada) mi-a spus sa il dau cu apa oxigenata, sa il las sa se usuce apoi sa dau cu rivanol si o data pe zi sa aplic ulei de galbenele, dar seara sa dau cu unguent baneocin. Sampon eu nu folosesc decat o singura data pe saptamana, ca de il spal mai des face cojite/matreata, in rest doar cu apa calduta/ceai de galbenele(si asta de cand s-a nascut, fara a avea probleme sau fara a cere parerea cuiva-asa am considerat eu ca e mai bine). Pe corp am folosit doar o luna un ulei de masaj, in rest l-am masaj cu mainile ude in timpul baitei, atat.
DOINA, nu stiam de intarcatul in timpul verii sau nu, dar nu am de gand sa fac asta...ii voi da suplimentar LP, dar la lm sa renunte singur pe la 1an si cateva luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns septoct2010 spune:

LA MULTI ANI, SEBASTIAN!!!!

Mergi la inceput