FIV Europa(46)
Raspunsuri - Pagina 11
balanta_tm spune:
Da, poti sa-l faci, dar dupa cum ziceam este primul ciclu de dupa FIV si nu cred ca este f relevant rezultatul.
aadina spune:
Ti-am zis ca oricum vreau sa merg sa-mi fac si amh, iar progesteronul il fac asa de sanchi, luna asta. Daca tot ma duc in iasi sa mai fac ceva, pt. ca la mine in oras nu sunt laboratoare care sa lucreze analizele astea. Iti recolteaza sangele si ti-l trimit ei la iasi si te taxeaza suplimentar.
Incerc, acum la ora 11 sa ma programez si la un endocrinolog, poate reusesc tot luni.
I-am scris din nou Anei, sa-i mai cer lamuriri, acum astept raspunsul ei, probabil ca saptamana viitoare va raspunde.
balanta_tm spune:
Eu nu as face AMH in alta zi decat Z2-3 de CM (stiu ca se poate face in orice zi de CM, dar eu am fixatiile mele . Si nu l-as face nici pe primul ciclu de dupa FIV - sigur va iesi o valoare falsa.
camrynna spune:
Buna , fetele ...
Am primit un e-mail de la Polisano ,de la dr.I...mi-a recomandat analizele genetice pt.sotz si cele de tromblofilie pt.mine ..
Voi ce mai faceti ?
balanta_tm spune:
camrynna, eu trag de mine sa ma apuc de vreun sport si ma tot eschivez in sinea mea . Sunt nesimtita
aadina spune:
camrynna, eu prea multe nu fac. sunt in asteptare. Incepe scoala si nu imi place deloc, imi va fi mai greu cu mersul pe la medici. M-am programat la endocrinolog luni, dar nu am prea multe asteptari. Ma duc sa mai cheltuiesc niste bani, pt. ca sunt convinsa ca nu ma va ajuta foarte mult.
Balanta, eu la sport sunt repetenta.
bpaula spune:
Balanta eu am fost la Arena cu Marius cand avea 4 luni jumate in bazinul mic si nu a avut probleme nici el nici eu dar la bazinul mare nu am incercat asa ca nu stiu.
Cat despre medici, ai incercat si la Bacila Mihai? Nu stiu daca se mapeaza pe cerintele tale, pe mine ma supravegheaza acum, nu pare foarte vorbaret, in fine nici eu nu intreb multe deci poate ca omul reactioneaza altfel la tine care stii si intrebi multe . Am auzit multa lume multumita de el. La prima sarcina am avut alt medic asa ca nu pot zice detalii mai multe despre el acum.
edennoa spune:
Ma bucura sa citesc discutia voastra despre sport si mod de viata sanatos. Acesta este esential si pentru reusita fivurilor si pentru pastrarea sarcinii si ce e mai important pentru sanatatea micutzilor pe care ii asteptam in viata noastra. Fivul e doar inceputul nu e destinatia finala.
Parerea mea e ca e necesara o combinatie de miscare aerobica fie ca e aerobic, alergat, zumba, dans, tenis, etc completat cu modelare corporala gen sala, pilates. Eu am facut zumba si pilates inainte de sarcina si dupa aceea am continuat cu pilates prenatal. Noua nu ne a iesit fivul dar am continuat exercitiile si la la 2 luni am ramas natural. Toti medicii au considerat ca precis pilatesul a ajutat pentru ca autocontrolul solicitat duce la calm si gestionarea eficienta a stresului, dar mai ales pentru ca intensifica circulatia in zona uterului. Ca dovada micutzul nostru s a fixat in partea muschilor abdominali cu placentatie anterioara (acolo era mai bine irigat). Noi am continuat pilatesul si chiar si acum facem in fiecare zi 30 minute. Ne am pastrat bine, pina acum avem 9 kg in plus puse in zona burticii, micutzul are 2,300 kg, muschii in forma si nici o vergetura (cred ca au ajutat exercitiile pentru ca nu s a intins pielea brusc). Am suportat bine si solicitarile spatelui din cauza greutatii si toate simptomele sarcinii chiar daca suntem la 37 ani.
Cit despre mincare, tot timpul am mincat sanatos si respectind orele de masa. De cind cu sarcina organismul a cerut doar proteine si fructe. Carnita, oua, lactate, toate fructele. Orice dulce am incercat dadeam afara asa ca treptat am renuntat sa ma mai incerc cu dulciurile.
Cred cu convingere ca pilatesul sau yoga poate ajuta fertilitatea. In plus e important sa faci ceva care sa poti continua si pe urma in sarcina. Dar pentru ambele trebuie sa gasesti un instructor care stie si face bine. Sunt principii serioase acolo nu doar exercitii la saltea. In Bucuresti sunt instructori f buni autorizati prin State si care fac bine. La fel si in Iasi. Iti trebuie un pic se timp sa inveti dar merita investitia.
Inotul eu l am exclus pe aceleasi considerente de igiena.
Va pup si va doresc la toate implinirea visului de a fi mamici.
s33
camrynna spune:
Edennoa , bafta multa la nastere si multumim pt urari..
Aadina , vreau si eu din nou la scoala :(((...mi-e asa de dor de anii de facultate ..
Balanta eu cu sotul am alergat pe banda acu' vreo 2-3 seri, am facut o febra musculara de numa si acum ne e sila sa ne ducem si la WC ...asa ca e normal sa nu ai chef...
balanta_tm spune:
bpaula, va bucur sa te vad
Cam cat ai mers la Arena cu bebe?
Stiu ca dr Bacila are reputatie buna, dar la el nu am ajuns, tocmai fiindca stiu ca eu sunt un pacient dificil si cum el e asa tacut, nu cred ca ne-am potrivi. Plus ca stiu ca este f f aglomerat.
Cate saptamani ai? Suntem tot baietel?
Ai primit linkul cu poze?