Cum scapam de manuta bagata in gurita?
Raspunsuri - Pagina 4
Laura25 spune:
Alexandra, ba ai fost prima care a plecat de la suzeta si a ajuns la copii care mananca pana crapa daca nu sunt opriti si alte chestii facute de parinti responsabili. Oricum, tonul si atitudinea nu sunt scuzate de scrierea la obiect.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
anca_a spune:
Citat: |
anca, nu cred ca o priveste pe raluca, initiatoarea subiectului de cate ori iti iei tu copilul in brate si cand consideri ca e rasfat sau manipulare. |
La fel cum n-o intereseaza nici cat de iresponsabile, lenese si comode sunt mamele care nu stau cate 6 ore/zi afara si nici nu numara pufuletii din gura copilului.
Edit: Si ba da, paradoxal dar ar trebui s-o intereseze chiar foarte tare pentru ca are legatura cu modul de abordare a relatiei cu copilul.
Laura, posetele sunt de preferat in locul aprobarii tacite a ineptiilor.
alex_andra spune:
ok, Laura, daca tu asa zici, ca eu am inceput, e doar o chestiune de viziune, dar ma opresc.
Oricum eu i-am raspuns ralucai parerea mea.
Aici era vorba sa-si spuna fiecare opinia, ca fata sa poate sa cearna ce i se potriveste ei sau nu, nu sa ne legam fiecare de opinia celuilalt, asa cum vad ca e sporul preferat al unora.
Iar prima care a facut aluzii off topic nu am fost eu, ci Ilinca, dar banuiesc ca e f greu sa fii mereu obiectiv.
Laura25 spune:
alexandra, te rog intoarce-te la pag 2 si 3 si citeste de sus in jos. Ilinca a postat prima un link la subiect mai vechi, apoi ai venit tu si ai zis ca din fericire fetita ta a ales raul cel mai mic, suzeta. Apoi Ilinca a zis ca fetita ei a ales raul cel mai mic, mana - pana aici ati vorbit despre maini si suzete, apoi a venit raspunsul tau asta:
Citat: |
Ilinca, ca-ti vine sa crezi sau nu, sunt parinti pe lumea asta, care, la o varsta foarte frageda a copilului, aleg ei in locul lui, al copilului, da. Sunt parinti pe lumea astea care nu-si lasa copii sa faca numai ce vor ei, sa-si impuna singuri niste limite. Aia sunt parintii responsabili, nu aia care-si lasa copii sa manance pana pocnesc, sau altele de gen. "Regulile" mult hulite formeaza un copil sanatos, nu o buruiana. In alta ordine de idei,eu nu am vazut in viata mea un copil cu mana mai mica decat partea suzetei, care intra in gura. Nici macar un nou-nascut. Si decat sa-si suga degetul pana la scoala si sa-si deformeze si degetul, prefer suzeta pana la 2-3 ani. Si da, eu am ales suzeta, ca doar nu cere un copil de 3 luni suzeta, ca nici nu stie ce-i aia. E logic, la mintea cocosului. |
deci cronologic luand-o, mesajul tau despre reguli si parinti responsabili a fost primul despre altceva decat suzeta.
Nu vad ce obiectivitate iti trebuie ca sa citesti niste postari in ordinea in care au fost scrise.
Dar reiau, ceea ce am rugat sa domoliti este tonul si agresivitatea, nu am zis nimic de offtopice.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
alex_andra spune:
Laura, eu i-am raspuns direct ralucai si am spus, ca din punctul meu de vedere am ales raul cel mai mic.
I-am raspuns ei, nu m-am luat de alte mesaje.
Ca apoi Ilinca sa se ia de mesajul meu, citandu-ma si sa zica ca mana copilului e mai mica decat suzeta si scotand in evidenta ca am ales eu, nu copilul de 3 luni, adica eu sunt o manipulatoare care imi bat joc de un biet bebelus.
Hai, te rog, gluma gluma, am inteles, esti moderator, trebuie sa mentii curatenie pe aici, dar nu ma lua drept proasta, ca vad si eu lucrurile evidente.
E greu sa fii obiectiv atunci cand nu esti de acord cu cineva, stiu.
Eu nu mai raspund la acest subiect, e inutil, a fost deja stricat, ca multe alte subiecte stricate de anca si Ilinca.
Carora li se cauta in coarne, evident.
ralucutza77 spune:
Aoleu, ce s-au incins spiritele. Va multumesc la toate pentru opinii si sugestii. Nu am vrut sa starnesc o controversa, doar am cerut niste sfaturi.Mami de Miruna si de Vladut
Didididi spune:
Raluca, marea majoritate a mamicilor cumpara suzeta in scop de linistire, mai ales in perioada colicilor. Daca ati trecut de faza asta, eu zic ca este suficient sa nu il lasi sa doarma cu manuta in gura. Il alaptezi?
Ilinca_M. spune:
Ei, asta-i buna, deja e mania persecutiei, nu altceva! Ce interpretari la o fraza inocenta! Era o gluma ca si a mea a ales raul "mai mic" avand in vedere ca avea manutze mici de 3 luni si o ditamai suzetoaia cumparata de nasha ei, care nu stia ca si suzetele-s pe marimi:)) Fiind unica pe care o aveam cand am venit de la maternitate, i-am oferit-o si chiar i-a placut dar ii acoperea juma de fatza, s-a uitat la mine medicu' de familie ca la nebuni cand a vazut-o:))
In fine, ce nu-mi placuse mie era formularea "doua rele"; da' de ce-s rele? Eu nu consider nici suzeta un rau; si manutele/ degetele si suzeta au rolul de a oferi comfort copilului in anumite momente, de ce ar fi rele? Eu nu sunt impotriva suzetei (desi recunosc ca prefer manutele, consider ca au avantaje:)), vad copii de 2-3 ani cu suzeta si nu ma oripilez, ar fi si culmea, mi se par chiar simpatici.
Dar ce te faci cand copilul nu accepta sa fie "dezvatat" de suptul mainilor? Chiar poate da cineva exemplu de metoda buna pentru asa ceva?
Ok, am inteles, ii dai suzeta; dar daca o respinge? Dupa 3 luni, pentru fata mea suzeta a fost total lipsita de interes, nici n-o lua in gura sau daca o lua o scuipa in 3 secunde.
Alta metoda: ii tot indepartezi mainile din gura. Cat? La nesfarsit? Poate sunt bebelusi mai docili care inteleg "aluzia" si se lasa pagubasi. Cati or fi asa? Eu cred ca majoritatea, in mod firesc, se enerveaza cand sunt impiedicati sa faca ceva ce le ofera alinare, nu?
Ce a ramas: manusi? ardei iute? piper?
Sau cum vedeti voi, CONCRET, METODA DE "DEZVATARE"?
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Sabina spune:
daca vreti o opinie MEDICALA, mie dr Culcer mi-a zis, la ambii copiii: lasa-i sa suga degetu, ca si ala e bun.
Copiii mei s-au oprit la 2 ani din supt degetul.
Tot dansa mi-a mai zis ca cei mici sunt perfect capabili sa iti semnaleze nevoile lor.
F tare faza cu iesit 8 ore pe zi afara iarna :) cand au fost ai mei mici bebelusi erau -15 grade constant, io una nu rezistam 8 ore, care poate, mama mia, respecte :))))))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo