Credit ipotecar, unde?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Va multumesc mult. Sunt destul de stresata cu perioada asta pt ca unde am dat noi avansul termenul este pana la sfarsitul lui oct. Am vb cu d-na respectiva si i-am spus ca s-ar putea sa mai intarziem un pic, eu i-am spus o saptamana =doua. Ea a zis ca ne asteapta. Dar nu stiu daca ne asteapta si pana la sfarsitul lui nov.
Si mai este problema cu iarna care o sa bata in prag maine poimaine iar acolo e cam varza. Adica avea aragazul in baie... deci e ceva de munca. Nu as fi vrut sa ma prinda sfarsitul lui nov. cu casa asa si cu un copil mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Va multumesc mult. Sunt destul de stresata cu perioada asta pt ca unde am dat noi avansul termenul este pana la sfarsitul lui oct. Am vb cu d-na respectiva si i-am spus ca s-ar putea sa mai intarziem un pic, eu i-am spus o saptamana =doua. Ea a zis ca ne a....

Asa s-a inteles pe vorbe si mama cu cumparatorii ei, ca ii mai pasuieste o saptamana maxim doua si ei au zis la fel, ca daca ea nu primeste fizic in termenul celor doua luni si contractul este deja semnat mai asteapat si ei o saptamana doua pana primeste ea banii ...

Nina, 27+,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid2907 spune:

Eu stiu ca daca nu se respecta precontractul ..trebuie facut altul. Nu e vorba ca mama ta nu accepta..e vorba sa fie legal.

In general oamenii sunt intelegatori ..ca cine vrea sa cumpere ..nu vrea sa-si piarda avansul....dar sunt si altfel de oameni. Eu zic ca trebuie intrebat la banca. Oricum cei de la Fondul de Garantare nu aproba decat daca este dosarul in perioada prevazuta in precontract.

Mergi la inceput

Eu am trecut in precontract ...3 luni de cand mi s-au predat toate actele de care aveam nevoie la banca. Degeaba este un termen ..daca dureaza 1-2 saptamani sa se stranga toate actele.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ingrid2907

Eu stiu ca daca nu se respecta precontractul ..trebuie facut altul. Nu e vorba ca mama ta nu accepta..e vorba sa fie legal. ...

inteleg ca vanzatorul nu mai are nici un drept dupa ce a semnat un precontract?! e obligat sa danseze dupa cum ii canta ...altii?!

... eu credeam ca termenele astea se discuta de comun acord si vanzatorul are dreptul sa fie de acord sau nu cu prelungirea termenului....

sau daca a acceptat o intelegere apoi trebuie sa fie de acord obligatoriu cu toate modificarile aduse ....fara sa sufle?!!!

...e foarte grav daca e asa...in felul asta se pot face presiuni si asupra pretului de vanzare...mie nu mi se pare ok ...

Sa fie legal, dar cu acceptul ambelor parti ...cat despre avans, ce sa spun, nu e mama omul care sa puna bete in roate nimanui, mai ales ca cerut un avans simbolic..avand in vedere ca acesta nu acopera nici impozitul , nici comisionul agentiei imobiliare (pe care l-a acceptat desi nu ea a apelat la agentie).

Fiecare parte isi are problemele ei, chiar daca celuilalt ii pot parea mai putin stresante. Daca termenul de 45 zile nu era realist cumpararorul+notarul+agentul imobiliar nu trebuiau sa-l accepte, case pe piata sunt garla putea cauta alt apartament de vanzare, in rest nimic nu se face semnul obligativitatii de aceea au si discutat inainte ce si cum.

Asta e parerea mea, sigur eu nu sunt nici cumparator nici implicata in afaceri imobiliare asa ca pentru altii punctul meu de vedere poate fi considerat nul, ei stiu mai bine...doar s-au mai vazut cazuri cand oamenii au fost deposedati de bunuri dupa ce au intrat in "lucraturile" cu profesionistilor. Eu tot ce imi doresc este sa nu fie cazul mamei mele, ea nu are putere sa umble prin instante sa-si recapete drepturile. Si asta le doresc tuturor.

Nina, 27+,

Mergi la inceput

Sorry ...am explicat gresit.

Da ...vanzatorul poate sau nu sa prelungeasca precontractul. El hotaraste ..de comun acord cu cumparatorul.

Din cauza asta se dau termene mari ..ca sa nu se prelungeasca precontractele. Daca la precontract suma este mare ..atunci se trece in precontract obligativitatea de a vinde lui x ..iar daca nu se respecta ..se pun penalizari.

Eu stiu ca banca da banii ..doar daca este valabil precontractul.

Mergi la inceput

La contract tb sa specifice contul in care primeste banii. Contul poate sa difere de banca care da creditul. Daca voia banii in mana ..sunt cazuri in care oamenii se inteleg si cumparatorul plateste comisionul de retragere (e destul de mare). Si tot la contract se specifica (se scrie in contract) data la care se elibereaza apartamentul si daca se lasa sau nu ceva in apartament (gen mobila ..etectrocasnice).

Apoi mama ta trebuie sa-si plateasca facturile pana la data la care elibereaza apartamentul si sa-si ia fondul de rulment de la bloc.

Daca lasa internetul, cablu tv ..tb specificat ...dar mai bine le inchide.

