LMA Andra, Clara si Andre - Delfinasi (165)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns palomina spune:

Mya, cazul nostru e mai altfel in sensul ca Antonito e pe jumatate cubanez Si locuim in Romania, dar eu ca Si tine nu pot vorbi cu el in spaniola. Poate doar cateodata cand ne prostim sotul meu insa vorbeste cu el in spaniola si asa am hotarat ca va fi chiar daca intentionam sa-l dam la o scoala in lb spaniola. Ideea e ca, Si mi-a confirmat Si pediatra, ca ei sunt ca un burete, asimileaza tot chiar daca sunt momente cand vb amestecat, in final vor vorbi corect ambele limbi. Daca-l vei da la gradinita, va vorbi negresit engleza, ai sa vezi!
Oricum, poate-ti da si Rody ceva sfaturi ca ea e in aceeasi situatie...

In alta ordine de idei, a cumparat careva dintre voi ham din ala de legat copilul precum un catel? E folositor?

la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

neata!

dau cafeluta buna, buna....

in alta ordine de idei, se pare ca febra noastra nu a ramas fara repercursiuni: azi de dimi cand il schimbam am vazut pete mici, roz, si multe pe spate, cateva pe burtica... bun, acu ma intreb ce-o fi...sa fie roseola??? ca ieri am fost si la Eric sa-l vedem dupa atatea zile....oare o fi contagios inca????

LA MULTI ANISORI CU SANATATE SI MULT NOROC SARBATORITILOR ZILEI!

Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)

ERIC SI FILIP 2

ERIC SI FILIP 1

Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Buna dimineata si de la noi

Mya, vorbeste cu el in limba ta, engleza va invata la gradinita, este mai bine sa stie mai multe limbi, eu vb cu Leti romana, sotul franceza ( e limba lui), eu cu sotul spaniola, de la 3 ani va merge la scoala in limba engleza acolo va invata corect limba cu accentul de rigoare.

In toamna merg sa o inscriu deja, abia astept sa vizitez scoala!

O zi frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

racusor, da, mi-ai multumit. Sa fie cu folos. Cat despre babutzele din biserica... Au trecut muuulti ani de cand au avut copii...

Carmen, mai ai PM de la mine? Trimis ceva timp in urma... Verifica, te rog.

Victo, castravetii mi-i pune mama. Sigur ii sterilizeaza si ea. Ca tot ai pomenit de dinozauri:

Fetele cu copilasi mai mari, de maine, timp de 4 saptamani, apare cu Gazeta sporturilor o colectie de carti 3D. Aici cititi mai multe.

Si pe mine ma mai supara operatia. Cand fac efort fizic si uneori cand se schimba vremea. Dar eu mai am si scumpul de granulom care nu vrea sa se resoarba cu niciun pret (probabil doar cu zeama de bisturiu).

ramonaV, sa va fie de bine distractia.

pufescu, suuuper pozele, mi-a placut peisajul, Raducu cum sta el cuminte in rucsac.

ilinca, comentariul referitor la babele din biserica.

rubia, ce mai face soacra?

mya, bine ai revenit! Ca tocmai ma pregateam sa fac curatenie in listuta. Sfatu logopedului: A doua limba se invata atunci cand stapaneste limba de baza, adica dupa varsta de 3 ani (la voi cred ca e alta situatia, cand incepe gradinita probabil ar trebui sa stie cuvintele de baza).

polomina, mie nu-mi plac hamurile. Prefer sa ma cocosez de spate. Dar asta e parerea mea in momentul de fata, peste vreo luna-2 cine stie?!

eladea, ms de cafeluta. Deci apar bube... Nu or fi de la febra? Nu stiu ce sa-ti zic in rest. Elise a avut doar varicela, initial bubele sunt ca niste piscaturi de tantar apoi apare un punct de puroi in mijloc. Sanatate si sa scapati repede, fara mancarimi si semne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

palaomina, eu am 2 tipuri de hamuri...niciunul n-a fost acceptat de ai mei copii..asa ca am dat banii degeaba....

crissy, nu seamana cu niciuna din bolile copilariei...sunt doar niste pete(nu bubite), nu se simt la mana, si sunt doar pe spate si pe burtica...citeam si seamana cu roseola...acu sa vedem, vorbesc azi cu vecinul meu medic la Infectioase, sa vina sa-l vada...

paula, noi in Grecia mergem in Vourvourou, aici:

http://www.halkidiki.com/vrahos-house/vrahos-house-photos.htm

LA MULTI ANISORI CU SANATATE SI MULT NOROC SARBATORITILOR ZILEI!

Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)

ERIC SI FILIP 2

ERIC SI FILIP 1

Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

eh, nu va inchipuiti acum ca bubu a stat non stop zambitor in rucsac sau la pensiune =)). in rucsac mai oboseste, noi am calculat gresit excursia in prima zi,a adormit,s-a chinuit cu pozitia...noi caram la un moment dat rucsacul orizontal fiecare de cate o bretea sa doarma bubu mai bine...la pensiune cand ii ziceai ca nu are voie ceva(gen suit pe scara singur,coborat pe scarile exterioare de busteni care-s f. periculoase pt pitici,etc)era al treilea razboi mondial cu urlete si tavaleli(si acasa face la fel cand nu iese cum are el chef).insa i-au placut la maxim animalele:cainii de la pensiune,pisica din vecini,oile,caii si mai ales vacile,creaturi extrem de fascinante.si acum daca ii zici muuuuuu incepe sa rada :). imi pare rau ca nu putem ajunge la marea intalneala,insa intentionam sa mai mergem cateva zile poate prin octombrie sa fie colorata padurea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Neata!

Copilul inca doarme, de aseara de la 10!!! Bine, cu trezirea de papa de la 6, stat treaz o juma de ora. De regula vad ca doarme cam 11-13 ore pe noaptte, cu trezirea de papa- uneori adoarme rapid la loc, alteori il apuca povestile.

Eladea, fetele ziceau ca bubitele/petele sunt reactia organismului la febra, si la ele au aparut dupa 4 zile. Poate intra si Rodi sa iti zica cum a fost in cazul Isei.

Ieri a cazut copilul, si-a frecat fruntea de pietrele din curte. L-a scapat soacra-mea. Ca nu l-a tinut cum trebuie. tot incerca sa imi spuna ca se intampla, ca de acum incep loviturile, ca asa a patit si cu celalalt nepot, ca i-a scapat din mana, etc. Is convinsa ca nu a vrut, dar is la fel de convinsa ca daca il tineam eu sau tata-so nu se intampla! Pentru ca ea nu il tinea deloc, doar copilul se tinea de un deget de al ei. I-am explicat sa ii tina incgeietura mainii! No, a trecut, nu e mare lovitura/julitura.

Copilul e tot marait de dinainte de vaccin, motiv pt care nu apuc sa va scriu prea multe sau prea des (cum faceam pana acum). Ieri am fost in vizita la nasi ( a fost ziua nasei) si a fost tare marait, nu ii placea nicicum, nici in brate, nici plimbat, nici sa se joace, nimic... ca ma tot intreba sotul oare ce are...

Am plecat, merg sa il pandesc, apoi papam fructele si iesim afara, desi e tot vreme de octombrie.

va pup cu drag!

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

salutari

racusor, si eu am fost cu Rebe la impartasit ieri. A fost spectacol, ca nu a vrut sa deschida gura de nici o culoare. Am tinut-o 3 persoane doar-doar sa ia o gurita. In schimb chifla sfintita a mancat-o cu mare pofta.

Noi am scapat de diaree de sambata, am revinit la lapticul de baza - rau e laptele asta fara lactoza! In schimb peste noapte a urlat vreo 2 ore fara nici o consolare. Nu am idee de ce. Cert e ca azi ne-am trezit la 8 (prima oara de cand s-a nascut ea).

Va foarte tzuc.

Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010, mandra posesoare a 8 dintisori
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Hello

oare cu ce sa incep?!

da...cu Raisa si sa ii spun LMA si aici - sa cresti mare printesa cu ochi albastrii

acum sa va povestesc cum a fost la CLUB
am mancat primele sarmalute cu carne de pui
si tort Hello Kity cu branza de vaci si mere - o bunatate!!!
petrecerea a fost minunata pentru copii, multe baloane si multa veselie

la finalul petrecerii ne-am facut planuri sa mergem la Sighisoara toti 9

asa ca ieri am fost la Festivalul Medieval de la Sighisoara
noi parintii pentru prima data

aglomeratie, muzica, tot felul de trupe de actori, costumati, piese de teatru etc
la copii le-a placut
am stat si la terasa unde am papat
...si unde Matei a decis ca e mai bine sa manance tot iaurtul chiar daca se saturase asa ca am avut supriza
am facut caruciorul praf si ce era pus in cos sub carucior
am avut de schimb doar tricou si hanorac asa ce ne-am intors acasa cu pantalonii de "imprumut" de la Raul

azi noaptea am stat pana la ora 12 sa terminam de curatat caruciorul si de spalat vreo doua ture la masina

una peste alta a fost frumos si cum o intalnire nu se poate lasa cu niste planuri noi....tam tammmm se pare ca plecam in Grecia daca reusim sa ne organizam...si daca nu, macar pana la noi la mare tot tragem o fuga
asa ca a fost cineva in Thassos? parca e cea mai apropiata insula de noi, daca nu ma insel
imi place si locatia Eladeei cand plecati?

EDIT: 3 poze de ieri am pus pe FB si revin cu cateva poze si de la ziua Raisei, doar ca mi s-a terminat bateria si nu stiu daca am reusit sa fac cateva ca lumea...

