Cum scapam de manuta bagata in gurita?
Raspunsuri - Pagina 5
pisi-pis spune:
Eu in general am incredere in Mama Natura. Si merg pe principiul ca daca ceva functioneaza perfect, daca incerc sa-l "perfectionez" pot sa-l stric. Suzeta este un obiect inventat si perfectionabil inca, uitati-va ce diferente exista intre suzetele de acum, pe grupuri de varsta, anatomice, etc, si cele de acum numai 10 ani.
In schimb corpul uman s-a auto-perfectionat, si avand in vedere ca desi de cand e lumea si pamantul bebelusii isi tin degetul in gura, inainte de existenta suzetei oamenii nu aveau toti probleme cu palatul, altfel ar fi avut probleme de dentitie, care ar fi dus la probleme de digestie, care ar fi condus la probleme cu sistemul digestiv, etc, si atunci natura ar fi corectat "greselile", asa cum o face intotdeauna.
In plus, inainte de suzeta oamenii nu isi tineau degetul in gura pana la adanci batraneti, ceea ce ma face sa cred cei care au probleme cu suptul degetului la varste mai inainate sau chiar la maturitate, ca si cu rosul unghiilor, au de fapt probleme de anxietate. Si ar trebui sa ne axam de fapt pe gestiunea momentelor de stress intr-un mod mai productiv, nu sa blamam degetele.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
Didididi spune:
Eu inclin sa ii dau dreptate lui Pisi. Eu banuiesc ca am fost fun deget pana la 6 ani si datorita faptului ca mama s-a intors la serv cand aveam 3 luni si m a dat la cresa. Probabil asa mi a fost usor sa fac fata schimbarii.
ralucutza77 spune:
Avand in vedere ca in ultima saptamana pumnuletul ala e nelipsit din gurita si ca are tendinta de a-l "roade", ca saliveaza cam intens, incep sa ma intreb daca o fi de vina vreun dintisor. E posibil asa devreme? Ma rog, stiu ca dureaza o luna pana apare dintele. El pe 18 august face 4 luni. Fiica-mii primul dinte i-a iesit la 5 luni.Mami de Miruna si de Vladut
J.D. spune:
Eu am vazut bebelusi care la 3 luni aveau 1 sau 2 dinti. Fiul meu a inceput sa isi roada degetele in jurul varstei de 3 luni iar primii dinti i/au aparut la 7 luni jumate. din cate stiu eu pe la 3 luni dintii incep sa se miste catre suprafata gingiei. Si acum mai roade pt ca ii ies 2 canini si se vad si molarii sub gingie. Drept sa/ti spun eu nu mi/am facut griji in privinta degetului in gura. El a preferat degetul. Suzeta a abandonat/o la 6 luni. Iar cand mergem afar si pune mana pe toate cele il sterg cu servetele, il spal sau ii dau cu gel antibacterial. Iar pana acum nu a fost bolnav niciodata, nu a avut febra sau infectii.
Bucura/te de bebe si lasa/l sa mai faca si ce vrea el.
Finn Constantine 15.10.2009