Lapticul meu nu e bun!!!

Lapticul meu nu e bun!!! | Autor: Lorelai182003

Link direct la acest mesaj

Am si eu o maaare problema. Dupa ce am venit din maternitate am facut o depresie urata de tot si laptele meu a devenit nehranitor in ciuda faptului ca aveam cu tonele(ma rog, litri)! Adica bbul meu era foarte agitat dupa masa si dormea cam juma de ora si iar vroia sa manance, si ii era foame nu gluma! Si uite asa ma tine toata ziua, abia daca dormea cate juma de ora iar noaptea adormea rupt de oboseala(desigur se trezea si in timpul noptii da mai rar).Am vorbit cu dr si mi-a spus sa-i dau lapte formula, deoarece cu laptele meu nu se hraneste. Du pa mesele de formula dormea cate 3-4 ore legate si cand ii dadeam o masa din lapticul meu(muls) iar incepea frichineala si nedormitul si foamea! Si manca aprox 150-170 ml. Tin sa mentionez ca bbul meu are doar 3 sapt si sunt super disperata ca trebuie sa intrerup hrana de la san de pe-acum. Credeti ca o sa fie sanatos? O sa am probleme de sanatate cu el? Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi si pareri, poate a mai fost cineva in situatia mea. Please!!!
Pupici,

Lorelai

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nu exista lapte de mama nehranitor!
Draga Lorelai, cat a crescut bebe al tau? Daca a luat minimin 500 de grame, atunci scoate laptele praf si pune-l la san, va dormi cand va fi mai mare.Sofia a facut absolut la fel, a inceput sa doarma abia pe la o luna, la mine pe burta, dar n-am dat lapte praf.O alaptez si acum, la un an si 2 luni.
Rabdare si succes!Daca a crescut, atunci e OK.

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Am uitat, daca ai depresie bebe simte, si de aia nu doarme.Si eu am avut depresie, si Sofia a invatat sa doarma cu tatal ei, care era mult mai calm.Ajuta plimabarile foarte mult, chiar daca e frig scoate -l din casa! Sau plimba-l in carut prin casa, noi o plimbam pe cea mica cate juma de ora...

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Laptele de mama e mai apos la inceputul suptului si devine mai gros si mai hranitor la sfarsitul suptului. Poate tu aveai prea mult lapte pentru inceput, dureaza un pic pana se regleaza secretia lactata dupa nevoile bebeului. Eu zic sa ai rabdare si sa nu renunti la alaptat. Pune copilasul la san, vezi sa apuce bine sfarcul, incearca sa schimbi pediatrul cu unul pro alaptat, poate "tehnica" ta are nevoie de putin ajutor. Si mie mi-a fost foarte greu la inceput, dar am alaptat pana la 7 luni, a meritat efortul. Desi bebeul nu are inca un program fix, e bine ca intre doua supturi sa treca min. 2 ore si max 4 ore in timpul zilei, max. 6 ore noaptea.
Desi e foarte bine sa alaptezi, nu e chiar asa o catastrofa daca bebe va fi hranit cu formula! E contraproductiv sa te stresezi, exista formule adaptate si bebe nu va ramane nemancat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxette spune:

L-ai cantarit in astea 3 sapt.? Cat a luat in greutate? Eu zic sa astepti macar o luna si sa-i dai numai de la san, sa-l cantaresti si in functie de cat a luat in greutate vei vedea daca bebe mananca cat ii trebuie de la san sau nu.
Nu te lasa descurajata de parerea altora fie ei si doctori pentru ca se pot insela de multe ori. Eu am o prietena care a fost tentata si ea sa renunte la alaptat intrucat fetita ei tot plangea si toata lumea ii spunea ca n-are destul lapte. Am avut eu o discutie cu ea si am convins-o sa mai aiba rabdare si surpriza, la o luna luase 900 gr. Da-i sa manance cat de des vrea dar nu mai devreme de 2 ore de la ultima masa pt. ca laptele sa aiba timp sa fie digerat. Daca adoarme la san, asa cum se intampla de multe ori, nu-l lasa, mai gadila-l in talpite mai strange-l de obraji ca sa fii sigura ca a mancat cat sa se sature.
Si baietelul meu in prima luna se comporta de parca nu era niciodata satul, ar fi mancat non-stop. Si eu am avut aceleasi semne de intrebare si totusi a luat cate un kg in primele trei luni.
Deci, ai incredere in tine si rabdare.

