Febra 38,5 la copil de 1 an?
Raspunsuri - Pagina 5
mihaiela_d spune:
Oana e normal sa fii speriata si sa nu stii cum e mai bine sa procedezi. Conteaza f. mult sa ai incredere in medicul tau, dar sa ai incredere si in ceea ce simti tu.
Noi avem noroc cu pediatra noastra ca niciodata nu ne da antibiotic in primele 3 zile.Chiar daca are putin rosu in gat incearca cu siropuri, cu orice altceva numai sa nu ne dea antibiotic.
Trebuie doar sa-l monitorizezi, sa-ti notezi reactiile lui cand mai ai astfel de episoade. Eu, la baietelul meu, nu mai sunt disperata nici cand are 39,9. La el e ceva normal ca atunci cand are febra sa-i creasca temperatura asa mult.A avut si 40,4 si nu i-am dat antibiotic.Am mers cu antitermice,cu impachetari in prosop si s-a rezolvat.
Saptamana trecuta fetita unei prietene a avut pt prima data temperatura, tot asa 38, 5 doua zile.S-au speriat pt ca era prima data cand avea temperatura, medicul a spus ca are putin rosu in gat si i-au dat antibiotic. A 3 zi, dupa ce a inceput antibioticul i-au aparut bubite pe piele.Surpriza: pojarel.A trebuit sa intrerupa antibioticul.
M-am intins acum cu scrisul, dar ca si concluzie ai putina rabdare, trebuie pt copilul tau.
Multa sanatate.
P.S.
Poti pt inca o parere sa procedezi ca mine: pediatra era plecata din oras, am mers la alt medic, nu eram f. convinsa de diagnosticul lui, era dupa amiaza si nu mai aveam unde sa merg pt o alta parere asa ca am mers la urgente.
lavi02 spune:
Oana, tu iti dai seama ca e ceva gresit in tot ce ti se intampla?
In ce i se intampla copilul tau?
Tu iti dai seama ca acel copilas nu are nicio vina ca este dus la acei medici si ca ia antibiotice ca pe bomboane, hidrocortizon pe vena pentru bronsita si alte aberatii cu efecte adverse serioase date pentru afectiuni minore?
Crede-ma, copilul tau nu e mai bolnavicios decat "copilul tipic" ca sa zic asa. Si fetita mea pana la 1 an si jumatate a facut bronsiolita, bronsita (tratate cu aerosoli!), diaree plus cateva viroze cu febra mare, muci si tuse si nu a luat antibiotic decat muuuult mai tarziu, cand a fost reala nevoie (amigdalita pultacee). Si asta pentru ca avem o pediatra desteapta si dedicata meseriei, Dumnezeu sa-i dea sanatate si pentru ca eu am avut norocul si mi-am dat silinta sa o gasesc.
Ioana_Pos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali Mi-a spus ca antitermicele si antibioticele date in atare situatii trateaza temerile mamei nu boala copilului. |
Foarte tare. Dar e adevarat ca uneori mama se sperie cam tare si poate o ajuta sa stie ca face ceva pentru puiul ei. Si eu am fost terminata cand a facut fi-mea temperatiura 38-39 prima data (fara alte simptome, ulterior, dupa 3 zile s-a dovedit ca era o viroza). Acum, deja am experienta cum s-ar zice...
P.S. oare o fi coincidenta ca primele viroze le-a facut abia dupa ce am intarcat-o???
Ioana, mami de Patricia
Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!
tanea1988 spune:
Oana uite sincer imi pare rau prin ceea ce treci cu puiutul tau, stiu ca e foarte greu sati vezi copilul bolnav si ai da orice numai ca sa se insanatoseasca...
Din toate postarile tale am inteles ca Iustin nu este la singura febra a mai avut de citeva ori da???
Pai tu deacuma trebuie sa te obisnuesti cu asta si trebuie sa te inarmez cu rapbdare si putere si usor ai sa treci...
Dar arunca antibioticele , ca eu numai cind aud de ele mi se ridica paru maciuca nu tocmai sa le dau puiului meu
Baiatul meu de doua ori a avut febra dar nici gind de antibiotice, treceam usor peste asta numai cu antitermice pe aste i le puneam doar daca temperatura era mai sus de 38.....
Si tu un lucru nu intelegi de cite ori ii dai antibiotic ,de atitea ori imunitatea bb tau scade ,Si daca imunitatea este scazuta si copilul risca sa se imbolnaveasca mai repede.....
