AVC ISCHEMIC

AVC ISCHEMIC | Autor: Amy26

Link direct la acest mesaj

Tatal meu a suferit un infarct cerebral(accident vascular ischemic localizat pe trunchiul cerebral)....este in coma de 5zile,respira singur in prop. de 30-40% ....a inceput sa miste picioarele putin(dreptul mai mult ,stangul mai putin) ...azi a deschis ochiul drept si st. foarte putin....cand ii vorbim intelege tot,clipeste atunci cand il rogi sa dea un raspuns.....deschide ochii mai mereu,a inceput sa planga azi cand ne-a vazut.
Suntem disperati,medicii nu ne acorda sanse,desi situatia descrisa mai sus arata o oarecare imbunatatire a starii lui. E normal ca dupa 5 zile sa-i opreasca medicatia cu heparina????
Va rog daca aveti vreun sfat,daca as putea sa fac ceva........neputinta ma impinge la disperare!
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Amy,of,imi pare atit de rau!Sunt foarte sensibila la suferinta si in fata neputintei ,a senzatiei de disperare cind ai da orice pt. cineva drag!
Dumnezeu sa aiba mila de voi!Multa santate tatalui tau!

De ce nu ai postat la "sunt in panica"?Poate sarea mai repede in ochi.
Personal nu pot sa te ajut cu un sfat (si imi cer scuze ca am intervenit) decit sa zic o rugaciune pt. voi.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Imi pare rau pt tine; tatal meu a trecut prin asa ceva; a facut tromboza pe 3 artere principate din trunchiul cerebral; era in coma,respira 30%, cred ca auzea ce se intimpla in jur si-a miscat o mina, heparina ori nu i-a dat ori a oprit-o pt ca in final a murit de embolie pulmonara; deci sansele sint intr-adevar mici dar nu se stie niciodata, nimeni nu poate prezice 100% evolutia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Doar ca imi pare rau! Sansele sunt extrem de mici. Asa l-am pierdut si pe tata. S-a stins rapid. Sunt alaturi de tine!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

amy, imi pare rau ca treceti prin momente atat de dificile!

localizarea AVC-ului in cazul tatalui tau agraveaza f f mult prognosticul, in trunchiul cerebral existand toti centrii vitali (respirator, cardiac, etc).

tratamentul cu heparina este initiat in cazuri selectionate din primele ore si apoi treptat se introduce anticoagulare orala (sintrom sau trombostop); in momentul in care analizele de sange (INR-ul) arata ca medicatia pe gura si-a intrat in actiune se opreste heparina; anticoagulantele orale au risc mai mic de a declansa evenimente hemoragice decat heparina, de aceea se procedeaza in felul asta (iar ca eficienta sunt similare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

din pacate nu am cum sa-ti scriu ceva care sa-ti dea o speranta, intr-adevar localizarea in truchiul cerebral este mai grava decat alte localizari. asta a avut si unchiul meu, si imi amintesc sentimentul de cumplita neputinta la aflarea diagnosticului.

nu pot sa va urez decat sa fie cat mai usor posibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluiana spune:

buna, i-mi pare sincer rau de ce se intampla, fetita mea la 2 saptamani de viata a facut 2 AVC trombotice , primul frontal dreapta iar cel de-al doilea pe artera sylviana stanga, ia fost indusa coma medicamentoasa si tratament cu heparina 3 saptamani, pana la sosirea analizelor(factorul v laiden, proteina C, antitrombina III, GENA mthr..)apoi a trecut-o pe aspenter.Acum suntem binisor dar mergem cu recuperarea incontinuare.Important este sa treaca peste perioada aceasta, care este foarte grea atat pentru bolnav si cat si pentru cei din jur. Am stat cu fetita 1 luna pe terapie intensiva si stiu ce inseamna cand piuie un aparat ....
Multa sanatate!

http://anamaria-teodora.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Amy, imi pare rau pentru tatal tau si-ti doresc din tot sufletul sa i se amelioreze situatia...Iti scriu pentru ca mama mea a avut aceeasi problema in urma cu 6 saptamani...AVC ischemic, nu stiu exact unde era situat...A fost internata doua saptamani. la inceput, nu se putea misca,articula foarte greu si nu-si amintea nimic. Incet, incet, si-a revenit, nu total, pentru ca are si acum probleme de memorie si de locomotie si n-o sa mai poata ramane singura deloc. Dar merge, vorbeste bine, e aproape autonoma.
Sper ca tatal tau va avea ingrijirile de care are nevoie si se va restabili si el. I-o doresc si ti-o doresc din tot sufletul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amy26 spune:

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri si incurajari !!!
A inceput sa fie mai bine,deschide ambii ochi periodic,misca picioarele(atat cat poate)....din pacate mainile deloc.Isi tine capul drept...nu-i mai cade pe partea dreapta.S-a emotionat foarte tare si a plans in mom. in care a vazut-o pe mama....s-a agitat si din aceasta cauza a sangerat pe nas.
Am vorbit cu dr..... si intr-adevar pentru prima oara de cand e in spital(azi a facut o sapt.)se obs. ameliorari.
Am incredere in Bunul Dumnezeu ca o sa fie bine!
Inca o data va multumesc si va doresc multa sanatate!E placut sentimentul acela cand simti alaturi de tine,de durerea ta...oameni pe care nu i-ai intalnit niciodata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Iti doresc sa ajungeti sa va aveti alaturi cat mai mult timp. Va tin pumnii strans de tot.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Amy, multa sanatate ii doresc tatalui tau si multa putere voua!

Mergi la inceput