Strugurasi de Sept-Oct 2011 ````(90)````
Raspunsuri - Pagina 5
Nane spune:
Citat: |
citat din mesajul lui racheel daca ii mai punei un d langa a o chema ca pe mineEste frumos ariana Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 33+ cu Anastasia-Maria Doamne, ajuta-ne in continuare! |
langa care a? ca-s fo 3 ;)
sarumana!
27+
racheel spune:
langa primul
Unde o fi Sei?
Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 33+ cu Anastasia-Maria
Doamne, ajuta-ne in continuare!
May3 spune:
mai, eu una nu m-am riscat cu nimic in sarcina asta.
ok, iei branza de la tarani de 15 ani, dar listeria aia nu afecteaza adultul prea mult, dar poate omori fatul.
la fel cu toxoplasma.
iar mercurul din pestele mare, gen macrou, tuna, somon poate da malformatii la fat in primul trimestru.
de ce sa risc?
eu asa am gandit.
si nu ma consider paranoia, ma consider pur si simplu o femeie insarcinata care nu vrea sa riste nimic
drept urmare si acum balosesc la pateu, ficat, branza din piata, un ou moale, dar mai am un pic si pot manca.
n-a murit nimeni daca n-a mancat de astea 9 luni
nu zic astea cu repros sau ceva, m-am bagat doar in discutie.
hayat, nici eu nu-s cu toate corabiile in port de cand am revenit in orasul natal...
am mereu tendinta sa merg la blocul unde am crescut si unde nu mai sunt ai mei de 4 si respectiv 2 ani...
dar trebuie sa trecem peste astfel de stari si sa ne gandim la viitor
30+ cu Beatrice Ana
zebraroz.ro
Nane spune:
Pai May io nu zic ca nu faci bine, pana la urma mai bine superprecaut decat sa-ti para rau. Ziceam doar ca mi se par exagerate unele chestii. De ex. eu am avut pisici toata viata. In ultimii 10 ani aceleasi. n-am luat toxo, matzele nu ies afara. si totusi dr imi face capul calendar ca sa nu ma apropii de matze. Pai daca-s tot alea si n-am luat nimic in atatia zeci de ani, fix acu o sa ma trezesc sa iau? Si cu branza la fel: fix acu oi lua listeria? Suna un pic a "drobu' de sare" dpdv meu. ;)
Da asta cu ouale moi n-am auzit-o pana acum. E ceva nou. Deci nici d-alea n-aveam voie sa mananc? De ce?
27+
oanaiasi spune:
Eu am mai tras cate un ou moale pe gatlej.de la bunica de la tara.lactatele le am luat pasteurizate incl smantana, branza ,lapte. Nu am mamcat carne negatita sau mezeluri in schimb am bagat pate de casa din ficat de porumbel..de vreo 3 ori
pana ac toxo a iesit negativa. liseria nu am mai facut o din luna a 4 a.doamne apara ne in continuare.
azi am facut lapte cu orez si scortisoara. bun bun
Oana 31+ cu Maria Ecaterina
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!
oanaiasi spune:
Nanne, de la oua se poate face salmoneloza, daca sunt gatite insuficient.
May3 spune:
la oua moi sau crude - din maioneza de ex - e pericol de salmonela.
pisica mea n-a iesit din casa si a facut hepatita si a murit.
nu stiu cum, mister neelucidat...
toxoplasma se poate dezvolta in fecalele pisicii daca acestea nu-s aruncate din tava in 24 de ore. indiferent daca iese pisica pe afara sau nu.
sau daca ii dai carne cruda.
conservele de pateu, si in general conservele, pot contine listeria (am senzatia ca scriu gresit asta dar mi-e lene sa caut)
daca faci pateu de casa nu mai e aceasta amenintare, ci vitamina nu stiu care ce se gaseste in exces in ficat si care nu stiu cum afecteaza fatul.
dar ficatul este unul din alimentele de evitat, nu interzis.
adica din cand in cand e ok.
eu nu mi-am facut analiza de listeria. doar toxo la care nu-s imuna, asa ca spal in 7 ape legumele, fructele, carnea o fierb de-i ies ochii, de astea
30+ cu Beatrice Ana
zebraroz.ro
andreea_t spune:
toturor
am citit doar acest inceput de capitol pe seara sper sa recuperez.
Hayat
Sunt in mare nebunie dupa cum stiti, deja.
Ieri am reusit sa dam comanda de mobila pentru bucatarie si dormitor, azi pentru camera lui bebe, maine de living.
La apartament mai e putin de lucru, peretele despartitor din caramida de a iesit foarte frumos, mai avem lavabila pe unde s-a lucrat si tapetul pe vreo 3 pereti.
Avansam si cu putin noroc mai avem putin si ne mutam in casuta nou, inca nu-mi vine sa cred.
Nici eu nu prea mai dorm noptile si am dureri de spate si de toate alea, contractii parca mai multe ca pana acum o saptamana, ca sa fie totul perfect am capatat hemoroizi...care pana ieri nu ma dureau, dar acum ma seaca la suflet. Imi dau cu crema recomandata de dr, dar parca nu are efect. marti merg la control si o sa vedem ce si cum...
La kg am +14 la 33 sap.
Am nevoie de un sfat de la voi. De unde ati luat salteaua pentru patut si din ce este?
Multumesc si la toate
33+ Doamne iti multumim!
Nane spune:
hmmmm... de oua habar n-aveam. am mancat si vinete cu maioneza si tiramisu care se face cu oua crude... deci, prea tarziu. nici de pateu nu stiam, doar ca l-am evitat din instinct ca are multe E-uri dar tot am mancat vreo 2 felii in toata sarcina, asa de pofta...
Ficat nu prea am mancat, probabil ca te referi la vitamina A care-i periculoasa.
Mda, ce sa zic, raman la concluzia ca orice e daunator. Oricum citeam un articol zilele trecute, peste care am dat intamplator, in care se scria cum mamele isi otravesc fara voia lor copiii nenascuti inhaland aerul poluat din orashe, deci... nici sa respiri n-ai voie. pfff!
27+
oanaiasi spune:
La ficat e faza cu vitamina A in exces. m am ferit si eu de el in primul trim.