FIV 291

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camrynna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lougra

Camrynna, eu nu prea inteleg, ce legatura are materialul sotului cu tinutul embrionilor? Odata ce s-au format nu inseamna ca au ales un material de calitate si embrionul este la fel de bun ca oricare altul?

Draga Lougra , cu mult amar in suflet iti explic legatura , asa cum mi-o prezinta mie medicul meu : la fiecare FIV facut cu el , imi spune , ca embrionii au crescut ''mai lent '' datorita materialului sotului care este groaznic .Asta mi s-a spus , asta scriu. Ei aleg cei mai buni intre cei mai prosti , asta nu inseamna ca ceea ce aleg ei reprezinta un material perfect ,ca la un barbat cu normospermie sau cu Oligoastenospermie moderata .
Mai era parca o mamica tot in situatia mea , sper sa nu ma insel , Amzulica se numea ...
In fine , inca o data iti urez sarcina usoara si bucura-te ca ai reusit si nu esti in situatia mea , care stau ca pe jar ca pot primi telefon ca nu am nici un embrion .
Eu inainte de punctie ma rugam sa-i gaseasca ceva sotului ...cum or fi numai sa fie .
Fetelor ,

Camrynna ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela74 spune:

Camryna,te rog frumos sa fii optimista.Din 10 ovule mature trebuie sa ai macar 6 embrioni,asa mi s-a spus mie,60% sanse de fertilizare.Ai facut si icsi,nu-i asa? Ai rabdare,desi e tare greu, si ai sa vezi ca o sa fie bine,sper.

daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

[/quote]

Draga Lougra , cu mult amar in suflet iti explic legatura , asa cum mi-o prezinta mie medicul meu : la fiecare FIV facut cu el , imi spune , ca embrionii au crescut ''mai lent '' datorita materialului sotului care este groaznic .Asta mi s-a spus , asta scriu. Ei aleg cei mai buni intre cei mai prosti , asta nu inseamna ca ceea ce aleg ei reprezinta un material perfect ,ca la un barbat cu normospermie sau cu Oligoastenospermie moderata .
Mai era parca o mamica tot in situatia mea , sper sa nu ma insel , Amzulica se numea ...
In fine , inca o data iti urez sarcina usoara si bucura-te ca ai reusit si nu esti in situatia mea , care stau ca pe jar ca pot primi telefon ca nu am nici un embrion .
Eu inainte de punctie ma rugam sa-i gaseasca ceva sotului ...cum or fi numai sa fie .
Fetelor ,

Camrynna ,

[/quote]

Eu zic la fel, sa fii optimista in ceea ce faci!

Multumesc Bunului Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lougra spune:

Draga Camrynna, nu vreau decat sa te incurajez.
Nici sotul meu nu are o spermograma stralucita, dar unul dintre marile avantaje ale FIV este ca nu este nevoie de spermatozoizi motili atata timp cat ii injecteaza ei direct.
Eu sunt sigura ca o sa fie bine, gandeste pozitiv si o sa primesti o veste buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninahsn77 spune:

Scuze fetelor ca nu am mai scris de marti.
Sunt ingrijorata ca in afara de utrogestan , doctorita nu mi-a mai zis sa iau nimic. Am citit ca multora dintre voi li s-a recomandat acid folic.
Oare sa-l iau fara sa mi-l prescrie?

Felicitari pentru noile mamici!

Lougra, avem cam acelasi beta.

Mergi la inceput

Buna Nina,

Mie mi-a prescris medicul acid folic de la inceputul tratamentului.
Iau cate o pastila de 5 mg la 2 zile. Sfatul meu este sa iei, face foarte mult bine si in niciun caz rau. Si nu am nicio prietena care a fost sau este insarcinata care nu a luat.

Cat despre beta, eu imi doresc din tot sufletul doi. Tu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uratica spune:

daniela-!las ca o sa treaca timpul si o sa trecem amandoua la alt statut in acelasi timp-tu la cel de graviduta-eu la cel de mami..cat despre cumparaturi nu am cumparat ff multe..doar patutul ptr ca gasisem unul de care nu ne puteam dezlipi si cateva hainute de pe vremea cand erau amandoi bebelasii..in rest am facut costumase crosetate ca sa nu ma plictisesc!

camryna-nu mai fi asa pesimista!gandeste ca va fi bine si ai sa vezi ca asa va fi!nu te mai gandi la ce a fost inainte ptr ca acum e o noua sansa si trebuie sa fie bine!doar e vremea gravideniei in grup!donna si cu tine sunteti acum la rand!

ninash-e bine sa iei acid folic..ii face bine lui bebe-e ptr prevenirea malformatiilor..insa nu e de speriat daca nu ai luat..e indicat sa incepi inainte de sarcina si sa continui pana la sfarsitul primului trimestru!dar acum nu sta cu frica in san ca nu l-ai luat ptr ca nu se intampla nimic!cat despre tratament de sustinere eu am avut la fel-doar utrogestan!si..am luat si acid folic!

many-mi-am dat seama ca nu o sa scap de stres niciodata!si e greu..ptr ca te impacientezi din orice..sper sa trecem peste toate cu bine!si apropo ca ziceai ca ai avut tensiunea mica in sarcina..eu azi iar am tensiunea 6 cu 5 si ma doare capul de imi bubuie..am mancat niste ciocolata amaruie dar tot nu a crescut tensiunea..mai trebuie sa astept un pic si sa stau numai la orizontala..uff..

fetele-

Doamne ajuta pana la capat!
+25 fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Buna dimineata,

Nina, asa cum spuneam si eu sunt pacienta lui Ron-el si am avut la toate sarcinile utrogestan, 6 ovule/zi(100mg) si acid folic, 1tb/zi de 5mg. Am mers asa pana la 12sapt. cand am primit de la prof. schema de diminuare a utrogestanului si a zis ca pot sa scot si acidul folic, sistemul neural al fatului este format, insa am luat pana spre 20 sapt. Eu zic sa iei acid folic, toata lumea ia in sarcina, indiferent cum este obtinuta. Se recomanda chiar consumul de acid folic de ambii parteneri cam cu 3 luni inainte de concepere. Eu zic ca a uitat dr. Lutescu sa-ti spuna, dar nu ai primit o foaie cu tratamentul ce trebuie urmat(antibiotic dupa punctie, utrog. si acid folic dupa ET)? Nu poti sa o suni, ca sa fii tu impacata?

Uratica chiar ca ai mica tensiunea. Mai bine o gura de cafea sa bei decat pepsi/cola si multa apa plata. La mine nu a coborat sub 9 si tot era mica, dr. a zis ca este ok ptr. sarcina, dar nu ma simteam eu bine.

Camrynna sper sa primesti vesti bune. Nu ati facut ICSI? Nu prea inteleg eu treaba asta cu religia si procedurile medicale, eu cred ca atunci cant ceva este programat, trebuie facut indiferent de ce zi este, sunt prea multi factori in joc(daca scade prea mult endomedru?)Bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikoniko spune:

Uratica, iarta-ma ca ma bag asa ca musca-n lapte, dar veau sa-ti sun ca e ffffffffffffffffffffffffffff mica tensiunea. Nu vreau sa te sperii, dar eu am avut tensiunea 6 o singura data si medicii mi-au spus ca la tensiunea asta esti la un pas de coma. Te rog, vorbeste cu un medic sau mergi la un spital, ca sa-ti puna perfuzii! Mananca mai sarat si bea multa apa

Mergi la inceput

Many, dupa cate mesaje trimise scap de moderator?

Mergi la inceput