Credit ipotecar, unde?
Raspunsuri - Pagina 6
Zala spune:
Buna!
Caut sa-mi vand cat mai repede apartamentul. Cele care ati gasit cumparatori sau ati vandut deja, imi puteti spune, va rog, cam cat timp v-a luat sa-l vindeti? Si niste preturi, daca e posibil?
In cazul in care gasesc cumparator cu Prima Casa, cam cat se asteapta si cum decurge procesul?
Va multumesc mult de ajutor si va doresc noroc si la vanzare si la cumparare!
Androix spune:
Pretul e in functie de multe lucruri: suprafata, zona, conditii. Cauta si tu pe anuntul.ro apartamente ca al tau din zona in care stati si vezi cam cat se cere.
In rest poate te ajuta fetele ca nu stiu cat dureaza.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Zala spune:
Multumesc, Androix. M-am uitat si pe siteurile de anunturi, si de imobiliare, si ale agentiilor. Stiu cat se cere, dar nu stiu cu cat se vinde in realitate si repede. Vreau sa-mi fac o idee in mare, ca sa-l pot vinde repede la un pret rezonabil pentru mine si pentru cumparator.
Daca si-a gasit cineva cumparator de curand, cum am inteles citind subiectul, poate-mi spune cat timp i-a luat. Iar in caz de Prima Casa, cat dureaza si care e procedura pentru vanzator.
Multumesc inca o data.
A_driana spune:
daca iti spun preturi din Oradea nu cred ca are relevanta pt tine in Bucuresti...asta doar tu acolo poti afla ce si cum.
pot doar sa-ti spun ca noua la banca ni s-a spus ca dureaza cam 1 luna jumate definitivarea dosarului, prin programul PC.
Adriana, mamica pufarinului David
Maadi spune:
Si noi, adica eu, am luat anul acesta taurul de coarne si ne-am
vandut apartametele (al nostru de 3 camere si al soacrei de 2)
si ne-am mutat la casa.
Apartamentul soacrei, 2 camere Rahova, bloc vechi, deci nu mergea
prin credit, l-am vandut in aprox. 1 luna, cu bani cash. Pret 43.000 euro.
Apartamentul nostru din Dr. Taberei, 3 camere, l-am vandut in 2 zile, pret 64.000 euro,
spre norocul nostru tot cash.
Nu am apelat la nicio agentie, am dat anunturile pe net (anuntul.ro, mercador,
direct proprietar).
Ne-a ajutat Dumnezeu enorm si toate s-au legat foarte bine si lucrurile au mers repede.
Adica am inceput cu apartamentul soacrei in luna iunie si la sfarsitul
lunii acesteia ne mutam la vila.
Pe apartamentul nostru de 3 camere aveam un credit ipotecar facut la ING, care l-am
transferat pe casa.
Va doresc mult succes, sa va gasiti casuta visurilor voastre cat mai
repede si mai avantajos!
Maadi si Calin
blackgirl0 spune:
Zala, pretul puteti sa-l puneti cat vreti voi de mult! Insa tb sa fiti pregatiti pt negociere chiar si 5000 euro in jos daca sunt presati de timp sa vindeti. Daca nu, un maxim de 2-3000 euro. Cel mai bine chemati pe cineva de la o agentie imobiliara sa va faca un pret corect.
Zala spune:
Multumesc pentru raspunsuri, doamnelor.
Maadi, sper sa am si eu norocul tau, tot in Dr. Taberei am si eu apartamentul, numai ca al meu e cu 2 camere. Despre mercador si directproprietar nu stiam, multam fain de pont.
Blackgirl, te retinusem cu aia 5000 euro dintr-o postare anterioara . Cred c-o sa-l dau si la agentie, desi au si ei oferte din care nu mai intelegi nimic: aceeasi zona, acelasi tip de apartament (camere, etaj, suprafata), aceleasi imbunatatiri si diferente de pret de pana la 15000 de euro. Poate jumate din vanzatori or fi tot asa presati ca mine, ca altfel nu-mi explic.
Multumesc pentru ajutor si sa va bucurati din plin de noile case.
Anca Wish spune:
Zala, eu am dat anunt si in anuntul telefonic. Spcifica in anunt ca esti proprietar si parerea mea e ca ar fi bine sa excluzi agentiile. Nu te ajuta in niciun fel si foarte multe persoane vor sa ocoleasca agentiile din pricina comisionului f mare (2-3 % din pretul apartamentului). De asemenea, mai ia in calcul si impoztul de 2 % catre stat.
Eu tot suparata, dar va trece.
Bafta multa!
blackgirl0 spune:
Stiri noi pt fetele cu PC 4: in momentul in care va achizionati apartamentul sa aveti grija sa nu aiba nicio modificare facuta fata de planul initial (pereti daramati, largit camere, dezafectata baia de serviciu acolo unde exista). Noi am primit un refuz categoric de la banca pt un perete spart intre bucatarie si living. Evaluatorul bancii a solicitat o expertiza tehnica pt a se vedea daca nu cumva este vb de-un perete de rezistenta, expertiza care ne ducea departe (si ca suma, si ca durata).
Acum speram sa avem bafta a doua oara, cu al doilea apartament. Acesta are peretii intacti.
Anca, ti-a trecut?