Credit ipotecar, unde?
Raspunsuri - Pagina 5
Androix spune:
Pfuai!!! Asta imi trebuie mie!
Ela, cu atat mai mult ca nu stii ce vremuri vin ar trebui sa fie mai reconfortant un imprumut pe 10 ani decat unul pe 30. Si eu te sfatuiesc la fel la suma asta nu merita sa te incurci cu altfel de credit decat de nevoi personale.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
AndraP_87 spune:
Acei 0,49% reprezinta comisionul anual catre fond. Care, btw, incepand cu Prima Casa 4 se transforma in 1/2 * 0.49%, deoarece una dintre caracteristicile programului este ca mai nou fondul garanteaza doar jumate, cealalta jumatate e garantata de banci.
Acei 800 de euro reprezinta un depozit colateral care se infiinteaza acum, o singura data (numai la Prima Casa). Suma e formata prin adunarea dobanzilor aferente primelor 3 luni de credit (daca valoarea creditului e mai mica => mai putin de 800 euro).
AndraP_87 spune:
A, si ca tot vad de credit de nevoi personale pe 10 ani...
Pai si PC se poate face si pe 10 ani. Se poate intinde pana la 30, dar nu te obliga nimeni sa faci pe perioada maxima. Si daca ti se ofera posibilitatea sa te intinzi pe 30 ani, nu vad de ce nu ai profita de ea. La toate creditele acum comisionul de rambursare anticipata = 0, asa ca daca te tin buzunarele nu te opreste nimeni sa-ti faci credit pe 30 ani, dar sa dai toti banii inapoi numai in 10.
E adevarat ca nu am cautat acum si nu am intrebat, dar creditele de nevoi personale nu au in general dobanzi mai mari decat cele ipotecare?
ela_04 spune:
La imprumutul pe 10 ani 450 mil platesc 650 mil. cu rata de 600 -650 lei/luna
pare mai omeneste parca decat dublu sumei...
Androix spune:
Anca, ce ai facut la banca?
Androix Bijoux
Anca Wish spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Anca, ce ai facut la banca? www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
La mine e ca in filmele cu prosti. Ma agit, caut cumparator, gasesc si un imobil asa cum mi-l doream, dau telefoane, merg la banca si aranjez tot si....cand sa semnez acetele de vanzare-cumparare sotul meu se razgandeste.
Da, s-a intamplat acum 2 zile si nici acum nu-mi pot reveni. Cica ii este teama. Ma rog...
Bafta tuturor celor care au barbati care stiu ce vor.
Androix spune:
Sa stii ca nici al meu nu e departe si probabil la fel va face si el. Tot teama lui ne tine pe loc de vreo doi ani deja. Mai intai a vrut sa terminam creditele pe care le aveam deja, apoi a vrut sa stam un an fara sa platim rate, cik sa-si revina cu nervii capului, acum se dau oamneni afara de la locul lui de munca si imi spune ca nu mai are siguranta ca peste o luna are unde sa mearga la serviciu. Daca il intreb ce facm zice ca nu e nimic, putem si maine sa ne injugam la plati si sa luam apartament mai mare. Dar cand ii zic ca mergem la banca are treaba, nu poate. Pe de alta parte il inteleg si chiar i-am spus ca situatia noastra nu e chiar asa de rea, pana una alta avem totusi doua camere (chiar daca noi dormim pe o canapea) si nu platim chirie pentru ele. La o adica mai putem sta asa.
Ce sa-ti spun, iti doresc sa se rezolve cat mai bine pentru voi. Poate ii vine inima la loc sotului tau si va incurajati impreuna sa faceti pasul asta.
Androix Bijoux
blackgirl0 spune:
Doamne, Anca, ce ghinion! Sincer, sper sa nu-i porti ranchiuna sotului, chit ca eu stiu ca nu as putea sa trec peste un astfel de comportament. Si probabil va mi-ar tb o groaza de timp ca sa mai am incredere in el. In fine, la noi sotul a fost motorul, cel care a umblat pe la banci, a comparat oferte, a umblat dupa apartamente (pe mine m-a chemat doar acolo unde credea ca-mi place), el a facut rost de banii suplimentari (imprumuturi), el a calculat.
Si eu sper sa-i mai vina sotului tau inima la loc, mai ales ca suma necesara pt voi nu este chiar asa de mare (cand ma gandesc cat avem noi de platit ma apuca ameteala), poate tb sa-i prezinti ceva garantii (in caz ca veti ajunge sa nu va descurcati cu banii de rata sa aveti pe cineva de baza care sa va imprumute cu 1-2 rate in avans).
A_driana spune:
anca imi pare rau pt situatie
cand cineva a scris mai sus ca sa fim atenti la bancile care dau mult peste altele, m-am gandit ca nu-i cazul meu, dar uite ca a fost
la BRD prima data mi-a spus 31 mii, apoi 28500, apoi 26 mii
aici nu accepta ca si coplatitor pe mama mea, ca-i prea batrana (si cica pana la sfarsitul perioadei creditului sa nu aiba 70 ani) deci ar trebui sa am o mama de cel mult 40 ani ....si daca punem un coplatitor si peste 6 luni rambursam o suma mare, si daca la creditul care ramanea ne incadram doar noi doi, nu puteam soate coplatitorul...
deci mi-am luat frumos dosarul de la BRD si am plecat in ,cautari'
prin cineva ff de treaba am ajuns la Alpha Bank...
aici cu coplatitor ne incadram la o suma mult mai mare, o accepta pe mama mea, si o putem scoate daca rambursam o suma mare...aici pana acuma ne convine tot, suma, rata, si alte detalii
si asa am ramas la Alpha
am dat avansul la ap. nou, asteptam doar raspunsul bancii....suntem super fericiti ca vom avea ap. pe care ni-l dorim
Adriana, mamica pufarinului David