constipatie
Buna fetele am si eu o problema cu Alex are cam o luna de cand se constipa si nu stiu de la ce. Supe ciorbe mananca fructe mananca, apa bea cam 700-800 ml pe zi. Nu stiu ce sa mai fac. Daca ii pun supozitor il da afara si tot nu face nimic. Am incercat cu lactuloza si duphalac. Deja are 4 zile de cand nu a facit kk si il doare si burtica. Acum i-am facut ceai de musetel. Mentionez pentru cei care nu stiu ca Alex are 5 ani. In luna asta a facut kk foarte greu iar medicul nu stie ce sa imi dea. Dac voi ati intimpimat astfel de probleme cu le-ati rezolvat. Va multumim de raspunsuri.
mami de pui Alex www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
Raspunsuri
My_Lady0091 spune:
incearca si ulei de ricin!
eu iti recomand sa mergi la un medic homeopat-poate iti recomanda ceva naturist pentru reglare tranzit intestinal!sa nu dea in constipatie cronica,ca e nasol!
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Constipatia-si-diareea-copilului/constipatia-la-copii-intre-0-si-11-ani_231#Constipatia_cronica
sanatate!
*Blackmoon Lady 12+si lipistocul meu iubit
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Tala spune:
Noi am rezolvat doar prin alimentatie: dimineata suc de portocale si fructe (mai ales prune si pere). Ciorbele nelipsite si seara, ultima masa iaurt in care pui tu fructe. Miere.
Cand era mai grava situatia ii puneam in iaurtul de seara seminte de in pisate si se rezolva imediat problema.
diannaalex spune:
Multumim pentru raspunsuri o sa incercam. Problema e ca Alex fiind cu probleme e foarte spastic si nici colonul nu se relaxeaza si nu se contracta cum trebuie. La asta contribuie si lipsa de miscare. Nu e ca un copil care merge si alearga.
roxanaz spune:
Diana, da-i timp de o luna debridat sirop. dimineata si seara. este un stimulator al motilitatii intestinale si ii va face bine. nu face minuni imediat dar pe perioada mai lunga este eficient.
Roxana
violetan spune:
Uleiul de ricin mi se pare periculos si pentru adulti, daramite pentru copii, mai bine natural, sucuri, ciorbe, ceai de musetel...
Multa sanatate!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
diannaalex spune:
Acum in caz de forta majora i-am dat ulei de ricin si a facut kk. Am sa incep sa ii dau seara si dimineata debridat sa vedem daca isi regleaza tranzitul intestinal. Sper sa nu ajungem la constipatie cronica. Va multumesc tuturor pentru ajutor.
cleo78 spune:
incearca din alimentatie. Nu strica sa incerci. Din cele ce functioneaza la mine:
1. La trezire: o cana cu apa la temp camerei. (e mai cald si suspectez si o transpiratie marita/usoara deshidratare , asa ca da-i apa si peste zi, o sticla la dispozitie sa zicem)
2. Pe stomacul gol fructe: pere, mere, prune, kiwi, suc de morcovi/morcovi etc . Dupa juma de ora, sa vina micul dejun
3. la mic dejun: cereale cu lapte (iaurt)
4. mese din belsug cu legume si fructe
5. scoate orezul de peste zi, cascavalul, dar si ce ar mai putea fermenta (varza gatita, cartofi etc).
6. Masaj abdominal.
Putere si mult succes!
Offtopic:
De ce e interzis uleiul de ricin? Eu luasem, si tin minte ca pe prospect scria doar interzis gravidelor ca poate da contractii. Din ce inteletesem, uleiul de ricin nu se absoarbe in sange, ci 'inainteaza' ungand intestinul. Atentie la dozaj - vb cu un dr sau ii dai crescatori, de genul: prima data juma de linguritza, vezi efectul, etc.
diannaalex spune:
I-am dat o singura data o lingurita si incerc si cu debridat pentru o perioada mai lunga. MUltumesc de sfaturi o sa umblam si la alimentatie e nevoie. Sper sa isi revina cat mai repede ca a fost groaznic. Plangea de nu mai putea si nu reusea sa faca nimic. Multumim de sfaturi.