Mergi la inceput

In general, o prelungine a precontractului implica o penalizare a celui din cauza caruia s-a prelungit. Se practica: cumparatorul sa mai dea niste bani ca vanzatorul sa fie de acord cu prelunginea precontractului.

Si apopo de impozit. Este in lei, calculat la cursul de euro (daca s-a vandut casa in euro). Adica azi ai un impozit ..maine ai altul :(. Sunt site-uri in care se calculeaza.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ingrid2907

....
Si apopo de impozit. Este in lei, calculat la cursul de euro (daca s-a vandut casa in euro). Adica azi ai un impozit ..maine ai altul :(. Sunt site-uri in care se calculeaza.

stiu, am facut deja niste calcule estimative, dar stii cum e, una sa fi nevoit sa scoti din pamant din iarba verde 2000 sau 4000lei , alta e sa scoti cateva zeci de lei...de asta zic eu de aia 500euro (la un curs de 4.3lei/euro iese un impozit de cca 4100lei.... daca avea 1000euro avans statea si ea mai linistita :) din punctul asta de vedere)

facturile le va avea platit si i-am explicat ca la intretinere trebuie sa intrebe clar cu cate luni sunt in urma ...eu stiam ca erau doar cu o luna (ma refer de asociatie..ca ea cu platile e la zi) , dar in ziua de azi te poti astepta la orice din partea administratorilor (si spun asta din experienta....cand am cumparat apartamanetul asta , adinistratora s-a jurat ca la ei intretinerea se plateste la luna curenta ca nu au intarzieri... pe motiv ca nu au venit inca facturile de utilitati..eh ne-am mutat pe 18 ianuarie si la 31 ianurie s-a afisat lista cu cotele de plata si ni s-a comunicat ca sumele din lista ne revin...am platit... dupa 6 luni , fiind vara s-a luat decizia sa se plateasca o luna intretinere dubla ..."sa se ajunga la zi cu facturile de utilitati"..[?!!] ..alea de se jurase ca sunt la zi; anul urmator tot vara aceeasi poveste...rezulta ca am platit intretinerea fostului proprietar pe 3 luni in urma cu concursul doamnei administrator!!!).

Eu nu vreau sa fie nimeni in situatia asta, la vechiul apartament eu m-am dus si am platit tot ce a trebuit nu am lasat nimic in sarcina noului proprietar, asa cum a procedat cel de la care am cumparat.

De cablu si telefon nu au vorbit si daca nu se aduce deloc in discutie voi sista platile la momentul eliberarii apartamentului, ca nici mie nu-mi convine sa la platesc altora facturile... la cablu e simplu si e suma fixa...dar la telefonul fix, nu stiu ce le vine in cap stiind ca nu platesc ei..s-or pune pe vorbit cu SUA si cu liniile ferbinti :).

ps1: acum 10 ani dupa ce am luat fondul de rulment la final, administratia a trecut suma ca si restanta in contul noului proprietar...alta duda zic eu..pana am lamurit chestiunea s-au facut discutii...dar ce vina am eu?!! nici eu nu eram obligata sa las suma aia pomana in contul administratiei, daca legea spune ca am dreptul sa o cer o cer.... in fine statul la bloc in Romania scurteaza vietile locatarilor cu ani buni

ps2: si alta duda, asta ca aviz celor ce vand la finele anului... noi vanzarea am facut-o in decembrie...fix pe 18 decembrie (apoi pe 18 ianuarie cumpararea..asa s-a nimerit)... impozitul pe casa a fost achitat integral inca din ianuarie, ca maicamea nu suporta sa aibe datorii, asa ca s-a grabit ca orice pensionar sa achite impozitul inca din prima jumatate a lunii ianuarie. Deci logic si normal ar fi fost ca noua sa ni se restitituie la cere impozitul aferent perioadei 19-31 decembrie, noul proprietar oricum avea obligatia sa achite impozitul pe aceasta perioada. Noi nu am stiut ca putea cere returnarea impozitului si nu am facut cerere, noul proprietar stiinda ca impozitul era achitat integral nu a platit nici el ceea ce trebuia sa plateasca. Apoi in fiecare an a contestat aceasta obligatie de plata..ca la balamuc..administratia financiara a acceptat contestatiile lui...dar pentru ca datoria era deja inregistrata anul acesta ..dupa 10ani..au trimis mamei o placinta de restanta de plata plus penalizarile de rigoare, ea fara sa puna intrebari a platit..ca asa e ea fata buna. Am insistat sa mearga si clarifice si ceara banii inapoi, a reusit sa recuperez cei 250lei platiti aiurea cam in 2-3luni.

Mare atentie ce si la prostiile administratiei financiare!

Nina, 27+,

Mergi la inceput

da ..este zapaceala mare cu Administratiile Financiare.

Mi-am adus aminte ...cum o sa plateasca mama ta agentul imobiliar daca nu primeste bani in mana? Daca a semnat un act cu agentia ..trebuie sa aiba grija ca atunci cand plateste sa primeasca chitanta..sa nu se trezeasca ca ii cere iar dupa cateva luni.

Si eu platisem impozitul pana la sfarisitul anului ...dar nu stau sa fac cerere sa-l iau inapoi...dureaza prea mult si sunt prea multe drumuri.

Ca sa inregistrezi o casa in sectorul 2 dureaza o luna. In sectorul 6 10 minute.

Mergi la inceput