ciupituri de tantari, ce solutii? Help!

ciupituri de tantari, ce solutii? Help! | Autor: Christel

Link direct la acest mesaj

Ma confrunt cu problema asta, acum vreo luna si ceva m-a ciupit un tantar de mana, mi s-a umflat mana, n-a cedat decat la antibiotic, acum m-a ciupit unul de picior, mi s-a umflat toata glezna piciorului si ma doare foarte tare nu pot sa calc si sa merg. Se vad 3 ciupituri, iar la una dintre ele s-a innegrit locul ciupiturii cnd am pus gheata.
Merg dupa amiaza la doctor si probabil tot antibiotic imi da ca sa cedeze umflatura.
Acum nu stiu ce tip de tantar poate fi de e asa periculos? Am fost 2 saptamani plecati in Italia si m-au cipit si acolo dar n-am patit ca aici.
Stiti ceva remedii, ce as putea lua preventiv ca sa nu mai ajung la doctor la fiecare muscatura de tantar? Am fel de fel de sprayuri dar uit sa ma dau cu ele. Citisem undeva ca e bine sa iei vit B complex ca sa nu te mai ciupeasca, stiti ceva? Sau exista vreun vaccin ceva? Ar trebui sa fac vaccinul antitetanus?
Sau alt medicament exista in Romania care sa fie fara reteta, ca vine cumnata mea la mine si as ruga-o sa-mi ia daca se gaseste ceva.
Pur si simplu sunt speriata.

Multumesc si astept raspunsurile voastre.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

poate specia de tantar din zona in care locuiesti tu e purtatoare de cine stie ce microbi, sau poate ai o reactie alergica. din cate stiam, sunt mai multe specii de tantari, nu una singura.

n-ar fi rau sa-ti faci cateva analize, sa vezi daca nu esti infectata cu cine stie ce. de cand cu capusele si bolile transmise de ele, am aflat ca si celelalte insecte hematofage (tantari, purici) pot transmite boala muscaturii de capusa, daca se hranesc cu sangele unei persoane infectate cu asa ceva.

de B complex stiam si eu, de pe vremea comunismului, se pare ca mirosul ce iese prin porii pielii, dupa ce iei aceste pastile, alunga tantarii. insa nu am verificat informatia, nici nu stiu pe cineva care sa fi procedat asa. era mai degraba ceva din folclorul pescarilor impatimiti din acea perioada, care nu stiau ce sa mai foloseasca pentru a se apara de micii vampiri.

acu', nu te supara ca-ti spun, ce preferi, sa inghiti nu stiu cate antibiotice, care iti afecteaza ficatul, flora intestinala si imunitatea, sau sa-ti pui la indemana prin casa/pe terasa cateva spray-uri anti-tantari si sa le si folosesti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Corina, ai dreptate, am prin casa fel de fel de sprayuri antitantari, dar uit sa ma dau cu ele, pana anul asta n-am avut asa probleme cu tantarii si n-am fost obisnuita, sper sa iau aminte de acum incolo.

Mergi la inceput