Febra 38,5 la copil de 1 an?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Buna fetelor, acum dimineata am observat ca lui Iustin i-au aparut niste bubite mici-mici, cam ca varful acului pe gat, ff multe si se intind spre umeri...Oare sa fie rubeola? In cat timp apar toate celelalte bubite?
offf..am inceput antibioticul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

In primul rand opreste urgent antibioticul.
In al 2-lea rand nu pot sa inteleg nici daca ma tai, dupa cate sfaturi ai primit, ai inceput sa-i dai antibioticul, inainte de a trece cele 3 zilein , despre care ti s-a spus, ca sa-ti dai seama daca e cazul sau nu de antibioic.
Si nu-mi vine sa cred, ca desi esti constienta de incompetenta medicului, nu te documentezi, sa verifici sfaturile pe carele primesti aici pe forum si sa afli multe altele si nu in ultimul rand sa schimbi medicul care e un idiot.
Crede-ma ca nu esti nedreptatita ca esti la Focsani. Am intalnit o gramada de incomptenti si aici la capitala, da nu am luat de bun niciodata ce mi-a zis primul medic, daca am avut cea mai mica urma de indoiala. Am sapat internetul si cartile si am intrebat pana m-am lamurit, mai ales cand la mijloc e un copil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

da, nici eu nu te inteleg!!!! eu daca NU vreau sfaturi de pe forum NU deschid subiecte!!! ma gandesc ca daca tu ai deschis un subiect ai vrut sa aflii pareri, parereri care oricum nu au contat la nimic... aveai antibioticul in casa, copilul NU avea febra mare, NU avea secretii purulente nici la ochi, nici in nas, NU tusea, avea o stare generala BUNA, puteai SA ASTEPTI MACAR INCA 3 ZILE si sa NU incepi antibioticul.
FEBRA NU se trateaza cu antibiotic!!!! febra se trateaza cu ANTITERMICE, adica cu paracetamol si nurofen!
in fine, copilul tau, treaba ta!

ti am mai raspuns mai sus, ca eu cred ca FETITA prietenei tale cu care ati fost la mare NU a avut rubeola!
eruptia la rubeola este pe tot corpul de o data (adica nu incepe la gat si apoi se tot intinde) si tine 1-3 zile, adica apare AZI si dispare tot azi sau in maxim 3 zile.

daca febra nu e mare, starea generala e relativ buna, si eruptia in cepe la gat si maini si se intinde APOI spre corp si APOI spre picioare (deci respecta aceasta distributie) poate fi ROSEOLA Infantum.
oricum multe din Virusuri care pot da rosu in gat, conjunctivita, diaree, pot da si eruptie pe piele, fara insa a fi o boala a copilariei.

ai primit un antibiotic puternic, o cefalosporina, acum ca ai inceput sa l administrezi continua 3 zile. de obicei asa se procedeaza cu antibioticele: macar 3 zile, ca sa nu se selecteze bacterii rezistente. si sper sa nu ii deregleze si flora intestinala si sa ti faca diaree. ar trebui sa i dai un probiotic (gen Protectis sau Biotics Baby), care nu se administreaza o data cu antibioticul, ci tb sa fie la distanta de minimum 2 ore inainte sau dupa antibiotic.

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------

http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103

http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250

http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Dupa cum am intuit de la prima postare, este o boala a copilariei si nu era nevoie de nici un antibiotic. Offf, mi-e mila de copilul tau ca are un asa medic si e umflat de antibiotice la fiecare stranut.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Dupa cum am intuit de la prima postare, este o boala a copilariei si nu era nevoie de nici un antibiotic. Offf, mi-e mila de copilul tau ca are un asa medic si e umflat de antibiotice la fiecare stranut.

Laura, mie incepe sa-mi fie mila de copil ca are o asa, mama. Scuze, poate sunt cam dura dar sunt cel putin 3 topice deschise in care efectiv se face galerie pentru acelasi obiectiv. Si totusi mama nu invata nimic.
Macar sa astepte 2-3 zile, cum e logic si normal. Dar ea, nu si nu.
Nici macar medicii nu pot stabili un diagnostic corect dupa prima zi de febra.

Spuneam acum 3 saptamani tot intr-un topic deschis de tine ca fetita mea a venit cu febra de la gradinita. O durea gatul tare si am fugit la medic doar sa-mi confirme ca e stomatita.
In ciuda insistentelor mele, medicul a insistat ca e rosul in gat si mi-a dat antibiotic.
Nu i-am dat, am stat 2 zile si am asteptat. Asta se intampla joi dupa-amiaza. Sambata dimineata s-a trezit cu gura plina de afte.