Oana sper sa ma intelegi......
Scuze daca am facut greseli si poate am scris ceva neclar dar piticu ista al meu nu ma lasa sa stau la comp tipa intruna asa ca am scris cit de repede am putut.....
insanatosire grabnica si sper sa aud numai de bine de puiul tau pup pa
oana_lex82 spune:
Ms fetelor, ms Taneea ..De azi de pe la pranz a inceput sa tuseasca destul de des si sa stranute ff mult...acum seara i-am dat 2,5 ml Prospan..nu stiu ce sa ma fac... Acum la culcare a transpirat ff mult..nu inteleg de ce pt ca nu e mai cald in casa ca de obicei..Febra nu mai face de joi asa ca incerc sa nu ma gandesc ca ar avea ceva la plamani...ca stiam ca pneumonia are ca simptom transpiratiile ff abundente, dar nu cred ca e cazul pt ca ar fi facut febra mare,,si am mai facut o prostie..abia azi am citit tot prospectul la antibiotic pt ca n-am avut deloc timp sa-l citesc din scoarta in scoarta si la sfarsit scria ca se pastreaza la frigider...si eu l-am tinut la temperatura camerei....Oare mai e ok? Isi mai face efectul?
Darria spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 scria ca se pastreaza la frigider...si eu l-am tinut la temperatura camerei....Oare mai e ok? Isi mai face efectul? |
Arunca-l. Suspensie, da? Nu e vb. de facut efectul sau nu, ci de reactiile chimice la o temperatura ridicata peste cea recomandata.
oana_lex82 spune:
Ok l-am aruncat pt ca oricum vomita si nu mai primeste..deci a luat fix 2 zile..acum tuseste rau si ii curge nasul..i e duminica deci nu gasesc pe nimeni la particular..sa merg cu el la spital???
Darria spune:
Cum sunt secretiile din nas? Galben - verzui: infectie(virus sau bacterie). Apoase: virus sau alergie(spui ca avea alergie si la ochi).
Cum e tusea? expectoreaza bine? daca da: e normal si bine ca e asa, elimina. M-ar ingrijora daca ar tusi fara sa poata expectora sau o tuse seaca chinuitoare.
Ce altceva folosesti in afara de antibiotic?
Nu stiu sa-ti spun daca sa mergi la spital sau nu. Tu ai copilul in fata si-l vezi.
Ar fi bine daca poti sa mergi la un consult orl si la un pneumolog.
softurela spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Ok l-am aruncat pt ca oricum vomita si nu mai primeste..deci a luat fix 2 zile..acum tuseste rau si ii curge nasul..i e duminica deci nu gasesc pe nimeni la particular..sa merg cu el la spital??? |
Oana nu as pierde din vedere exudatul nazal. I-ai recoltat ? Deobicei cand exista un microb in nas secretiile sunt galben/verzui si apare febra.
Mica mea racea foarte des si aici in Bacau exudatele ieseau curate. La Bucuresti, i-a iesit pneumococ. L-am sterlizat si de atunci nu a mai racit. Acum sta dezbracata pe afara, merge in picioarele goale, ii mai fac baie cu apa caldutza-rece, a mai prins-o si ploaia si nu a mai racit. Inainte imi era si teama sa o scot daca era vremea schimbatoare.
Mergi neaparat si recolteaza exudat...dar la distanta de 7 zile de ultimul antibiotic.
Alergiile le-ai exclus ? Bronsiolitele dese sunt cel mai adesea cauzate de alergii.
Daca ai facut exudat si iese curat atunci merita sa urmaresti pe partea alergica.
Alergiiile se manifesta prin muci albiciosi/transparenti si tuse
De fapt o alergie se confunda cu o raceala/bronsiolita.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
oana_lex82 spune:
Am fost la spital, am gasit o doctorita la care nu mai fusesem pana acum, mi-a zis ca nu are nimik la plamani si nici in gat decat ff putin rosu si ca i-am dat degeaba antibiotic, mi-a dat sa ii dau Tantum Verde Spray in gat de 4 ori/zi cate 1-2 pufuri, Paxeladine pt tusea seaca 5 ml /8h, 1/3 Clorfeniramina 2 ori/zi si aerosoli de 2 ori pe zi cu ser fiziologic si Dexametazona cat e tusea seaca si cand tusea devine productiva sa inlocuiesc Dexa cu ACC. Ce parere aveti?