FIV Europa(46)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

matilda, dintre fetele care scriu pe aici, in afara de anais, nu cred ca mai este altcineva pacienta prof husslein. nu stiu cat de des mai citeste ea pe forum, insa pe mesajele private cred ca se mai uita, ca am vorbit recen cu ea.
chiar daca vei vorbi cu anais, poate ne spui si noua aici ce probleme ai.
din cate stiu eu, prof husslein nu face fiv; el este o somitate in ginecologie in austria, insa nu face 'de toate', cum fac medicii de pe la noi. anais a avut una sau doua interventii de endometrioza cu el, insa pt fiv a trimis-o in alta parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matilda78 spune:

balanta, multumesc pentru raspuns. o voi contacta pe PM.

cat despre mine, povestea e asa: FSH 12-13, uter septat si fibromatos(s-a rezolvat septul cu histero si un fibrom mare s-a scos cu operatie clasica), trompe ok, 2 FIV nereusite.

Mergi la inceput

matilda, unde ai facut FIVurile?
cate fibroame ai in uter si de care sunt? (subseroase, intramurale, etc). eu am doi noduli subserosi a cate un cm fiecare, dar pana acuma nu mi-au creat nici un fel de probleme (nici in timpul FIVului, nici in timpul sarcinii). eu sunt hiperestrogenica si sunt predispusa la asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matilda78 spune:

Fivurile le-am facut la kaali budapesta. am transferat la primul fiv 2 blasto iar la al doilea 3 embrio de ziua 3. fivurile le-am facut avand un fibrom intramural pe care a fost data vina pentru nereusita. prin urmare l-am scos. acum se pare ca incep sa se formeze altele. cica as mai avea unu tot intramural dar f mic.
se poate face vreun test pentru a afla daca esti hiperestrogenica?
eu banuiesc ca sunt hiperestrogenica din cauza ca am fibroame. am inceput un regim pentru a reduce estrogenii din alimentatie. sper sa ajute.
unde este situat un fibrom subseros?

nu am reusit sa ii trimit mesaj lui anais. cand sa trimit mesajul, mi-a afisat ca nu accepta mesaje private. poate nu are pm activat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

matilda...
eu de exemplu, i-am scris profesorului husslein prin primavara. am adresa de mail dar habar nu am daca e ok s-o dau aici. pur si simplu am cautat pe google, am gasit mai multe adrese de mail, am trimis la toate. mi-a raspuns de pe una.
la vremea aia intrebam daca as putea face fiv cu un polip....aveam parte de pareri diferite. dr kovacs spunea ca da, un alt doctor din iasi spunea ca da, altul din iasi mi-a spus ca nicaieri in "strainatate" nu m-ar primi la fiv cu un asa polip.
in disperare de cauza i-am scris dr husslein.
mi s-a parut f ok. eu i-am trimis si scan de pe ecografii si-l intrebam frumos o parere. si chiar si-a dat cu parerea. a spus ca dupa cum pare pe eco nu pune probleme.
desigur si-a pastrat o rezerva cum ca altceva ar fi daca m-ar vedea dar asta e parerea lui. fiv-ul l-am facut, nu a reusit, nu din cauza polipului. la ceva timp prof husslein mi-a scris mail!!!! in care ma intreba ce-am mai facut. deci no comment cel putin din punctul meu de vedere.
dar sigur am priceput ca nu face fiv. si din cate stiu el recomanda/colaboreaza (nu stiu cum sa zic mai corect) cu Goldenes Kreuz.

Mergi la inceput

matilda, am incercat sa iti trimit mp si am reusit (doar de test ti-am trimis). s-ar putea sa nu poti trimite inca mp fiindca nu ai 10 mesaje scrise pe forum si esti inca sub moderare. eventual "sparge" urmatorul mesaj ce il vei scrie pe forum in 6 mesaje si astfel vei avea 10. apoi mesajele tale nu vor mai fi moderate. daca problema ta cu mp persista si nu o sa ii poti scrie lui anais, o sa o sun si o sa o rog sa ne dea o adresa de email pe care sa ii poti scrie. nu iti fa griji, ca rezolvam.

fibromul subseros are evolutie in afara uterului, pe cand cel intramural are evolutie spre uter.
faptul ca esti hiperestrogenica se determina in primul rand prin Estardiolul masurat in Z2 sau 3 de CM, care este mare - desi in limitele laboratorului, este totusi ridicat. la mine mai sunt si alte semne: sunt mai "curbata" (coapse rotunde, sani mari), bruneta, am par des, ma ingras extrem de usor - toate astea puse langa estradiolul meu mare din Z2-3 => hiperestrogenica.

Mergi la inceput

sabina, daca vrei sa ii dai matildei adresa de email a prof husslein, te rog nu o posta pe forum ci scrie-i mp, ca de primit poate primi mp.
legat de adresa de email a lui, o pot face si eu rost cu usurinta, fiindca prof husslein este seful direct al dr cu care am nascut eu.
matilda, ma anunti tu daca este nevoie sa o sun pe anais.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loretta76 spune:

balanta, imi poti recomanda unde pot sa fac laparoscopie in TM? Parca citisem ca tu ai facut, sau ma insel?
Ma bucur ca ti-a scazut E2, tinem pumnii in continuare.

Mergi la inceput

loretta, ce ai facut cu fivul? eu nu prea am mai citit la alte topicuri, fiindca am fost f f aglomerata la lucru (am lucrat si in weekenduri).
pt ce vrei laparo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loretta76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

loretta, ce ai facut cu fivul? eu nu prea am mai citit la alte topicuri, fiindca am fost f f aglomerata la lucru (am lucrat si in weekenduri).
pt ce vrei laparo?

Negativ...esec la implantare, ca de fiecare data. Asta e motivul pt care vreau sa fac laparoscopia. Zadori tot m-a intrebat daca am facut laparo...sa nu am endometrioza(cicluri dureroase,chisturi aproape in fiecare luna, crampe la ciclu, esec la implantare...etc). Din ce am citit, endo se poate depista sigur doar prin laparo, de asta ma gandeam sa o fac si asta. Crede-ma ca altceva nu stiu ce sa mai fac, toate analizele sunt OK, inclusiv cele de trombofilie, hormonalele la fel, geneticele la fel...si tot asa. Ramane sa fac luna viitoare AMH-ul, asta n-are legatura cu problema mea, dar Zadori vrea sa-l fac.

Mergi la inceput