Am implinit 1 an! 08.07.2010

" Nu te uita cu tristete in trecut, pentru ca a trecut si nu te ingrijora pentru viitor, pentru ca e inca departe.
Traieste in prezent si fa-l atat de frumos incat sa merite sa ti-l amintesti" - Ida Scott Taylor

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

buna dimineata, delfinariu

racusor, ai pus poze cu bretonelul?

mya, la gradinita va invata engleza corect, sigur. noi in casa vorbim si am vorbit limba romana, Maria de la 1 an si 11 luni a mers la gradi si nu stia o boaba de spaniola, i-a fost greu la inceput, mai erau si copii romani si s-a adaptat. acum vorbeste corect spaniola si, desi noi continuam sa vb romaneste in casa si pe strada cand suntem intre noi sau cu romani (chiar si cu cei simandicosi care vb in spaniola, noi le raspundem romaneste ), romana o stalceste ca o unguroaica. nu-i ies chestiile de feminin/masculin, accentul e care e, de gandit gandeste in spaniola si traduce in romaneste, uneori ies niste combinatii hilare (asa ca o unguroica de la noi din Ardeal vorbind romaneste), plus ca litere precum z, sh, tz, j ies destul de greu. mie mi se pare important sa stie romaneste, citeste cursiv, intelege ce citeste, acum in sfarsit scrie si corect dupa dictare.

eladea, bubitele Isei de dupa febra erau multe si marunte, dar se simteau la atingere ca atare, niste zgrabunte mititele. sper sa nu fie nici o problema la voi . multumim de cafea

palomina, ce poze faine am vazut. si ce contraste frapante!! diana, tot uit sa-ti spun: e o dulceata Eva , pana la urma le-am primit pe toate

pufescu, plimbaretilor , ce poze faine!! adica peisaje si persoane

palomina, eu am hamuri la Isa, doua . pentru mine au fost foarte utile, ca Isa mergea in picioare daca ma simtea aproape, daca puneam mana pe capusorul ei de exemplu. cum vedea ca nu-s, cum se lasa jos. asa, cu hamul, am evitat si dureri de spate si cazaturi inutile... in plus, de la o vreme, ii lasam hamul din mana si mergea singura, avea impresia ca inca o tin

crissy, gospodino, nu-mi iei si mie colectia 3D? am glumit, mami

racusor, babele n-au alta treaba decat sa se uite in stanga-dreapta, sa comenteze si sa se uite urat. DAR nici mie nu-mi place cand intra cineva in biserica si atrage atentia -acuma ori ca ii tropaie tocurile, ori ca ii suna telefonul, ori ca e un copil care se plimba prin toata biserica si parintii dupa el... poate intr-o biserica mare trec neobservate, in bisericuta noastra intorci capul instinctiv. eu si cu Maria cand intru, ii spun sa faca liniste, oamenii care sunt acolo se roaga... dar daca m-as duce cu Isa doar si ar trebui sa umblu peste tot dupa ea, e ca si cum as merge in parc, nici eu nu pot asculta slujba, nu ma pot ruga, nici cei din jur n-o mai pot face... noi cand mergem stam mai la intrare, asa iesim afara cu ea din cand in cand cand eu, cand tati (de obicei tati, ca nici el nu sta prea bine la capitolul rabdare si piosenie )

crispro, lui Vladut! sa nu crezi ca de mana ta n-o sa cada niciodata! noi pe Isa n-o mai tinem de mana, ne tine ea de cate un deget cand are chef... si din mana mea mai cade in genunchi, are deja niste julituri . imi imaginez ca si soacra ta s-a simtit nasol... azi-noapte am inceput sa-ti scriu un sms , dar la jumatatea lui mi s-a inchis (low battery) si mi-a fost lene apoi sa ma mai ridic sa-l pun la incarcat . mesajul ar fi fost cam asa: Cris mami, am visat ca eram in 2012, vara, si tocmai citisem o postare de-a ta la alta odisee, tu erai gravi cu bb2 : "ce ma bucur! prietena mea din Spania ajunge maine in Zalau, abia astept sa se joace Vladut cu Isa " . si asta nu e tot, prin somn ma intorc si incep sa-l scutur pe Florin sa-i dau vestea ca esti , el se trezeste speriat si ma intreaba "ce-i?!", ma trezesc si eu de-a binelea si-i raspund "nu stiu, cred ca m-am speriat", asta mi-a venit in gura atunci . era ora 1:30, si pana la 4 n-am mai dormit nici eu nici sotul. el a plecat la tv, eu m-am foit in tot patul, si cu capul la picioare m-am pus la un moment dat, cred ca asa am adormit pana la urma (cel putin asa m-am trezit dimineata). si el avea de se trezit la 6, ca a inceput lucrul

am implinit un anisor!! Isa = parfum de fericire (19 iunie 2010)

am implinit 10 ani!!! Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)

Mergi la inceput