FIV Europa(46)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

aadina, eu astept...sa imi scada un pic Estradiolul, care este momentan pana la cer . Chisturi nu am, macar de grija lor am scapat. Daca CM in Septembrie va fi tot putin cantitativ (asa cum a fost si in August), cred ca am sa repet si eu histeroscopia, de teama sa nu se fi refacut sinechia cervicala. FIVul meu va fi undeva la iarna cred. Asta e, nu ma grabesc, ca nu ma aleagra nimeni sa incep FIVul acum.
M-am tot tinut sa iti raspund la ultimul mail, dar cum de la inceputul lunii nu sunt intr-o dispozitie grozava, nu mi-a prea ars de nimic.

Fetelor, am un flacon de 5.5 ml Suprefact care expira la finele lui Septembrie; a fost pastrat la frigider, deci in conditii ok. Daca vi-l trebuie, spuneti-mi si il trimit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariam79 spune:

Balanta, inca nu am hotarat unde voi face FIV-ul. Deocamdata sa ma lamuresc unde voi face toate testele necesare din sarcina ca sa am lectiile facute pentru cand va fi, ca altfel nu dorm noaptea de stres Merg la Bucuresti saptamana viitoare, si apoi pe 1, la niste discutii, si dupaia mai vad. Lasa ca nu dau turcii. Eu oricum simt ca mai incolo e momentul optim, nu stiu de ce, asa am eu un feeling. Pana atunci avem cu ce sa ne tinem ocupati, cautam casa pe pamant, sau teren, sa vedem ce-om gasi si cum ne-om hotara (le spuneam colegelor de la odisee ca simt nevoia sa renasc, sa o iau de la capat in alt loc)

Ana cu bebe Miruna-Andreea
pozici cu Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loretta76 spune:

Am o intrebare pt fetele care fac Clexane, aseara am facut prima injectie si doare al naibii de rau. Puteti sa-mi spuneti voi cum ati procedat, exista vreo "chestie" ca sa nu doara asa de rau? Ma durea si spatele si pana jos pe picior dupa injectie, injectiile pt stimulare sunt floare la ureche fata de astea. Va multumesc si va

Mergi la inceput

loretta, cand faci Clexane, este bine ca dupa ce dezinfectezi cu spirt locul de electie, sa lasi cateva secunde sa se zvante, adica sa nu bagi acul imediat, ci doar dupa ce simti ca s-a uscat spirtul. De asemenea, cand termini injectia, sa nu dai cu spirt. Scoti acul si lasi asa, fara nimic. Daca cumva sangerezi sau vrei tu neparat sa dai cu spirt, fa-o intr-o fractiune de secunda - apasa o data scurt cu tamponul si gata (eu dupa ce scoteam acul, nu dadeam cu nimic). Daca respecti regulile astea, injectiile cu Clexane ar trebui sa devina floare la ureche .
In ce stadiu esti cu FIVul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Intr-adevar Loreta, Clexanul mi s-a parut si mie mai durerosa decat celelalte, dar in timp te obisnuiesti cu ele. Doare maxim 5-10 minute dupa. Te poti invineti la locul unde l-ai facut, dar si aia trece.
Apropo de Clexane, vad ca imi lipseste la urmatorul protocol, sau a uitat Ana sa-l treaca pe foaie, thrombo ass l-a lasat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loretta76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

loretta, cand faci Clexane, este bine ca dupa ce dezinfectezi cu spirt locul de electie, sa lasi cateva secunde sa se zvante, adica sa nu bagi acul imediat, ci doar dupa ce simti ca s-a uscat spirtul. De asemenea, cand termini injectia, sa nu dai cu spirt. Scoti acul si lasi asa, fara nimic. Daca cumva sangerezi sau vrei tu neparat sa dai cu spirt, fa-o intr-o fractiune de secunda - apasa o data scurt cu tamponul si gata (eu dupa ce scoteam acul, nu dadeam cu nimic). Daca respecti regulile astea, injectiile cu Clexane ar trebui sa devina floare la ureche .
In ce stadiu esti cu FIVul?