Felicitari pt. bebe si sa va traiasca
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Draga Lorelei,

eu as pleca URGENT de la doctorul care ti-a zis asa o prostie! Laptele de mama este exact ceeace poate fi mai bun pentru bebelusi, cu extrem de mici exceptii. Fii fericita ca il ai si NU FACE PROSTIA sa nu ii mai dai! Arunca biberonul pe foc(exagerez, dar m-am enervat auzind ca un doctor poate spune asa ceva...),pune bebe la san si da-i sa pape cat de des vrea el, si cat se satura. Dureaza in mod normal luni de zile pana un bebelus isi face ritmul lui, incearca sa il ajuti, sa ii dai la 3-4 ore, si daca vezi ca incepi sa ai mai putin lapte, pune-l 2-3 zile f. des la san (chiar la fiecare ora) si automat se va produce mai mult laptic pentru el. Copii simt fantastic de bine dispozitia mamei, tu zici ca ai facut o depresie urata, eu sunt convinsa ca el de asta este agitat, ii tramsmiti, pur si simplu, starea ta!
Ca mamica a unei fetite pe care am alaptat-o un an de zile, dar si ca medic, te sfatuiesc din suflet, da-i macar 6 luni de zile bebelusului tau lapte de la tine. Nu ii poti face cadou mai mare la aceasta varsta, si asta pentru o viata!
Mai citeste pe aici, sunt multe subiecte pe aceasta tema. Daca ai nevoie de sfaturi, o sa fim alaturi de tine!
Cu drag, Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Draga Lorelei,

uite si alte linkuri pe tema alaptatului:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10838
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11125
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11393

Toate bune,

Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trisha spune:

Lorelai, sunt perfect de acord cu ce-au zis fetele: nu exista lapte de mama nehranitor! E o mare prostie asta cu laptele de mama care nu e, citez, consistent! Mare tampenie.

Bucura-te, fata draga, ca inca mai ai lapte; ai incredere in tine si in bb-ul tau, incerca sa te calmezi, sa te relaxezi in timp ce-i dai sa pape; bebelusii sunt extrem de sensibili la starile de spirit ale mamicilor lor. Daca puiutul ia in greutate normal, nu renunta la alaptarea exclusiva la san, chiar daca e un pic mai greu in primele luni, pana-si definitiveaza el ritmul de viata. Pune-l la san oricat de des, nu te mai lua dupa prostii din evul mediu.

Bafta si pofta buna,

Trisha

P.S. Sa ne mai dai vesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

daca esti convinsa ca e bine sa-ti alptezi copilul, pentru ca multe mamici nu prea pun pret pe alaptatul natural, cel mai bine e sa il alptezi in continuare, chiar daca medicul are "impresia ca ai laptele nehranitor". nu exista asa ceva, dar nu e vina ta sau a altor mamici ca exista sloganul asta, si mai exista unul, cum ca ai lapte foarte bun. binenteles ca trebuie sa ai grija de tine si de sanantatea ta pentru a alapta, sa te relaxezi, lasa celelalte probleme in aer si cauta sa fi calma pentru ca starile bune sau proate ale mamei se transmit bebelusului. sanatate si alptare usoara si lunga!

Mergi la inceput

Draga Lorelei,

cum mei este, te-ai mai linistit putin?
Noi iti tinem pumnii!
Vu drag, Mirunda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai182003 spune:

Din pacate am pierdut lapticul!! m-am muls eu ce m-am muls da uite ca dc nu e bbul sa stimuleze secretia...Imi pare extrem de rau dar nu prea mai am ce sa fac!Macar bb ia in greutate. Sper ca nu o sa am probleme de sanatate cu el. Voi ce credeti?
Va pupic,

Lorelai

Mergi la inceput