Emetostop la copii?
Am un baietel de 8 ani caruia ii e rau in masina. Sambata vom pleca in concediu si ne asteapta un drum lung cu masina. Am incercat diverse metode si pastilute(metoclopramid, coculin) pana acum, insa fara rezultat. Am auzit ca Emetostop ar avea intr-adevar efect si ca ar fi cel mai bun. Problema e ca pe prospect scrie ca nu e recomandat copiilor sub 12 ani. Am intrebat-o pe farmacista ce sa fac, daca as putea sa-i dau jumatate de tableta insa ea a ridicat din umeri, a zis ca nu stie ce sa-mi spuna. De aceea apelez la voi, dragi mamici de copilasi sensibili . Va rog sa-mi spuneti daca le-ati dat copiilor vostri emetostop? Eventual va rog sa-mi recomandati alte metode folosite cu succes. Va multumesc.
Raspunsuri
zmotocel spune:
Emetostop nu este recomandat copiilor sub 12 ani pentru ca nu a fost testat pt aceasta categorie de varsta, asa ca producatorul nu-si asuma responsabilitatea. in acest moment nu se poate spune cert daca are sau nu efecte secundara, deci daca il dai, este numai responsabilitatea ta.
un medicament foarte bun pt a impiedica varsaturile (inclusiv in raul de miscare) si care este ok la copil peste 6 ani, este cyclizine (marezine). din pacate nu stiu sa-ti spun daca in momentul asta este disponibil in romania.
iahim spune:
Aceleasi probleme le avem si noi(baietelul meu are 7 ani).Cred ca mai nociv decat metoclopramidul nu poate fi emestopul.Este utilizat mai ales in oncologie pentru efectele secundare ale chimioterapiei si in fazele terminale.
Si eu am intrebat pediatrul si nu am obtinut un raspuns afirmativ.
Mi-a fost recomandat coculin-ul pe care nu l-am gasit si,ca sa nu repet experienta de anul trecut,am plecat cu trenul in concediu.
Ma informea si revin
msl1 spune:
Si aici se dau antivomitive de pe la 4 ani sau chiar mai devreme daca starea de rau e foarte intensa; ce te faci il lasi sa vomite intruna pina ajungi la destinatie daca e drum lung de 8 10 ore? pai ajungi direct la urgenta pt deshidratare...
Aici se dau ceva asemanator cu emetostop au alta denumire sau principiul dupa care actioneaza este cam acelasi; metoclopramidul nu este pt rau de miscare, actioneaza un pic diferit; deci intreaba pediatrul ce iti poate recomanda imposibil sa nu fie cevasi pt virsta de 8 ani;
Homeopate ai incercat? daca are 8 ani nu are voie sa stea pe scaunul din fata? nu stiu legile din ro; dar daca stai pe scaunul din fata cind ai rau de masina e mult mai bine, eu de exemplu nu pot calatori pe scaunul din spate cind sint pasager.
Karis spune:
Va multumesc pentru raspunsuri. Am cumparat totusi emetostop si ma gandesc ca de la o pastila nu va pati nimic rau. Am inteles ca ii creeaza o stare de somnolenta. Prefer sa doarma pe drum decat sa vomite. Avem totusi de facut un drum de 400 km, ceea ce nu e putin...
iulia_b spune:
Sunt niste bratari pt rau de masina. Nu stiu insa cat sunt de eficiente. Intreaba si de astea.
ali spune:
Am auzit de niste pastile homeopate specila pentru rau de masina.Se numesc Cocculine si am auzit de ele ca ar fi foarte bune.Mult succes si drum bun.
dani33 spune:
Eu am rau de masina de copil si fata m-a mostenit. Am incercat tot ce am gasit pe piata: metoclopramid, emetostop, bratari, emetin, nici nu le mai stiu. La mine nu au avut efect, dar la fata cel mai bun a fost Cocculine. Ii dai incepand cu o zi inainte de plecare cate doua pastilute (se sug, nu se inghit) de 3 ori pe zi cum scrie in prospect.
Doar ce ne-am intors dintr-un concediu in care am mers foarte mult cu masina si numai pe serpentine. Nu a avut copilul nimic, nici nu mi-a venit sa cred.
Si mai conteaza ceva, soferul, sa nu conduca "sportiv".
D
dianad spune:
Eu completez emetostopul cu ursuletii de la haribo si tic-tac. Rontai tot drumul.Am facut transalpina si transfagarasanul fara sa am vreun disconfort, e drept ca stau pe scaunul din dreapta fata si soferul nu bruscheaza masina. Nu-i da sa manance chestii grele inainte cu 12 ore de plecare. Mie ultima data mi s-a facut rau de la un salam mancat la pensiune inainte de plecare.Sunt tare fericita ca, daca eu am mostenit raul de masina de la mama, Alex nu ma mosteneste pe mine.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.ghid-az.ro
Raza de soare spune:
Raspund mai tarziu, dar...poate vei tine cont data viitoare.
Eu sufar de rau de...orice, masina, parfumul vreunei dudui, transpiratie, bautura, mancare.
Nu spun ca toata sarcina am vomat de 10-15 ori pe zi, inclusiv cu 5 minute inainte de cezariana.
Din experienta, iti spun ca Metoclopramid este cel care da o somnolenta crunta, cu ameteala de simti nevoia sa zaci, cu ochii inchisi. E o stare urata, ti-e somn, dar nu poti dormi.
Acum cativa ani era Emetiral, foarte bun, care...nu se mai fabrica; in schimb au scos Emetostop, care, da aceeasi somnolenta urata.
Eu tin cont de urmatoarele:
- lipsa totala odorizante de masina
- haine din bumbac, lejere (nu cu guler pe gat, pantaloni stramti); am citit undeva ca hainele care au in compozitie ceva sintetic ar avea o parte de vina
- am grija sa nu testez vreun parfum nou, dimpotriva, iau unul testat la drum lung
- am mereu biscuiti sarati (Salatini/Gizi (nu cu arome!!!)
- iau cate o gura de apa cand si cand, mai rontai un biscuite
- ma "trag" pe mana, la incheietura
- foarte important, privesc numai inainte! Daca apuc sa intorc privirea, cu masina in mers...e jale! E ceva gen "creierul nu realizeaza ca te misti, pentru ca esti asezat, in timp ce privirea ii spune ca da", fapt dovedit stiintific.
Acum, iti dai seama, vorbesc dintr-o lunga experienta, de la stadiul de copil la cel de adult, in care am facut zeci de analize, fara rezultat concret. Cica e pe fond nervos.
Chiar ieri am citit intr-o revista medicala, ca ar ajuta foarte mult ceaiul de ghimbir, poti incerca, nu are cum sa-i faca (mai) rau, baut cu o ora inainte de a pleca.
Incearca sa ii faci un pat in masina (patura, perna) si sa stea linistit.
Culmea este ca atunci cand conduc eu, nu mai am nimic!