Sambata am ET si am 2 pitici care sper ca vor fi puternici in continuare. Va tin la curent, ma rog ca de data asta sa pot vedea si eu un beta pozitivvvvvvvvvvvv.

Mergi la inceput

loretta, bafta maxima
aadina, ti-am scris ieri dimineata un email "tehnic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Multumesc mult pt. raspuns. M-am mai lamurit cat de cat.
Ieri , am fost la o monitorizare . Era Z14. Nu era nici un folicul dominant,deci fara stimulare nu prea am ovulatie.
Despre histeroscopie, medicul a zis ca o va face pe la mijlocul ciclului pt. a face si biopsia de endometru. Inseamna ca imi va face o singura histeroscopie. A ramas la ciclul din septembrie sa-l contactez.
L-am rugat pe el sa-mi recomande si alte teste pe care le pot face.
Mare lucru nu mi-a zis, tot histeroscopie, amh, si rezistenta la insulina, din cauza ovarelor polichistice (toti medicii din romanaia mi-au zis de ovare polichistice, insa la Viena mi-au zis ca nu se probeaza ,din analize hormonale reiese lucrul asta)

Loreta, multa bafta

Mergi la inceput

Cu placere.
La biopsia de endometru, este f f important anatomopatologul, ca degeaba faci biopsie de endometru daca dr din laborator nu stie sa "citeasca" bine celulele din tesut. Te-ai interesat, au anatomopatolog bun acolo?
Poate ar fi cel mai bine sa ii spui Anei ca dr de aci vrea sa iti faca histero prin Z14-15 pt biopsie de endo si sa o intrebi ce parere are.
Apoi, poate ma lamureste si pe mine cineva ce e aia histeroscopie la mijlocul ciclului, cum vrea dr asta sa ii faca aadinei:
1. aderente, polipi, sinechii, din cate stiu eu, nu se pot vizualiza corect dupa Z10
2. biopsia de endometru - ce relevanta are in Z14 sa zicem? eu stiam ca se face cam la 7 zile dupa ce progesteronul este deja activ (asta ar veni prin Z21)
Despre ovare polichistice, cred ca intr-adevar, doar pe la noi se pune diagnosticul ochiometric.

Mergi la inceput

Pt fetele din Timisoara: va rog, spuneti-mi un ginecolog bun; dr la care am mers eu in ultimele 4 luni m-a dezamagut si am o singura solutie: neeeeeeeeeeeeext .

Edit:
Va rog, in afara de:
- Budau Gheorghe (pe el nici nu l-as numi dr , fiindca el mi-a urmatarit sarcina si habar nu avea ca fiu-meu nu avea o parte din creier - se zice ca e cel mai bun ecografist pe sarcini din TM )
- Cioata Ionel
- Craina Marius
- Iordache Olivera
- Fogarassi Atilla
- Olaru C-tin
- Zahner Mihaela
- Karagea Viorica
- Ciupa Mariana
- Grigoras Dorin
- Todorut Florina
- Dorneanu florin
- Danciulescu Carmen

Cu semnul intrebarii ii am pe:
- Muntean Romeo si Miruna
- Olaru Flaviu
- Tau Catalin
- Murariu Alin
- Simedrea Voicu

Iote ca acuma cand i-am scris, imi dau seama ca sunt mult mai multi cei in fata carora m-am cracanat, decat credeam eu

Va rog asadar recomandati-mi dr-i in afara de cei listati de mine. Sa zicem ca la cei care sunt pe lista cu semnul intrebarii m-as mai duce, dar vreau totusi nume noi . Multumesc. Puteti sa imi scrieti pe MP sau aici pe forum sau pe balantatm@yahoo.com

Mergi la inceput