Si ti-am mai spus odata si repet: Mergi macar odata la Bucuresti pentru un tratament corect. Ti-o recomand pe Miruna Georgescu, la Medlife.
Nu imi zi ca e scump. Ca la cat costa toate medicamentele pe care le ingite micutul sigur iti platesti nu un drum, ci mai multe.
Eu am facut cel putin 5 drumuri Bacau-Bucuresti si nu ma plang.
Nu te mai scuza ca toti medicii din Focsani sunt fun-antibiotic. Din punctul meu de vedere asta nu e o scuza.

Edit: Daca alta data hotarasti sa mergi la Bucuresti. Asteapta macar 2 zile de febra. Posibil sa greseasca si cel mai renumit medic daca simptomatologia e saraca.
Fetita mea cea mica a facut de cateva ori febra 39,5 dar nu ajungeam la medic pentru ca a treia zi deja ceda febra. Nu stiu si nici nu imi bat capul sa aflu ce a fost.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Subscriu cu mamicile care au scris mai sus! E vorba aia deja desueta,ca ceea ce nu te omoara te face mai puternic.Daca o boala nu te termina,ramai cu oarecare imunitate in urma ei,daca ai lasat corpul sa lupte cum trebuie.Se pare ca tu nu vrei asta pentru copilul tau,sa invete sa lupte si singur cu febra,cu racelile,fara sa ii dai imediat adjuvant,chiar cand nu e nevoie de el.Nu se merge pe ideea 'nici n-ajuta,nici nu strica',pentru ca daca nu ajuta,in mod sigur strica! Medicamentele nu-s bombonele,sunt substante chimice,cu reactii adverse si contraindicatii gramada!
Ar trebui sa fii mai relaxata,nu esti prima mama,si nici ultima.Excesul de zel nu te face o mama mai buna si mai responsabila,orice e in exces dauneaza.
Ai primit atatea sfaturi bune,insa nu pari nici mai relaxata,nici nu se vede ca ai fi citit ce ti s-a scris si ca ti-ai insusit vreo invatatura pertinenta. tuturor mamicilor care au scris la topicul de fata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cisi5 spune:

Sincer nici nu m-as mai obosi sa dau sfaturi degeaba(nu ca as fi facut-o dar ma refer la mamicile care dau sfaturi cu cea mai buna intentie)...

Mergi la inceput

Eram sigura...Merci de sfaturi oricum!!! Sunt ff speriata de orice simptom anormal si merg la medic (la toti pediatrii de aici am fost pana acum) si de fiecare data fiecare a considerat ca e atat de serioasa afectiunea lui incat mi-a dat antibiotic...ajung acasa, ma gandesc de 1000 de ori si citesc de tot atatea ori mesajele voastre dar mi-e teama sa nu merg pe mana medicilor..ma gandesc ca daca va fi mai rau dupa aia cand ajung cu el la spital sau control sigur ma vor intreba de ce n-am administrat tratamentul dat...Imi pare rau ca ma judecati astfel, chiat nu-mi doresc raul proprilui copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Oana_lex tu i-ai spus doctorului de contactul cu fetita bolnava de la mare ? Pentru ca mie mi se pare o informatie importanta care cred ca ar fi determinat medicul sa nu prescrie atat de repede antibiotic.

Exista mai multe infectii virale mai usoare care arata exact asa: febra mica pana in 38 luata la axila, gatul putin rosu, stare generala buna si dupa trei zile eruptie pe piele. In aceste cazuri antibioticul este in plus si copilul trebuie doar hidratat, eventual date antitermice si poate un antihistaminic pentru ca bubitele de pe piele sunt o reactie alergica a organismului la virus. Copilul trebuie deasemenea izolat, adica sa nu mearga in colectivitate o saptamana.

Al meu a facut asta de vreo 3 ori pana acum (are 6 ani jumate) si sunt convinsa ca singurul lucru ce s-a intamplat este ca are imunitate acum la acei trei virusi. Din fericire pediatrul nostru a diagnosticat corect, mi-a explicat pe ce baza face diagnosticul si care e evolutia bolii, astfel incat am plecat linistita acasa aproape fara tratament desi aveam copil febril. Deasemenea mi-a explicat si care ar fi simptomele la care ar trebui sa fiu atenta si sa o sun, caz in care diagnosticul ar fi putut fi schimbat.

Edit: Pediatra mea mi-a mai explicat ceva ce am retinut bine: febra luata la axila pana in 38 deobicei nu necesita nici antitermic. Mi-a spus ca antitermicele si antibioticele date in atare situatii trateaza temerile mamei nu boala copilului.

Mergi la inceput

Am zis medicului, cum sa nu, dar a zis ca baiatul meu nu are rubeola..nus cum si-a dat seama pt ca nici nu l-a controlat sa vada daca are ganglionii mariti sau ceva..

Mergi la inceput