Lapticul meu nu e bun!!!
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Mazarica spune:
Poate daca bei lichide si continui sa-l pui la san , iti revine laptele. Stiu mamici care au intrerupt alaptatul o saptamana, apoi le-a revenit laptele.
Sunt de acord cu fetele , nu exista lapte nehranitor, cateva picaturi acolo, dar sunt bune pentru imunitatea copilului.
Al meu tot asa plangea, dar mai intai il puneam la san cate 1/2 ora, apoi ii dadeam completare formula. Uneori manca , alteori nu mai voia si completarea.
Dar , daca nu mai poti sa alaptezi, nu e o catastrofa .Copii cresc si iau in greutate si cu lapte praf si sunt perfect sanatosi. Poate ar trebui sa-i dai un lapte praf mai calitativ care sa se apropie destul de mult de cel de mama (Humana ,Milupa) .
Nu dispera, iar faci o depresie, te simte bb si dai in altceva. Fii calma , pentru ca el are nevoie de liniste si dragoste in jurul lui ( poate mai mult decat lapte matern).
Creste mare si voinic si cu lapte praf si acusi ( in cateva luni) il treci pe mancare diversificata .
Multa sanatate
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Mazarica spune:
Scuze, m-am intins la vorba si am uitat sa-ti spun ca pentru a afla daca laptele e bun sau nu , se face analiza laptelui sa se vada daca laptele e infectat, nu se hotaraste dupa ureche.
Pupici
oz spune:
draga Lorelai,
nu iti mai face atatea ganduri negre, copilul nu va fi bolnavicios daca renunti la alaptat, eu am alaptat 3 saptamani pe primul si 10 zile pe al 2-lea si sunt sanatosi tun. Cunosc o mama care a alaptat pana fugea fata dupa ea strigand tzi-tzi si pe chestia asta tot era bolnava vesnic. Cred ca se exagereaza enorm importanta alaptatului, este intradevar bine sa alaptezi dar nu este nici o nenorocire daca nu poti. Cat despre laptele de mama care are cea mai buna compozitie, etc nu este chiar asa, laptele nu are aceasi compozitie, variaza de la individ la individ si in functie de sezon, alimentatie, stare de sanatate, status hormonal si stress. Din pacate dintr-un adevar stiintific 'alaptatul este benefic copilului' s-a ajuns la o manie care a angrenat toate mamicile care mai de care mai mandre de sacrificiile si suferintele indurate pentru a da copilului minunea de lapte.
Eu zic sa privesti problema obiectiv, copilul a avut parte de colostru, care este de departe cel mai valoros din toata povestea pentru ca contine cam 90% din anticorpii care sunt transmisi de la mama la copil, restul sunt transmisi in prima perioada de alaptat. Deci din punct de vedere al imunitatii ai facut tot ce trebuia, anticorpii continuti in laptele de la 3 saptamani sunt aproape inexistenti. In rest o formula buna de lapte praf poate face pentru bb chiar mai mult decat laptele natural pentru ca contine si fier. Problemele digestive care pot sa apara la biberon pot fi evitate printr-o igiena corespunzatoare. In rest, iti doresc multa sanatate si nu iti mai face reprosuri pentru ca dracul nu este nici pe departe atat de negru.
Lorelai182003 spune:
Of bine ca m-ai linistit OZ, ca eram si mai stressata ca uite ce-am facut nenorocita de mine, ca e numai vina mea, ca nu trebuia sa ma supar. Adevarul este ca, asa cum ai spus si tu, a avut parte de colostru care e cel mai cel mai! Si vad ca bb se impaca bine cu MILUMIL si a luat foarte bine in greutate.E mult mai linistit acum. Ce vroiam sa va intreb, cam cat ceai trebuie sa-i dau acum(are 4 saptamani). Si cand? Intre mese, inainte de masa sau dupa masa????Habar n-am si poate stiti voi mai bine. Lui ii place f mult ceiutul si ar fi in stare sa bea un biberon plin!!
Cam atat.
Va pup dulce,
Lorelai
oz spune:
quote:
Originally posted by Lorelai182003
Ce vroiam sa va intreb, cam cat ceai trebuie sa-i dau acum(are 4 saptamani). Si cand? Intre mese, inainte de masa sau dupa masa????Habar n-am si poate stiti voi mai bine. Lui ii place f mult ceiutul si ar fi in stare sa bea un biberon plin!!
cu ceaiul trebuie sa vezi in functie de bb, eu cumparam pentru cel mic niste granule peste care puneai apa fiarta si racita. Era tare practic. Din pacate nu mi-a dat prin cap ca nu il voi gasi in Australia. Aici asistenta care se ocupa de copii mi-a zis ca bb mananca lapte pana la 6 luni dupa care incep cu sucuri de fructe, nu a auzit de ceaiuri. Si pentru ca bb al meu era obisnuit cu ceai a trebuit sa-i fierb pana la 6 luni cand l-am trecut pe sucuri. Dupa cum vezi ceaiul nu este prezent in meniul bebelusilor din toate tarile si in prima perioada nici eu nu prea i-am gasit locul in program. In primele saptamani le dadeam ceai atunci cand aveau colici si plangeau.
carmen77 spune:
Despre ceai, pediatra mea mi-a dat unda verde la baby drink cate 10-20ml la o masa. Al meu bb are 3 saptamani si e alimentat mixt, mai mult cu lapte praf, ca al meu lapte e cam putintel. Si vreau sa-ti spun ca si eu mi-am facut tot felul de reprosuri ca n-am lapte, ca n-o sa fie sanatos, etc, dar decat sa ma simta copilul stresata, mai bine cu lapte praf si relaxata.
Lorelai182003 spune:
Si mie mi-a spus de baby drink da cand am citit pe prospect ca nu contine plantele alea(chimen, anason si fenicul) m-am hotarat sa-i iau un ceai tot special pt bebei(de la celmar) si pentru colici. Asa ca am impuscat 2 iepuri dintr-o lovitura!
Mey, io ii dau intre mese dc se mai trezeste si cand sughita, ca am incercat cu lamaie si am zis ca se sufoca cand l-am vazut cum face, pur si simplu nu mai avea aer saracutul!
P.S. Am fost la dr ieri si bb are 4500g(a avut 3400) si 54 cm(de la 50) deci dr a spus ca a crescut super bine!
Va pup
Lorelai